Yolun Yarısına Gelip Hamile Kalamamış Arkadaşlar Buyrun Sohbete

nihal bugün tatlı konusunda ikimizinde kalbinde geçeni okumuş herhalde ebrarım

fatoş tatlı tarifini verdim yemeğin tatlısız kalmasın canım :)))

benim memümde şöyle

mercimek çorbası
fırın poşetinde bezelyeli tavuk (tarifini verebilirim )
pilav
salata
karpuzzzzzzzzzz

benim memümde şöyle

mercimek çorbası
pilav
salata
karpuzzzzzzzzzz
sen süpersin balım. tatlı için teşekkür ederim valla bende düşünüyordum ne yapabilirim diye iyi oldu. fırında bezelye ve tavuk tarifinide yazarmısın onuda yarın düşünebilirim

ayyyyyyyyy evet ya bugün bizim işyerinde mantı patates kızartması ve karpuz vardı karpuzun kokusu hala burnumda akşama bizim mönüdede kesin var karpuz

nihal bugün tatlı konusunda ikimizinde kalbinde geçeni okumuş herhalde ebrarım
aynen canım yemek az çok hazır sayılır tatlılara bakıyordum bende

bende
ezogelin çorba
tavuk sote
pilav
salata
karpuzz yapıcamda

hatta çokk acıktımmmm bilem şimdiden bilmiyorumkismile dün gece pek yiyemedim ondan herhalde neyse az kaldı artık boshayallersmile

benim memümde şöyle

mercimek çorbası
pilav
salata
karpuzzzzzzzzzz

hımm güzell menüü tavuğun her türlüsünü severim sırnaşık şeyama önce şekerpareyi alalım yerimseniben

bezelyeli tavukummm

malz

bezelye

tavuk (kızartmalık olanlardan biftek gibi ince )

2 havuç

1 patates

yarım çay bardağı sıvı yağ

fırın poşeti

karabiber ve tuz

hazırlanısı

geniş bir kapta hepsini karıştırıyoruz ve fırın poşetine koyuyoruz tepsiye geniş duruyo tepside yatırıyoruz yani fırın poşetinin ağzı bağlı ama kürdan ile üstünü bir kaç yerden deliyoruz yaklaşık 45 dk da 170 derece pişiyor

500 gram un
200 gram margarin
200 gram pudra şekeri
3 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı toz badem veya fındık
Şerbeti için;

1 litre su (3 su bardağı su olabilir)
1 kilogram şeker
Yarım limon

Şekerpare tarifi
margarini mikserle bir miktar köpürene kadar çırpıyoruz mikserin en düşük devreye indirip pudra şekeri ilave ediyoruz. unu tezgahın üzerine döküyoruz. ortasını havuz halinde açıyoruz. unun üzerine toz bademi, kabartma tozunu serpiştiriyoruz. Havuzun ortasına köpürttüğümüz harcı alıyoruz. Üzerine yumurtayı kırıyoruz. yağ ile yumurtayı birbirine yediriyoruz. kenardaki undan biraz alıp karıştırıyoruz. hamuru biraz yoğuruyoruz, uzun bir rulo yapıp ceviz büyüklüğünde kesiyoruz. İster parmak ister yuvarlak şekil verdikten sonra üzerine yumurta sarısı sürüp fındık, ceviz ne varsa üzerine koyup 170 derece fırında pişir Şerbetini sıcak olarak döküyorum afiyet olasun canlarımmmmm

nihalllll şekrpare nerde kaldı yavf kimseler yok herkes nere gitti
kk niye böyle oldu
nerde bu devlet
nerde bu millet ?
:rofrol:

kızlar hepiniz birbirinden marifetlisiniz süpersiniz ben 2 gündür adam akıllı bişi yemiyorumm bunları deneyceğğimm:)))))))))))))))))

fatooo benim kocam tugaydaydı hep dün yani oradydı bugün evde olur

SEN İFTARA NE YAPMAYI DÜŞÜNÜYORSUN CANIM

SENDEKİ MÖNÜDE GÜZELMİŞ TAVUK SOTEYİDE ÇOK SEVERİM HELE MANTARLI BAYILIRIM BENDE ACIKTIM GALİBA. cokacimcoook KAÇ SAAT KALDI OOOOOOOOOOO DAHA BAYAĞI ZAMAN VAR. DÜN GECE BENDE PEK BİR ŞEY YİYEMEDİM

WALLA ÇOK KOLAY EMİNİM TADIDA ÇOK GÜZELDİR. SAĞOL NİHALİM

nihalllll şekrpare nerde kaldı yavf kimseler yok herkes nere gitti
kk niye böyle oldu
nerde bu devlet
nerde bu millet ?
:rofrol:

BEN BURDAYIM KIZ AYRICA NİHSL YAZMIŞ YA SANA ŞEKERPARE TARİFİNİ

rica ederim canımmm hepsi denenmiş benim tarafımdan o yüzde rahatlıkla yazıyorım dene sende canım
tamam canım denerim inş. ama bu akşama yetiştiremem onu yemeğim hazır olduğu bi gün yaparım

bana şöyle şipşak bişey lazım sırnaşık şey sanırım köşedeki pastahaneden bulabilirim iyi bi tarif :roflol:

bende istanbulla konya arasındaki saat olayını çözemedim gece beraer imsak saati akşam siz bizden 19 dk sonra iftar ediyosunuz büyük şehir diyemiki acaba :roflol:

canım hafta sonu yaparsın şeker pareyi bence sen kemalpaşa tatlısı al şerbetle eve hemen hazır yada marketlerde hazır revani şekerparede var sadece şerbet ekle mıss gibi hazır :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…