Yol geçen hanı !!

açık açık söyleyin, bebeğinizle ilgilenmek için çalışmadığınızı, küçük bebekle sürekli misafir ağırlamanın zor olduğunu, her zaman müsait olmak zorunda da olmadığınızı belirtin.inceldiği yerden kopsun bence.Hayatı hem bebeğinize hem kendinize zindan ediyorsunuz.üç günlük dünya milletin keyfini çıkarmakla geçmez.Ben misafir seven bir insan değilim zaten. sizin yaşadığınızı yaşasam sırf bu nedenden ayrılmıştım şimdiye tabii eşim yola gelmiyorsa.boşuna kendinizi yıpratıyorsunuz.

Hadi inşallah. Kararlı ol. Işin içine bebek girince kiyamiyorum ben yaa. Allah yardımcın olsun inşallah. Bir de ne vicdansizlar bir buçuk yaşındaki çocuğu kendileri koruyacaklarina kendini savunsun diyorlar. Işte orda sartellerim attı. Bebek yahu bu. Benim de var çocuğum. Allah yavrularimizi hayırlısıyla bize bağışlasın. O da 5 gün sonra 18 aylık olacak. Ne anlar kendini savunmaktan. O yüzden anlıyorum seni ve gerçekten üzüldüm.
Kararlı ol.. Eşine de bu fikir iyi olur. Tok açın halinden anlamaz derler ya eşin de yaşamadan senin halinden anlamaz.
Rabbim sana zorluk yaşatan seni üzen tüm insanları evinden bir ömür uzaklaştırsin inşallah.

Ah ya çok teşekkür ederim,
Amin inşallah,cümlemiz için bu güzel Duana amin diyorum,Rabbim evladını sana seni de ona bağışlasın.
Ben her durumda misafirdir diye sabır göstermeye çalışırken yavruma söylediklerinden sonra bunu aslında hiç haketmediklerini anladım. Hakettikleri değeri vereceğim bende artık.

Öyle oyle ben de bunun farkındayım,belesten ye iç yat istediğin kadar kal..Kim olsa gider .
Öyle yapmam lazım başka türlü önünü alamicam yoksa bunlarin.

Amin canım. Ben de senin duan için teşekkür ediyorum.
Misafir hiç sevmem. Ama saygı hakeden insanlarsa elimden gelen her şeyi de yaparım. Mesela uzak yoldan hastaneye gelmiş bir akraba arkadaş vs.olursa kendim isterim bana gelmesini. Çünkü yazık kimse uzak yola hastaneye durumu ciddi olmasa gitmez. Zaten hasta derim.
Ama senin öyle bir durumun da yok ki bacım. Misafirlik değil o onlarınki
Neyse. Allah'a emanet ol. Ve bence uyu artık. Dinç olman lazım bebeğin için. Saat geç oldu. Allah kolaylık versin.

Benim senin kocanin bir alt modeli akrabam var. Adam benim akrabam ama karisi bosadi hakli olarak cunku kullaniyordu herkes. Sen bosanma tabi ama bir sey yap. Ya evden kovalayacaksin ya yemek cay hazirlamayacaksin ya da onlar gidene kadar ben gidiyorum diyeceksin. Burasi cok onemli cocugun 1.5 yasinda ve onu korumak sakinlestirmek senin sorumlulugun! Bir yerine kucuk bir sey olsan vicdanin sizim sizim sizlar.

Gecen sene kendi yaptigimi da anlatayim. Misafir geldi bir haftalik. Cocugumun da daha yasi bile dolmamis. Sut de emiyor. Hic bir gun ikiden fazla cesit yemek yapmadim. Yanina salata yapmadim sadece yogurt varsa borek koydum. Cocugumla ilgilenmeden yatirmadan sofrayi toplamadim. Tipis tipis topladilar yikamasalar da. Gece uyanan bebege bakan benim. Hicbir sabah uykumu almadan kalkip kahvalti hazirlamadim. Acikinca dolaptan aldilar. Seneye yine gelirler mi? Evet gelirler cunku yuzsuzler ama bu sefer otelde kalacaklar.

