- 6 Nisan 2017
- 511
- 572
- 23
insallah sen nezaman gidiyon ben haziranin basindaYok ben Berk Bey' e karar verdim.. inşallah herşey yolunda gider.. ben de günler yaklaştıkça heyecanlanıyorum :)
siz nerede yaptirdiniz massallah bebeklerinizi sicak tutun cok sevindim sizin icinhayırlı olsun Rabbim yar ve yardımcın olsun sakin ol tatil gibi düşün hava sıcaksa denizin tadını çıkar ben öyle yapmıştım :) yemeğe çay bahçesine falan çık yani tüp bebek için orada olduğunu sürekli düşünme transfer günü transfere abdesti gir hatta su icerken Meryem süresi ni oku transfer sırasında RABBİ HEPLİ MİNESSALİHİN zikrini cek ve rahat bırak kendini Allah ım gönlünün muradı mis kokulu evladına en kısa zamanda kavuştursun hepinizi beni de 15 günüm kaldı muhtelen Allah ın izni ile ben bebeğimi kucağıma alacagım sende mutlu haberi alacaksın ikimizde güzel haberler yazacağız buraya pozitif düşün tekrar hayırlı olsun.
Şu anda regl olmayı bekliyorum ki bugün yarın olur sanırım.sonra da doktora gidip rahim hazırlığı yapılacak.dediklerine göre nisan son haftası gibi çağıracaklar..insallah sen nezaman gidiyon ben haziranin basinda
benimde mayisin sonundaki adetimle basliyorumŞu anda regl olmayı bekliyorum ki bugün yarın olur sanırım.sonra da doktora gidip rahim hazırlığı yapılacak.dediklerine göre nisan son haftası gibi çağıracaklar..
Ahhayırlı olsun Rabbim yar ve yardımcın olsun sakin ol tatil gibi düşün hava sıcaksa denizin tadını çıkar ben öyle yapmıştım :) yemeğe çay bahçesine falan çık yani tüp bebek için orada olduğunu sürekli düşünme transfer günü transfere abdesti gir hatta su icerken Meryem süresi ni oku transfer sırasında RABBİ HEPLİ MİNESSALİHİN zikrini cek ve rahat bırak kendini Allah ım gönlünün muradı mis kokulu evladına en kısa zamanda kavuştursun hepinizi beni de 15 günüm kaldı muhtelen Allah ın izni ile ben bebeğimi kucağıma alacagım sende mutlu haberi alacaksın ikimizde güzel haberler yazacağız buraya pozitif düşün tekrar hayırlı olsun.
benim bir tane canım ikiz değil bebeğim sanırım Dr ismi vermek yasak ama daha önce yazmıştım.siz nerede yaptirdiniz massallah bebeklerinizi sicak tutun cok sevindim sizin icin
geçmiş olsun benimde başlarda çok kanamam oldu ama çok şükür ki bebeğim tutundu o kadar kanamayla durması mucizeydi Rabbim mucizemi bana bağışladı. Negatif almak üzücü Dr hatasından bebeği kaybetmek daha zor ama şu da varki sağlıklı bir emriyo olsaydı tutunurdu. senin berk beyde donmuş emriyon kalmadı mı yani sonuc olarak hamile kalmışsın en azından maddi olarak 2.transfer olduğu için daha indirimli olur .Kıbrıs'ta 3 defa transfer yaptırdığım için maddi boyutunun ne kadar büyük olduğunu biliyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun.Arkadaşlar merhaba;
Uzun zamandır burayı takip edip yazmaya cesaret edemeyenlerdenim. Sizinle bu platformda yaşadıklarımı paylaşmak istedim uzun bir süre takip ettikten sonra. 4 yıllık evliyim ve bizim sorunumuz Azospermi. Eşimde hiç canlı sperm yok evliliğimizin 2. yılında donasyonu araştırmaya başlayıp eşimle bunu paylaştım ancak kabul etmedi. Sabrettim zamanla yumuşamasını sağlamak için yıl içerisinde 1 ya da 2 kere konuyu açtım. ve 4. yılımızda evet dedi. Mutluluktan havalara uçtum anlatamam hislerimi. Geçtiğimiz Aralık ayında tedaviye karar verdik bulunduğumuz ilde gittiğimiz doktorumuz bize Dünya Tüp Bebek Merkezi Berk Angün'ü önerdi. Ve tedaviye başladık. Rahim filmi çelikip adet dönemi gelince aralık 2016'da tedavi süreci ilaçlar vs. başladık. Bu arada Kıbrıs Dünya Tüp Bebek merkezi ile doktorum sürekli görüşüyor ve bana uygun tedavi uygulanıyordu. Rahim çok temiz çıktı filmde ve 15 günlük ilaç tedavisinin ardından 3 Ocakta Kıbrıs'a gittik. 