Arkadaşım hoş geldin, sana tavsiyem bu forumu ilk sayfasından bu sayfayakadar oku, hrm çok bilgileneceksin, hem de bu bir süreçtir, hazmetmek kabullenmek de sürecin bir parçası diye yazmıştı bir arkadaşımız geçen gün çok doğru, sevgiler diliyorum...

Teşekkürler cnm aslında okudum ara ara ama hepsini değil :) atlaya atlaya gittim aralarda.Hepsini okumam baya bir zaman alır diye düşünüyorum bunun için zamanımda pek yok açıkcası arkadaşlar Eğer bir an önce bilgilenirsem nisan mayıs gibi düşünüyoruz

Tese ameliyatı oldu eşim yıllar önce ilk bu haberi aldığımızda ama sperm bulunamadı cnm
merhaba arkadaşım hoşgeldin yolu. Açık olsun inşallah . Bende yumurta donasyonu ile 8 haftalık hamileyim. Bende anne olmak dışında hiçbirşeyi önemsemiyorum. Sperm donasyonu bildiğim kadarı ile 4500 5000 Euro arasında. Direk Kıbrıs’taki merkezler ile görüşüp yaptıran arkadaşlarda var. Türkiye’deki doktorunun Kıbrıs’taki merkezleri yönlendirmesi ile giden de var. Zaten özel muayenesi olan çoğu doktor yapıyor donasyon.

Genetik test yapıldı mı? rahmin Durumu nasıl? Herşeye bakıldı dimi
Cnm doktorum bizden hbr bekliyor ona göre yönlendirir sanırım.Genetik testimizi yıllar önce eşimin bu durumunu öğrendikten sonra zaten doktorlar ikimizden de istedi onda bir sorun yoktu.Benim hormon testlerim de de sorun yok şükür.Netleştirdiğimiz takdirde rahim filmi çektiricem

İSTanbuldamısın? Doktoruna bir sorsana kıbrısta hangi merkezle çalışıyorlarmış

Gerçekten süreci kabullenmek çok önemli ben donasyon kararını alalı 1 sene oldu ama psikolojik olarak kendimi hazırlamadan gitmek istemediğim için henüz gitmedim. 3 aydır düzenli psikologa gidiyorum gerçekten çok işe yaradı. Henüz tam hazır olmadığımı söyledi geçen hafta ama bi kaç aya inşallah sorunsuz bir şekilde gidicem Kıbrıs’a. Bence hepimizin buna ihtiyacı var çocuk sahibi olamamak geçirdiğimiz tedaviler bizi oldukça yıpratıyor destek almak en iyisi :)

İSTanbuldamısın? Doktoruna bir sorsana kıbrısta hangi merkezle çalışıyorlarmış

Ben Ankaradayım cnm.Doktorumla konuştuğumda sorucam.Ama çalıştığı bir yer varmı yoksa sadece bize bu durumu önerdi de araştırması bize mi kalıcak sorucam.Evlat da edinebiliceğimi söyledi , bunu da önerdi.Konuşunca mutlaka yazarım Sizin doktorlarınız öneride bulundu mu bu durumla ilgili hiç ?

Cnm çok iyi yapmışsın.Peki ne diyor bu duruma psikologlar?Bakış açıları nedir çok merak ediyorum.

Bende ankaradayım
doktorun kim

Evet canım benim doktorum önerdi. Bizde düşünüp karar verdik. Evlat edinmek çok zor bir süreç. Çok zorlu prosedürleri var. Her ay Eve gelip kontrol ediyorlar. Yada mesela anne baba hapiste diyelim onlara Ayda bir çocuğu göstermek zorundasın gibi kurallar olabiliyor. Geri almak isterlerse öncelik ailenin oluyor. Ergenlik diye çok zorlu bir süreç var mesela . Sonuçta söylemek zorundasın evlatlık olduğunu. Birde bizim donasyona günah diyen cahil milletimiz evlatlık al diyen cahil milletimiz sanki evlatlık alınan yavrucuklara çok düzgün davranıyor. Sanki onları dışlamıyor.

