- 25 Ocak 2019
- 106
- 149
- 13
- 45
merhaba; Haşimato bir tiroid hastalığı türüdür, hastalığı bulan Japon doktorun adı verilmiştir. vücudunuz üretilen tiroidi düşman olarak görür ve antikor üreterek aslında metabolizmaya gerekli olanları yok eder. Böylece tsh 2,5 değerinin üzerinde çıkar. Maalesef ilaç tedavisinden başka çaresi yoktur. Endokrin yada Dahiliye doktorunuz euthyrox veya levitron isimli ilaçlardan birinden kan tahlili sonucunuzda çıkan t3 t4 tsh ve antitpo sonucunuza göre dozaşını ayarlar. Önemlşi olan ilacı sabahları aç karna yemeklerden en az 1 saat önce içmeniz gerekir. Mümkünse su dahi kullanmadan içmektir.Kalkar kalkmaz yatağınızın başına ilacınızı koyarsanız unutmamış olur hemen içersiniz.Kizlar lutfen benim sorumuda cevaplayn
Tesekurler canim daha teshis konmadi ama internetde arastirarak ruh haatasi gibi tum hastaliklari kendimde teshis ediyorum evet ylr yapiyorum bi kac gundur birakmistim ilaci artk hicbisey yapmycam falan demistimerhaba; Haşimato bir tiroid hastalığı türüdür, hastalığı bulan Japon doktorun adı verilmiştir. vücudunuz üretilen tiroidi düşman olarak görür ve antikor üreterek aslında metabolizmaya gerekli olanları yok eder. Böylece tsh 2,5 değerinin üzerinde çıkar. Maalesef ilaç tedavisinden başka çaresi yoktur. Endokrin yada Dahiliye doktorunuz euthyrox veya levitron isimli ilaçlardan birinden kan tahlili sonucunuzda çıkan t3 t4 tsh ve antitpo sonucunuza göre dozaşını ayarlar. Önemlşi olan ilacı sabahları aç karna yemeklerden en az 1 saat önce içmeniz gerekir. Mümkünse su dahi kullanmadan içmektir.Kalkar kalkmaz yatağınızın başına ilacınızı koyarsanız unutmamış olur hemen içersiniz.
Hamilelik zamanında vücut tiroid uyarımı artar artık tek kendini değil bebeğide beslemesi gerekmektedir ve daha çok enerji gerektiği için bazen bazı hanımlarda gebelik öncesi TSH normal olsa bile gebelikte yükselebilir. Bu durumda hemen ilgili doktorlara başvurarak ilaç kullanılmalıdır. Aksi taktirde gebelikte yükselen TSH değeri düşüklere sebep olabilir. Genelde genetik bir hastalıktır ve çoğunlukla kadınlarda görülür. aslında normal gündelik hayatımızda ilacımızı kullandığımız ve senede bir tiroid bezlerimizi ultrason ile baktırdığımız sürece sıkıntı olmaz.Bu hastalığa sahip kimilerinde uyku, yorgunluk ve halsizlik görülür, ilaç başlandığında bu şikayetlerinde çoğu ortadan kalkar. Çok geçmiş olsun diyorum.
Tesekurler canim daha teshis konmadi ama internetde arastirarak ruh haatasi gibi tum hastaliklari kendimde teshis ediyorum evet ylr yapiyorum bi kac gundur birakmistim ilaci artk hicbisey yapmycam falan demistimerhaba; Haşimato bir tiroid hastalığı türüdür, hastalığı bulan Japon doktorun adı verilmiştir. vücudunuz üretilen tiroidi düşman olarak görür ve antikor üreterek aslında metabolizmaya gerekli olanları yok eder. Böylece tsh 2,5 değerinin üzerinde çıkar. Maalesef ilaç tedavisinden başka çaresi yoktur. Endokrin yada Dahiliye doktorunuz euthyrox veya levitron isimli ilaçlardan birinden kan tahlili sonucunuzda çıkan t3 t4 tsh ve antitpo sonucunuza göre dozaşını ayarlar. Önemlşi olan ilacı sabahları aç karna yemeklerden en az 1 saat önce içmeniz gerekir. Mümkünse su dahi kullanmadan içmektir.Kalkar kalkmaz yatağınızın başına ilacınızı koyarsanız unutmamış olur hemen içersiniz.
