Yok hükmünde mi sayılıyorum yoksa ben mi abartıyorum ?

Vallahi beni zorlamadigi surece esim istedigi zaman ailesine gidebilir beni hic ilgilendirmez. Ilk evlendigimizden beri ne o bana karisti ne ben ona bu konuda cok guzel duzen oturttuk size de tavsiye ederim isteyen annesine gider isteyen gitmez takmayin derim. Annesi sonucta kotu bi yere gtmio.

Nedir bu gelinlerin eşinin ailesiyle derdi. Herkes için söylemiyorum birçok kadın sudan sebeplerle eşinin ailesine sarıyor.
Burada abartılacak bir durum yok, sakin...
burada okuduğum konulardan sonra bunun bir görev olarak algılandığını düşünüyorum. Ey Türk Gelini birinci vazifen kv ve görümcenden nefret etmektir

Gelininde ne zorluklarla buyutuldugunu dusunurseniz onu gelin değil kiziniz gibi görürseniz sıkıntı kalmaz...bu mesaja yönelik ...konuya yönelik değil tabiki...benim kv annem gibidir tatlıdır bende ona annem gibi davranıyorum ince düşünmeye çalışıyorum çok şükür... çünkü bana hep kızım dedi inslalahhh öyle gider
iyi de burda geline yapılan bir müdahale yok ki, kendi yazmış kendi oynamış, ben böyle bir olay yaşasam ayy kaynanam onu mu düşündü bunu mu aklından geçirdi diye kırk tilki dolaşmaz kafamda.

Zaten sizi zorla goturen ya da zorla cagiran olmamis ki.Yorgunum demissiniz gitmemissiniz.Sorun ne???

benim kaynanam da yemeğe davet edeceği zaman direkt eşimi arıyor, gidem de bi kavga çıkaram

bizim de başımızda yengemiz gelinimiz alınacak diye ödümüz kopuyor..
kardeşim olsun dayım olsun.. nereye oturtacaklarını şaşırıyorlar.. ödümüz kopuyor ki huzurları bozulacak bir şeye alınıpta diye.. olması gereken bu zaten.. gelinle aşık mı atılır ya..

Buda ama bana göre abartı. Insanlar birbirine hayatını neden bu kadar zorlastirir ki? Ödünüzun kopması, nereye oturtduracaginzi şaşırmak felan. Yani sahsen kimseye böyle fazla anlam yükleyip gerilmem. Herkes birbirine saygılı davransa ve herkes yerini bilse zaten gerekmez de.

iyi de burda geline yapılan bir müdahale yok ki, kendi yazmış kendi oynamış, ben böyle bir olay yaşasam ayy kaynanam onu mu düşündü bunu mu aklından geçirdi diye kırk tilki dolaşmaz kafamda.
Yazdığımı bir daha okuyun lütfen konuya yönelik yazmadığımi belirttim ..bir kişinin cevabına yönelik yazdim

Bugün kaynanam eşimle bizi cağırdı ben yorgun olup gelemeyeceğimi söyledim daha sonra eşimi arayıp cağırmış o da “annem cağırıyo gideriiz dimi?” Dedi . Ben de “ben yorgunum gelemem” dedim. Sonra kendisi oraya gitti ben evdeydim. Şimdi bu ne demekk oluyor ? Baba göre şu demek oluyor kaynanam sen yok hükmündesin ben oğlumu istediğim zaman getirtirim diyor eşimde sen kimsin mi diyor yoksa ben mi abartıyorum ? Her cağırdıklarında gitmek zorunda mıyım ya ! Kaynanam sürekli kendi kendine planlar yapıp beni de o planlara cekmeye calışıyor yıldım
Kaynanan aramış gelemem demişsin, kocanı aramış gitmek istemiş götürmek için zorlamamış neyin derdi şimdi. Sen ailene eşin olmadan hiç gitmiyor musun?

Kayınvalidenizin hatası yok, hata annesine planınız olduğunu söyleyemeyen kocanız da.
Siz yorgunum dediğiniz için kadın oğlunu aramış, sizi görmesi çok da şart değil yani

bunu gelinine açıklayabilirdi.. gelmenizi çok isterdim özel birşeyler yaptım gibisinden.. oğlunu araması gelinini tınlamama bu net.. insan korkar ya oğlumla gelinimin arası açılacak diye..
bizim de başımızda yengemiz gelinimiz alınacak diye ödümüz kopuyor..
kardeşim olsun dayım olsun.. nereye oturtacaklarını şaşırıyorlar.. ödümüz kopuyor ki huzurları bozulacak bir şeye alınıpta diye.. olması gereken bu zaten.. gelinle aşık mı atılır ya..
Gelinle aşık atılır mı ne ya hu! Gelin ne pardon sanki kraliçe, annelerin her yaptığı da batmasın. Kv melek olsa kanadı çarpar hesabı.
Bir anne büyüttüğü evladını görmek isteyince huzursuz mu etmiş oluyor çocuğunun evini, ne saçma bir mantık.

Yorgunum demissiniz o da oglunu cagirmis
Yorgunuz dememissiniz,1.tekil sahis olarak konusmussunuz. Gayet normal. Siz yorgun olunca gorusmesinler mi?

Bugün kaynanam eşimle bizi cağırdı ben yorgun olup gelemeyeceğimi söyledim daha sonra eşimi arayıp cağırmış o da “annem cağırıyo gideriiz dimi?” Dedi . Ben de “ben yorgunum gelemem” dedim. Sonra kendisi oraya gitti ben evdeydim. Şimdi bu ne demekk oluyor ? Baba göre şu demek oluyor kaynanam sen yok hükmündesin ben oğlumu istediğim zaman getirtirim diyor eşimde sen kimsin mi diyor yoksa ben mi abartıyorum ? Her cağırdıklarında gitmek zorunda mıyım ya ! Kaynanam sürekli kendi kendine planlar yapıp beni de o planlara cekmeye calışıyor yıldım
Girmemişsin iste derdin ne. Bence kaynanana yönelttigin tavır tam tersi sende. Sen gitmiyorum diye esin niye gtmesin

Back
X