İnanın yalnız olmadığıma sevindimBende sizin gibiyim özellikle yazın açık kalan pencerelerden çok korkuyorum şuan giriş kattayım demirler var camda rahatım ama başka evlerde birisi balkonda kucağına alsa aklım çıkıyo almayın diyorumbütün pencereleri kapatıyorum panik ataksın diyolar ama yapacak bir şey yok daha çok küçükler tedbir almak lazım Rabbim şaşırtmasın korusun kollasın hepsini
Bu düşüncelere hemen hemen her anne kapılıyor herkeste farklı travmalar oluşuyor çok normal şeyler sadece düşünmemeye çalışın yoksa işin içinden çıkamazsınız ve sadece siz böyle değilsiniz bunu düşünün, bendede haberlerde çocuk kaçırma kaybolan çocuklar travması oluşmuştu rüyalarıma giriyordu evden çıkamaz hale gelmiştim artık beynimi kemiriyordu bişey tetikliyor onu bulmak lazım benim kızım bi kere sahile gittik 10 sn içinde kayboldu aklım çıktı ömrümden ömür gitti. Bu tetikledi aylarca uyuyamadım ben nasıl sahip çıkamadım diye hemen bulduk ama o 1 2 dk ömrümden ne kadar çaldı bilmiyorum Rabbim hepimizin evladını korusun onlarla imtihan etmesin hep güzel günlerini görelim sağlıkla
O 10 saniye saatler gelmiştir size. Evet kızımda her fırsatta elimden kaçar, etrafını hiç gözetlemez bodozlama atlar her şeye gözü çok kara. Sürekli zıplar yüksek yerlerden atlamaya çalışır. Sürekli çekmece karıştırır. Bir dönem eşim kızımla Asya turuna çıktık aylar sürdü ve sürekli farklı yerlerde kaldık. O dönem inanılmz gözetim altındaydım yabancı yer farklı kültür farklı evler. Sonra başladı zaten bu kadar kasmalarım. Yediği yemekleri bile sorgular oldum bozuk mudur diye belki de bu seyehat tetikledi benim anksiyetemiBu düşüncelere hemen hemen her anne kapılıyor herkeste farklı travmalar oluşuyor çok normal şeyler sadece düşünmemeye çalışın yoksa işin içinden çıkamazsınız ve sadece siz böyle değilsiniz bunu düşünün, bendede haberlerde çocuk kaçırma kaybolan çocuklar travması oluşmuştu rüyalarıma giriyordu evden çıkamaz hale gelmiştim artık beynimi kemiriyordu bişey tetikliyor onu bulmak lazım benim kızım bi kere sahile gittik 10 sn içinde kayboldu aklım çıktı ömrümden ömür gitti. Bu tetikledi aylarca uyuyamadım ben nasıl sahip çıkamadım diye hemen bulduk ama o 1 2 dk ömrümden ne kadar çaldı bilmiyorum Rabbim hepimizin evladını korusun onlarla imtihan etmesin hep güzel günlerini görelim sağlıkla
Evet olabilir biraz büyüdükçe azalır kaygılarınız İnşaAllah ne kadarlık çocuğunuzO 10 saniye saatler gelmiştir size. Evet kızımda her fırsatta elimden kaçar, etrafını hiç gözetlemez bodozlama atlar her şeye gözü çok kara. Sürekli zıplar yüksek yerlerden atlamaya çalışır. Sürekli çekmece karıştırır. Bir dönem eşim kızımla Asya turuna çıktık aylar sürdü ve sürekli farklı yerlerde kaldık. O dönem inanılmz gözetim altındaydım yabancı yer farklı kültür farklı evler. Sonra başladı zaten bu kadar kasmalarım. Yediği yemekleri bile sorgular oldum bozuk mudur diye belki de bu seyehat tetikledi benim anksiyetemi
