Elin rusunda ne buldu bu ailen. Türk erkeğiyle evlenseydin keşke kira mira ayrı evin olurduAynen öyle.o bir açgözlü ki gel göresin parası olsa da aç
Madem oraya misafir geliyor.Bir iki saat daha oturacak yada kocaman adam çocuğun pastasinda gözü olmayacak.Beni saf bulmuş istediğini yapıyor işte ,10 güne kızımın doğum günü var onun için de beni delirtecekleri kesin!onu yapıp bitirdikten sonra söyleyeceğim “şunu da kesmeyin,kızım kesecek”diye
aile de konu sahibi de Azerbaycanlı.Rusiyada yaşıyorlar.Elin rusunda ne buldu bu ailen. Türk erkeğiyle evlenseydin keşke kira mira ayrı evin olurdu
Onlar oğullarını insan yerine koyuyorlar mı ki gelinleri koysunlar?!kp bir keresinde oğluna söylüyordu o çocuklar eşini hepsini ben sana vermişim benim sayemde kazanmışsın.Sizin sorunlarınız bitmez ki.
Üzülüyorum gerçekten, destek göremiyorsunuz kimseden.
Eşinizde aile olma bilinci yok, sizin gücünüz yok, gelen karışıyor giden karışıyor.
Eşiniz bizim bi hayatımız var diye aydınlanma yaşamadıkça konu değişecek, yaşadıklarınız değişmeyecek.
Pasta çok güzel görünüyor bu arada, elinize sağlık.
Rus değil Azeri köylüleri(kendimde köyde büyüdüm köylüleri alçaltmıyorum,ama böylesine ilk kez rastlıyorum,kv ima ediyorum)Elin rusunda ne buldu bu ailen. Türk erkeğiyle evlenseydin keşke kira mira ayrı evin olurdu
Aman o ne anlat böyle şeylerden açgözlü terbiyesiz kendini bilmezBurada bayağı bir kötü niyet ve saygısızlık var.
Şahsen benim tepkim çok daha farklı olabilirdi.
Onların düşünceleriyce gelin hiç kimsedir.geline ne derlerse onu yapmalı,gelin kim ki istekleri olsun?!annesi evde olmadığı halde bu olay baş vermiş.onun evinde yaşadığım için tüm bunlar başıma geliyor.onlar çocuklarımın hakkına gireli çok olmuştur,doğum günü gecesi “kesilmiş pasta”yı oğlumla kestiğimde gördüm çocuklarımı itip kakıyor ben dillendim niye onunla öyle konuşuyorsun diye?!(benim torunum ne istersem yaparım düşüncelerinde)mesela öbür gelinin çocuğu var hamile.çocuğun ismini kv bozuntusu koymak istiyor.diyor ki gelin kim ki ismi beğenmesin?!kocama geldiğinde onun inceliği anne babası.Nilüfer en son.öyle rest çekersem inanmaz tabi,biletler çok pahalı nasıl gide bilirim ki Moskova’dan Azerbaycan’aÜniversite mezunusunuz, ana diliniz Rusça. Çok rahat iş bulursunuz, özellikle Rusların yoğun olduğu illerde turistik merkezlerde iyi maaşla çalışabilirsiniz. Ama aylardır yaptığınız tek şey söylenmek ve şikayet etmek. Daha önce de yazdım siz kaostan besleniyorsunuz, mutsuzluktan mutlu oluyorsunuz. Adamı ve ailesini devamlı şikayet ediyorsunuz ama kocanızdan kopamıyorsunuz. Çalışmama izin vermiyorlar, aileme göndermiyorlar, kaynana bana şunu yapıyor...
Farkında değil misiniz, sizi geçtiler artık çocuklarınızın hakkına göz dikiyorlar. Oğlunuzun doğum günü pastası başkası tarafından kesilmiş bir parça alınmış ve annesi buna göz yummuş. Kendi haklarınıza sahip çıkamadığınız için çocuklarınızı da gelen geçen itip kakacak.
Sizi böyle bir hayatın, ortamın içinde yaşatan kocanızdan ayrılmadığınız sürece her gün şikayete devam. Rest çekin kocanıza, ya çalışırım ya da çocuklarımı alır giderim deyin. Siz böyle milletin kölesi olmaya devam da çocuklarınıza yazık değil mi?
Bir iki saat içinde oldu zaten her şeyMadem oraya misafir geliyor.Bir iki saat daha oturacak yada kocaman adam çocuğun pastasinda gözü olmayacak.
Ben ne bileydim bunun yeğeni gelecek 3 gün idi pasta için koşuşturuyordum Allah’ın cezası pislik konuşmuyorum onla gider kime şikayet etmek ister gitsin ben de sebebini söyleyeceğim deneyecektim ama farkettim ki bu ev ahlinin ondan öte bir farkları yokYaşadığın hayat çok zor ve saçma. Allah kolaylık versin. Ama bu hayattan çıkıp kendini kurtarmıyorsan daha akıllı davranmak zorundasın. Madem misafir gelecek ve siz dışarda olacaksınız o zaman keşke pasta yapmasaydın. Dışardan alır gelirdiniz.
En baştan belliymis zaten kvnin senin pastanla hava atacağı. Kendini üzecek şeyler yapma.
Çok teşekkür ederimCok guzel yapmissin eline saglik. Ne yaziyor burada Nilufer?
Ben ne bileydim bunun yeğeni gelecek 3 gün idi pasta için koşuşturuyordum Allah’ın cezası pislik konuşmuyorum onla gider kime şikayet etmek ister gitsin ben de sebebini söyleyeceğim deneyecektim ama farkettim ki bu ev ahlinin ondan öte bir farkları yok
Ve 7 yıl olacak ki ben bu durumdayım maalesefAllah kolaylık versin diyorum ya. Mümkün olduğu kadar iletişim kurma diyeceğim ama aynı mutfak, aynı banyo nasıl uzak kalacaksın.
Çok teşekkür ederimTimur 4 yaş
Ben de çok istiyorum o işiKeske evde yapip satsan cevrene. Azeri cevreniz var mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?