Yorum bekliyorum lütfen!!

Ben de bunu kastettim zaten
Hepimiz okuduk yani
Ben iki kere evlendim ikisinde de ailem destek oldu sağolsunlar
Yeni mezun olmus birinin ülkemiz sartlarında para biriktirerek evlenmesi kac seneyi bulur
Bence bunlarınki direkt erkek tarafına ittirmek

Ben de bunu kastettim zaten
Hepimiz okuduk yani
Ben iki kere evlendim ikisinde de ailem destek oldu sağolsunlar
Yeni mezun olmus birinin ülkemiz sartlarında para biriktirerek evlenmesi kac seneyi bulur
Bence bunlarınki direkt erkek tarafına ittirmek

Kızın ailesi haklı hem de yerden göğe kadar
2.500 lira maaşla geçinecekler mi, borç mu ödeyecekler
Uslup güzel değil demişsiniz ama o üslup nasıl o hale geldi bilemeyiz, belki de gerildi anne fevri bir çıkış yaptı
Durumu olan aile fedakarlık yapar zaten, evlat bu komşu çocuğu değil
Yerinizde olsam konuya bu açıdan bakmazdım
Benim bakacağım nokta ; para için, düğün için ailesini milletin ağzına düşüren, annesinin dediği lafları birebir başkalarına ileten gelin hanımın kişiliği olurdu.
Ayrıca siz ne için kavga ettiniz, neden dahil oldunuz konuya, bu kadar tepki verecek ne var, sizi ilgilendiren bir durum yok ortada. Koskoca insanlar ya paraları olana dek çalışırlar ya da çok aceleleri varsa sade bir nikahla evlenirler.

Karatayın bu sözünü duymamıştım,
seviyorum ben bu kadını yahu

iyi de canım,
burada konu açıyorlar,
şu kadar maaşımız var, geçinemiyoruz diye.

hesap kitap yapılıyor bir çok üye tarafından, hakikaten çok zor.

2500 maaş, üniversitede okuyan kardeşler,
istersen gel hesap yapalım.

bu aile ne yapsın, canını mı versin evlatları evlenecek diye.

Her eve cift maas girmek zorunda degil. Farzedin ki hanim kizimiz calismiyor. Gelen maasini oldugu gibi düğün borclarina versin. Erkek kardesinizde maasiyla evi gecindirsin. Sizin anne babanizda gucu yettigi kadar yapsin.
Eskiden insanlar mukemmel evlerde mukemmel esyalarda oturmuyorlarmis. Bir kac seyleri de eksik olsun kendileri tamamladikca daha sıkı sıkıya baglaniyor insanlar

Canını versin demiyorum ki ben
Bana göre usulen de olsa biz de elimizden geleni yapmak isteriz tabi demeleri daha hoş olurdu

Bütün sayfaları okuyamadım ama size şunu söylemek isterim, ben de evlenmeden önce çalışıyordum, tam 4 yıl çalıştım ve aileme hep yardım ettim. Buna rağmen evlenirken 5 kuruş talep etmediğim gibi, her şeyimi de kendim yaptım. Annemi aldım yanıma ne lazımsa o bana söyledi ben aldım. Ömür boyu zaten borç ödemişler, bir de benim için sıkıntıya girmelerini istemedim. Çalışan her insan ayaklarının üstünde durabilir bence. İnanın çeyizden, yatak odası takımına kadar her şeyi aldım toplam 10,000 TL tuttu, onu da kredi çekerek ödedim, kredi taksitlerim daha yeni bitti. Eşimin ailesi de olmaz biz de mutlaka bir şey yapalım dediler, düğünü yaptılar, bir de birkaç parça ufak defek şeyler...eşim beyaz eşyaları ve salonu aldı... Eşimin ailesinin aldığı şeyleri en uygun fiyatlı seçtim ki sıkıntıya girmesinler diye...Kimseden hala tek kuruş beklemem aksine destek olmam gereken yerde destek olurum. Her şey süper lüx, kaliteli olmak zorunda değil, yeni evliler zaten bırakın kendileri ne istiyorlarsa yapsınlar, durumunuz varsa maddi ve manevi olarak destek olun, siz kazanırsınız... Fevri olmayın, evlilik aşamasında oluyor böyle yanlış anlaşılmalar, kardeşinizi de gelininizi de üzmeyin... Düğün zamanı yaşanılanlar unutulmuyor, sonra çok pişman olursunuz... Bir perde için bir hafta ağladığımı biliyorum ben...

anne de konu sahibi de haklı bi yerde. ama annenin asıl niyeti tüm masrafı erkek tarafına yıkmaksa, bilemiycem orasını.

yalnız ben şunu anlamıyorum. aile çocukları okutuyor. sonra okul bitince anında hoopp evleniyolar. ya bi dur bi soluklan. ilk maaşınla bi ailene yardım et, gönlünce gez eğlen, ye iç. acele ne. ben utanırdım şahsen aileme bu istekle gitmeye.

