• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yok mu Görümce olan aranızda?

bende görümceyim ama hiç bir zaman ağbimi kıskanmadım kendi görümcelerimde var çektirirler bana neden yok para tutamazmışızda şöyldede böylede işte şimdi açık anlatırsan uzar gider 7 sene aynı evde yaşadık yengemle 6 yıl oluyor yanlarından ayrılalı hiçbir zaman kıskanmadım yengemi çünkü ağbimi çok seviyorum

sizler böyle anlatıyorsunuz ben nasıl imreniyorum
2 görümcem var
küçük olan fakülteden arkdaşım otanıştırdı bzi zaten...
iyi arkadaştık...
evlendim
aradan 2 gün geçmeden gariplikler başladı
başka şehirdeyiz biz 10 gün kadar onlarda kaldık
o 10 gün içinde ilk önce küçük görümcem (eşim düğün masrafları yüzünden kred kartına faiz gelmesin diye küçük görümcemden biraz para istiyor
çok bişe değil öyle 2-3 milyar cinsinden bu da bugün yarın yapıyor, bi akşam oturuken eşim bi şaka yaptı kardeşine...
o da bu şakaya alınmış ve sabah evden çıkmadan annesine oğlun bana bunu dedi ben de ona para vermicem görsün gününü deyip çıkmış)
bunu abisene de dedi tabi....
çok üzüldük...
bir de abisine aşık olduğunu söylerd hep bana bunu yapan o olunca daha bir ağır oldu
sonra büyük görümcem eşimi bi kenara çekip
(bunu duydum ben)
bana bak babamdan para istersen bi daha görüşrüz ben de isterim artık yeter yediğin paralar dedi

(eşim ünv. zamanında biraz savruk davranmış ama ben şahdim eli ekmek tuttuktan sonra elinden geleni yapmaya çalıştı hala da çalışır evlat yardım edecek tabi)

sonra kçük erkek kardeşi abisinin arkasından ben görüyorum gene tab.. a bim mi bi iş başaracak
abim ne bilir tavırları yapıp duruyor...
eşim sakin bir insansıdır aldırmaz boş ver küçüktür şakadır der geçer...

neyse
ben bu tavırları gördüğümde 2 günlük gelindim...

çok zoruma gitti..

eşim küçük kardeşiyle bi süre çok konuşmadı aramadıkça aramadı...
ben de alındığım için ben de aynın yaptım.
.
sonra görümcem kpss yi kazanıp sözleşmeli atandı
eşim kendisinden özür dilemediği için aramdı onu annesini arayıp hayırlı olsun dedi
daha sonra gene yufka yürekli eşim gurbet elde d ye aramış ve hatlarını anlatmış

o da tamam demiş özür falan yok... hatalı olabilirim ,ama senin eşin de beni armadı hayırlı olsun demedi demiş.. eşim de o benim karım tabiki benm gibi hareket eder

sonra ben bayramda aradım yazık gurbette yalnız diye
açmadı annesne arattı tekrar kendi telefonundan

sonra yatak döşek hasta oldum 1 hafta ne uyku ne yemek
bir geçmiş olsun demedi...

geçen eşimi aramış 23 nisan tatilinde size g elicem diye eşim de gel buyur ama istersen bi de g.... yi ara demiş...
ne aradı ne başka bişey
gelmedi de zaten...

ben gururuma çok düşkünüm (herkes öyledir tabi)
ama eşim kardeş olduklarından görmezden gelebiliyor (ben tek çocuğum)
ama ben görmezden gelemiyorum...
çok detaycı olduğum için insanların kalında bir pürüz kalmasın diye çok dikkatli davranıyorum
ama karşıdan bunu göremeyince işler değişiyor
evet belki eşimin meselesi
şimdi olsa bunları bu kadar inceler miydim bilmiyorum
ama 2 günlük düğün sonrası bunları yaşayınca
ne şamın şekeri ne arabın yüzü diyorum
görümce mi
bye byeeeee
uzak olsun.......

bende görümceyim ama bugune kadar bir sorunumuz olmadı 8 yıllık evli abim.ben lisedeyken evlendi abim yengem başka şehirden geldi onu hep gezdirdim istanbulu ögrettim yedik içtik tabiki ufak tefek sorunlar oldu ama çözdük insan olmak önemli bence.hatta benim yengem hep kullanır beni hala evlendim ama tek kızım abim bana çok düşkün birşey alcaksa sen söyle alır birşey alcaksa abine birde sen rica etsen falan der:)))tatile götürdüm dogum yaptı iki tane en afilli hediyeleri seçtim abimin adına yolladım.odasına dev gül buketleri yaptırdım abimin adına aman üzülmesin vs diye...ya i,nsan olmak önemli çok seviyorum yengemi ve gerçekten takdir ettigim mükkemmel çocuklar yetişriyor...

valla ben bir görümceyim ne kendim çektirdim nede benim de tek görümcem var ama hiç birşeyime karışmaz karışamaz sınırlıdır....

