Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Yıpranmış Saçlara Uyguladığınız Bakımlar

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
Saçlarım o kadar kötü bir haldeydi ki tahmin edemezsiniz düz saçlarım kuruluktan dalgalanıp kabardı arka tarafı tiftik tiftik oldu saçlarımı yıkadığım zaman şekil vermek saatlerimi alıyordu. Dün internette bu konuyla ilgili bir şeyler ararken buduğum maya maskesini paylaşmak istiyorum. Mucize gibiydi saçlarım yumuşacık oldu parmaklarım saçlarımın arasından akıp gidiyor ki bu imkansızdı. Biraz araştırırsanız mayanın cilt ve saç üzerindeki faydalarını görürsünüz. İki paket kuru maya ılık suyla kabartılıyor içine yarım su bardağı yoğurt ve 2 kaşık bal koyuyoruz saçımıza iyice yediriyoruz. Ben bir saat bekletebildim iki saat bekletin yazıyordu bulduğum yerde. Sonra yıkadım bir kere şampuanlamak bile yetti saçta hiçbirşey kalmıyor. Son durulama suyunada elma sirkesi ekledim. Saç kurutma makinesinin ısısını alçak tutuyorum birde düzleştirici kullanmadan önce mutlaka ısıya karşı koruyucu sprey kullanın. Bugün saçlarım harika görünüyor sarı bile başka duruyor sanki tavsiye ederim. Ben her hafta düzenli olarak yapmayı düşünüyorum eminim dahada güzel olacak zamanla.

kendim uğrşmaktan sıkıldım artık ben :18: bakayım canım şu sabuna

ama keratin konusunda ben ne yazık ki kuaförlere güvenemem saç kesimi konusunda bile güvenemem boyamı kesimimi her şeyimi evde yapıyorum en son geçen yaz kaş aldırmaya gittim kuaföre senelerdir gitmiyordum

Kızlar benim de saçlarım oryalle açıldıktan sonra çok kötü olmuştu. O kadar kötüydü ki tarayamazdım duştan sonra saçım aşırı kurumuş ve yıpranmıştı. Saçımı kestirmemi önerenler oldu ama saçlarım çok uzundu kıyamadım ben kestirmedim onun yerine 1 hafta arayla saçıma yağlar uyguladım ilk hafta uyguladığım yağ hint yağıydı aktarın tavsiyesi üzerine aldım bu yağı saçımın tamamını tutam tutam güzelce yağlayıp alüminyum folyoyla sarıp öyle uyuyordum bir gece sabah uyandığımda yıkıyordum. Hint yağından sonra sırasıyla saçıma tatlı badem yağı, aktardan aldığım içerisinde 10tane karışık yağ olan bakım yağını uyguladım bunu her hafta bir çeşit yağ olmak üzere 1 ay boyunca yaptım ve saçlarım eski sağlığına kavuştu hem de kestirmeme gerek kalmadann :) bende işe yaradı umarım sizlerde de yarar :)

Merhaba kizlar, ben surekli buraya girip okuyamiyorum, vakitsizlikten dolayi, ama bazen gozumun bir ucu ile bakiyorum, neler var neler yok diye. benim de saclarim cok yipranmisti, en son kaynak yaptirdiktan sonra. cok sinirlendim ve kestirdim. sonra da acaba tekrar mi kaynak yaptirsam diye dusunmedim degil uzun saclarimi ozluyorum... gerce o da cozum degil, kuaforun her hatasindan sonra saclarimi kestirirsem, kel kalacagim herhalde. ya bir de utanmaz, yanik saclarimi gore gore ` cok guzel olmus` diyor yahu, ben kor muyum, gormuyor muyum, saclarimin tiftik tiftik oldugunu? her yikama sonrasinda saatlerce tarafam zorunda kaliyorum...birkac tane sac maskesini aldim, birazcik yumusatir diye, ama bana misin demedi. Kizlar, yardim eder misiniz lutfen? saclarim koyu renk, ve ince telli. aslinda nasil yakmayi becerdilerse, onu da anlamis degilim. Ha brezilya fonu yapti, ondan olabilir mi acaba? saclarimi taniyamiyorum.....

