- 9 Ocak 2012
- 15.609
- 30.288
- 798
Benim anlatmak istediğim
Ne yazık ki anlatmak istediğimi yanlış anlayanlar olmuş kapalı ve muhafazakar olmak bir şeyi değiştirmiyor. Sen çocuk doğur ve bakma o zaman La havle
:)doğurdum bakıyorum çok şükür. sen hayattan bezmişsin farkında değilsin herhalde. 2çocukluyorgun nickinden belli. şayet gerçekten iyi durumda olsan o yorgun değil de mutlu olurdu. selametle.
Esiniz belliki ailesine cok duskun. Esiniz ile gecinmeye gonlunuz varsa esiniz ile zitlasarak bir noktaya varamazsiniz hem onu hem de evliliginizi kaybedersiniz. Siz ailenizi gormek icin gitmiyorsunuz. Bu da esinizin sizin ailesine tahammulsuz oldugunu dusunduruyor. Eger evliliginde mutsuz olmak istiyorsan devam et. Yada biraz oluruna git.
Eşinizin ailesi size ne yaptı bilmiyorum ama madem kendi aileniz de yokmuş neden onun ailesini anne-baba gibi görmeye çalışmıyorsunuz?daha önce buraya konu açmıştım bilirsiniz,
eşimin ailesi bende kalmaya gelicekti. ve eşimel baya tartışma sürecine girdik.
bu olaylar yasanırken ben de ailesinden soğudum artık.
eşimin annesine bu kadar düşkün olması beni gercekten kendinden de ailesinden de soğuttu.
dün kavga ettik.
bayramda memleketime gitmek istedim. yok once onun memlketine gidilecekmi sonra benim memlektime ben de dedim çok yoruluruz. bi bayram benim memleketime bir bayram senin memlketine gidelim diye.
olay büyüdü.
ağza alınmayacak seyler söyledi. şimdi işe geldim iki yabancı gibi uyandık,yattık. işe geldik.
ama artık yoruldum.
sen benim ailemi istemiyor musun? orası bnm baba evim vs vs. bir sürü şey saydı. bu arada benim ailem yok. ama memlketime eski dostlarımı ziyarete gidicem.
nedense hep ön planda onun ailesi var, evli oldugumu bile anlayamadım artık.
herşeyi anneme sor o bilir? hergün mutlaka annesini arar.
benim ana ile oğulu birbirinden ayırma gibi bir düşüncem yok ancak bana da ağır geliyor.
evdeki karısnın hiçmi gözünde değeri yok ya.
en ufak bi şeyde kapı orda diyor.
sanki ailesi yüznden beni her an harcayabilir miş gibi.
kimseyle paylaşamıyorum bir aile büyüğüm yok bana destek cıkacak olan,
ne yapmam gerek? psikolojik bi destek mi alsak yada ben avukata mı gitsem napsam nolur yardımcı olun evliliğim çığrından cıktı
Eşinizin ailesi size ne yaptı bilmiyorum ama madem kendi aileniz de yokmuş neden onun ailesini anne-baba gibi görmeye çalışmıyorsunuz?
Arkadaşlar bence gaz vermek yerine doğru olanı yapın
Sevgili allys kaç yıllık evli olduğunu bilmiyorum ama yeni gibi gözüküyor. Biz bayanlar neden inatçı ve dik kafali olmaya çalışıyoruz anlamıyorum bu sözüm bi sana değil canım %90 bu böyle. Herşeyi dinimizin emrettiği gibi yasaşak inan ki hiç bir sikinnti kalmıyor ortada. Dinimiz neyi emrediyor? Kocanın sözünden çıkma gitme dediği yere gidersen her attığın adımı günah yazılır gittigin yer de sana haram kılinir diyor. Eğer Allahtan başka secde edilecek birisi olsaydı bu kim olurdu DİE peygamber efendimize (sav) soruluyor o da kocalarınız olur Du diyor.
