- 22 Eylül 2017
- 2.605
- 2.746
- 133
Evet biraz öyle. Ben 15 yaşımdan beri başka şehirdeyim; kaldı ki ondan önce de aynı yerde yaşamıyorduk. Bayramdan bayrama memlekete gittikçe görür, ayda yılda bir mesajlaşırız.Teyzenizle mesafeli ilişkiniz var sanırım o yüzden sorun ettiniz. Yakın değilseniz takılmanız normal ama benim teyzemlerde her gün bıkmadan soruyorlar hiçbirini de terslemiyorum, sen doğur ben seveyim diyorum geçiştiriyorum.
anne yarım onlar benim
Kısır mısın diye sorsalar da aa saçmalama der geçerim asla kafaya takmam.
Cnm hic sıkma canini herkes konusur bu konuyu.. benim bir kizim var 11 yasinda herkes soruyordu 2. Ne zaman diye hatta bir komsu teyze pat diye yuzume sormustu cocugun mu olmuyor diye cok sinirlenmistim.. ama biz istemiyirduk simdi 4 aylik hamileyim hala soruyorlar karnimdan anlasilmadigi icin bende pat diye hamileyim zaten diyorum. Hicc ses yok.. yani o yuzden takma kafana emin ol simdi bebek yapsan sonra 2. Ne zaman diye soracaklar.. hayat senin yasam senin bebek senin rabbim ne zaman nasip ederse olur insalllahhMerhaba kızlar,
Yaklaşık iki yıllık evliyim ve 27 yaşındayım. Eşimle bu sene çocuk düşünüyorduk ama benim işlerim, onun işleri biraz daha yoluna girsin diye seneye erteledik. Kayınvalidemle bebek konusu hiç geçmez bile, ne zaman düşünüyorsunuz diye bile sormaz sağ olsun. Kendi annem de zaten her şeyi konuşuruz ama öyle torun istiyoruz gibi baskı oluşturacak bir şey demez. Yani ailelerimiz olması gerektiği gibi karışmıyor. Gelellim teyzeme.
Dün teyzem mesaj atmış nasılsınız falan diye. Öyle mesajlaşırken "Ben artık bebek sevmek istiyorum, yok mu daha?" dedi. Ben de "Düşünmüyoruz henüz" dedim. "E kızım ne zaman düşüneceksiniz 40ına gelince mi?" dedi gülme emojisi yaptı. Ben de "İşlerimizi yoluna kıyalım inş uygun zamanda" dedim. O da "İşler hiç bitmez" fln dedi. Sonra da "Kısır mısın yoksa, haberim mi yok?" dedi. Ben de "Aman Allah korusun teyze" dedim. "Bilemiyorum artık" dedi. Çok sinirlendim, bilmiyorum. Böyle bebek sorulması, onu geçtim bu şekilde bir tepki çok canımı sıktı. "Teyze çok bebek istiyorsan kendin yap gençsin daha" dedim (35 yaşında). "Ay hiç güleceğim yoktu ben hakkımı doldurdum, iki tane var" dedi. Ben de "Üç çocuk diyorlar ama" deyip güldüm. Diyenler kendileri yapsın dedi. Ben de "Evet kimsenin yaptığı yapmadığı çocuğa karışılmaz di mi?" deyip laf soktum. O da hatta "Bu banaydı herhalde"dedi. Sonra konu değişti ama dünden beri nasıl bu konuda kısır mısın yoksa gibi bir şey denebilir (üstelik teyzem) diye düşünüp canım sıkılıyor. Kaldı ki olunabilir de yani, Allah nasip etmez. Böyle denir mi? Çok canım sıkıldı. Sizce abartıyor muyum?
Var böyle hayatı sırf çocuktan ibaret sanan tipler doluSaçma kısır olsan da ne olurmuş hayat sadece cocuk tam mi ibaret her şey nasip kismet
İnşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi ^^41 yaşındayım ve doğum yapacağım inşallah
yani bu yaşlarda da düşünülebilir
o yüzden kimin ne zaman evlat sahibi olacağı sadece kendisini ilgilendirir.
