Yolun Yarısına Gelip Hamile Kalamamış Arkadaşlar Buyrun Sohbete

Hayıtmeyvesi Vitex agnus-castus)

ıngl. Chastetree – Alm. Mönchspfeffer

Yöresel adları :Ayıd, Ayıt,Acı ayıt

Drog adı :Agni casti fructus /meyve(tohum)

Tentür :Agnus castus D1

Toplama/kurutma : Rengi iyice koyulaşan tohumlar,ekim-kasım döneminde toplanır ve gölgede kurutulup, hava almayankaplarda saklanır.

Bileşim: Eterli uçucu yağ(Cineol),alkaloit(Viticin), Flavon(Casticin), iridoidglikozitleri(aucubin ve Agnusid).

Etkileri: Cinsel organları güçlendirici, hormondengeleyici (Progesteron), anne sütünü arttırıcı

Kullanım alanları: Hayıt tohumu, hipofiz işlevlerini uyarır ve normalleştirir; bu etkinlikte progesteronişlevinin uyarılması ve normalleştirilmesibaşta gelir. Görünüşe göre bedende birbirinin aksi etkinlikleribaşlatabildiğine göre, hayıtın amphoterik ilaçlarsınıfına girdiği söylenebilir. Örneğin, onun bir afrodizyakolduğuna inanılır, ama anti-afrodizyak olarak da oldukçabaşarılıdır. Durumun gereğine göre etki yapabiliryani.

Hayıt öncelikle, dişicinsel sistemin hormon dengesini düzenleyici olarak kendisinikanıtlamıştır ve bu nedenle, hormon işlevlerindenkaynaklanan, ağrılı adet görme, aşırıkıllanma, ve benzeri düzensizliklerle ilgili rahatsızlıklarakarşı başarıyla kullanılabilir.

Özellikle menopoz dönemi başlangıcındakirahatsız edici belirtilere karşı çok değerli yardımlarsağlayabilir. Doğum kontrol hapına son verildiktensonra da, bedenin doğal dengesini yeniden kurabilmesindeçok yardımcı olur.

Hayıt tohumu, anti-androjenözelliklere sahiptir ve androjen hormonlarının etkisiniazaltabilir. 1988’de Almanya’da yapılan biraraştırmanın sonuçlarına göre, hayıt tohumundaprogesteron etkisi saptanmış. Bu özellik sayesinde, adetkanamalarını düzenleyen hipofiz bezinin işlevietkilenebiliyor. Hayıt ayrıca, doğurganlığıda arttırabiliyor.

Adet dönemiyle ilgili, migrenveya akne gibi rahatsızlıklar da hayıtla tedavi edilebiliyor. Ayrıca,bitki anne sütünün arttırılması için dekullanılabiliyor.

Östrojen ve progesteronhormonlarının yetersizliğine karşı da hayıt yardımcı olabilir.

Kullanım biçimleri: Yarım tatlıkaşığı tohum havanda hafifçe ezilir, orta boy bir subardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır,üstü kapalı olarak 8-10 dakika demlendirildikten sonra süzülür. Günde 2-3bardak taze demlenmiş çay, soğutulmadan öğün aralarındayudumlanır.

Tentür kullanımı: Agnus castus D1, günde 3 kere, 20-25 damla, yarım kahvefincanı ılık suya eklenerek alınır. Yukarıdaanılan tüm rahatsızlıkların tedavisinde, ayrıca depresyonve cinsel iktidarsızlık durumlarındakullanılabilir.

Uyarı: Önerilen dozajlarda bilinen herhangi bir yanetkisi yoktur. Yüksek doz kullanımında, yüzeysel karıncalanmaduygusuna yol açabilir. Gebelik sürecinde kullanılmaması herhaldedoğru olur.
 
kızlar esazen hayıtı böyle kullanmalıymışız ....

KULLANIM ŞEKLı

Yarım tatlı kaşığı tohum havanda hafifçe ezilir, orta boy bir su bardağı dolusu kaynar derecede sıcak suyla haşlanır. Üstü kapalı olarak 10-15 dakika demlendikten sonra süzülür. Günde 2-3 bardak taze demlenmiş çay, soğultulmadan öğün aralarında içilir.
 
Hayıtı sakınnnnnnnnnn ihmal etmeyin bu konuda çokkk ısrarcıyım ve iddia ediyorumki güzel kalpli,iyi niyetli dostlarımın hepsi bu yaz bitmeden hamiş olacak
 
mısracım ayın 20 sinde yola çıkıyoruz gelin almaya gidecğiz 17 side benim regl günüm eşim o ilacı getirdi içindeki listeyi unuutum burda yazarım neler varmış içinde ama adetliyken başlayacağım onu kullanmay ee ben o dönem buraarda olmayacağım yanimda götürsemm o ilacı olurmuklii yoksa diğer ayamı bekleteyim ne dersin
 
Serpilim sakın ola ki diğer aya erteleme yanında götür,vakit nakittir sakın unutma .
Bu arada evi tuttunuz mu,eşyaları naptınız?
 
buse diğer topikte hamişler var dedin ya nasıl kalmışlar neler uygulamışlar anlatsana biraz

patronum gene burdaa ayyyyyyyyyy yazamıyorum klavyeyi sesi duycak diye klava: offf offf

vaallaa ilk seneleri galiba nasıl olduklarını bilmiyorum hamıle kaydirigubbakcemile3
 
mısracım 17 sinde baklım inşallhhh hamiş olurum .)) vakitt nakiitirde uygulayayım madem kendi evii ve kendimii es geçtim kardeşle alaklıyımm bendeki kaderr işte bilmiyorumm madalya takacaklarıda yok ama ne yapayım mısra zaten gecikmişliğin acısı var içimde
 
sezenimm şeftalimm ye ye ye bitir yeğenim geldi almanyadan doğumunu saniye saniye izlemiştim maşallhh ne çabuk zaman geçiyor 2 ay sonra 4 yaşında olacak pek tattalı maşallhh darısıı senin oğluna

canım serpilim kraliçem amin canım aminnnn..sağolun güzel dilekleriniz için..ben tabi tipik bir başak şimdiden doğum çantamda neler olmalı diye düşünüyorum herşey tam olacak ya..
 
sezen kuşum nasılsın ege nasıl annesi tekmeler geliyo mu artık
serpoş niş. o ilaca gerek kalmadan hamiş olacan canım yaaa
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…