Ben 6.yilima girdim evliliğinde. Annem ile babam boşandı ben gençken. babam yüzündendi hep bi sıkıntı hep bi kavga uyuşturucu alkol karı kız kumar herşey vardı. Ben mutlu bir yuva özlemi ile büyüdüm ve öyle evlendim .Çok şükür ki Rabbim in emirleri mi uyguladim ve sonuç mükemmel bir de onların ailesinde şöyle bişey var ki hizmet temizlik güler yüz heeserden önce on planda ben de elimden geleni yaptım 2 sene annemle görüşmedim küstüm (ki çok pismanim) sonra görüştüğümde bi baktım ki benim aileme benim onun ailesine davrandifimdan daha iyi davranıyor. 1 kez ailesi hakkında kötü bir şey söylemek istedim bana izin vermedi annemle bu konuyu görüştüğümde ASLA dedi bana. ONA AİLESİ HAKKINDA ASLA KÖTÜ BİR YORUM YAPMA! BUNA HİÇ BİR ERKEK İZİN VERME Z VE EVLİLİGİNJN SOĞUMASIN A SEBEP OLURSUN! gerçekten de öyle oluyormuş. Ha bayram konusuna gelince önce erkeğin ailesi ki dinimiz de bunu emrediyor ERKEK HER ZAMAN 1 ADIM ÖNDE OLMALI, bumu cahılık olarak algilayabilirsiniz şimdiki nesil hep böyle algılıyor ama ne oluyorsa dinimizı tam anlamıyla yasayamadımız için oluyor. Hem seninki aile de değilmiş Rabbimrahmet eylesin eş dost diyorsun. Aile olsa neyse diyeçekim de eş dost arkadaş için asla ama asla kavga çıkarmayın evde. Bişey oldu mu hiç biri ortada kalmıyor ve kapıyı kapatıp yine kocamla kalan sen oluyorsun. Ben izmiliyi m fakat nigdeden evlendim orda oturuyorum. İzmirime memleketime eşime dostuma tam 5 yıl sonra gittim yani geçtiğimiz yaz. Girmek istediğimi çok iyi biliyordu başından beri ama asla diretmedim. Belki de beni denedi asilik yapacak miyim acaba diye. Şimdi her sene gidebileceğini söylüyor. Sen de kocanın yaninda ol ona böyle hissettir. Evlilik fedakarlık ister sen yaptıkça o da senden görüP yapmaya başlıyor canım benim ne yazık ki sağdan soldan verilen kötü akıllar yüzünden çoğu evlilik yıkılıyor. Sen sen ol şimdiki kakadınlara aldanma bunu da bir arkadaş tavsiyesi olarak kabul et çünkü ben şunu gördüm ki akıl veren çık oluyor ama bişey olduğunda da hepsi geri çekiliyor olan sana oluyor. Canım benim sen sabret olur mu kıyamam sana
her olayı dine bağlamasanız ölür müsünüz ya? eskiden de kadının çalışıp getirdiği parayı yemek haramdır denirdi. Şimdi ki erkekler çatır çutur götürüyo paramızı ona bi hadis çıkmadı mı daha. tövbe tövbe ya
bence ailesi biraz sınırları göremeyen bi aileymiş.. ama bence siz söylemeseniz eşiniz bunu farkederdi.. Siz yeni evliyken ailesninin kışı sizde geçirmesine izin vermezdi.. Bazen sessiz kalmak gerek diye düşünüyorum bu konularda.. çünkü aile konusu hassastır.. sizin iyi niyetle söylediğiniz bile yanlış anlaşılmaya müsaittir.. Eşinizle bence ailesi konusunda zıtlaşlmayın.. Huzurunuzu boş yere kaçırmayın derim..bu dediginizi cok denedim. ama görümcemin bana bir kac laf sokması oldu düğünden bir gün önce, herkesin içinde bana al kayınvaliden arıyor bilmem ne. böyle patavassız seyler.kv tturdu düğünden sonra gelicez kalmaya kışı gecirecez, iki evde aş pişmesin herşey birikti. aslında ailesi iyi ama bu kucuk anlayıssızlıkları ve bu anlayıssızlıkları eşimle paylaştıgımda bana verdigi daha ben konusmadan sen yok ailemi istemiyor musun bilmem ne!
büyüyen kavgalar.
ve bende artık kendimi uzak tutmayı sectim.