Benim de iki tane "görümce"m var ama görümce lafı bile garip geliyor bana..Tanıştığımız günden beri abla gibi davranmışlardır bana.
Hatta kayınvalidem benden şikayet edecek olduğu zamanlar bile ablamın müdahale ettiğini, beni koruduğunu, artık onlar evli, karışmayın diye uyardığını bilirim.
Gerçekten de özellikle küçük ablamı çok severim, elbette öz ablam gibi olamaz ama o bana ben ona iyi bir dost olduk en azından.
Sanırım bu konuda çok şanslıyım:)
Ben görümce olmayacağım, erkek kardeşim yok ama lütfen görümce olacak olanlar aileye yeni katılan insana bir alışma evresi tanısınlar, dostça davansınlar ki aynı şekilde karşılığını alsınlar.

Son düzenleme:
bende görümceyim bir tek yengem var benim dert ortağımdır, en kötü günümde yanımda olandır o..iyiki var..şundan eminimki oda benim için aynı şeyi düşünüyor..aksine bazen abime sinirleniyorum ona olan davranışları yüzünden...allah daima huzurlu mutlu etsin onları...

bende görümceyim ama hiç kıskanmadım. kendi çeyizimden eşya verdim. hep iyi davranmaya çalıştım. ama yengem ve abim beni çok kıskandılar hep. onlar evlenmeden önce banada abimede eşit eşya alınırdı hep gerçi o daha fazla para harcardı ama pek problem değildi bizim için. ama bir evlendi bana bişey alınmaya kalksınlar onlara muhakkak önce alınıyordu. bende sinir oluyordum bende çalışıyorum para kazanıyorum dimi ama. maaşımın çoğunu eve verirdim. ben evlendim istediklerimin hepsini almadılar. eşimin ailesi almıyormuş onlar neden alacaklamış. eşimle bir olduk savaştık evimizi aldık. ama hala kıskanıyorlar. abimlerde babamın desteğiyle geçiriyorlar günelri bize destek olan yok.
diğer taraftan benim görümcemde haddinden fazla kıskanıyor bizi. eşimle mutluluğumuzu, benim gözümün içine bakmasını, arabamızı, evimizi v.s. herşeyimizi. bende kızıyorum kadın olsunda tutsun parasını oda alsın diyorum. kaç senelik evli taş taş üzerine koymamış diyorum.
benim düşüncem cahil, elinden hiçbir iş gelmeyen, karakteri oturmamış kişiler kıskanç olur. içlerinde sürekli fesatlık olur çekemezler.
hayat o kadar kısa ki kimseyi üzmeye kırmaya değmez. mutlu huzurlu yaşamak varken

ben henüz görümce değilim ama olucam erkek kardeşim var neden kıskanıayım ki ALLAH daha cok versin bende güzelleri onların olsun ne karışırım nede laf söyşerim kardeşim değil mi kocası karışırsa kadeşim karışsın kardeşim ablası olduğum gibi inşallah ben kardeş kabul ederim amam beni de abla oolarak kabul eder evimize giren insanın kardeşimden farkı yoktur ben cok cektim görümcemdem yaptığı dengesizliklerinden söylediği ipe sapa gelmeyen laflarından kaprislerinden bunları ceken bi insan olarak bunları yapamam yapmamda kardeşimle mutu olsunlar yeter benim için

bende görümceyim..yengemle 3 yas fark var aramizda..iki iyi arkadas,sirdasizdir..abimle,annemle sorunu olsa bile önce benimle paylasir,bu konularda bende iki tarafida tarafsiz dinlemeye özen gösteririm..hayatta yengemi kiskanmadim,annem bana bisey alsa onada aldirirdim..
ama benim bi görümcem var..illallah dedirtti resmen zamaninda..2 senelik evliyim,hatalarini anladikca ariyor özür diliyor..ben kavgadan yana bi insan degilim,kincide olamiyorum..affettim ama can cigar kuzu sarmasi olamayacagimizida söyledim...öyle iste...

Ben görümceyim :icecream:
İki tane abim var doğal olarakta iki tane yengem var sositososito
Neden kıskanayım ki abilerimi eşlerinden. Bu saatten sonra benden değil eşlerinden fayda var onlara. Annem ve babam zaten benden, bizden uzaktalar birde abilerim ve yengelerim olmasa kafayı yerdim herhalde. Gül gibi geçinip gitmek varken neden hasetlenip hepimizin huzurunu bozayım ki. Bu gününe kadar hiç bir sorun yaşamadık inşallah bundan sonrada yaşamayız kaydirigubbakcemile5

ayy bayıldım bu yoruma alkisalkisalkis bravo size ne kadar olgun duşunuosunuzzz bian benm görumce olsaydı dedim içimden... ama maalesef benmkide kıskananlar grubundan... iğrenıorum ondan ..