4 Ocakta yumurtalarım toplandı. ve 7 Ocakta 3.gün embriyosu 3 tane bebiş transfer edildi. 18 Ocakta sonucu öğrenmek için devlet hastanesi Acilden giriş yaptık ve 1 saat zorlu bekleyiş sonucu negatif olduğunu öğrendik, ama ben inanamadım çünkü kendimi hamile gibi hissediyordum, bulantı şişkinlik, halsizlik hepsi mevcuttu. doktorumu aradım çok üzüldü 19 ocakta başka bir yerde tekrar test yaptırmamı istedi, çok nadirde olsa bazen yanlış sonuçlar çıkabiliyormuş. Ardından Berk beyle konuştuk o da çok fazla üzüldü ve aynı şeyi söyledi, yarın tekrar test yaptırın. o gün o kadar üzüldüm ki, temizlik yaptım, ağır kaldırdım hamile olmadığımı düşünerek. Ertesi gün eşimle özel bir merkezde tekrar test yaptırdık ve sonucum 98,60 pozitif çıktı inanamadım. Bir yandan sevinç bir yandan hüzün suçluluk duygusu vs. Aynı gün akşam kanamam başladı, düşük önleyici iğne yapıldı, ancak kanamam devam etti, 2 gün sonraki testte değer %60 artmıştı ve doktorum bunu beğenmedi, 2 gün sonra tekrar yaptır dedi bu arada ben evde sürekli yattım, ancak tekrar test yaptırdığımda değerlerimin düştüğünü gördük. yani düşük yapıyordum. Bunları şunun için yazdım; Güvenilir bir yerde gebelik testinizi yaptırın lütfen, belki de ben negatif sonucu almasaydın ilk başta ağır iş yapmayıp düşük yapmayacaktım. Süreç çok zorlu maddi manevi. 20.000 tl para harcadık ama bebeklerim tutunamadı. Ebeveyn olmak için herşeye değer tabiiki ama insan ister istemez her türlü yıpranıyor. Berk Bey ve ekibinde memnun kaldım birkaç husus dışında. mayıs gibi tekrar donasyon düşünüyoruz bu sefer tercihimi HİT'ten yana kullanmayı düşünüyorum.
Bu ağrılı ve sancılı süreçte bizi bizden başka kimse anlayamaz arkadaşlarım, hepimizin kucağının sağlıklı bebişlerimizle dolması dileğimle, sevgiler...
bi de konuşunca her biri ağzını en az kaliteli 12 yumurtadan acıyor ben olsam sorgulardım yani 20 25 yaşında kızlar bunlar nasıl oluyorda 3 tane emriyo oluyor dimi ben 5 sene önce bir klinikte yaptırdım cahilligime denk geldi ama geçen sene öyle süslü kelimelere kanmadım her şeyi araştırdım hatta nerdeyse buradaki bütün donasyon formlarını okudum not aldım 3 Dr la görüştüm biriyle yüz yüze görüştüm her şeyi sordum olumsuz bir şeyle karşılaşırsam ne olur negatif olursa 2.transfer ne kadar olacak en başından konuştum geçen sene 2 transfer yaptık aynı klinikte 1.de bana da 10 yumurta toplandı ve 3 ü transfere kadar gelebildi sonuç negatifti dondurulmuş kalmamıştı Dr un karşısına geçtim ve hakkımı savundum benden esirgenen ve 2.transfer içinde verilecek yumurtalarla birlikte 20 yumurta garantisi aldım 14 iyi kalitede emriyo oldu 3.tane transfer edildi 2 tanesi çöp gitti 9 tane donduruldu emriyo bilgi formunu vermiyorlar genelde emriyologla konuşurken onunda foto sunu çektim şimdi kaç tane emriyo var hangi kalitede belgem de var lütfen süslü kelimelere kanmayın negatif olunca hakkınızı arayın üzüntü ile verilen vaatleri konuşulup anlaşılan şeyleri es geçmeyin üzüldük demelerine inanmayın umurlarında bile degilsiniz hiç birinin üzerlerine gidin ki oranın hastane olduğunu ticaret hane olmadığını bilsinler para veriyorsunuz her yumurta için o yüzden bir yumurtadan bile vazgeçmeyin belki de bebeginizin oluşumu o yumurtaya bağlıdır bilemezsiniz.Sağol canım. Maalesef dondurulmuş yok. 7 yumurta toplandığı, 6 tanesinin döllendiği ve 3 tanesinin sağlıklı olduğu söylendi ve 3 tane transfer edildi. Bu nedenle HİT'i tercih edeceğim. Çünkü dondurmak için ücret almıyorlarmış.
