• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yine kayınvalide :/

musade etmezdım
ev ıcınde ayakkbı gıyınmıyorum bu konuda hassasım lutfen terlık buyrun der terlık verırdım
ıllada kapalı bırsey derse patık verırdım

katıyyen kabul etmezdım ayakkabıyla evın ıcınde gezmesını

iyi de anında aa evde ayakkabı giyilir mi diyemedi isen biz ne yapalım

salonda giyen mutfağa da gelir yani

ayağın hava almasın diye ayakkabı mı giyilir al çorap terlik deseydin

geçmiş artık ama ben bu kv yi merak ettim geçen birininki daha eve ayakkabı ile gelmiş oğlu da ayakkabı giymişti

benimki temizlik diye ölür de

ayakkabı ile gir diye yalvarsan girmez

(yoksa gıcıklık olunca girer mi ki )

yani eskiler eve ayakkabı ile girmeye daha takıktır gençler daha az umursar

dünya terse mi dönüyor

yoksa benim eskiler dediklerim 70-80 sizin kv de 40-45 yani benim akranlardan mı bilemedim şimdi

kendi evinde ayakkabıyla mı geziyor ..görür görmez çüş ahırda mı geziyorsun derdim (ben derim )
Kayinbabam felan disardan geldiğinde cikarmaz ayakkabılarını yatacakken çıkarır Kayinvalidemde öyle zaten genellikle baya bi topuklu ayakkabısı var onu giyer onlar genellikle eve ayakkabiyla girerler.

iyi de anında aa evde ayakkabı giyilir mi diyemedi isen biz ne yapalım

salonda giyen mutfağa da gelir yani

ayağın hava almasın diye ayakkabı mı giyilir al çorap terlik deseydin

geçmiş artık ama ben bu kv yi merak ettim geçen birininki daha eve ayakkabı ile gelmiş oğlu da ayakkabı giymişti

benimki temizlik diye ölür de

ayakkabı ile gir diye yalvarsan girmez

(yoksa gıcıklık olunca girer mi ki )

yani eskiler eve ayakkabı ile girmeye daha takıktır gençler daha az umursar

dünya terse mi dönüyor

yoksa benim eskiler dediklerim 70-80 sizin kv de 40-45 yani benim akranlardan mı bilemedim şimdi

geçmiş artık ama ben bu kv yi merak ettim geçen birininki daha eve ayakkabı ile gelmiş oğlu da ayakkabı giymişti Nasıl ya bu olayi aciklar misiniz

Kayinbabam felan disardan geldiğinde cikarmaz ayakkabılarını yatacakken çıkarır Kayinvalidemde öyle zaten genellikle baya bi topuklu ayakkabısı var onu giyer onlar genellikle eve ayakkabiyla girerler.
huyları buysa oğlunun evinde de böyle olması gerektiğini düşünüyorlardır o halde kaba davranmam bu eve ayakkabılarla girmiyoruz bir daha gelirken yanınızda ev ayakkabısı getirin derim..kayınvalidenin evinde halı yoktur sanırım..

Selam kızlar dün kayınvalidem bize geldi öğlen oturmaya Kısaca geçiyim ya en iyisi ayağım kurudu kızım dedi bana kremin var mı diye bende var anne dedim getirdim kremin yarısını sürdü ses etmedim sonrada havasiz kalsinki daha iyi olur dedi bize geldiği ayakkabısını giydi ve koltukta oturmaya başladı ayakkabı sürekli halıya değiyordu.Sonra ben mutfağa geçtim çayları koymaya baktım yanıma Gelmiş kızım yardım ediyim diye Ayakkabısıylada halıya basarak gelmiş.Anne ayağında ayakkabı vardı neden bastın dedim birşey olmaz kızım arada böyle yapilmali cok titiz olmak iyi değil dedi.balkona gecerken tabi ayakkabılar ayağında salonda lambur lambur geldi gidene kadar ayakkabısını çıkarmadı Bende ses etmedim siz olsaydınız ne yapardınız İyi niyetim suistimal edildi bana göre sizce ?
Art niyet göremedim ama senin açından sinir bozucu olabilir.. Çünkğ bende çok titizimdir ve ben olsam orafa anında müdahale ederdim... Ayakkabısının kirli olduğunu dışardaki pislikleri evime soktugunı ifade ede r detaylı anlatırdım.. Rahatsız oluyorum derdim

Önceki konuna baktım da aynı sorun yine.
Madem evde ayakkabi ile gezmeye meraklilar kv ne esine hatta kp ayakkabi al. Bu sadece evde kullanilacak. Buraya gelince giyersiniz de.
Yine girerlerse halilari surekli kocana yikattir. Yada yikattirmaya yollarken kocani ugrastir.
Ben olsam oyle yapardim.

Yok artık!
Neden tepki vermediniz, ev terliği verseydiniz ya.

İstisnasız kim olursa olsun evime ayakkabı ile giremez, ne kadar çirkin bir davranış kayınvalidenizin tavrı da.