Annelik bu2.5 aylık kızım var. Anksiyetem tavan yapmış durumda. Sürekli kötü senaryolar düşünüyorum kalbim sıkışıyor. Gerçekten fiziksel olarak kalbim sıkışıyor ve midem bulanıyor. Annelik bu mu yoksa psikolojik destekle geçecek şeyler mi bunlar
2 yaş. Ennn hareketli zamanlarıEvet olabilir biraz büyüdükçe azalır kaygılarınız İnşaAllah ne kadarlık çocuğunuz
Annemi yargılardım. Telefonunu açmasam kafayı yerdi, geç kalınca çok kaygılanırdı. Böyle oluyormuş demekki. Annelik gerçekten manyaklık. Millet beş altı çocuk büyütüp geçiyor valla ben bir taneyle neler yaşıyorum. Üstlerine çok düşüyoruz galiba belki de çok çocuk yapmak lazım rahatlamak içinAnnelik bubazen diyorum annelik aptallık gerçekten öyle aklımızı yitiriyoruz
Ayy evet neler çektik çocukkenAnnemi yargılardım. Telefonunu açmasam kafayı yerdi, geç kalınca çok kaygılanırdı. Böyle oluyormuş demekki. Annelik gerçekten manyaklık. Millet beş altı çocuk büyütüp geçiyor valla ben bir taneyle neler yaşıyorum. Üstlerine çok düşüyoruz galiba belki de çok çocuk yapmak lazım rahatlamak için
3 gün önce geçirdi benim kızım görüntü aklımdan saniye çıkmıyor. Zamanla hafiflerim umarım çünkü gerçekten çok korkunç bir şeyakşamakşa rahat bir anne olmama ragmen oglum havale gecirdiginde ayarlarim tamamen bozuldu. Neticede tekrarlama riskinin cok az oldugunu ogrendigimde biraz biraz rahatladim ve zamanla normale dondum. Siz de zamanla donersiniz umarim
Büyüdükçe düzelir diye umut ediyordumAnnelik bubazen diyorum annelik aptallık gerçekten öyle aklımızı yitiriyoruz
bende sizin gibiydim. hatta lohusalık dönemlerimde ani bebek ölümleri diye birşey okumuş bulundum ve uyku bile uyumadan onu izlemeye başladım. dehşet verici bir durumdu. yavaş yavaş azalttım kendimi kontrol ettim. hep gözüm üstünde. şu hayatta en sakındıklarım hep beni üzdü o yüzden salmaya çalışıyorum , tabiki tüm tedbirimi alıyorum hala çocuk hala akıl edemiyor.Merhaba sevgili anneler. Beni en iyi sizin anlayacağınızı düşünüyorum. 2 yaşında çocuğum var ve kaygılarımı yönetemiyorum artık. Onu inanılmaz seviyorum ve bu sevgi çok fazla geliyor. Sürekli onun için endişeleniyorum bilmiyorum sadece ben mi böyleyim yoksa her anne mi böyle. Sürekli kafamda senaryolar dönüyor, şuradan düşerse, bir şey yutar boğulursa vs vs. Çok hareketli ve yaramaz bir çocuk gerçekten tüm gün peşinden gözetlemek gerekiyor her türlü tehlikeli işi deniyor. İki gün önce havale geçirdi korkularım kat kat arttı. Mosmor oldu öldü sandım hayatımın en kötü günüydü. Kalbim ağrımaya başladı artık sıkışıyor resmen, her gece uyumadan bir sürü şeyler düşünüyorum çok yoruldum artık. Yok mudur sakinleşmenin yolu yöntemi pskolojik tedavi demeyelim hemen çünkü uzak bir köyde yaşıyorum şuan ona erişimim yok. Şimdiden teşekkür ediyorum okuyanlara