spermde sıkıntılı olabilir ama yani bizim yaptığımız hatalardan biri de bu hemen kendimizi suçlamak hemen kabullenmek ama şu var ki sizin yumurtalarınızı başkası için kullandılarını sanmıyorum böyle birşey yapamazlar düşünün ki kullanıldı bir kaç sene sonra o kişi aynı donörü kullanıp kardes isteyebilir bu durumu size nasıl açıklayacaklar kimse böyle bir risk almaz yani hem bütün Kliniklerin sürekli yumurta fabrikası gibi çalışan eline 3 5 kuruş verdikleri donörler varken hiç böyle şeylerle kafanızı bulandırmayın .Selda istanbul da ki asistanı hit in hakkınızda hayırlısı olsun inşallah .Haklısın canım, bu arada benim kendi yumurtalarım kullanıldı,sperm donasyonu yaptırdık biz. 36 yaşındayım tedavi sürecinde 11 folikül var dedi doktorum kıbrısta 7 tane sağlıklı yumurta var denildi ve 3 tane transfere kadar geldi 2 tanesi transfer sonrasında 5. güne benim baskılarımla gitti kaliteli olmadıkları söylenerek çöp oldular. Tabiki ben bunu bilemem benim yumurtalarımı alıp başkasına mı kullandılar gerçekten çöp müydü nasıl bilebiliriz ki. Ama şunu söyleyeyim kuşkularım var hala. Emriyolog gözlerini sürekli ben ve eşimden kaçırıyordu, açıkça sordum nerden bilebilirim doğru söylediğinizi diye.Böyle deyince 5. güne gidelim dedi, ama yine çöp denildi. Bilemeyiz...
Bu nedenle HİT'e gitmek istiyorum. Okuduğum kadarıyla gidenlerin dondurulmuşları oluyor ve saklama ücreti almıyorlar. Selda hanım diye biriyle konuştum. Bakalım bundan sonra nasıl bir süreç bizi bekliyor yaşayıp göreceğiz...
Merhaba hoşgeldin...Arkadaşlar merhaba;
Uzun zamandır burayı takip edip yazmaya cesaret edemeyenlerdenim. Sizinle bu platformda yaşadıklarımı paylaşmak istedim uzun bir süre takip ettikten sonra. 4 yıllık evliyim ve bizim sorunumuz Azospermi. Eşimde hiç canlı sperm yok evliliğimizin 2. yılında donasyonu araştırmaya başlayıp eşimle bunu paylaştım ancak kabul etmedi. Sabrettim zamanla yumuşamasını sağlamak için yıl içerisinde 1 ya da 2 kere konuyu açtım. ve 4. yılımızda evet dedi. Mutluluktan havalara uçtum anlatamam hislerimi. Geçtiğimiz Aralık ayında tedaviye karar verdik bulunduğumuz ilde gittiğimiz doktorumuz bize Dünya Tüp Bebek Merkezi Berk Angün'ü önerdi. Ve tedaviye başladık. Rahim filmi çelikip adet dönemi gelince aralık 2016'da tedavi süreci ilaçlar vs. başladık. Bu arada Kıbrıs Dünya Tüp Bebek merkezi ile doktorum sürekli görüşüyor ve bana uygun tedavi uygulanıyordu. Rahim çok temiz çıktı filmde ve 15 günlük ilaç tedavisinin ardından 3 Ocakta Kıbrıs'a gittik. 4 Ocakta yumurtalarım toplandı. ve 7 Ocakta 3.gün embriyosu 3 tane bebiş transfer edildi. 