boyanı kendın yap evde ıstersen canım ben haftada 2 kere sali code onun dısında yaptıgım dus ve sacımı yıkamalarımdada dermozınc boyalı saclar ıcın olan sampuanını kullanyrm salıo code kullndıgım gunlerde sacıma dermozınc repeaır onarıcı maskesını kullanyrm yag gozeneklerı tıkadgı cıın sadece uclara uyguluyorum ve sacımı her taradıgımda sacıma schwarzkopf sıvı keratıınlısını sıkıp oyle tarıyorum sacımda asırı dokulme ve sarı oldugundan dolayı ucları cok kotuydu yakjlasık 5 aydır kullnyrm aksatmadan ama sonuc muhtesem bıraz tuzlu geleblır ben 95e bu uc urunu 10lırayada sıvıyı aldım ama ıkı ay goturuyo benı rahat tum sorun sac koklerınden baslıyor kalıtelı sampuan kullanın kozmetık olmayan BU URUNLERI SIVI HARIC ECZANEDEN TEMIN EDEBILIRSINIZ

Son düzenleme:

Canım, Gliss'in siyah serisinin maskesini kullanabilirsin.Ultımate Repair (böyle mi yazılıyordu pek emin değilim).3 kat keratin içerdiği için saçlarını yumuşacık yapıyor, banyoda bu maskeyi kullanabilirsin.Aynı serinin durulanmayan saç kremini de tavsiye ederim,diplere sıkmamak koşuluyla.Bir süre boyama derim ben, saçın kendine gelsin.Bunun dışında paraben içermeyen, silikonsuz doğal şampuan ve saç kremlerinden faydalanabilirsin.Ama maske ve durulanmayan saç kremini kesinlikle tavsiye ederim.

Tesekkur ederim, evet ya, bende ayni sekilde dusunuyorum artik. ama bir turlu beceremedim, cunku diplerim cikiyor, ve kendi sac rengim kumral, sadece diplerimi boyarsam, farkli bir renk cikiyor ortaya, hepsini boyarsam gene de sanki lekeler varmis gibi gorunuyor. neyse, herhalde biraz daha pratik yapmam lazim. Schvartskopffu ben de kullandim, ama sanki yetmiyor gibi, saclar prasa gibi kaliyor. bu aksam ezcaneye ugrayim, dediginiz gibi, bir de askam ezcaneye ugrayim, belki bir sey daha tavsiye ederler.
cok tesekkur ederim!

Ben Glisin turuncu olanini almistim, kuru saclar icin, muthis kokuyor. ama her gun kullandigimda, sanki saclarimi agirlastiriyor gibi geliyor? bu maskeyi her gun kullanamaz miyim? ne yazikki, boyamadan duramam, cunku cok cirkin gozukuyor saclar, en son kuafor neredeyse siyah renge boyadi saclarimi ( benim saclarim kumral), ve dipler ciktikca,cok belli oluyor...biraz rengi acayim dedim, ama korkuyorum, daha da cok yipranir diye... aksam ezcaneye gidecem, bakalim orada super kurtarici bir seyler vardir belkide. tavsiyen icin cok tesekkur ederim, siyah glisini de bakayim hazir gitmisken. yeni birseyler bulursam, yazarim))