Çok ama çok doğru söylüyorsun.
Biz çok düşündük evlat almayı ama eşim hep dedi ki ya bir gün çıkıp gelirlerse ya geri alırlarsa dedi.O zaman çok kötü oldum işte.İnşallah hepimiz istediğim yavrumuza kavuşuruz

Bİrinin evlatlık olduğunu öğrenseler aaaa gerçek anneni babamı mrk etmiyor musun? Ben olsam merak ederdim. Eee nasıl öğrendin? Seni
Nasıl bırakmışlar? Yasak ilişki mi acaba? Ay acaba kardeşin var mı? Diye insanın yüreğine yüreğine sokuyorlar hançeri. Hem o çocuğun hem o ailenin!!
Sonra aaa donasyon mu çok günah! Ay canım o kadar sevgiye muhtaç çocuk var neden evlatlık almıyorsun? Annelik sadece doğurmak değildir bıdı bıdı bıdı!!! Hepsi kör cahil! Hiç gerçekten çaresiz kalmamış bir avuç zavallı

İnan bana tüm demek istediklerimi dile getirdin.Bizim ülkemiz de durum anlamak hiç bir zaman olmadı.Hep fısıldaşıldı bu konularla ilgili.İnternette araştırmaya başladığımdan beri din ile ilgili yorumları çıktı karşıma.Hiç kimse düşündümü acaba bu yorumları yapanların kendileri bizim gibi büyük bir özlem ile yansalardı.Herkes ancak küçük beyni ile yorum yapsın.Böyle oldukçada ancak forumlarda konuşabiliyoruz çekinmeden ama sahte isimlerimizle.Yoksa başka ülkelerde bunlar çok normal ve olabilicek şeyler.Ama burda herşey günah herşey ayıp...Dinen vaaz verenler , ertesi gün tecavüzden tutuklanıyor!

Bu arada bilgi almaya başladım kendimce merkezlerden.British ile yazıştım.Akşam doktor Murat Bilgin ile görüşücekmişim telde.Bakalım fikrim iyi olur umarım.İçime sinerse ve bir sorun çıkmazsa bende tahlillerimi yaptırıp Mayısda hamile kalmak istiyorum inşallah

Merhabalar,

Ben 46 yaşındayım.41 yaşında 2.evliliğimi yaptım.İlk evliliğimden bir oğlum oldu.2.eşimin çocuğu yok diye başladık çocuk işine.1 miyom ameliyatı,arkasından 5 doğal hamilelik ve düşükler.en son 2016 nisan ayında 1 donasyon ve düşük,hemen arkasından östrojen duyarlılığı %100 ve progsteron duyarlılığı %80 olan meme kanseri teşhisi kondu.Bu işlerle uğraşırken en ufak bir değişimi sakın gözden kaçırmayın.Sol göğsümün üst tarafında minicik pembe sivilce gibi bişey sonradaan sinek ısırığı gibi altındaa sert bir kabarcık oluşturdu.Neyse göğüs alındı,sadece radyoterapi aldım,maddi manevi çok hasar gördüm.şimdi onkolog pek istemiyor çocuk olayına girmemi ama son bir defa daha deneyeceğim.Ben de British düşünüyorum.Sibel Hanım ve Murat beyle görüştüm..Ama maliyetler anormal yüksek..Ben şöyle düşünüyorum.Aynı yerde düşünen birkaç kişi birleşip toplu indirim mi istesek,bunun faydası olur mu acaba..Şimdi ben İstanbulda Anadolu yakasında oturuyorum.Buradan da iyi bi dr bulmak istiyorum..Benim durumum Onkolog,tüp bebekçi vedahiliye kontrolünde olacak bakalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…