Yobaz bir anneye sahip olmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Inanmayan insana orucun lafini neden etsin? Mantiksiz yani… kokten halletmis olacak iste.. kimse bundan sonra namaza zekata oruca zorlamayacak.

Ayrica inanmak kalp ile olur.

Ha yalan söylesin yani?
Açıkça söylemiş işte, tutmuyor ki annesi rahat bırakmıyor. Daha ne yapsın bu kız, sindirim sistemini mi aldırsın?

Hee aynen aynen. Moda olduğu için, cool olmak için evet. Aynı satanizm gibi aynen.

Bunlara laf anlatamazsın demiştim. Ne desem boş.

Karışır, şöyle olur ama, fikrini söyler. Der ki mutsuz olursun, çünkü can parçasıyım, o kadarına dayanamaz. Ama evlenmemem için kavga çıkarıp evi birbirine katmaz, entrika planlamaz. Ama onaylamadığını belirtir.
Ama buradaki anne illa tutacaksın, yapacaksın tavrında. Benim annem evlenmeyeceksin deyip engellemeye kalkmaz. Aradaki fark burada. Ha evlenmemenin dışında -ki evlenmek hayatın dönüm noktalarından biridir- kalan tüm olaylarda bir kere der geçer. Delirtene kadar söylenmez, başıma kakmaz. Ha bazen annemin uyarısını dikkate alsaydım dediğim zamanlar olmuyor mu, oluyor. Üniversitedeyken bir sevgilimi hiç sevmemişti, bundan bir şey olmaz demişti. Haklı çıktı, keşke dinleseymişim dedim sonradan. Ama o zaman ayrılacaksın ondan dememişti.

Inanmayan insana orucun lafini neden etsin? Mantiksiz yani… kokten halletmis olacak iste.. kimse bundan sonra namaza zekata oruca zorlanayacak
İnanmamasını sorun edecek işte. Ay kızım zaten Müslüman değilmiş demeyecek. Her yönden sıkıştıracak bu sefer. Her yaptığını inanmıyor oluşuna da bağlama ihtimali yüksek. Öyle normal bir kabul ediş olacağını hiç sanmıyorum.

Annene nasıl böyle bir ithamda bulunursun. Tutmuyorsan bile saygını bozmadan dile getirebilirsin. Kullandığın kelime çok ağır benim buradan zoruma gitti. Kusura bakma anneler kutsaldır iyi veya kötü sonsuz saygı duymalısın. Herkesin ibadeti kendine bunu onu kırmadan güzellikle konuşarak anlatmalısın. Çok üzüldüm böyle bir başlık gördüğüm için. Benim annem de giyimime gezmeme taktığım pirsinge yaptığım dövmeye herşeyime karışırdı iyi ki başımda da varsın karışsın bilemiyorum ben çok üzüldüm. :/

Kendisi vermedi yalnız… bu şekil olayların hükmünü ne ben verebilirim ne siz verebilirsiniz.
Girlinred Hanım, derin konulara girmeden yorumluyorum, zaten o zaman ban yiyoruz dini olduğu için.
Ben daha görünün yüzüyle yorumluyorum.
29 yaşındayım ve çocuğum yok. İstesem olmaz mı? İster biyolojik ister edinme yoluyla olur. Ama iş orada bitmiyor işte. Keşke istemeyle her şey güzel olsa. İşim gücüm var, yaşımı aldım, çocuklarla ilgili eğitimim bile var. Ben şu halimle bile balıklama atlamıyorsam olaya, bir zahmet işsiz güçsüz, herhangi bir güvence olmadan çocuk yapanlar da atlamasın.

Münakaşaya girmemeye çalış

Ben olsam soylerdim.. ki uzerime gelmesin.. ne kadar soyleyecek 1 soyler 2 soyler susar

Kendisi vermedi yalnız… bu şekil olayların hükmünü ne ben verebilirim ne siz verebilirsiniz.
E o zaman işkence çeken, ihmal istismar edilen , dövülen öldürülen, sakat bırakılan, baskı yüzünden intihar eden...vs medyaya yansıyan veya yansimayan bütün bebeklerin çocukları boşverelim, veren aldı diyelim, çocuklarimizin başına ne gelirse gelsin adalet aramayalim, susalım, hüküm vermeyelim. Çünkü zihniyete göre veren de alan da aynı... Doğuran da öldüren de aracı oluyor....evet çok mantıklı....

Neden bu kadar zorlandınız anlamakta?
Bu çok kaba değil mi merve? Belki anlamakta zorlanan biz değilizdir hiç bu açıdan baktın mı?

Kelime doğru anlamıyla değil işine gelindiği gibi kullanılıyor rahatsız eden tarafı bu. Bunu anlamak bu kadar zor mu?

Bırak zorlamayı sadece oruç tut bile dese yobaz deniyor bu neyin kafası?

Haklısınız, yobaz kelimesi biraz ağır oldu.

Ben olsam soylerdim.. ki uzerime gelmesin.. ne kadar soyleyecek 1 soyler 2 soyler susar
Enes Kara kim ? Nasıl bir çocuktu? Cahil, asi, tembel, senden daha düşük zekada ve inancta biri miydi? Satanist ve cool muydu? Neden öldü? Cenazesinde bile babası ne dedi? Bir arastirsana sana zahmet. Çok değil 2 satır okuyacaksın.

Son düzenleme:
Kesinlikle her bir kelimene katılıyorum

Şöyle diyeyim; bu ilk baskısı değil çocukluktan beri devam eden birşey. Ama kabuk ediyorum üslubum yanlıştı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…