- 28 Şubat 2018
- 227
- 358
- 103
- 31
e hani gelmiyodu?Ne münasebet? Her geldiğinde aynı olay. Bu sefer bebeğim var diye bi tabak kaldırabilir insaf biraz yahu!
Lohusalık zorluyor biraz da seni ..tamam kayınvalidenin savunulacak yani yok ama bukadar kinlenip bebeğini de kendini de üzme .eşinden yardımcı olmasını iste. Kayinvalideni zaten çok görüyormuşsun ,gördüğünde de Bu kadar doldurma kendini . Biliyorsun zaten olacakları ,o sebeple eşinle anlaş ve çok fazla muhatap olma onunla ,esin koşsun sürekli yardımına.ben olsam böyle birinden yardım beklemezdim .
Kayınvalideniz sizin işinizi görmek, yardım etmek veya cocuga bakmak zorunda değil bence...eşiniz yardım etmeli..kimseden beklenti içinde olmayın yoksa mutsuz olursunuz
Ben çağırmadım ki eşim çağırmış.bana kalsa aynı havayı solumamak için şehir değiştiririm bu insandan uzak durmak için.Suc sende ayol niye iftara cagiriyorsun kirgin oldugun insani? Ne isi var? Esas o seni cagirmali yemege,yoruldun kizim gel beraber yiyelim diye.
Ben olsam eşimden yardım isterdim.yardim etmese de eşime kızardim. Kayınvalideden beklentim yok çünkü.
Ayıp etmiş tabi
O mesele öyle değil sadece. Masayı kaldırmasına gerek yok insan olsa hiç takılmamİyi misiniz? Masayı kaldırmadı diye beddua etmek..?
Kv yokken nasıl oluyorsa öyle yapın. Kadından boşuna beklentiye girmeyin.Eşim bebeğe mı baksın bulaşık mı yıkasın? Çünkü ben o sırada yemek yemeliydim de.
Bende de var bı adet böyle en zor zmaaninda yardım ediyormuş numarası yapan boylelerini boylelerini Allah ıslah ediyorDaha önce kv konusu açmıştım,2 aylık bebeğimi ilk hafta gördü bidaha da gelmedi diye. Bende kızıyodum gelmiyor görmeye diye.. neyse eşim iftara davet etti,bana kalsa ona bi çorba yapmayı bırak bir bardak su bile vermek istemem de neyse.
4 çeşit yemek hazırladım. Bebeğim 2 aylık ve gazlı bir bebek,son zamanlarda azalsa da bugün baya bi huzursuzdu. Ben yemekleri eşim için hazırladım annesi için bişey yapmadım. Her neyse bitin gün bebeğim huzursuz olduğu için yarım saatte bir emmek istedi,ben kucağımda emzirirken yemek karıştırdım vs vs tahmin edebilirsiniz halimi.
Eşim bu arada annesiyle babasının mezarına gitti,ordan da bana hediye almaya gitmiş geç kaldı o gelene kadar yemekler hazırdı ama nasıl yaptım ben bile anlamadım.
İftar vakti geldi,ben oturamadım sofraya. Sofrayı kurdum,herşeyi hazırladım (annesi tabi sadece çatal koydu sofraya..
sonra yiyemeden kalktım tekrar emzirdim. Bu arada bi emzirme süresi 30 dk ya yakın sürüyor.
Bitince kalktım yemek yicem,eşim bebeği tutuyor bu sırada,hanımefendi kendi tabağını dahi kaldırmadan koştur koştur survivor izlemeye gitti :)
İçimden öyle beddua ettim ki! Ben bugüne kadar asla birşey yaptırmadım ama benim şuan küçücük bir bebeğim var ve bu bebek bitek benimle rahatlıyor sakinleşiyor.
Geldi yalandan peçete kaldırıyor sofradan tabak bardak ekmek vs dururken. İki etrafta dolandı tekrar çıktı. O gelene kadar ben elimde ki son tencereyi yıkıyordum,tuzluk kaldırıyor masadan. Ya böyle yapmacık böyle pis bir insan olamaz! Tiksiniyorum artık bu kadından ve umarım Allah onu bildiği gibi yapar! Eşimin hatrı olmasa suratına dahi tükürmem böyle insanın! İnsan bile değil de neyse!
İletişim teknikleri ile ilgili kitaplar okumanızı, internetten makaleleri takip etmenizi öneririm.
Karşımızdaki insanlar aklımızdan ne geçtiğini bilemezler. Beklentiye girmek bizi daha mutsuz eder.
“Annecim bebek çok gazlı, masayı toplamama yardım eder misin lütfen” dediniz de kadın HAYIR mı dedi size?
Küçük bebeğin olduğu için hoş görmeleri lazım seni o yüzden kimseyi davet etme sonuçta sana ihtiyacı olan kolik bir bebeğin var. Benim kızım neredeyse 34 aylık olacak ben bile zorlanıyorum davet etmeye kimse alınmasın milletin gönlü olsun diye huzurumu bozamam.
Seni cok iyi anliyorum,esin neden bu kadar dusuncesiz? 2 aylik bebegi olan adam anasina iftar sofrasi hazirlattirmaz karisina bence. Yani her sey dort dortluk de olsa yaptirmaz sana bu angaryayi. Ben ona sasirdim su an.Ben çağırmadım ki eşim çağırmış.bana kalsa aynı havayı solumamak için şehir değiştiririm bu insandan uzak durmak için.
Bende de var bı adet böyle en zor zmaaninda yardım ediyormuş numarası yapan boylelerini boylelerini Allah ıslah ediyor
Benim 10 seneyi aldı ipleri elime almam dilerim
İns eşin de en yakın zamanda onun yaptıklarının farkına varır
Zaten o konuda bi anlaşamadık bir türlü. Hayır ben her türlü yemeğimi yapıyorum bi kişilik daha yemek yapmak zoruma gitmez. Hergün yemeğim hazırdır doğumdan 1 hafta sonra annem gittiği için ben kendim herşeyi yapıyorum. Mecbur çünkü dışarıdan yemek yemeyi sevmiyorum.Seni cok iyi anliyorum,esin neden bu kadar dusuncesiz? 2 aylik bebegi olan adam anasina iftar sofrasi hazirlattirmaz karisina bence. Yani her sey dort dortluk de olsa yaptirmaz sana bu angaryayi. Ben ona sasirdim su an.
Benim lafimda dinlenmezdiBenim ipleri elime almakla alakalı sıkıntım yok. Ben sadece eşime üzüldüğüm için annesine katlanıyorum. Onu kırmak istemediğim için yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?