Yok anladım ben salagim

Canım ne dememizi bekliyorsun herkes mantıklı ve farklı farklı açıklamalar sunmuş ama kabul etmek istemiyorsunuz.

Herkesin değer yargıları farklıdır, siz de kendinize göre haklısınız kesinlikle. O kadar özen gösteriyorsunuz, birebir her şeyle ilgileniyorsunuz temizlik yemek ve daha fazlası. Siz de ister istemez benzer şeyleri görmek istiyorsunuz. Daha doğrusu bekliyorsunuz.

Ama bu düşünce tarzı sizi yorar. Daha farklı düşünmeniz gerek ve tuttuğumuz orucun da mantığını daha iyi kavramalıyız. İnsanlara daha iyi niyetli bakarsak, nefsimize ne kadar çok söz geçirebilirsek o kadar insanız aslında. O yüzden açık görmek yerine, kusur örtmeye çalışın.

Evet haklısınız belki ama şöyle düşünün, bir sürü masraf yapıp bizi yemeğe götürdü Allah razı olsun. Belki yorgundu, belki canı o an yemek yapmak istemedi, ya da kötü yemek yapıyor. Sebep ne olursa olsun, bu kadar talepkar ve eleştirel olmayın bence. Emin olun daha huzurlu olursunuz, sevgiler...

Canimya benim hiç aklima bile gelmedi desem disari falan nedersin
bence buraya konu açmak demek insanın takıldığı bir konuda fikir danışmaya gelmesi demektir.

eğer dikkat ederseniz yorum yazanların neredeyse % 90 ı sizin bu tavrınızı hoş bulmadı. ben sizin yerinizde olsam "neden böyle düşündüler? acaba haklı olabilirler mi? " diye düşünürdüm. herkes mi yanlış?

ha eğer illaki size davet verecek kişinin en az sizin kadar yorulup, cefa çekip o şekilde daveti vermesini bekliyorsanız, üzgünüm işiniz çoook zor. herkes o cefaya katlanmak zorunda değil.

üstelik o cefa, karşıdaki insana verilen değere eşit de değil. örnek ta kendinizsiniz zira. adamlara kıymet verseniz, yorulmanızın lafını bile etmezdiniz.

Bende olayı buraya getirmek için yani bu konu sahibinin şahsına değildire getirmek için böyle soruyorum ama konu sahibi biraz kişiselleştirmiş gibime geldi..
Aynı fikirdeyim yani

Ben olsam disari goturup masrafi karsilayan ev sahibine daha bi degisik bakarim. Her baba yigidin harci degil disarda yemek yiyelim diyip masrafi karsilamak. Daha masrafli bisey. Belkide onlarda sizin icin " hep masraftan kaciniyor hep evde yiyoruz" diyorlardir. Bunu diyorlardir ve haklilar felanda demiyorum. Sadece 2 farkli bakis acisi oldugunu soyluyorum. 2side kendince hakli.

Bence yüzde doksanı benim gibi düşünmediği için ben kendimi nerelere atayim

Evde yemek vermek misafirine daha çok değer vermek demek sanırım sizin gözünüzde?

Dışarıda yemeğe çıkarmışsa bu size daha az saygı duyduğu anlamına gelmez ki,sonuçta herkes bütçesi dahilinde istediğini yapar.
Bazısı börekler,sarmalar hazırlamayı sever evine davet eder.biri mutfak ile uğraşmak istemez dışarı davet eder.

Bizim aile ilk dışarıda iftar daveti verene ay ne güzel akıl etti demiştik,büyük rahatlık.karşımızdaki rahatlığı seçti diye bak gördün müüü bize değer vermiyor yu aklımıza bile getirmedik.

Belki sizin anlayışınızda evde yemek daha üst seviyededir bence önünüzdeki iftar davetini bi kere dışarıda verin,bakın vazgeçemeyeceksiniz.

İftara kadar onlarca çeşit yetiştirme derdi yok,servis,sofra kurma,yemekten sonra çay kahve yetiştirme,sonrasında bulaşığı ile uğraşma derdi yok .

Baska bisey sorucam, Melek gibiydi hanfendi ne bu atarlanmalar? Herkesi azarlamissiniz( sira bana geldi bu yorumumu yaptimya).
Hayir neden nu kadar kisilestiriyosunuz olayi? Sizin durumunz oyleki 2 farkli bakis acisi var ve 2sinede yanlis yada dgru diyemeyiz. Neden illa sizinkinin dogru oldugunu ve eltinizin terbiyesizlik ettigini dusunuyosunz? Bencede mesela siz cimrisiniz, oldumu? Bana dayatamazsiniz kendi dusuncenizi, kimse dayatamazsniz.

Canim allah aşkına ya olay para masraf falan filan değil ya

Bence yüzde doksanı benim gibi düşünmediği için ben kendimi nerelere atayim
sizin neyi kast ettiğinizi burada herkes gayet iyi anladı... değer verilmek, kıymetin belli edilmesi, en azından bir çaba görmek vb gibi şeylere takılıp kalmışsınız da işte yanlış da burda.

kişiler karşılarındaki insanlara verdikleri değeri farklı şekillerde gösterebilirler. sizinki evinizde ağırlamak iken akrabalarınız için dışarda yemek vermek değer ifade etmek olabilir.

Atar mi yaptım kime yaptım cevap yazdım sadece kiskanc cimri fesat bunlara okadar

Canim allah aşkına ya olay para masraf falan filan değil ya
Ya tamam derdiniz ne söyle bu sıcakta sabahtan akşama kadar temizlik yemek yapıcak iftarda yemek doldurmaktan ağırlamaktan ne yediğini anlamıyacak üstünede tatlı cayla falan uğraşacak o nu yapsın istiyorsunuz dimi

Ne yanlışı yapıyorum ben pardon bi sorunum vardı konu actim heekes gibi anlamadimki
yaptiklarinizda bi yanlis yok ama dusunceniz yanlis.
Zaten uzerinize duseni yapmissiniz. Ama arkasindan benim kadar ugrasmadi demek hos mu gercekten sizce? Bunda bi beis gormuyosaniz diyecek sozum yok.

Eskiden osmanli doneminde insanlar evlerine birilerini davet ettiklerinde giderlerken bir de para verirlermis. Diş kirasi diye. Evime geldiniz yemegimi yediniz sevap almama vesile oldunuz diye. Bizde karsilik bekliyoruz.. karsilik alsakta bi de onu begenmiyoruz..

Işte ben oralarda kalmışım anladım ki herkesin değer kavramı farklı ben bitene var sanıyordum ya öyle değilmiş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…