Keyfinize bakın, hiç kimsenin size duygusal baskı kurmasına müsaade etmeyin. Kalın sağlıcakla
Birde" bak daha sonra olmazsa görürsün"cüler varMerhaba kızlar,
Yaklaşık iki yıllık evliyim ve 27 yaşındayım. Eşimle bu sene çocuk düşünüyorduk ama benim işlerim, onun işleri biraz daha yoluna girsin diye seneye erteledik. Kayınvalidemle bebek konusu hiç geçmez bile, ne zaman düşünüyorsunuz diye bile sormaz sağ olsun. Kendi annem de zaten her şeyi konuşuruz ama öyle torun istiyoruz gibi baskı oluşturacak bir şey demez. Yani ailelerimiz olması gerektiği gibi karışmıyor. Gelellim teyzeme.
Dün teyzem mesaj atmış nasılsınız falan diye. Öyle mesajlaşırken "Ben artık bebek sevmek istiyorum, yok mu daha?" dedi. Ben de "Düşünmüyoruz henüz" dedim. "E kızım ne zaman düşüneceksiniz 40ına gelince mi?" dedi gülme emojisi yaptı. Ben de "İşlerimizi yoluna kıyalım inş uygun zamanda" dedim. O da "İşler hiç bitmez" fln dedi. Sonra da "Kısır mısın yoksa, haberim mi yok?" dedi. Ben de "Aman Allah korusun teyze" dedim. "Bilemiyorum artık" dedi. Çok sinirlendim, bilmiyorum. Böyle bebek sorulması, onu geçtim bu şekilde bir tepki çok canımı sıktı. "Teyze çok bebek istiyorsan kendin yap gençsin daha" dedim (35 yaşında). "Ay hiç güleceğim yoktu ben hakkımı doldurdum, iki tane var" dedi. Ben de "Üç çocuk diyorlar ama" deyip güldüm. Diyenler kendileri yapsın dedi. Ben de "Evet kimsenin yaptığı yapmadığı çocuğa karışılmaz di mi?" deyip laf soktum. O da hatta "Bu banaydı herhalde"dedi. Sonra konu değişti ama dünden beri nasıl bu konuda kısır mısın yoksa gibi bir şey denebilir (üstelik teyzem) diye düşünüp canım sıkılıyor. Kaldı ki olunabilir de yani, Allah nasip etmez. Böyle denir mi? Çok canım sıkıldı. Sizce abartıyor muyum?
Bir de belki hakikaten de olmuyor çocuğunuz. Hem de eşinizden kaynaklı olmuyor belki de . Neden çocuk olmayınca illa kadın kısır olmak zorunda? Farkında mısınız toplumda böyle bir algı var. Kadınlar konuşurken çocuğu olmayan bir kadın varsa direkt sorarlar kısırmısın? Belki kadının kocasında var problem?? Bir allahım kulu da bunu sormaz. Resmen cinsiyetçilik
Evet her alanda olduğu gibi hastalıklarda bile cinsiyetçilik var maalesef.Bir de belki hakikaten de olmuyor çocuğunuz. Hem de eşinizden kaynaklı olmuyor belki de . Neden çocuk olmayınca illa kadın kısır olmak zorunda? Farkında mısınız toplumda böyle bir algı var. Kadınlar konuşurken çocuğu olmayan bir kadın varsa direkt sorarlar kısırmısın? Belki kadının kocasında var problem?? Bir allahım kulu da bunu sormaz. Resmen cinsiyetçilik
Niyetini tam anlayamadı ama bana böyle şeylerin sorulmadı ayıp geliyor, hele ki böyle bir üslupla.27-35 yaş biraz arkadaş gibi kardeş gibi olduğunuzu düşündüm..
yani tabi hoş olmamış ama, kötü niyetli olduğunu düşünemedim nedense
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?