Yine kayınvalidem...

canım annenin susması eşine bağlı bence.benim kaynanam bi başladı aylarca laf söyledi.eşim her defasında ikaz etti etti ama susmadı.görümcelerimin yanında bile ağladım böyle yapıyo diye.neyse en sonunda kapattı çeneyi.eğer eşin annesine gözdağı verirse konuşmaz.doğru dürüst oturup konuşsun.bundan sonra yanına gelmeyiz arayıp sormayız desin.siz alttan aldıkça o devam eder.özellikle sen yokken sana karışmamasını söylemeli.sende git evlerine konuşsun dursun biraz daha dayan.ama eşinle konuş o noktayı koyar ancak.

öncelikle eşinize bi alkış
hazır manayla eşinizde bu durumdan soğuduysa sizde gitmeyiverin.
gidipte ne dıye tekrar tekrar moralınızı bozasınızki.
bayramdann bayramaa....

eşinizi tebrik ederim yerli yerinde cevaplar vermiş.

davetlerini eşiniz kabul etmemiş, nerede nasıl duracağını biliyor belliki.

bence siz gidelim diye kafanızı meşgul etmeyin. eşiniz gitmesi gerçekten gerekli olduğu durumda sizden rica eder, sizde gidersiniz.

daha fazlasına gerek yok bence.

annesinin iyi niyetli olmadığının farkında olan eşin senin için büyük niğmet onun değerini bil. hiç keyfini bozma arkanda eşin var ne güzel. keşke pek çoğumuzun eşide seninki gibi bilinçili olsa. eşin gitmek gerektiğini düşündüğünde gidersin. fazla yüz vermezsin gönülleri olsun işte. ya birde eşinde seni anlamıyor seni savunmuyor olsaydı.

işte birde o yönü düşünüyorum şimdi ben kendim gidersem nasıl olsa sesini çıkarmıyor biz böyle devam edelim diyip bildiği gibi yapmaya devam edicek
birde garip olan unuttum falan dememiş başlamış gülmeye amaaannn ne olucak ne kızıyorsun ilaçlarını içsin bişey olmaz ona demiş

bence eşin gitsek mi filan derse güzel bi şekilde "gidelim tabi. ne olursa olsun senin annen baban" de ve git. ama o demezse hiç gidelim deme boşver.

eşim gidelim derse giderim o beni savunurken ben sorun çıkarmam ona karşı

sağol canım benim zaten ailesini eleştirme huyum pek olmadığı için eşimin objektif bakabilme fırsatı oldu ben onları kötülesem benim yanımda olmazdı bencede

eşim ailesinin farkında ama benim zaten tavır koymak istediğim eşim değil ki ailesi o yüzden gitmek istemiyorum
ama eşim gidelim derse ikiletmem tabi...

daha önceden çok olaylar yaşadığımız kayınvalide görümce taraflarından
ilk başlarda anlatmıyordu ama çooookkk olaylar oldu
artık anlatıyor bana
ve ben eşimin dengeyi kurduğuna inanıyorum
beni savunuyor evet ama yeri geldiğinde annesinide savunur eminim
sadece eşinin yanında olan bir erkek değil haklının yanında olan birisi

en azından bende saf gibi benim yüzüme güldüklerinde iyi niyetli sanmıyorum onları arkamdan konuştuklarını biliyorum tanıyorum hiç olmazsa

eşini tebrik ediyorum.. karısını kollamış sahip çıkmış.. inan her erkek bunu yapmaz. senin evin barkın ayrı üzülme boşver, kafaya taktıkça her yaptığı dahada batar kayınvlidenin dahada sinir olursun ki haklısında.. ama eşinin annesi sonuçta atsn atılmaz , satsan satılmaz..