Canım maskeyi her gün yapmai haftada 1 kez yapsan, yeterli olur.Durulanmayan saç kremleri saçı ağırlaştırır ama çok fazla sıktığında ağırlaşırçİlk zamanlar bende çok fazla sıktığım için ağırlaştırıyordu.Benim hiç işlem görmemiş saçlarıma, gölge yapmak için direk oryal uyguladılar ve saçlarım kendine gelemedi 6 ay, ki çok çok sağlıklıdır saçlarım...O zamanlar ben, Elseve'in sarı spreyinden aldım, o biraz yumuşattı.6 ay idare ettim, sonra da gidip kendi rengine boyadım.2 hafta sonra gel, tekrar boyaylım komple kapansın sarıların dedi kuaför ama gitmedim ben.Sırtımın ortasına gelen saçlarımı kendi rengine boyattım, kestirdim, komple kırıksız çıktım kuaförden ve bir daha asla boyatmadım.Şu an gene çok sağlıklı.Benim saçlarımda kkestane rengi.Sana tavsiyem, kendi orijinal rengine dönebiliyorsan dön, sonra da maske, saç kremi takviyeleriyle saçını canlandır.Sonrasında gene boyarsın.Arada bir saçını şaşırt, hep aynı şampuanla yıkama.Ben bu ara Komili Volkanik Mineraller serisine takmış durumdayım, çok çok güzel yapıyor saçlarımı.Onu da deneyebilirsin şampuan olarak.Ama dediğim gibi, uçlarına ekstra özen göster, toparlasın saçların kendini canım.

Kuafor deyince, tuylerim diken diken oluyor, kumral tona boyatmaya gittigimde, saclarimi siyaha boyadi. ben bu nedir, saclarim siyah olmus deyince, sana oyle geliyor dedi! buradaki isiklardan dolayi!!!! boyle bir rezalet olamaz ha bir de azicik toparlansin saclarim, uclardan alir misin dedim, daha da kisa kesti. ensemde neredeyse sac kalmadi... artik boyamayi da, kesimini de herhalde evde yapacagim kendi kendine doktor! evet, ya saclarim yanlizca uclarinda degil, ortalardan gelen bir tiftiklik var, onu ne yapsak yatistiramiyorum. uzayli antenler gibi duruyor. dediginiz su spreyi alacagim aksam, yoksa maske her gun her gun hem zahmetli hem yagli gibi yapiyor saclarimi... anlasildi, bayagi alis veris bekliyor beni bugun...
bu arada, simdi internette dolasirken, yeni bir urun gordum, Rapunzel sac maskesi, komurlu bir seymis. sayfalarindaki yorumlara baktim, millet memnun gibi, ama, gene de burdan da sormak istedim, kullanan var mi acaba? soylediklerine gore, her turlu yipranik saclara cozum. rapunzelstore da gordum, bir de instagramda da. varsa kullananlar, yorumlarinizi yazarsaniz, sevinirim. artik onu al , bunu al, derken, kuaforlerin hatalari duzeltmek icin bir suru para harcadim...

İnşallah düzelir canım saçların.
o dediğini de hiç duymadım....

bence yazdıgım uc urunude sacın ıcın al asırı dokulme asırı yıpranma sorunum vardı eczacı bır tanıdıgım onerdı yoksa bende yaglarla cok ugrastım ama sac derısındekı tıkanıklık bıtmeden ne sac uzar nede ucları beslenır benden sana tavsıye canım aynı sıkıntıyı cektım kımyasal kozmetık urunlerden uzak dur kullanacaksan pahalı gelırsede 750ml sampuana ıkı kaak cam terebentı at

Valla, bugun butun gun arastirmalarla gecti birazdan da ezcaneye kacarim, bakalim orda neler varmis. ama dediginiz urunleri alirim mutlaka bugun, yarin itibariyle kullanmaya baslayacagim. hic keyifim yok cunku, saclarim boyle dandik gorunuyorken. Rapunzel de bedava numuneler dagitiyormus, bu komur ozlu maskeyi insanlara tanitmak icin, ama kacirmisim, kampanya bitmis;( simdi de para ile ancak satiyorlar. mail attim, istisna yaparlar belki diye, ama kampanya kurali geregi gonderemiyoruz dediler. neyse, bakalim belki de yeni kampanya olur, bedavadan bir deneme sansim olur))

cok tesekkur ederim herkese, tavsiyeleriniz icin! ben kactim ezcaneye!) iyi aksamlar!