bende görümceyim.. birtanede kizkardesim war.. biz 3 baci gibiyiz.. abim we yengemle beraber yasiyoruz.. yengemizi gelin olarak degil abla olarak goruyoruz.. oda bizi kizkardesleri gibi goruyor zatennn.. kiskanmam, yaptiklarina karismam, birsey yapacaksam ewde once ona sorarim oda bana sorar.. gül gibi geciniriz biz yaniiiiiiiiiiii..
iyiki o bizim yengemizzz,, ablamizzz :asigim:a.s.

bende görümceyim.. birtanede kizkardesim war.. biz 3 baci gibiyiz.. abim we yengemle beraber yasiyoruz.. yengemizi gelin olarak degil abla olarak goruyoruz.. oda bizi kizkardesleri gibi goruyor zatennn.. kiskanmam, yaptiklarina karismam, birsey yapacaksam ewde once ona sorarim oda bana sorar.. gül gibi geciniriz biz yaniiiiiiiiiiii..
iyiki o bizim yengemizzz,, ablamizzz :asigim:a.s.

aynen cani$koo bende 2nci kucuk gorumceyim...: :sm_cool:

benim benden 9 yaş küçük bir erkek kardeşim var 21 yaşında daha önceki kız arkadaşlarını çok eleştiriyordum (o duymadan gerçi eşime felan) eşim de ne fena görümce olcan sen diyip duruyordu şimdiki kız arkadaşına ise bayıldım o kadar cici ve düzgün bir kız ki kardeşimle de birbirlerine çok değer verdikleri belli gözlerinin içi gülüyor resmen
tavrımı gören herkes şaşırdı ama e öncekilerin de kardeşime değer verdiklerine inansam o kadar konuşmazdım ki zaten önemli olan kardeşimin mutluluğu

bende görümceyim ama neden kıskanayımki
ama gelinimiz kardeşimi bizden kıskanıyo bizle oturup konuşsa gülüşüp muhabbet etsek hemen bozuluyo.......

var canım...
ben görümceyim..
yengemi ablam gibi severim...:1hug:
Allah a şükür bir sorunumuz olmadı bugüne kadar...
yengemde buralarda zaten ....
yerimseniben

ben görümceyim şuanda gelinimizin yanındayım........
her insan gibi hataları olabilir sanki bizim yokmu.....
bu hatayı hep görürü kapatmazsan iyi niyetli olmazsan..
o zaman gelinden kötü yada görümceden kötü kimse olmaz........
ben elimden gelen iyiligi yapıyorum ............
abimle mutlu olsunlarda.........ne yaparlarsa yapsınlar hiç karışmam..........
ne kıskanırım bide nediye kızkanıcam ..........
hep iyi haberlerini alalım...........
allah mesut bahtiyar etsin herkesi..............

bende gorumceyım ama ıyı bı gorumce oldugumu dusunuyorum ufak tefek problemlerımız ılk baslarda oldu ama sımdı ıyıyız arkadas gıbıyız abımden daha cok bana anlatır herseyını benımde bırgun gorumcem olacak ve ben nasıl bı gorumce olursam aynen oyle bırıde benım karsıma cıkar dıyorum o yuzden herzaman empatı yapmaya calısıyorum guzelce gecınmek varken neden sorun yasayalım kı abımıde hıc kıskanmam onun kocası olmus artık benım ne karısma neden fesatlık yapma hakkım var yarın bırgun esımın kardesı de esımı benden kıskansa asla hosuma gıtmezdı cunkuhihoyyyt

kızlar okuyorum uzun zamandır takıp ediyorum ama herkes kaynanasından görümcesinden şikayetçi yokmu aranızda görümce olan gelininden şikayetçi olan abisini karısından kıskanan hadi anlatın bakalım.

bende görümceyim vallahi hiç kıskanmıyorum nie kıskanayım ki çok seviyorum hem yengem olmasaydı dünyalar güzeli yigenimi kim doguracaktı çok seviyorummm gelinimiziii alkisalkisalkis

Görümce değil , görümce adayıyım kaydirigubbakcemile2 Erkek kardeşimin kız arkadaşı var, şu an öğrenciler üniversitede ... Ben hiç görmedim , sadece telefonda konuşuyorum gelinimizle ama çok

sevdim...

Sürekli "canım , tatlım" der dururum , o kadar ısındım yani.. Hediye filan yolladım ona , ufak tefek...Kardeşime de diyip duruyorum, "inşallah evlenirsiniz..." ya da "onu üzme sakın haa" diye...

Evlenirler ya da evlenmezler , bunu bilmek için henüz erken , ama bildiğim bir şey var ; evlenecek olsalardı da aynı olurdum ona karşı ; Çünkü kanım kaynadı ona :1hug:

Back
X