yolunda gitmeyen evlilik

yani şunu okuyunca dehşete kapıldım. üstelik ben de kapalıyım ve muhafazakarım.
peki öksüzü , yetimi böyle ezmek var mı dinimiz de??
kapı orda diye kimsesinin olmadığını bile bile tehdit etmek var mı??
öldüğümüzde cennet giderken gelen ilk ayak sesleri öksüze yetime sahip çıkanındır.

sen dinimizi pek anlamamışsın malesef. sen kocanın her dediğini yapacaksın o da seni başının üstünde tac edecek özet bu. üstelik dinimizde doğurduğun çocuğa bile bakmak zorunda değilsin. annelik içgüdüsüyle yapılıyor herşey.
yok öyle sen susup çekeceksin, paşa gönlü dilerse merhamet edecek! bu zihniyette erkek çocuk yetiştirip salanlar yüzünden etraf mutsuz evliliklerle kaynıyor!

Evlenince evlatlari akillarina geliyor.
Evlenince analari kiymete biniyor.
Hic ailesiyle ilgili iyi kotu bisey deme kimisi iyide desen inada ters anliyor bilincli bilerek.
Bide hakliyken haksiz oluyosun.
Muhtemelen ailen olmadigi icin memlekette o yuzden ilk kendi ailesine gitmek istemistir.

Ufak tefek kavgalarda sana kapıyı göstermesi hiç doğru değil.Herşeyi iyi tart düşün,çocuğun var mıydı bilmiyorum,bebek yapma bir süre.Temkinli olmakta fayda var.

Ayrıca dini muhabbet değil bu niyetim fetva vermek değil hacinayet değilim hoca değilim sadece olması gereken bu zorunuza giden dini muhabbet mu oldu anlamadım.

Öncelikle 'zorunuza giden dini muhabbet mi oldu ' demeniz kk'nın kurallarını bilmediğinizi açıklıyor. Ben size hakkımı (hak konusundada epey bilginiz var oldugunu dusunuyorum)helal ediyorum daha fazlada bu muhabbete dahil olmayacağım.

her olayı dine bağlamasanız ölür müsünüz ya? eskiden de kadının çalışıp getirdiği parayı yemek haramdır denirdi. Şimdi ki erkekler çatır çutur götürüyo paramızı ona bi hadis çıkmadı mı daha. tövbe tövbe ya

Psikoloğa da gitsen, aile danışmanına da gitsen eşin düzelmez canım. Bu tipler düzelmiyor maalesef.Öncelikle adil olmayı bilecek eşin. Ne kadar sürerse sürsün evliliğin bu durum sizin hep kavga gündeminiz olacak maalesef. Tavrını koyacaksın. Madem seni harcayacağını düşünüyorsun bunu da göze alacaksın. Bu konuda ciddi olduğunu görmesi belki bi adım geri atmasına sebep olabilir. Ama çok zor senin işin.. Seni sindirmeye ve ailesine itaate zorluyor adeta. Çünkü eşinin her bayram gitmek istemesinden başka onların gel diye mutlak bir baskısı vardır zaten senin haberin olmasa da..
Bu tip konularda aslında insanı en çok yaralayan, sadece kendi ailesini aile görüyor ben her an vazgeçilebilirim hissini uyandırmaları. Şunu bir empati kurup anlasalar ... Ama anlamıyorsa yapacak gerçekten bişey olmuyor. Ya deveyi güdersin ya..... olayı kalıyor sana da.
Oysa onun artık öncelikli ailesi sensin. Çünkü ona Allahın emanetisin, onun sorumluluğundasın. Hangimiz bir kadın olarak bunu hissetmek istemeyiz ki.. İnşallah bu anlayabilecek erdeme sahiptir

Orda çok pişman ol

Orda çok pişman olduğumu da belirttim sanırım. Ayrıca o yüzden mıdır ki şu an sadakat mutluluk huzur dolu bir evliliğim var ? Biz 2 taraflı emirlere uyuyoruz elhamdülillah başıma da bir iş gelmedi geleceğini da zannetmiyorum çok severek evlendik ve elHamdullah şu an ki sevgimiz o günlerin belki 2000 katı bilemiycem Rabbim herkese böyle bir evlilik nasip etsin