Yorumları gördükçe rahatlıyorum gerçekten kendimi yalnız hissediyordum. Benzer seneryolar var bendede. Bir taraftan rahat bir anneyim çocuğuma karşı. Serbest bırakır keşfetmesine izin veririm kontrollü şekilde tabiki. Pimpirikli değilimdir ama beynimin için sürekli aktif tabi düşüncelerle.Bebegim suan iki aylik ayni sekildeyim. Uyurken bile diken ustundeyim yastik bebegimden iki metre uzak ya o yastik bi şekilde uçar da Allah korusun besigine duserse bebegim nefes alamazsa gibi senaryolar yasiyorum . Bebegim kocamin yaninda mutfaktayken on kez gelirim bakarim farkinda olmadan o da artik ben bakiyorum takintili olma diye soyler o sekilde yok mok derim ama istem disi yapiyorum , fotolarinda guluyo ya ne kadar mutlu kucucuk bu ya diye agliyorum bas bas vs vs. Tuhaf bi psikoloji atlatiriz inşallah. Tevekkül ediyorum rahatliyorum. Allah hepimizin evlatları korusun inşallah
Ben şimdiden nasıl okula gidecek diye düşünüyorumAyy evet neler çektik çocukkençok çocuğu olanlar rahat ben kızımı ana okuluna gönderiyorum ağla ağla içim çıktı ilk gün niye tek yolladım servisle diye oğlumda 2 yaşında bi babasına bırakabiliyorum bi yere gidşnce ya da bizim evde bakacak biri olursa anca rabbim korusun her daim
Evet kızımda genelde başka evlerde tehlike yaşadı. Tek katlı bahçeli evde oturuyorum o yüzden pencere balkon korkum yok ama başka eve gidince sürekli takip etmek durumunda kalıyorum. Ya da ilaçlar oluyor diğer evlerde, ufak tehlikeli şeyler falan. İnşallah sağsalim büyür hepsi
Bende sizin gibiyim özellikle yazın açık kalan pencerelerden çok korkuyorum şuan giriş kattayım demirler var camda rahatım ama başka evlerde birisi balkonda kucağına alsa aklım çıkıyo almayın diyorumbütün pencereleri kapatıyorum panik ataksın diyolar ama yapacak bir şey yok daha çok küçükler tedbir almak lazım Rabbim şaşırtmasın korusun kollasın hepsini
Bencede kapatın en iyisi desinler siz bildiğinizi yapınBende sizin gibiyim özellikle yazın açık kalan pencerelerden çok korkuyorum şuan giriş kattayım demirler var camda rahatım ama başka evlerde birisi balkonda kucağına alsa aklım çıkıyo almayın diyorumbütün pencereleri kapatıyorum panik ataksın diyolar ama yapacak bir şey yok daha çok küçükler tedbir almak lazım Rabbim şaşırtmasın korusun kollasın hepsini
Sevgi olarak değil ama bağımlılık artıyorsa dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum kötü senaryo düşünmek çok da normal değil aslında geçmiş olsunHer fırsatta çıkıyorum aslında, sık sık şehre inerim anneme, eşime bırakıp çıkarım dışarı. Yine aklım kalıyor tabi o ayrı. Çok seviyoruz çok endişeleniyoruz.
Bunları okudukça mutlu oluyorum. Tek ben delirdim sanıyordumBebegim suan iki aylik ayni sekildeyim. Uyurken bile diken ustundeyim yastik bebegimden iki metre uzak ya o yastik bi şekilde uçar da Allah korusun besigine duserse bebegim nefes alamazsa gibi senaryolar yasiyorum . Bebegim kocamin yaninda mutfaktayken on kez gelirim bakarim farkinda olmadan o da artik ben bakiyorum takintili olma diye soyler o sekilde yok mok derim ama istem disi yapiyorum , fotolarinda guluyo ya ne kadar mutlu kucucuk bu ya diye agliyorum bas bas vs vs. Tuhaf bi psikoloji atlatiriz inşallah. Tevekkül ediyorum rahatliyorum. Allah hepimizin evlatları korusun inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?