18 Ocakta sonucu öğrenmek için devlet hastanesi Acilden giriş yaptık ve 1 saat zorlu bekleyiş sonucu negatif olduğunu öğrendik, ama ben inanamadım çünkü kendimi hamile gibi hissediyordum, bulantı şişkinlik, halsizlik hepsi mevcuttu. doktorumu aradım çok üzüldü 19 ocakta başka bir yerde tekrar test yaptırmamı istedi, çok nadirde olsa bazen yanlış sonuçlar çıkabiliyormuş. Ardından Berk beyle konuştuk o da çok fazla üzüldü ve aynı şeyi söyledi, yarın tekrar test yaptırın. o gün o kadar üzüldüm ki, temizlik yaptım, ağır kaldırdım hamile olmadığımı düşünerek. Ertesi gün eşimle özel bir merkezde tekrar test yaptırdık ve sonucum 98,60 pozitif çıktı inanamadım. Bir yandan sevinç bir yandan hüzün suçluluk duygusu vs. Aynı gün akşam kanamam başladı, düşük önleyici iğne yapıldı, ancak kanamam devam etti, 2 gün sonraki testte değer %60 artmıştı ve doktorum bunu beğenmedi, 2 gün sonra tekrar yaptır dedi bu arada ben evde sürekli yattım, ancak tekrar test yaptırdığımda değerlerimin düştüğünü gördük. yani düşük yapıyordum. Bunları şunun için yazdım; Güvenilir bir yerde gebelik testinizi yaptırın lütfen, belki de ben negatif sonucu almasaydın ilk başta ağır iş yapmayıp düşük yapmayacaktım. Süreç çok zorlu maddi manevi. 20.000 tl para harcadık ama bebeklerim tutunamadı. Ebeveyn olmak için herşeye değer tabiiki ama insan ister istemez her türlü yıpranıyor. Berk Bey ve ekibinde memnun kaldım birkaç husus dışında. mayıs gibi tekrar donasyon düşünüyoruz bu sefer tercihimi HİT'ten yana kullanmayı düşünüyorum.
Bu ağrılı ve sancılı süreçte bizi bizden başka kimse anlayamaz arkadaşlarım, hepimizin kucağının sağlıklı bebişlerimizle dolması dileğimle, sevgiler...
Yazdıklarını okuyunca kayıtsız kalamadım canım. Bende hitte seninle aynı dertten donasyon yaptırdım. Gebelik elde edildi ancak sağlıklı ilerlemedi.Nasip tabiki.dondurulmuslarimla devam etmeyi düşünüyorum. Hit in merkezi sanılanın aksine ilgili bir merkez.ancak çok yogunlar bazen bekleyebiliyorsun cevap almak için. Selda hanım harika bir insan.samimi ve ne sorarsan cevap vermeye çalışıyor. O yüzden demem o ki negatif bir sonuç almama rağmen kibrista ki en güvenilir merkez yine hit in merkezi.bol şans diliyorumHaklısın canım, bu arada benim kendi yumurtalarım kullanıldı,sperm donasyonu yaptırdık biz. 36 yaşındayım tedavi sürecinde 11 folikül var dedi doktorum kıbrısta 7 tane sağlıklı yumurta var denildi ve 3 tane transfere kadar geldi 2 tanesi transfer sonrasında 5. güne benim baskılarımla gitti kaliteli olmadıkları söylenerek çöp oldular. Tabiki ben bunu bilemem benim yumurtalarımı alıp başkasına mı kullandılar gerçekten çöp müydü nasıl bilebiliriz ki. Ama şunu söyleyeyim kuşkularım var hala. Emriyolog gözlerini sürekli ben ve eşimden kaçırıyordu, açıkça sordum nerden bilebilirim doğru söylediğinizi diye.Böyle deyince 5. güne gidelim dedi, ama yine çöp denildi. Bilemeyiz...
Bu nedenle HİT'e gitmek istiyorum. Okuduğum kadarıyla gidenlerin dondurulmuşları oluyor ve saklama ücreti almıyorlar. Selda hanım diye biriyle konuştum. Bakalım bundan sonra nasıl bir süreç bizi bekliyor yaşayıp göreceğiz...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?