Herkesin fikrize açık bir portal

Herkesin fikrine açık bir portakal burası hanimefedi. Neden sizin fikirlerinize saygi duyulmasını istiyorsunuz da ben ve benim gibi düşünen müslüman kardeşlerimizin fikirlerine saygı duymak zorunuza gidiyır ve duymuyorsunuz? Sorarım size ! Ben fikrimi ve yaşantımi anlattim sadece konunun sahibi ister örnek alır ister almaz orası kendine kalmış. Siz de anlatın yanlışımız olduğu yerde belki biz örnek alırız saygım sonsuz fakat lutfen herkesin düşüncelerine saygı istiyorum bi size değil

Ya annesini hergun araması psıkolojık bozukluk mu oluyor ben buna katılmıyorum sahsen bende annemı hergun ararım kardeslerımde sonucta benım arayıs sebebım bugunde ıyı mı sonucta yası olan ınsanlar genc bıle olsa bi saattı bi saattıne benzemez dunyadalarken o sesi duymak kadar guzel bırsey yok bence esınıze bu konuda baskı yapmayın ama keske sizle aileniz arasındaki dengeyi saglayabılse

Benim anlatmak istediğim

Ne yazık ki anlatmak istediğimi yanlış anlayanlar olmuş kapalı ve muhafazakar olmak bir şeyi değiştirmiyor. Sen çocuk doğur ve bakma o zaman La havle

Biz de müslümanız hanımefendi. Öyle bir anlatıyorsunuz ki insanı soğutuyorsunuz. KArşılıklı uyulursa iman olur tek taraflı ancak kölelik olur. neden zoruma gitsin keşke herkes eşini baştacı yapsa. O zaman bu problemlere gerek kalmaz ve sizin gibiler de gelip vaaz vermez o muhteşem kocişlerini de burda anlatmaz.

Karşılıklı uyulur sa
Tekrar söylüyorum ben hacı hoca değilim vaaz vereyim. Ben sadece yaşantımı anlattım eşim ve ben aile yasantimizi doğru yasadigimizi düşünüyoruz. Annem de benim gibiydi falat babamda yok yoktu bunu da anlattım ki.... neyse ya aman Bi örnektir benimki. Size de hayatınızda mutluluklar başarılar dilerim kendinize iyi bakın sağlıkla kalın hoscakalin

Allah bozmasın da o kadar güzel çelişiyorsunuz ki, 5 yıl koskoca 5 yıl sizi memleketinize getirmemiş ve buna bile o kadar güzel kılıf bulmuşsunuz ki belkide beni sınadı denedi? Kimdir yahu tövbe haşa kimdir ? Emir midir 5 yıl hasretlik çektirmek? Memleketlerinizi yazmışsınız aynı durumdayız ve inanın zihniyetlerini çok iyi biliyorum siz köleliğe kılıf giydirip sevgiye uyarlamışsınız

Siz öyle diyorsanız öyle olsun yoruldum cevap yazmaktan valla peki siz haklosiniz ben mutluyum .herşey de burada anlatılmıyor evliliklerin neden bittiği ortada herkes bi muhalefet. Siz haki olun ben mutlu Allaha emanet olun hoscakalin

Yüreğinize sağlık...

ne de güzel yazmıssın tesekkur ediyorum önerilerin için..
dayanmaya calısacagım.artıkgittiği yere kadar...

ne de güzel yazmıssın tesekkur ediyorum önerilerin için..
dayanmaya calısacagım.artıkgittiği yere kadar...
Aynen canım benim daha cokyenisiniz ilk 2 yıl alışma süreci var o süreci geçtiniz mi zaten senden iyisi olmaz ama dediğim gibi kadınlığı nı kullan ama doğru yer ve zamanda doğru bir sekilde kullan her şey senin elinde :*

bilmiyorum bir şekilde denyecegim.
olur yada olmaz. hep tektim zaten bundan sonra da tek basıma giderim yoluma...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…