Anliyorum seni cok zordur eminim. Ama inan zitlasmak isi cozmuyecek. Hakli olmanda senin mutlu etmeyecek. Biraz oluruna git ama cocuk sakin yapma. Eger hala cozemiyorsan da restini cekersin. Ama biraz sabir ve restlesme.elimden gelen herşeyi deniyorum. gecen nisan ayından beri gitmiyrum. düğün onun memleketinde oldu ben de isterdim bnm memleketimde de bişeyler yapılsın.
artık anlatmaktan da sıkıldım. ailesinden de sogudum. yapacak bişey yok.
öyle yasıyorum
işte burada işin rengi değişir arkadaş !bu dediginizi cok denedim. ama görümcemin bana bir kac laf sokması oldu düğünden bir gün önce, herkesin içinde bana al kayınvaliden arıyor bilmem ne. böyle patavassız seyler.kv tturdu düğünden sonra gelicez kalmaya kışı gecirecez, iki evde aş pişmesin herşey birikti. aslında ailesi iyi ama bu kucuk anlayıssızlıkları ve bu anlayıssızlıkları eşimle paylaştıgımda bana verdigi daha ben konusmadan sen yok ailemi istemiyor musun bilmem ne!
büyüyen kavgalar.
ve bende artık kendimi uzak tutmayı sectim.
Dini yorum yasak ancak yazdıklarınızdan yanlis anlamalar çıkmaması için yazmak istiyorum.Arkadaşlar bence gaz vermek yerine doğru olanı yapın
Sevgili allys kaç yıllık evli olduğunu bilmiyorum ama yeni gibi gözüküyor. Biz bayanlar neden inatçı ve dik kafali olmaya çalışıyoruz anlamıyorum bu sözüm bi sana değil canım %90 bu böyle. Herşeyi dinimizin emrettiği gibi yasaşak inan ki hiç bir sikinnti kalmıyor ortada. Dinimiz neyi emrediyor? Kocanın sözünden çıkma gitme dediği yere gidersen her attığın adımı günah yazılır gittigin yer de sana haram kılinir diyor. Eğer Allahtan başka secde edilecek birisi olsaydı bu kim olurdu DİE peygamber efendimize (sav) soruluyor o da kocalarınız olur Du diyor.