Ne yapman lazim biliyor musun? O kendisini senin kocan zanneden adami kapinin onune koyman lazim. Al sana misafir,agirla paspasin uzerinde demen lazim. Baska turlu cozulmez bu mesele. Gelenlerin sucu yok,kocan arsiz ve yuzsuz. Az yesin de bir otel pansiyon bir sey acsin kendine madem

Tavrını koy al kızını geç odana üfle pufle zorlaniyorm de bebeğine uğraş çocuk huzursuzmus gibi yap hastaneye falan gitti hatta evde bırak kalsinlar sende biraz kizinla gez dolaş eve gel gene bahane bul odana gir çıkma benimde şimdi başıma gelicek ondan akıl verdm ve ben doğum yapicam üstüme gelicekler bu halimle iş güç bekliycekler

Akıll
Akıllı adam valla

Ben misafir severim ama kimsenin yaşam kalitemi düşürmesinede müsade etmem. Eşinle açık açık konuş gelen akrabaları yüzünden kendi aileni bile ağırlayamadığını çok gelmelerini istiyorsa bundan sonra hizmetin ona ait olduğunu söyle.

Küçük çocuğunuz var o yaştaki bir çocuğun düzenli uykuya, saatinde yemek yemeye ihtiyacı var. Çocuğun milletin keyfi için bu saate kadar annesinin onu uyutmasını beklemesi çok saçma. Bırak mutfak dağınık kalsın. Gelen misafirlerden hiç biri kadın değil mı? Çağır iş yaparken, zaten çocuğum var yorgun oluyorum diye trip de yap ne diye çekiyorsun?

Küçük çocuğum peşimde ağlayacak ben iş yapıcam. Ben o misafire zıkkımın kökünü yiyin derim. Benim de kızım var, eşimin akrabaları gelir, mutfağa da girer, eve süpürge de tutar. Ben bir iş yapıyorsam da kızımın peşinden bir an ayrılmaz. Senin model olsalar açmam telefonları gece kapatır yatarım. Gelen olursa da o gırgır yapan kocaya yaptırırım işleri...

Ben direk onlara söylerdim eşim yokken.
Eşim size benim söylememi istedi artık gelmenizden rahatsızlık duyuyorum benim çocuğum var onunla ilgilenmek yerine neden sizinle ilgileneyim deyin.
Bir dahakine artık ne arayın sorun ne de gelin. Huzurumu bozuyorsunuz!
Aynen böyle oturun konuşun eşiniz yokken.

rahatlıklarını boz. basıl yaparsın bilmem ama pinpirikli davran yere birseymi döküldü söylen. hizmette kusur et.

Çocuğunun düzenini asla bozma. Onlar geç yesin yemeklerini, yada daha az çeşit yap. Sürekli şikayet et. Hiç olmadı ayda 10 gün annenlere git bir süre. Aslında ben olsam resti çekerdim. Bunlar misafir değil bildiğin yüzsüz insanlar çünkü.

Misafirde is yapAr yaa.. ben mi yanlis dusunuyorum acaba? Hatta yapmali.. bir hafta kaliyosan insanin yuzu kizarir bi kere..ya cocuga baksinlar ne bilim yaa.. o 7 kisiden bi tane insan evladi yok mu ya? Sende bi gun disardan ismarla yemek bi gun disarda yedirsin kocan.. ne bilim boyle olursa kocanda istemez bence.. kocan gelmeyin diyemez ama sana yardimci olabilir en azindan

Hem de çocuğun varmış. Ne arsız insanlar var. Kv ve kp inize açık açık rahatsız olduğunuzu söyleyin bir daha 'şu kişiler gelmiş' diye sizi aramasın. Her geldiklerinde bir bahane bulun hatta misafir gelince ben de annemlere gidiyordum diyip evde yalnız bırakın. Eşiniz ilgilensin çok seviyormuşya.

Hastayım deyip gidip yatmak çok işe yarıyor. Bizde yaradı Babamın bir arkadaşı sürekli evlerine davet ediyordu. Bir kere gittik her şey güzeldi. Evleri de değildi de hobi bahçesi gibi, bahçesinde mangal falan yapılan bir yerdi. İkinci gidişimizde eşi hastayım dedi ve yattı, ayakta olduğu zamanlarda da yüzü düşüktü. Biz küçüktük tabi pek anlamadık. Annem babama kızdı, karısının gönlü yok işte, adamın gazına gelip gidelim diyorsun, gitmem bir daha dedi bir daha da gitmedik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…