Herkese merhaba!

saclarimin hikayesini devam etmek uzere yazayim dedim yeni haberlerimi Oncellikle cuma gunu aksami gec ciktigim icin ezcaneyi kacirdim, ama saclarim bir gun bile daha beklemek istemedigi icin, dogru Migrosa gittim, ve bir suru urun aldim. Gliss`in siyah maskesini aldim, bir de durulanmayan bir sprey vardi, onu da aldim, hatta, tam kombinasyon olsun diye, ayni grubun sampuani ve sac kremini aldim! ( ne mantigi varsa artik, sac kreminden sonra maskesinin yapilmamasi gerektigini biliyorum, ama ne bileyim, maskeyi haftada 1-2 kez yapayim, kalanlari krem ile tamamlayim diye dusundum)
simdillik sadece sampuan ve maskeyi deneme firsatim oldu. sampuan cok guzel kokuyor, bu arada gelelim maskeye - ben acikcasi biraz daha fazlasini bekledim ondan. saclarima sapuandan sonra surdum, tahminimce 5-7 dakika kadar beklettim, dus sirasinda...biraz yagli gibi gelmisti bana, surerken, ama duruladiktan sonra bu yaglilik hissi kalmadi. yanliz, herhalde saclarim cok ince telli oldugu icin, saclarim agirlasti sanki. ve bekledigim parlaklik gelmedi. ya da belki de urunu suclamamak lazim, saclardan da kaynakli olabilir... taranmasi cok daha kolay oldu, ama dedigim gibi, suan mesela, daha sabah dus aldim, ama saclarim 2-3 gun yikanmamis gibi duruyor...
neyse, bir iki defa daha kullanayim, bakiyim, belki saclarimin alismasi gerekir...

selamlar!!

Ben arada gliss marka siyah kutulu maskeyi kullanıyorum.şampuanımı arada değiştirerek kullanıyorum ki saçım aynı şampuana alışmasın.onun dışında,çok iyi duruluyorum banyoda.kremliyken tarıyorum durulanıp çıkıyorum.yaz kış mutlaka kuruturum iyice.ıslak saç daha çabuk kırılıyor çünkü...yatarken toplamam asla.boyatmıyorum da.boya yıpratıyor.onun dışında ekstra bir işlem uygulamıyorum çünkü bu haliyle çok çok sağlıklı.en önemlisi boyamamak.

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

merhaba hanımlar, en iyisi bitkisel şampuan kullanmak bence. benim de saçlarım çok yıpranmış görünüyordu, elektriklenip mat bir görüntü oluşuyordu yağ kullanmayı düşündüm daha sonrasında saç analizi yaptırdım ve saç diplerimin normal yağ seviyesinde olduğunu öğrendim. yani asla yağ kullanmamam gerektiğini bu sefer kepek oluşabileceğini söyledi. leafaction diye bi markanın şampuanını önerdi iki aydır onu kullanıyorum faydasını da gördüm. eskisi gibi tülermiyor ve mat görünmüyor. normalden daha kısa sürede uzatıyor bi de. kıl köklerimin tıkalı olduğunu söylemişti bayan, dökülme problemi de yaşıyordum. şampuanı kullandıktan sonra bazı yıkama sonralarında saç derimin yenilendiğini de gördüm, ufak kepek boyutlarında deri kendini atıyor. ondan öncesinde saçlarımın uçlarına sürekli zeytinyağı badem yağı sürerdim ancak önemli olan dipten sorunu halletmekmiş bunu da öğrenmiş oldum.

kızlar ben sert ve yıpranmış saclarım icicn tamamamn doğal bı sac kremı ve şampuan kullandım tavsıye uzerıne . ıkı yıkamada farkı ben ve tum arkadaşlarım gordu . kesınlıkle parlaklık ve yumuşaklık ıcın mükemmel bır urun .

Mayonez maskesi yaptim aksam, sonuçtan memnunum, benim uclarindan yipraniyor bir ay önce 5-6 parmak kestirdim tekrar öyle olsunlar istemiyorum. Haftaici mayonez maskesi hafta sonu da zeytinyağı düşünüyorum. Bir de su içmeye calisiyorum artik bol bol

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…