Iyide yaşla alakali olsa bircok tanidigim pgt yaptirmadan hatta 3.gun transferiyle saglikli gebelik elde ettiler.Pgt den saglikli embriyo gelmemesinin sebebini arastirmadilar mi,yani sizde kari koca olarak genetik hastalik mi mevcut?
Genetik hastalık değil, yaşa bağlı anomali, yani onu transfer etse ya düşük olacak ya da sağlıksız bir bebek olacak. 40 yaş üstü için çok da örnek yok aslında

Anladim canim...Hadi hayırlısı.. Bende murat beydeyim...
Aa çok sevindim, sen hangi aşamadasın? Ben şu anda endometriosis için zoladex kullanıyorum. Cuma günü eşim Murat by le görüştü, Murat by daha önce Firdevs uğuzda yapılan 4 embriyo transferinin tutmamasına belki de rahmin sebep olmuş olabileceğini bunu anlamak için de ERA testi önermiş. ERA için gerçek transfere hazırlanır gibi ilaç kullanacakmışım ve gerçek transfer günüymüş gibi o gün ERA yapılacakmış. O yapılırken CD56 da yapılsın onu da görelim demiş. Bir de embriyolardan yana emin olmak için 5. Günde CGH testine gönderelim demiş. Sana CGH önerildi mi

Çok doğru söylüyorsun canım. Eğer aldırmayacaksan gerek yok bence de. Ama doktorun yönlendirmesinden dolayı soruyorum size.
Bence de ayrıntılı ultrason en güzeli. Bebeğin tüm gelişimine bakılıyor bir sorun var ise ona gore hastane seçip doğumunu yapabilirsin.
Birde asi mevzusu var sende yatırmamışsın.
Birde doğumun sezeryan mi olacak. Tüp bebeklerin hepsi sezeryan olmak zorunda mi

Ooo bayağı şey istemiş Murat Bey :) Yok benden pek bişi istemedi slında, sadece standart herkezden istedikleri testleri yaptım gönderim, onlarda da sorun olmadığı için extra bir şey yapmadım.Benim İst. da ki takip eden doktorum Cem Celik (sende onda tüp denemişsin sanırım). O histereskopi yaptı 2 aya yakın hormon terapisi uyguladı..Onun dışında ERA vb hiç bir şey istemedi..Bu durumları Murat Bey e anlattım, oda bu ilk tranfer yapmaya gerek yok bence dedi..Sonra CGH yapalımmı diye sordu, gereklimi Hocam dedim, aslında tıbbi olarak gerek yok, ozaman yapmayalım dedi..Aslında bu durumda histereskopi dışında bana pek bir şey yapılmamış oldu :) Murat Bey aslında senin doktorun Cem Bey, onun söylediklerine uyacağız dedi... Bende acaba diğer ERA, CD56 vb gereklimi diye kendi kendime hep sorup duruyorum..

Bizde biraz olsun güvenli tarafta kalmak için donörden recombine test istemiştik, ilk donorümüz sağlıklı gelmedi, 1 hafta önce yeni donör seçtik şimdi onu sonuçlarını bekliyoruz..Sanırım daha 2.5 haftası var..Eğer sağlıklı gelirse onunla başlayacağız...Sanırım 1,5 ayımız daha var başlamak için..Bakalım inşallah Murat Bey hepimize uğurlu gelir...

Evet tetanoz aşısı yaptırmadım canım doktorum da iki sezaryen olmuş bir bagan o da yaptırmamış biraz da ona güvenerek yaptırmadım. Daha önce ikiz sezaryen doğum yaptığım için bu da sezaryen olacak .son günleri sayıyorum inş.

Slm kızlar bn daha önce geçmişimi anlatmıştım eğer okuduysanız ben beş kez tüp denedim daha önceden 3,4 kerede döllenmedi bn yumurta iltihabından şüpheleniyorum ve tahlillerde genelde çıkıyormuş bir nevi enfeksiyonmuş bundan dolayı tüp tutmazmış yumurta donasyonu yaptıracağım Mart ayından snr bnm gibi yaşamış ama yumurta donasyonu yaptırıpda tutmayanlarda var bu kişiler nasıl bir tedavi uyladınızda yumurta donasyonu yaptırıpda gebe kalan varsa rica ediyorum hangi tedavilerden geçtinizde yumurta donasyonuyla kaldınız anlatırmısınız yaşadıklarınızı çünkü bnde dr artık güvenmiyorum çünkü onların dertleri para ancak yaşayan bilir ya bn bunları yaşayan arkadaşlarımdan duyduğum zaman daha çok inanıyorum

Benim donasyonda 2 transferim negatif olduğu için istiyor onları, senin inşallah ilk seferden tutsun. Bu recombine test dediğin vip donör için istenen testlerden mi? Onu eşim sormuş gerek yok demiş ama demek ki sağlıksız da gelebiliyor, biz de yaptıralım onu

Cvp verdiğin için tşk ederim arkaşım bnde netten araştırdım ama neden tutmadığını enfeksiyondan da olabiliyormuş birsürü enfeksiyon çeşitleri var görünmeyen enfeksiyonlar eşden geçiyormuş ama anlaşılmıyormuş oraya yerleşiyormuş

Z Zaza74 canım histereskopi oldunmu? Bi kaç gündür yoktum bende bugün oldum rahimde polip varmış onu aldı doktor polip olan varmı alınan ???
evet canım oldu histeroskopi sonucu iyi dedi doktor ama sekresyon azda olsa vardı içinde
murat beye atım sonucumu bazen ağır adezyonlu hastalarda amelyat sonrası rahim duvarı bezler salgılıyormuş bu sekresyonu dedi
endometrit yoksa ve sekresyon çok değilse sorun yok dedi
ve rahim içini beyendi
polip alındıysa sorun yok

benim de yasim 45, donosyondan baska care yok. ama bir turlu isinamiyorum donasyon isine. kimi cocuklar var tamamiyle ayni annenin kopyasi. tabii babadan da aliyor o da ayri ama. neyse sonucta donasyon evlatlik edinmenin daha ilimli hali en azindan esinizden bir eser var.
ben boyle fazlaca takmis durumdayim benzeme hususuna. bir turlu duzelmeyecek gibi, dogurduktan sonra da korkuyorum sogukluk olur diye. aklimda sorular. hic yapmamaya karar verdim. uzgunum ama napayim baska da secenegim yok.

Eviniz de netflix varsa arkadaşlar tüp bebek diye bir belgesel var mutlaka izleyin. Mesela orda bir kadın var ille donasyon ya da evlatlık istemeyen. Ki kendi kocası da evlatlık. Neyse daha detay vermim izleyin derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…