Genetik hastalık değil, yaşa bağlı anomali, yani onu transfer etse ya düşük olacak ya da sağlıksız bir bebek olacak. 40 yaş üstü için çok da örnek yok aslındaIyide yaşla alakali olsa bircok tanidigim pgt yaptirmadan hatta 3.gun transferiyle saglikli gebelik elde ettiler.Pgt den saglikli embriyo gelmemesinin sebebini arastirmadilar mi,yani sizde kari koca olarak genetik hastalik mi mevcut?
Yumurta donasyonuyduSlm Arkadaşım Firdevs oğuz da kendi yumurtanlamı denemiştin yoksa oda yumurta donasyonumuydu
Aa çok sevindim, sen hangi aşamadasın? Ben şu anda endometriosis için zoladex kullanıyorum. Cuma günü eşim Murat by le görüştü, Murat by daha önce Firdevs uğuzda yapılan 4 embriyo transferinin tutmamasına belki de rahmin sebep olmuş olabileceğini bunu anlamak için de ERA testi önermiş. ERA için gerçek transfere hazırlanır gibi ilaç kullanacakmışım ve gerçek transfer günüymüş gibi o gün ERA yapılacakmış. O yapılırken CD56 da yapılsın onu da görelim demiş. Bir de embriyolardan yana emin olmak için 5. Günde CGH testine gönderelim demiş. Sana CGH önerildi miAnladim canim...Hadi hayırlısı.. Bende murat beydeyim...
evethalildemi ikizlere gebe kaldın?
Zaten ben hiç birini yaptırmadım çünkü sorun çıksa bile aldırmayacağımı bikdipim için o şeylere hiç girmedm bence en güzeli ayrıntılı ultrason zaten cocgun butun organlarına gelısımıne detaylı şekilde bakılıyor. artık gerisi allahtan
Aa çok sevindim, sen hangi aşamadasın? Ben şu anda endometriosis için zoladex kullanıyorum. Cuma günü eşim Murat by le görüştü, Murat by daha önce Firdevs uğuzda yapılan 4 embriyo transferinin tutmamasına belki de rahmin sebep olmuş olabileceğini bunu anlamak için de ERA testi önermiş. ERA için gerçek transfere hazırlanır gibi ilaç kullanacakmışım ve gerçek transfer günüymüş gibi o gün ERA yapılacakmış. O yapılırken CD56 da yapılsın onu da görelim demiş. Bir de embriyolardan yana emin olmak için 5. Günde CGH testine gönderelim demiş. Sana CGH önerildi mi
Evet tetanoz aşısı yaptırmadım canım doktorum da iki sezaryen olmuş bir bagan o da yaptırmamış biraz da ona güvenerek yaptırmadım. Daha önce ikiz sezaryen doğum yaptığım için bu da sezaryen olacak .son günleri sayıyorum inş.Çok doğru söylüyorsun canım. Eğer aldırmayacaksan gerek yok bence de. Ama doktorun yönlendirmesinden dolayı soruyorum size.
Bence de ayrıntılı ultrason en güzeli. Bebeğin tüm gelişimine bakılıyor bir sorun var ise ona gore hastane seçip doğumunu yapabilirsin.
Birde asi mevzusu var sende yatırmamışsın.
Birde doğumun sezeryan mi olacak. Tüp bebeklerin hepsi sezeryan olmak zorunda mi
Era testini Dr neden önerdi size
Benden istemedi ama her şeyi garanti altına almak adına yaptırsammı acaba diye düşünüyorum...
Benim donasyonda 2 transferim negatif olduğu için istiyor onları, senin inşallah ilk seferden tutsun. Bu recombine test dediğin vip donör için istenen testlerden mi? Onu eşim sormuş gerek yok demiş ama demek ki sağlıksız da gelebiliyor, biz de yaptıralım onuOoo bayağı şey istemiş Murat Bey :) Yok benden pek bişi istemedi slında, sadece standart herkezden istedikleri testleri yaptım gönderim, onlarda da sorun olmadığı için extra bir şey yapmadım.Benim İst. da ki takip eden doktorum Cem Celik (sende onda tüp denemişsin sanırım). O histereskopi yaptı 2 aya yakın hormon terapisi uyguladı..Onun dışında ERA vb hiç bir şey istemedi..Bu durumları Murat Bey e anlattım, oda bu ilk tranfer yapmaya gerek yok bence dedi..Sonra CGH yapalımmı diye sordu, gereklimi Hocam dedim, aslında tıbbi olarak gerek yok, ozaman yapmayalım dedi..Aslında bu durumda histereskopi dışında bana pek bir şey yapılmamış oldu :) Murat Bey aslında senin doktorun Cem Bey, onun söylediklerine uyacağız dedi... Bende acaba diğer ERA, CD56 vb gereklimi diye kendi kendime hep sorup duruyorum..
Bizde biraz olsun güvenli tarafta kalmak için donörden recombine test istemiştik, ilk donorümüz sağlıklı gelmedi, 1 hafta önce yeni donör seçtik şimdi onu sonuçlarını bekliyoruz..Sanırım daha 2.5 haftası var..Eğer sağlıklı gelirse onunla başlayacağız...Sanırım 1,5 ayımız daha var başlamak için..Bakalım inşallah Murat Bey hepimize uğurlu gelir...
Firdevs uğuz da 2 negatif transferim var, Murat by o embriyoların kaliteli olduğunu varsayarak rahimde mi problem var acaba diye görmek istedi. Önerdi daha doğrusuEra testini Dr neden önerdi size
evet canım oldu histeroskopi sonucu iyi dedi doktor ama sekresyon azda olsa vardı içinde
Slm bnm arkaşımda vardı panik atak olduğu için içemiyordu bn ona soğan körüne önerdim 15 gün boyunca sabah akşam aç karına içti ve sonuç tertemiz Dr gitti polipden eser kalmadı çok şükürKızlar rahimde polip olan ve alınann varmı acaba
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?