Yol geçen hanı !!

Uff çok sinir bozucu. Bu tip insanlara maalesef birşey yapamazsınız ama onların geleceği zaman kendi memleketinize gidin ya da eşinize rest çekin bahane bulsun çocuk hasta bulaşıcı ishal var vs.. Müsait değiliz diye.
Nefret ederim böyle sülük tiplerden. Bunların amacı sizi bahane edip gezmek, otel olarak sizin evi kullanmak. Görgüsüz, anlayışsız yaratıklar.

Aslında normal olan o. En doğrusunu si yapmışsınız tebrik ederim. Önce çocukla ilgilenilmesi lazım misafir 1 hafta kalmaz kardeşim o ne Allah aşkına.

Bir sey soyliyim mi bizim sulalede kucuk cocugu olan yatili misafir gelsin diye bakar. Cunku bir yere gidildi mi market alisverisiyle etiyle sutuyle sekeri cayiyla gidilir. Yemekler hep birden yapilir sofra erkekler dahi elinde bir seyle mutfaga gider tencere caydanlik tasimak erkek isidir mesela. Bulasigi biri yikar biri durular. Cayi herkes kalkar kendi alir veya herkes kendi esine ana babasina hizmet eder. Ev sahibi kadin resmen dinlenme firsati bulur. Ayrica asla dugun bayram olmadan kimse kimseye yatili gitmez. Gitse de en fazla 2 gundur. Sulalemi sevmem ama bu huylarini seviyorum bak.

Sizin durumunuzun tek cozumu var, istenmediklerini belli edip rahatlarini bozmak. Mesela yemek mi yapilacak falan teyze bugun yemekler senden. Temizlik mi yapilacak filan hala suraya supurge tut, toz bezi de orada... Esine herkesin yaninda emirler yagdir tuz getir tencere getir sekeri unutmussun herseyi ben mi yapicam seklinde. Gunduz al cocugunu arkadasina oturmaya git. Bulasiklari yikama gerekirse oyle kalsin. Esin laf soylerse de "cocukla ugrasmaktan yapamadim rahatsiz olduysan sen yapiver bari" de. Surekli huzursuzca ortalarda dolas "bu ne yaaa" "yine mi dagilmis burasi" diye soylen dur. Sabah erkenden kalkma cocugunla biraz yatak keyfi yap. Acikan kalksin yapsin.

Ama en onemlisi esinle kararli konus. Bir daha yatili misafir gelirse kalkip gidicem sen ilgilen de. Dedigini de yap...

Saçmalık ötesi. O kadar saçma ki sinirimden anca yarıya kadar okuyabildim. Bu nedir ya? Siz 22 saatlik bir yoldan bahsediyorsunuz farkında mısınız? Nereden nereye gidiyor bu insanlar? İran'dan girip Bulgaristan'dan mı çıkıyorlar nedir? Kavimler göçü bu! Ayda iki kere, üç kere nereye gidiyor bu insanlar? Hadi gidiyorlar, sizin ev yol geçen hanı mı? Kervansaray mı işletiyorsunuz? Eşiniz çok zalim. Bebekli bir kadına bunu reva görüyor. Çok acımasız. Orta Asya'dan Anadolu'ya mı göçüyorlar her ay? Ay eşinizi de o sülalesini de dövesim geldi ayyyyyy

Ne güldüm ya Çok güzel anlatmışsınız

ciddiyetle konuş. acık net ve öz.
gelenler olacaksa bana da haber ver. musait degilsek hayır demesini bil. eger sen diyemesen bana pasla ben derim hayır gelmeyini.
eger demessen odaya gecerim misafirler gidene kadar kadar oradan cıkmam. butun hizmetide sen yaparsın. umrumda olmaz.bunu da yaparım.
yada gelen olursa kapıdan ben gönderirim. bunda da inan hiç utanmam.
14 kişi sormadan ( evin hanımı benim ) yüzsüzce utanmadan geliyorsa bende göndermekten asla utanmam.
ee ne yapalım nerde kalsınlar derse _ otelde. dersin.

evi dağınık bırakın bizim ev o kadar dağınık ki bırak yatılı misafiri bir akşam yemeği sonrası eve kahve içmeye insan dahi çağıramıyoruz. birde kedi alın. 2 tane ama. onlar da evi çok dağıtıyor. ani gelen mnisafire bahane olur dağınıklık :E

O değilde okadar insana ne yedirip içiriyosunuz her öğün nasıl ağırlıyosunuz?
Bişeyler öğrenim diye soruyorum buarada maşallah

Ben okurken yoruldum.Allah yardımcınız olsun.Tek tavsiyem her koşulda önceliğiniz çocuğunuz olsun.Karnını doyurmak isteyen ya kalksın kendi hazırlasın yada hazır alıp yesin...

