Arkadaşım verdiğin bilgi için tşkler. Ben de 16 hafta dayım 12. haftada kıbrıstaki dr um Progestoren igne ve jeli bırakmamı söylemişti ve bıraktım. Sonrasında yaşadığım şehirde tesadüfen tercih ettiğim bir kadın doğum doktoru ile 15 günde bir kontrole gidiyorum. Ve bana dediki herkesin gebeliği çok değerlidir Ancak sizinki çok daha değerli bir gebelik progesteron hap yazıyorum Pregesteron hapla devam edeceğiz zaten hapın etkisi yüzde 10 gibi düşüktür dedi. Lakin herhangi bir rahim ölçümü yapmadı. Her gidişimizde ultrasonla bebeğin durumuna bakıyor.Acaba rahim ölçümü bende istesemmi pregestron tablet yeterlimidir günde 1 tane kullanıyorumTedaviden pozitif alan hamile arkadaşlarım.16. 17. haftaya gelince muhakkak rahiminizin ölçümünü yaptırın.Bunu her doktor yapmıyor.Erken doğum riski varsa progesterona devam etmeniz gerek.Maddi manevi o kadar emek verdik.Takibimi yapan doktor bakmadı bile.Ben şans eseri gittiğim başka doktorun dikkati ile bu durumdan kurtuldum.Şu an progesteron kullanıyorum ve rahim ölçüm normale döndü.
Ağustosun ilk haftası yapılmıştı ondan sonra denemedim tekrar tüp bebek
Bana göre 500 -400 gibi muayene ücretleri çok fazla, burada SSK olduğu için benden 60 tl. muayene katılım payı alıyor SSk olmayanlardan 90 tl. alıyorlar.Özel hastane katılım payı şehirden şehire bu kadar fazla fark etmez gibime geliyor kontrol için 9 gün süre ve 9 gün içinde ikinci muayeneden ücret alınmıyor bence biraz dikkatli olun derimKızlar beni ankarada hazırlayan doktoruma her tedavide 350-400 tl veriyorum
Bence 500 tl her gidişata alan doktordan kaçınmalı
Ayy hadi inşallah hayırlı haberlerinle bebişlerini al gel canım Dualarım seninleeBu arada Allahtan birşey cıkmazsa ben persembe gunu ucuyorum kıbrısa. Cuma transfer sanırım cts aksam donecegız... Heyecan dorukta... Stressss yokk diyen hekimlerin sözleri kulaklarımda... :)
Amin inşallah hepimiz kavuşalımİnşallah bu sefer bebeğinize kavuşursunuz
Ben soylemedim soylemeyecegim de canim. Ezime de dedim eger bu olay ortaya cikarsa cocuklari da al git dedim. Kiyip da veremem ama. Biraz korkmali. Ben soylenmemesi gerektiğini düşünüyorumSize bir sorum olacak arkadaşlar, donör olayını ailelerinize söylediniz mi özellikle annenize ve nasıl tepkiler aldınız, söyleyipte bebişi olan ve ailesinin tepkisi değişenler var mı acaba?
Sen söylersin dostuna o da söyler dostuna demişler. Ben millet ne der kısmını geçiyorum çocuğun büyüdüğünde bunu başkalarından hazırlıksız bir şekilde duyması ihtimaline karşı kimseye söylenmemesi gerektiği düşüncesindeyim. Doktorunuz hariç.Size bir sorum olacak arkadaşlar, donör olayını ailelerinize söylediniz mi özellikle annenize ve nasıl tepkiler aldınız, söyleyipte bebişi olan ve ailesinin tepkisi değişenler var mı acaba?
Canım arkadaşım beni ssk anlaşmalı doktor ne tanıyorkiBana göre 500 -400 gibi muayene ücretleri çok fazla, burada SSK olduğu için benden 60 tl. muayene katılım payı alıyor SSk olmayanlardan 90 tl. alıyorlar.Özel hastane katılım payı şehirden şehire bu kadar fazla fark etmez gibime geliyor kontrol için 9 gün süre ve 9 gün içinde ikinci muayeneden ücret alınmıyor bence biraz dikkatli olun derim
Ben anneme söyledim çok sıcak baktıBen ilk transferde anneme ve ablama söyleme gibi bir gaflette bulundum ilk önce olumlu karşıladılar ama zaman geçtikçe hata yaptığımı düşünmeye başladılar genlerle geçecek her türlü şey onları tedirgin etti ve bana bunu çok yansıttılar. Hala bir mucize bekliyorlar ben de bu sefer onlara duymak istediklerini söyleme kararı aldım. Burda son şansımızı denedik diyeceğim ve tüm imkanlarımı kullanarak onlara bunu inandırmaya çalışacağım, tabi eğer tutarsa
Ben soylemedim soylemeyecegim de canim. Ezime de dedim eger bu olay ortaya cikarsa cocuklari da al git dedim. Kiyip da veremem ama. Biraz korkmali. Ben soylenmemesi gerektiğini düşünüyorum
Canım demek istediğim özel hastanelerdeki kadın doğum drlarının muayene ücretleri , çok çok tanınmış drların özel muayeneleri bu kadar pahalıdır belki , ama, zaten donasyon kıbrıstaki merkezlerde olacak , rahim ölçümleri veya yapılacak tahliller standart şeyler ve sonuçları gösterdiğimiz asıl kıbrıstaki drlarımız, tabi senin durumunu çok çok iyi bilen doktorun olması seni daha çok rahatlatıyor olabilir ama yinede muayene ücreti çok fazla geldi banaCanım arkadaşım beni ssk anlaşmalı doktor ne tanıyorki
Senelerdir benim rahmimi bilen iyi anlıyan doktoruma gidiyorum
Kıbrıstakı doktorun işi transferini yapsın çok derinden ilgilenmezler negativ alınca inan bunu başım taşa değerek anladım ve burdakılarada örnek oldumCanım demek istediğim özel hastanelerdeki kadın doğum drlarının muayene ücretleri , çok çok tanınmış drların özel muayeneleri bu kadar pahalıdır belki , ama, zaten donasyon kıbrıstaki merkezlerde olacak , rahim ölçümleri veya yapılacak tahliller standart şeyler ve sonuçları gösterdiğimiz asıl kıbrıstaki drlarımız, tabi senin durumunu çok çok iyi bilen doktorun olması seni daha çok rahatlatıyor olabilir ama yinede muayene ücreti çok fazla geldi bana
Allahim hayirlibolsun. Allahim hemencecik evlerine gelmeyi nasip etsin. Allah isteyen herkese nasip etsin.Arkadaşlar merhaba..bu cumartesi 36+1 de bebeklerim dünya ya geldi..Doktor kontrolumuzde sancı cikinca ertesi gün bekletmeden aldı doktorumuz..Once bebeklerimle öpüştük koklastik ama sonra 37 hafta öncesi oldukları için prematüre kabul edilip kuveze alındılar...Çok şükür iyiler ama 2-3 gün daha emme reflekslerini kontrol edip taburcu edecekler insallah...Miniklerimiz cok guzeller :) Allah isteyen uğraşan herkeze bir an önce evlat versin. Doğum bekleyenlerinde yavrulari sağlıkla gelsin insallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?