Ay harikaaVar.
Annemle babam, anneannemle dedem, babaannemle büyükbabam.
Mesela.
Büyükbabamın tek bacağı tutmuyordu son günlerinde.
Yalnız uyuyordu.
80lerinde falan.
Gece kalkıp o bacakla babaannemin odasına gidermiş seke seke, yanına yatarmış sarılıp seni özledim diye...
Erkekler degismez ki. Kadin degistiricem sanir sadece . Belli bir yastan sonra kadin olsun erkek olsun insanlar degismez.
Gun gelir baska kadindan hoslanir degistigini sanirsin ama oyle degil.
Tolere edecek sevgin kaldiysa tolere edersin yoksa bosanirsin.
Herkes karşıdır tabiki. Ama kim sonunu bilerek evleniyor kiKadir inanırla hümeyranın bir filmi vardı. Oradaki replik çok anlamlıdır. Kadir abimiz hümeyra'ya evliliğe karşı mısın? der. Hümeyra'da mutsuz evliliklere, mutsuz yuvalara, mutsuz çocuklara karşıyım der. Bende karşıyım..
Ya da kendilerini başta farklı gösterip sonradan gerçek yüzlerini ortaya çıkarıyorlar gibi bişey mi acaba
Kafam kaldırmaz sallarım boşarım diyorsun
Bekara koca bosamak kolay. Bi sor bakim niye evlenmiyorum.
Allah bozmasınBen uc yillik evliyim esimden cok memnunum yillar sonra ne olur bilemem
Arkadaşlar hiç yok mu eşiyle yıllarını devirip iyi ki evlenmişim diyen. Hiç aldatılmayan kadın? Mutlu evlilikler ? Duymaya ihtiyacım var yoksa inancımı kaybedicem sanırım
Gözlerim doldu...Var.
Annemle babam, anneannemle dedem, babaannemle büyükbabam.
Mesela.
Büyükbabamın tek bacağı tutmuyordu son günlerinde.
Yalnız uyuyordu.
80lerinde falan.
Gece kalkıp o bacakla babaannemin odasına gidermiş seke seke, yanına yatarmış sarılıp seni özledim diye...
Ahh hakeden herkese böyle aşklar nasip etsin AllahımBen tanıyorum öyle bir kadın teyzem
Eniştemle 5 yıl flört edip, 35 yıl da evli kalmışlar, birbirlerinin gözünün içine bakarlardı
Eniştem son nefesini verirken teyzemi aldık başından çok kötü oldu
Sensiz dayanamam elimi tut dedi teyzeme, 15 yıl oldu öleli teyzemde pek yaşıyor sayılmaz...
Allah bozmasın mutlu yuvanızı, duydukca mutlu oluyorum8 senelik evliyim rabbim bagislarsa 2 tane kiz evladim var Rabbim bu dunyadada cennetindede ayirmasin esimden ins ben cok memnunum su mubarek gunlerde rabbimde razi olsun ins bunlarin hepsinin temelinde iyi merhametli insan olmasi yatiyor bence su mubarek gunlerde Rabbim herkesin evine huzur mutluluk.berekwt versin ins
Sen sor ben niye evlenmedim bekarlık güzel
Yapmayın etmeyin nişanlıları yolundan döndürmeyinO kadar iyi ki birakamiyoruz.
Galiba bir insanla evlenmek için sevmek tek başına yeterli bir kriter değil. Bir insanı sevmek başka o insana ruhsal yakınlık duymak çok başka. Bir insana ruhende kendinizi yakın hissediyorsanız o evliliklerin ayrı bir büyüsü olduğunu düşünüyorum. Birde evlilik kurumu dinamitlendi. İnsanlar birbirlerinin ne mezunu olduğunu, nerede yaşadığını, ne işinde çalışıp kaç para aldıklarını biliyorlar da hayal kırıklarını, hayata dair beklentilerini, korkularını, ümitlerini bilmiyorlar. Birde doğu toplumları duygu toplumlarıdır. Buradaki ilişkilerin tutkalı duygudur. Şimdi ise cismaniyete indigendirdi. İlişkiden tek anladıkları cinsellik yaşamak olan insanlar türedi. Haz yüceltildi. İnsana ve sevgiye dair değerler buharlaştı. Bunlar gibi daha çok etmen var.Herkes karşıdır tabiki. Ama kim sonunu bilerek evleniyor ki
Çok doğru söylüyorsunuz. Şükür ki ruhsal yakınlıgımız da var aşkımız da. Aşk illaki sevgiye dönüşür dönüşsünde zaten. Benim korkum insanlar o kadar çirkinleşti ki (kalpleri) yuva yıkmak vicdana sığar birşey oldu. Erkekler iradesizleşti, kadınlar ego savaşına girdi. Bunları düşünmek insanı umutsuzlaştırıyor sanırımGaliba bir insanla evlenmek için sevmek tek başına yeterli bir kriter değil. Bir insanı sevmek başka o insana ruhsal yakınlık duymak çok başka. Bir insana ruhende kendinizi yakın hissediyorsanız o evliliklerin ayrı bir büyüsü olduğunu düşünüyorum. Birde evlilik kurumu dinamitlendi. İnsanlar birbirlerinin ne mezunu olduğunu, nerede yaşadığını, ne işinde çalışıp kaç para aldıklarını biliyorlar da hayal kırıklarını, hayata dair beklentilerini, korkularını, ümitlerini bilmiyorlar. Birde doğu toplumları duygu toplumlarıdır. Buradaki ilişkilerin tutkalı duygudur. Şimdi ise cismaniyete indigendirdi. İlişkiden tek anladıkları cinsellik yaşamak olan insanlar türedi. Haz yüceltildi. İnsana ve sevgiye dair değerler buharlaştı. Bunlar gibi daha çok etmen var.
Nazara inanırım, doğrudurVar ama kendimi soylemiycem gecen bi yazdim burda nazar degdi bize
ama cevremde cok var , gercekten cok var
Gozlemlerim sonucunda sadece sunu soyleyebilirim , belli bi yastan sonra yapilan evlilikler kavgasiz gurultusuz huzurlu oluyor , benim cevremde cogu insan olgun yasta evlenip de mutlu olanlar
Size sevdiğinizle güzel bir ömür diliyorum. Ve sevginiz daim olsun. Hayatına anlam katan ömürlük sağlam bir sevginiz olsun.Çok doğru söylüyorsunuz. Şükür ki ruhsal yakınlıgımız da var aşkımız da. Aşk illaki sevgiye dönüşür dönüşsünde zaten. Benim korkum insanlar o kadar çirkinleşti ki (kalpleri) yuva yıkmak vicdana sığar birşey oldu. Erkekler iradesizleşti, kadınlar ego savaşına girdi. Bunları düşünmek insanı umutsuzlaştırıyor sanırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?