Benim eşimde bu konularda objektiftir sağolsun. İşte bu yüzden kim ne yaprsa yapsın kim ne derse desin takmıyorum. O benim arkamda ya, annemden babamdan daha öte oldu benim için.

canım bişey diycem,şimdi eşin seni savunmuş iyi hoş ama,onun bir erkek;ve kayınvalidenin oğlu olarak annesine böyle "ağzının payını verdiğini" bu şekilde anlatması doğrumu sence.sonuçta onun annesi,seni sevebilir,savunabilir,ama sanki düşmana gerken yanıtı vermiş gibi davranması çok kötü sanki.ne de olsa annesi.eşinin sanki dedikodu falan tarzı yönleri de var gibi geldi bana;ki çok acaip böyle olması.bence sen ne olursa olsun git iftara,güleryüzünü iyiniyetini göster.sen annesiyle oğlunun güzel geçinmesine vesile ol,inşallah herşey düzelir.

eşin söylenmesi gerekecek herşeyi söylemiş.. gelen teklifide reddetmiş..belli ki topu sana da atmıyor, o yüzden eşin nerde duracağını biliyor demek ki.. kayınvaliden de hatasını anlamıştır o lafların üstüne.. eşinden ''gidelim '' diye bir teklif gelirse ona uyum sağla derim ben

merhaba...
eşiniz hasta olduğunu bile bile üzüldüğünüzü strese gelemeyen bir hastalığınız olduğunu üstelik bunları bile bile gereken cevabı vermişken birde bunları size niye anlatmışki .... annen sana saydırdıda saydırdı kıymetli karın vs diye

işte aynen böyle

önceki cevabımda da yazdım canım başka olaylar oldu anlatmasını gerektiren ve ben artık benim hakkımda ne düşündüklerini arkamdan ne konuştuklarını bilmek istediğim için anlatıyor
ve onun annesi benim hastalığımda , çocuğumuzun ameliyatında, eşimin hastalığında bize düşman gibi davrandı
her anne gerçek anne olamıyor malesef ve asla eşimin dedikoducu yönü yoktur beni ilgilendirmeyen hiçbir şeyi bana anlatmaz

merhaba

daha önce ki bi kaç olayda ben bundan sonra bana anlatmasını istemiştim bi kaç aydır anlatmaya başladı zaten eşim

bende bunu anlıyamıyorum işte annede olsa hataları söylenmeli insanların. yeri geldiğinde anneye babaya doğruyu gösteren biz olmalıyız. insan ne ekerse onu biçer. eğer oğluna annesi güzellikle davransaydı oda annesine tepkili olmazdı.

eşin seni savunduğu için davete gitsende sorun olmaz bence
senin canını sıkacaklarını hiç sanmıyorum

hem hastayım strese gelemiyorum diyorsunuz hemde kötü konuştuğunu bildiği halde bilmek istiyorsunuz? eşiniz çok düşünceli bir adam masallah hasta karısına neler yaptığını diğer konunuzdan biliyoruz neyse umarım sorun çözülür

canım anneye tabiki hatası varsa söylenmeli ama herşeyde bir söyleme adabı olmalı değilmi? oğlu annesini çekmeli kenara ve anne "bak eşim rahatsız biliyosun tabiki kıymetli benim için sende o kadar kıymetlisin ama yanlış düşünüyosun,telefonun bozuk olduğunu belki unutmuşsundur ama keşke bi deonun cebinden arasaydın" tarzı bişeyler söyleseydi,iftar teklifinide tamam anne geliriz falan deseydi.sonuçta kayınvalide de durup dururken sinirlenmemiştir değilmi.sen bilirsin diyince kavga edilmezmiş.onlar büyükler,yaşlandıkça huysuzlaşıyorlar,alttan almak bizim görevimiz.bilmiyorum ben böyle düşünüyorum.keşke sedanın eşi hasta olduğunu,kalbinin stresten etkilenebileceğini düşünerek hiç anlatmasaydı.
eşi anlattıkça iyice kinlenirki insan zaten.neyse angelseda allah şifalar versin sana canım.

pardon ama o konu beni ilgilendiriyor sizi değil hanımefendi insanlrı geçmişteki hataları yüzünden hemde çok pişmanken yargılamak doru bişey mi
hemde ben affetmişken size ne oluyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…