Zamanın birinde Erzurum'dan bir grup insan hacca gitmek için yola çıkmışlar. Van'a gelmişler. Van'ın bir köyünde konaklamaya karar vermişler.O köyün de imamı yokmuş. Köylüler aralarında konuşmuşlar ve Erzurum'dan çıkıp hacca giden butopluluktan birini imam yapmaya karar vermişler. Bu insanlar hacca gidiyorlarsa boş insan değillerdir diye düşünmüşler. Nitekim tekliflerini içlerinden birisi kabul etmiş. Her yıl 400 koyun verilecekmiş imama. Adam hacca gidip masraf yapacağıma burada kalıp yalandan imamlık yapar ve her yıl 400 koyun sahibi olurum diyerek işe başlamış. Köylü camide toplanmış namaz kılınacak. Sayın imam başlamış namazı kıldırmaya :
- Erzurum'dan çıktım yola Van'da verdim mola 400 koyun verdiler bana, Allahuekber...
Bu günlerce aynı biçimde devam etmiş. Köylü bu işe biraz şaşırmış ve konuşmuşlar aralarında :
- Daha önceki imam mı yanlış kıldırıyordu, yeni imam mi yanlış kıldırıyor? Bunu gidip Müftüye soralım.
Sayın müftü has Trabzon'lu
JJ
Müftüye gelen halk her şeyi anlatmış. Müftü köylüye dönerek :
- Siz şimdi hiç imama çaktırmadan köyünüze dönün ve namaz vakti camide toplanın ben de namaza geleceğim, diye emir verir. Herkes köyüne döner ve namaz vakti cemaat camide toplanır. Tabi ki Sayın müftüde camidedir. İmam namazı kıldırmaya başlar.
Birinci rekat :
- Erzurum'dan çıktım yola, Van'da verdim mola, 400 koyun verdiler bana, Allahuekber... der hoca.
Arkadan "öhö.. öhö!.." şeklinde bir ses duyulur. İmam yakalandım herhalde diye korkmaya başlar. İkinci rekatta sözlerinde biraz değişiklik yapar :
- Erzurum'dan çıktım yola, Van'da verdim mola, 400 Koyun verdiler bana, yarısı sana yarısı bana... Allahuekber...
Namaz bitince köylü Müftüye dönerek "İmam efendi namazı doğru mu kıldırıyor? diye sorar. Müftünün cevabı : - Haçen birinci rekatta biraz şaşirdi ama ikinci rekatta işi düzeltti...
bence güzel ama şu kadayıflı tavuk göğsü nasıl bişi :kedi:
cimcime nereye gitiii?
bu fıkralar bugün bize yetr mısracım güzelce dinlen ve bol sıvı al canımm
cimcime hoşgeldin tatalımm
Saol cnm benim
hahahaha kızlar ben bugün yumurtluyosam 15. gün +14 =29. gün 9 eylül oluyo
otomatik hesaplayıcı 6 eylül buldu nasıl oluyo bu ya ama +3 ...-3 fark olabilir yazıyo otomotaikte her zaman kaydirigubbakcemile3
ama ii 29. günde hep regl gelir benim inş bu ay bebiş gelirde
kız başlatyacağım senin yumurtana bende 27 yada 28 günde olucam buda 6 sına tekamül ediyor cimcime ev basmış ama bize haber vermmeiş görüyorsun değilmii?
Aşka uçma kanatların yanar. (Sadi Sirazi),
Aşka uçmadıktan sonra kanat neye yarar? (Mevlana),
Aşka vardıktan sonra kanadı kim arar? (Yunus Emre),
Aşkın açamadığı kapı, kanatlanıp uçamadığı yer mi var? (Demet Akalın)
:roflol::roflol::roflol::roflol::roflol:
minik kuzucumdan alıntıdır....
Cimcime ben yorgun ve uykusuzum nöbetten çıktığım için.
Sen nasılsın?
cimcime bizde haber versyedin bzi hemen koşardıkkkaydirigubbakcemileÇok üzgünüm çoook:mymeka: döverdik bir güzel
kız başlatyacağım senin yumurtana bende 27 yada 28 günde olucam buda 6 sına tekamül ediyor cimcime ev basmış ama bize haber vermmeiş görüyorsun değilmii?
:roflol::roflol::roflol::roflol:
kız bayramın 1. gününe denk gelcekk hayırlısı artık kaydirigubbakcemile3
cimcime ne yapmışşş bilmiyorumkismile
Aşka uçma kanatların yanar. (Sadi Sirazi),
Aşka uçmadıktan sonra kanat neye yarar? (Mevlana),
Aşka vardıktan sonra kanadı kim arar? (Yunus Emre),
Aşkın açamadığı kapı, kanatlanıp uçamadığı yer mi var? (Demet Akalın)
:roflol::roflol::roflol::roflol::roflol:
minik kuzucumdan alıntıdır....
valla kızlar ben bile hırsımı alamadım bırakmadılar beni :)))))
kız okumadım ne yazmışş ev basmaya gittim ama kımı bilmiyorumkismileevet ya süperr vallhii kız cimcimenin yazdıklarını okumadınmı :)))
Busecan süpermiş :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?