Ben 6.yilima girdim evliliğinde. Annem ile babam boşandı ben gençken. babam yüzündendi hep bi sıkıntı hep bi kavga uyuşturucu alkol karı kız kumar herşey vardı. Ben mutlu bir yuva özlemi ile büyüdüm ve öyle evlendim .Çok şükür ki Rabbim in emirleri mi uyguladim ve sonuç mükemmel bir de onların ailesinde şöyle bişey var ki hizmet temizlik güler yüz heeserden önce on planda ben de elimden geleni yaptım 2 sene annemle görüşmedim küstüm (ki çok pismanim) sonra görüştüğümde bi baktım ki benim aileme benim onun ailesine davrandifimdan daha iyi davranıyor. 1 kez ailesi hakkında kötü bir şey söylemek istedim bana izin vermedi annemle bu konuyu görüştüğümde ASLA dedi bana. ONA AİLESİ HAKKINDA ASLA KÖTÜ BİR YORUM YAPMA! BUNA HİÇ BİR ERKEK İZİN VERME Z VE EVLİLİGİNJN SOĞUMASIN A SEBEP OLURSUN! gerçekten de öyle oluyormuş. Ha bayram konusuna gelince önce erkeğin ailesi ki dinimiz de bunu emrediyor ERKEK HER ZAMAN 1 ADIM ÖNDE OLMALI, bumu cahılık olarak algilayabilirsiniz şimdiki nesil hep böyle algılıyor ama ne oluyorsa dinimizı tam anlamıyla yasayamadımız için oluyor. Hem seninki aile de değilmiş Rabbimrahmet eylesin eş dost diyorsun. Aile olsa neyse diyeçekim de eş dost arkadaş için asla ama asla kavga çıkarmayın evde. Bişey oldu mu hiç biri ortada kalmıyor ve kapıyı kapatıp yine kocamla kalan sen oluyorsun. Ben izmiliyi m fakat nigdeden evlendim orda oturuyorum. İzmirime memleketime eşime dostuma tam 5 yıl sonra gittim yani geçtiğimiz yaz. Girmek istediğimi çok iyi biliyordu başından beri ama asla diretmedim. Belki de beni denedi asilik yapacak miyim acaba diye. Şimdi her sene gidebileceğini söylüyor. Sen de kocanın yaninda ol ona böyle hissettir. Evlilik fedakarlık ister sen yaptıkça o da senden görüP yapmaya başlıyor canım benim ne yazık ki sağdan soldan verilen kötü akıllar yüzünden çoğu evlilik yıkılıyor. Sen sen ol şimdiki kakadınlara aldanma bunu da bir arkadaş tavsiyesi olarak kabul et çünkü ben şunu gördüm ki akıl veren çık oluyor ama bişey olduğunda da hepsi geri çekiliyor olan sana oluyor. Canım benim sen sabret olur mu kıyamam sana
bence ailesi biraz sınırları göremeyen bi aileymiş.. ama bence siz söylemeseniz eşiniz bunu farkederdi.. Siz yeni evliyken ailesninin kışı sizde geçirmesine izin vermezdi.. Bazen sessiz kalmak gerek diye düşünüyorum bu konularda.. çünkü aile konusu hassastır.. sizin iyi niyetle söylediğiniz bile yanlış anlaşılmaya müsaittir.. Eşinizle bence ailesi konusunda zıtlaşlmayın.. Huzurunuzu boş yere kaçırmayın derim..
işte burada işin rengi değişir arkadaş !
:)noldu?
:)
yazınızda kırmızı ile işaretlediğim yeri kastettim
hani kv demiş ya kışı siz de geçirelim iki yerde yemek pişmesin diye
işte bu savaş demektir cınım
hiçbir şey yapmasa sadece bu laf ve bu zihniyet yeter
konuyu açtığınızda sadece bu kelimeyi yazsaydınız daha da '' kaynanan ne yapıyor sana , sorun ne '' gibi sorularla karşılaşmazdınız.
evlilik fedakarlık ister demıssınız deArkadaşlar bence gaz vermek yerine doğru olanı yapın
sizin kendı annenızle senelerce konusmamanız dini acıdan ne kadar doğru peki?Ayrıca dini muhabbet değil bu niyetim fetva vermek değil hacinayet değilim hoca değilim sadece olması gereken bu zorunuza giden dini muhabbet mu oldu anlamadım.
Allahin rizasi ana baba rizasindadir.bunu da unutmayın.Orda çok pişman ol
Orda çok pişman olduğumu da belirttim sanırım. Ayrıca o yüzden mıdır ki şu an sadakat mutluluk huzur dolu bir evliliğim var ? Biz 2 taraflı emirlere uyuyoruz elhamdülillah başıma da bir iş gelmedi geleceğini da zannetmiyorum çok severek evlendik ve elHamdullah şu an ki sevgimiz o günlerin belki 2000 katı bilemiycem Rabbim herkese böyle bir evlilik nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?