En mantıklısı bence mezun olduktan sonra her ikisi işe girecek kimseden bir yardım talep etmeden ayaklarının üstünde duracaklar kendileri yapacaklar.Beklenti içine girilmesini yanlış buluyorum.Zaten şuda var bence bir aile yapacak ise o sürecin işlemesi lazım herkes elinden gelen neyse yapacaktır.Yapmazlarsa canları sağolsun zaten şimdiye kadar yapmışlardır.

Esasen aileler yapmak zorunda düşüncesinden kaynaklı

Burada daha önce sayfalarca yazıldı bu adetlerin çıktığı dönemlerde para ekonomisi yok

Kız o bohçadaki kumaşları asla alamıyor mesela ya da oğlanın babadan bağımsız ne bir kuruşu ne bir avuç toprağı var o zaman herşeyi aile yapar geline bohça da alınır hatta başlık da verilir

Şimdi kızın da erkeğin de geliri var o zaman alacak

Bu konuda en büyük hata kızda vermiyorlar diye tepinmesinde ve evleneceğim diyen kardeşte

Evlensinler anne baba hiç bir şey yapmasın o zaman

26 yaşında özel sektörde çalışırken evlendik ailelerden tek kuruş almadan oluyor yani biliyorum

Kardeşinize de bunu söyleyin

Kızın annesi çok doğru bi insanmış. NE desin yani. Çalış biriktir demiş. Siz de cidden anlayışsızsınız. Herkes sizin gibi yapıcak diye bir kural yok.

Sıkıntıyı yaratan kız. Kardeşine ya biraz çalışıp birikim yapıp evlenelim diyecegi yerde.
Ailesini daha ilk dakkadan tüm kirli çamaşırı döküyo.
Valla sakıncalı bir gelin adayı

Bence kızlarını okutarak en büyük fedakarlığı yapmışlar. Herkes sizin gibi olacak değil ya. Ben de okudum ve ailem beni özel yurtlarda kaldırdı, rahat ettim. Dört dörtlük öğrencilik yaşadım. Mezun olunca da 4 yıl evlenmedim, aileme yardım ettim ve düğünümde onlara 5 kuruş bile ödetmedim, hala ödetmiyorum. Arkamda kardeşim var ve onun benden az garantili bir işi var. Gücünüz varsa ona yapın diyorum. Ben de elimden geleni yapacağım elbette. Mantık kötü değil, okutmuş maaşlı kız vermiş, onun yapacağını, kız 1 senede yapar.

Bu zihniyet yanlış, bir kız annesinin böyle şeyler konuşması, kızının hevesini kırması çok kötü
Kardeşiniz de hemen olsun istiyor ama gençliğinin verdiği hevesle
Güzellikle anlatın, söz olsun, nişanı olacaksa olsun ondan sonra ki süreç bir şekilde oturur düzene

Ailesinin durumu yoksa kızın çalışıp kendi yapması lazım insanlar okutmuş. Ellerinden gelmiyosa ne yapabilirler. Bu duruma sizin müdahil olmanız yanlış sizden mi para istediler.

o kadar okuyup daha bir baltaya sap olamadan direkt evlenmeyi düşünüyorsam o işin masrafı benim sorunum, görümce adayımın değil!

Bakın düğün farzmış gibi yazıyorsunuz hala.
Düğün yapmayıversinler. Düğünsüz de evlenenler var. Çok da gerekli değil.
Ayrıca düğün yapılacaksa bunu zaten erkek tarafı öder. Düğünü kız ve erkek tarafının kırıştığı görülmüş değil.
Bu nedenle kız tarafı ayrı bir düğün yaparsa öder dedim.
Hala kızın ailesinden yardım beklemeniz tuhaf.
Bizim geleneklerimize göre (çok gelenekçi bakıyorsunuz ya aileler yardım eder diye bu nedenle diyorum) erkek tarafı düğünü tek başına öder.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…