- 11 Mart 2011
- 1.432
- 262
- 363
- Konu Sahibi Melek gibiydi
-
Eziyetmi ben seve seve yaptım yemeklerimi sadece neyse yaEstağfirullah
Ben anlamamışımdır
Yanlış anlıyorum sanırım
Siz istiyorsunuz ki evinde ağırlasın, emeğini harcasın. Evini açsın, önceden sizin için hazırlansın. Yorulsun, eziyet çeksin.
Canim allah aşkına ya olay para masraf falan filan değil ya
Atar mi yaptım kime yaptım cevap yazdım sadece kiskanc cimri fesat bunlara okadar
Zaten kocalar olmasa gorusmeyiz bizden olmazmesajinizi okuyunca bi olumsuz hissettim . sizin negatifliginiz yansidi .
1-belki iyi yemek yapamiyordur , misafir kaldirma kapasitesi yoktur . kuvvetli muhtemel.
2-sizi sevmiyordur ama altta da kalmak istemiyordur.
3-bizde de disarda yemek ozel . ozel olaran kiymet verdiginden disarda yemek veriyordur.
ama siz salagim demissiniz yacok ayip gerçekten kimsenin evine gidip cay bile icnek istemiyorum ya boyle konulari okudukca . cok abart.issiniz ben olsam hic onem vermem madem size onem vermiyo diosunuz . niye evinize çağırıyorsunuz ki .? hem de bile bile ki normalde de cagirmiyormus . bile bile ladesleri anlayamiyorum yanlis anlamayin ama eltiniz yerinde olmak istemezdim minnet ettirmek ne kotu ya
Sağol canım belki doğrudur kim ne yaparsakendine en azından suçlamadan beni anlamaya çalıştığım icinCanım ne dememizi bekliyorsun herkes mantıklı ve farklı farklı açıklamalar sunmuş ama kabul etmek istemiyorsunuz.
Herkesin değer yargıları farklıdır, siz de kendinize göre haklısınız kesinlikle. O kadar özen gösteriyorsunuz, birebir her şeyle ilgileniyorsunuz temizlik yemek ve daha fazlası. Siz de ister istemez benzer şeyleri görmek istiyorsunuz. Daha doğrusu bekliyorsunuz.
Ama bu düşünce tarzı sizi yorar. Daha farklı düşünmeniz gerek ve tuttuğumuz orucun da mantığını daha iyi kavramalıyız. İnsanlara daha iyi niyetli bakarsak, nefsimize ne kadar çok söz geçirebilirsek o kadar insanız aslında. O yüzden açık görmek yerine, kusur örtmeye çalışın.
Evet haklısınız belki ama şöyle düşünün, bir sürü masraf yapıp bizi yemeğe götürdü Allah razı olsun. Belki yorgundu, belki canı o an yemek yapmak istemedi, ya da kötü yemek yapıyor. Sebep ne olursa olsun, bu kadar talepkar ve eleştirel olmayın bence. Emin olun daha huzurlu olursunuz, sevgiler...
Sağol canım belki doğrudur kim ne yaparsakendine en azından suçlamadan beni anlamaya çalıştığım icinCanım ne dememizi bekliyorsun herkes mantıklı ve farklı farklı açıklamalar sunmuş ama kabul etmek istemiyorsunuz.
Herkesin değer yargıları farklıdır, siz de kendinize göre haklısınız kesinlikle. O kadar özen gösteriyorsunuz, birebir her şeyle ilgileniyorsunuz temizlik yemek ve daha fazlası. Siz de ister istemez benzer şeyleri görmek istiyorsunuz. Daha doğrusu bekliyorsunuz.
Ama bu düşünce tarzı sizi yorar. Daha farklı düşünmeniz gerek ve tuttuğumuz orucun da mantığını daha iyi kavramalıyız. İnsanlara daha iyi niyetli bakarsak, nefsimize ne kadar çok söz geçirebilirsek o kadar insanız aslında. O yüzden açık görmek yerine, kusur örtmeye çalışın.
Evet haklısınız belki ama şöyle düşünün, bir sürü masraf yapıp bizi yemeğe götürdü Allah razı olsun. Belki yorgundu, belki canı o an yemek yapmak istemedi, ya da kötü yemek yapıyor. Sebep ne olursa olsun, bu kadar talepkar ve eleştirel olmayın bence. Emin olun daha huzurlu olursunuz, sevgiler...
Bumudur yani bidahakine disarda yeriz olur biter iyiymis budaOnlar mı dediler size yemek yap diye? Siz de bir sonraki ramazan onları çıkarırsınız yemeğe. Şahsen ben de her gelen misafiri yemeğe çıkartırım, evde uğraşamam. Onlardan da beni evlerinde ağırlasınlar diye bir beklentim yok
Zaten kocalar olmasa gorusmeyiz bizden olmaz
Bumudur yani bidahakine disarda yeriz olur biter iyiymis buda
Bakış açım hiç iyi değil benim onu fark ettim burda hatta çok kotuyum sanırım nediyim fesatimda aynı zamanda atar yapmışım bide özür herkesten kusura bakmayinOlay para degil, olay baskalarinin davranislarini kendinize gore yorumlamak.
Oyleki mesela bi ornek veriyim.
Zamaninda bi kari koca kavga etmis ve adam ceketini alip evden cikmis.
Kadin delirmis neden evden ciktin diye tekrar kavga etmis adam aksam geri dondugunde. Adam soyle aciklamis " ben sinirlendigimde yanimda kimse kalmasin isterim, herkes beni rahat biraksin kafa dinliyim tek basima isterim, ben seninde oyle dusundugnu var saydim kendimden yola cikaraktan ve o yuzden gittim evden, sakinles diye'. Ama kiz tabi bi omuz istermis sakinlestirilmek istermis birisi tarfindan. Simdi sence koca suclumu burda? Sence? Hayir suclu degil.
Cunku bakis acisi farkli. Kendince dogru olani yapar herkes. Burda yanlis yada dogru bakis acisi yoktur.
Sen " evimde agirlarim" i deger vermekle bagdastiriyosun, eltin gilde " para size feda olsun, istedginiz kadar yiyin icin, sinirsiz' la bagdastiriyor. Bu kdr basit.
Çözüm beklentileri sınırlamak yani kendim gibi görmemek neyse o yaniÖnerilen hiçbir çözümü beğenmediniz . .
Sizin var mı çözümünüz?
verdiginiz iftarin hava atmaktan baska bir sebebi yok ego tatmini ramazani hic anlayamamissinizNeden yazkimiskiskandim ben dimi o disarda veriyoiftarı ben veremiyom
Yorucu gerçekten ince düşünmek kendin gibi olmasını istemek en azından biraz ışteBu kalıplarla yaşamak zor olmuyor mu ?
O öyle olmaz soyle olur, bu soyle yapılır, şu şöyle söylenir falan...
Maksat beraber iftar açıp, sohbet muhabbet etmek değil mi ?
Kim daha cok emek vercek, kimin menüsü daha kalabalık, kimin evi daha temiz yarışına ne gerek var ?
Bence çok akıllıca bi davranış.
Sizin degerlerinize de saygı duyuyorum ama çok yorucu olmalı böyle yaşamak.
Çözüm beklentileri sınırlamak yani kendim gibi görmemek neyse o yani
O siz değil ki. .Yorucu gerçekten ince düşünmek kendin gibi olmasını istemek en azından biraz ışte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?