Kaldıki namaz kılıyoruz biz evimizde, müsaade edilecek şey değil, oluru yok yani.

Tüm halıları toplayın yıkamaya verin, parasını da ondan alın.
Eşinize de söyleyin,ben olsam yıkarım ortalığı ama o an yıkarım, şimdi değil

sizinkiler şu filmlerde gördüğümüz sosyetik ailelerden,arabadan inip,eve giriyorlarsa,evden çıkıp arabaya biniyorlarsa,temiz olduklarını düşünüyorlardır.

yalnız konu da anlamadığım noktalar var.neden siz konu,temizlikken,kullanılan kremi veya kadının topuklu ayakkabıların çokluğunu, sorun haline getiriyorsunuz?

Selam kızlar dün kayınvalidem bize geldi öğlen oturmaya Kısaca geçiyim ya en iyisi ayağım kurudu kızım dedi bana kremin var mı diye bende var anne dedim getirdim kremin yarısını sürdü ses etmedim sonrada havasiz kalsinki daha iyi olur dedi bize geldiği ayakkabısını giydi ve koltukta oturmaya başladı ayakkabı sürekli halıya değiyordu.Sonra ben mutfağa geçtim çayları koymaya baktım yanıma Gelmiş kızım yardım ediyim diye Ayakkabısıylada halıya basarak gelmiş.Anne ayağında ayakkabı vardı neden bastın dedim birşey olmaz kızım arada böyle yapilmali cok titiz olmak iyi değil dedi.balkona gecerken tabi ayakkabılar ayağında salonda lambur lambur geldi gidene kadar ayakkabısını çıkarmadı Bende ses etmedim siz olsaydınız ne yapardınız İyi niyetim suistimal edildi bana göre sizce ?
Hiç sorun yapılacak bir konu değil. Daha önce de ayakkabıyla eve girmekle ilgili bir konu açılmıştı orada da aynı açıklamayı yapmıştım evinizi her gün baştan aşağı çamaşır suyuyla yıkamıyorsanız mikrobik açıdan zaten sokaktan farkı yok. Ne kadar titiz olursanız olun o ayakkabıyı ayağa giydiğiniz anda zaten bütün mikroplar ayağınıza geçiyor. Yani bilimsel açıdan o halıya ayakkabıyla basmakla çorap ya da terlikler basmak arasında zerre fark yok. Tabi uçmayı öğrenmediyseniz. Rahat olun yani kolera falan olmazsiniz. İçiniz rahat edecekse on dakikada supuruverin. Kadıncağızın kalbini kırmaya değmez.

çok güldüm ya bence senin kv deli yahu havasız kalsın tamam o zaman çorap giysin..

evde ayakkabıyla dolaşmak nedir ? bu kadar titiz olmak iyi değil lafı beni kopardı zaten.. :temizlik:

ben olsam ilk başta giymesine izin vermezdim çorap getireyim ayakkabı olmaz derdim.

Bu ne saçmalıktır ya. Ben ayağa kalkıp yürümicek dahi olsa ayakkabısını filan giydirmezdim evin içinde otururken bile ister istemez sürülür her yere. Keşke hiç ayakkabısını giydirmeden anne ben sana çorap veriyim istersen iki kat giy ama ayakkabıyla olmaz kusura bakma deseydin. Kv den de şart şurt yok anlaşılan. Bi daha sakın izin verme tavrını net koy ortaya kendi evinde giysin gezsin bakalım öyle gezicek mi

Birazcik kafasi gitmis sanki. Yani herzaman mi böyle gamsizdi yoksa yasliliktan da insan tuhaf seyler yapabiliyor. Genelde böyleyse konusarak halledin gerekirse siz cikarin ayagindan baska birsey verin giymesi icin.
Ama ilk defa böyle birsey yasiyorsan anlayisli olup idare et insallah hastalik falan degildir. Ayakkabiyla yürümek falan.
Ben kendi evimde aceleyle ayakkabiyla girer cikarim bazen ama ayakkabimin temiz oldugunu bilirim baskasina müsade edemem.
Kalbini kirmadan halledin. Dedigim gibi insallah bir hastaligi falan yoktur. cünkü genelde bu tutumda degilse endise verici davranislar bunlar.

geçmiş artık ama ben bu kv yi merak ettim geçen birininki daha eve ayakkabı ile gelmiş oğlu da ayakkabı giymişti Nasıl ya bu olayi aciklar misiniz

Başka bir konuda da vardı sizinki gibi Kv

Onun oğlu da evde ayakkabı giymişti annesi giydi diye hatta çamuru halıya sürdü vs demişti

Bana ilginç geldi bu Kv ler de merak ettim nasıl insanlar diye

Iki tane corap verseydin ona ayagi gene havasiz kalirdi
Bence bilerek yapti normla bir insan bukadar düsüncesiz olmaz. Keske ayakkabisinin üstüne poset takdirsaydin hani oluyor ya öyle torbalar ayakkabi icin tarihi yerlerde felan öyle birsey

Back
X