Okurken içim daraldı, onlar dinlenmeye değil bi taraflarını gezdirmeye geliyor töbe ya. En çokta bebeğinle ilgilenemediğim için sinirlendim.
Canım sen de bırak , hiç bir şekilde paralama kendini.çay mı verdin, çocuğun ağladıysa git güzelce onunla ilgilen, 2. Bardakları eşin doldursun bi zahmet!
Aman misafirdir diye de herşeyi abartarak yapma sakın, misafirde misafirliğini bilsin. Eşini de al karşına konuş, en çok bebeğinle ilgilenemediğini söyle. Umarım anlar

Ben senin yerinde olsam şimdiye kadar habersiz gelmelerine on kere lafı çakmıştım.

Bir fırsatını kollayıp, örnek veriyorum yemekle ilgili birşey mi dendi, ya sizde hep habersiz geliyorsunuz , bi kere de arayıp haber verseniz daha güzel yemekler yaparım derim aptal olmayan anlar.

Kedi guzel fikir. Bizim milletimiz hayvanlardan tiksinir zaten bahaneyle gelmezler.

Ya düşünüyorum da devamlı böyle bir şey başıma gelse görgüsüz saygısız insanlara artık ben de anlayacakları dilden konuşurdum herhalde. Başka çaresi mi var? Eşinizden medet ummayın siz laf yapın gelenlere

Daraldım çok haklısınız ya olamaz bukadar saçmalıklardan seçmeler
Bilemedim evin hanımına tabiki sormaları lazım musaitmi diye nasıl rahatlıktır bu
O bulaşıkları anlamayan kocanıza yığacaksınız anlayacak rezilliği....

eve gelen misafirleri çok rahat ettirdiğiniz için sizin evi otel gibi tatil köyü gibi görmeye başlamışlar ve bi türlü bu insanların ayaklarını evinizden kesemiyorsunuz ...anladığım kadarıyla eşinizin de sizin de yüzünüz yumuşak ..

daha küçük ilgiye muhtaç bi bebeğiniz var. FARKINDAMISINIZ bu kişiler resmen bebeğinizin HAKKINA giriyorlar , ama eminim kendi çocuklarının rahatını acayip düşünüyorlardır ...

buna izin vermeyin çocuğunuzla ilgilenin işleri paylaştırın birine yemeği yaptırın birine bulaşıkları toparlatın .. çocuğunuza vakit ayırın bu ayıp bişi değil tam tersine olması gereken bişey HATTA onlar diyecek size , sen dur yapma küçük çocuğun var onla ilgilen biz yapalım diycekler.

ama ki demiyorlarsa bu vicdansız insanlara daha fazla kendiinizi ve evinizi kullandırtmayın .. güzel bi uslupla (öpe ...öpe......) işleri onlara yaptırın ... maden size ve küçük çocuğunuza acımıyorlar sizde onların rahatı için kendinizi ve çocuğunuzu daha fazla yıpratmayın....

bu devirde kırıldıysanız eğer , keseceksiniz .... malesef başka seçenek bırakmıyo insanlar ....

Sadece gidip oturmak için birilerinin evine yatılı giden insanları hiç anlamıyorum. Kültürleri m böyle mesela o kadar kalabalık bir şekilde gidip birbirlerinin de evlerinde sürekli kalıyorlar mı yoksa sadece size mı boyle geliyorlar? 6 kişi birden genç çocuklu birilerinin evinde ne işleri var? O kadar kişiye ne diye hizmet edilip yemek yapılsın bikac gün ya ne saçma kocanın yetiştiği kültür bu galiba ona normal geliyor sanırım ama bence kesinlikle katlanılmaz.

Kendi çocukluğumu gördüm yaşadıklarınızda bizimde çok misafirimiz olurdu. onlarda habersiz sürpriz yaptık !! diye gelirlerdi bazen bir ay , bazen daha fazla kalırlardı. babam havalra uçardı sevinçten gideceklerinde gitmeyin biraz daha kalın!!! falan bile derdi zavallı annem mutfaktan çıkamazdı yıllar böyle geçti inanın misafirsiz bir haftamız geçmezdi. tabi gelenler hep babamın akrabaları annemin kimsesi yok. bizimle doğru düzgün ilgilenemezdi annem , evde ders çalışamazdım .şimdi annem yaşlandı tabi kimsenin gelip gittiği aradığı sorduğu yok. 5 para etmez insanlar için kendinizi ne yormaya ne de çocuğunuzu ihmal etmeye değmez. sizi kullanıyorlar tıpkı bizi kullandıkları gibi aradıklarında evde değiliz diyin ya da eşiniz söylesin eşim annesinde orda kalacak desin sürekli bahaneler bulsun böylece belki anlarlar istenmedikleri gerçi böyleleri yüzsüz olur kusura bakmayın uzun yazdım ama birden geçmişi hatırlayıp sinirlendim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…