AED Canım tebrik ederim. İnşallah rahat bi hamilelik geçirirsin. Dualarinda bizleride unutma. Darisi benim ve isteyen tüm arkadaslarimizin başına hayırlısıyla...

Çok teşekkür ederim hepinize. bugün transferin 16. günü. yarın yine doktora ilaç yazdırmak için gideceğim. gidince bir test daha yaptırırım :)
Olckinslh
13. gün 311 15. gün 908 3 kat artmış. doktor muhtemelen çoğul gebelik dedi. şimdi umaırm ikizden fazla değildir diye dua ediyorum. ben nasıl kıyarım özlemle beklediğim canlara.

6 normal 2 donasyon denemem sonucu hele şükür diyorum kendime. umarım kızlar siz de çok yakında aynı mutluluğu yaşayacaksınız. eminim güzel insanlar

Canim benimm inan çok sevindim gelsin bebislerimiz :))
Darısı basimiza

Inşallah ikizdir cnm kaç embriyo vermişti berk bey? Bu 2.donasyinmu yoksa 3.donasyonmuydu?

merhaba kızlar bende kısmetse haziran başı donasyon için bahçeci kıbrısta tedaviye başlıyorum. nolur dualarınızı esirgemeyin 4 negatiften sonra umudumu o kadar yitirdimki. sizlerin paylaşımlarını birbirine desteğini görünce aranıza katılmak paylaşmak ve birazda olsa bu stresten kurtulmak istedim. hepimizin allah yardımcısı olsun.

Merhaba arkadaşım öncelikle şansın bol olsun inşallah hepimiz bebeklerimize kavuşacağız.. Sen 4 negatifi de donasyonlami aldın yoksa normal tup bebek tedavisinde mi?

Hoşgeldin canım aramıza yalnız değilsin inan hepimizin ortak sıkıntısı bu. Biz bunu paylaşarak azaltmaya çalışıyoruz. İnşallah hepimiz en kisa sürede mutlu haberi alacagiz. Allah yar ve yardımcımız olsun..

Hayırlı olsun canım. Sizlerden hamilelik haberlerini Alınca nasıl seviniyoruz bilseniz. Bence 1 veya 2 bebişlerin var gibi canım. Sağlıklı olsunlarda. ‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍‍

inşallah öyledir canım. sizden de mutlu haberleri dört gözle bekliyor olacağım

Arkadaşlar merhaba konuyu incelemek istiyorum ancak 2680 sayfa msj var ben de yumurta donasyonu yapmak istiyorum yapan yaptıran varsa tecrübelerini,aşamalarının paylaşabilir mi rica etsem

Hayirli olsun,gebeliginin sonuna kadar sorunsuz, saglikla gecirmeni ve yavrularini saglikla kucagina almani dilerim.

Arkadaşlar selamlar,

Tekrarlayan tüp bebek başarısızlığında uygulanan 'gebelik aşısı'ndan haberi olan var mı. Yaptıran var mı.

Selam arkadaşlar,
Tekrarlayan tüp bebek başarısızlığında uygulanan 'gebelik aşısı'ndan haberi olan var mı. Yaptıran var mı.

GEBELİK AŞISI:

Gebeliğin oluşması için embriyo rahim içine konulduktan sonra çeşitli maddeler, proteinler, büyüme faktörleri salarak rahim içi zarına yaklaşmakta, onunla temas etmekte ve uygun ortam varsa yavaş yavaş gömülmekte ve bunun sonucunda gebelik oluşmaktadır.
Gebelik aşışı tedavisinde kadının rahim içinde embriyonun gömülmesini sağlayacak biyolojik maddelerin elde edilmesidir ve tüp bebek te kullanılmasıdır.

Gebelik aşısı için yapılacak işlemler şunlardır;
Rahim iç zarında sorun olup olmadığına bakılmalıdır. Bu uygulama çeşitli testlerle yapılmaktadır.

Yumurta toplama gününde kadından kan alınmakta ve özel işlemlerden geçirilerek monosit denilen beyaz kan hücreleri ayrılmakta ve bu hücreler özel kültür ortamlarına konularak çoğaltılmaktadır. Hücre kültürü denilen bu işlem çok dikkatli olarak özel inkübatör ve üretme sıvılarının yardımı ile yapılmaktadır. Hücre üremesinin uygun, devamlı olması ve istenilen maddelerin yeterli miktarda salınabilmesi için gerekli hormonlar da ilave edilmektedir. İki günlük kültür sonrasında rahim içine embriyo gömülmesine yardımcı olacak sitokinler denen maddeler ve büyüme hormonları monositik hücrelerce salınır ve üreme sıvısında birikir.
Laboratuarda yumurtalar spermlerle döllenir ve embriyolar elde edilir ve rahim içine transfer edilecek embriyolar rutin yöntemlerle seçilir sonsarında tüp bebek transfer gününe karar verilir.
Transfer gününde rahim içi değerlendirilir. Kalınlığı ölçülür ve transfer edilecek bölge saptanır.

Elde edilen gebelik aşısı diye adlandırılan sıvı embriyoların rahim içine konulacağı günden bir gün önce veya aynı gün rahim içine verilir.
Bu işlem teorik olarak rahim içini daha sonradan transfer edilecek embriyoların gömülmelerine uygun hale getirir. Bu şekilde hazırlanmış rahim içi zarının konulan iyi kalitede embriyoları daha yüksek oranda kabul edeceği yani gebelik oluşmasına yardım edeceği düşünülmüştür. Ayrıca bu tip bir uygulama daha sağlıklı gebelik oluşturacağı için gebelik kayıpları yanı düşükleri önlenebileceği iddia edilmiştir.

Arkadaşlar selamlar,

ben son tüp bebek denememde yaptırmıştım canım. 2 sene oldu, tam detaylarını hatırlamıyorum ama yumurtam kalitesiz olduğundan sonucu etkilememişti malesef

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…