Hamilelik zamanında vücut tiroid uyarımı artar artık tek kendini değil bebeğide beslemesi gerekmektedir ve daha çok enerji gerektiği için bazen bazı hanımlarda gebelik öncesi TSH normal olsa bile gebelikte yükselebilir. Bu durumda hemen ilgili doktorlara başvurarak ilaç kullanılmalıdır. Aksi taktirde gebelikte yükselen TSH değeri düşüklere sebep olabilir. Genelde genetik bir hastalıktır ve çoğunlukla kadınlarda görülür. aslında normal gündelik hayatımızda ilacımızı kullandığımız ve senede bir tiroid bezlerimizi ultrason ile baktırdığımız sürece sıkıntı olmaz.Bu hastalığa sahip kimilerinde uyku, yorgunluk ve halsizlik görülür, ilaç başlandığında bu şikayetlerinde çoğu ortadan kalkar. Çok geçmiş olsun diyorum.
Gayet güzel günZ Zaza74 abla teşekkürler bilgiler için❤ Yeniden48 siz ve bebeğinize de sağlık diliyorum. Arkadaşlar bugün adetin 13. Günü e2 tsh progesteron için kan verdim sonuçlar geç çıktı bugün ilaçlara başlayacaktık (muhtemelen prednol vs. İğnelerden emin değilim) sorun çıkmasa cumartesi transfer olacaktı. Tahliller akşam çıkınca doktor pazartesiye (30 eylül) erteledi. Pazar da girince araya bir gün değil iki gün ertelenmiş oldu. Çarşamba diğer ilaçlara başlatacak. Yani adetin 20. Günü falan transfer olacak geç değil mi kafam çok karıştı benim ya lütfen bilgisi olan cevap verebilir mi
İnşallah sende anne ol arkadaşımArkadaşlar merhaba sayfada o kadar çok mesaj var ki okuyamadım kusura bakmayın aranıza yeni geldim yumurta donasyonu düşünüyorum ama hiç bir fikrim yok her türlü fikre açığım yardımlarınızı bekliyorum tedavi nasıl oluyor hangi merkezi önerirsiniz neleri sormaliyım başlarken hepinizin göbüşü bebiş dolsun inşallah
cnm be burası sadece danosyon kımse yaptırmadıkı çok istiyorsan gogul amcaya sor o sana cevap verecektirKizlar metakondri ile yumurta donasyonu ayni seymi?
Teşekkür ederim önerdiğiniz sayfaları okudum biraz ama geçmişten gelen binlerce sayfa var ve daha çok sohbet havasında gittiği için aralarda yakalamaya çalıştım. Sanırım bir çok kişi bahçeci kliniğinden memnun gibi pek anlayamıyorum çünkü dediğim gibi sohbet havasında olduğu için o klinik ya da burası gibi ifadeler kullanılmış isim pek yok. Tekrar teşekkür ederim bu konuda tecrübeli ve bilgili bir arkadaşa denk gelirsem danışmak isterim. Sevgiyle kalın...İnşallah sende anne ol arkadaşım
Ama sabırla oku 3000 sayfalardan çok şey öyrenirsin
Benim tutmayan tedavilerde daha çok belirtim vardı. Hiçbirinde de kanama olmadı pozitif olanda da olmadı. Belirti aramayın lütfenkızlar hamile kalanlar ve doğum yağanlar çok merak ettim herkeste tutunma kanaması oluyormu benim negatiflerdede olmamıştı şımdide olmadı birde herkez akıntı diyor bende jelin dışındada akıntı yok genemi olmadı acaba bilen bir cvp yazarsa çok memnun olurum
melis merhaba. çarşamba test yapıcam demiştin yaptın mı acaba? kanama olmayabılıyor endişe etmeyin bence.kızlar hamile kalanlar ve doğum yağanlar çok merak ettim herkeste tutunma kanaması oluyormu benim negatiflerdede olmamıştı şımdide olmadı birde herkez akıntı diyor bende jelin dışındada akıntı yok genemi olmadı acaba bilen bir cvp yazarsa çok memnun olurum
Kalitesine takılma canım hiç önemi olmadığını 2. Transferimde anladım. Allahın işi ol der olur. Dua et çok kafanı takma başka şeyler le ilgilen Allah gebeliğini nasip etsinKizlar doktordan geldim 4aa 4bb 4ccc be bide turuncu yazilmisti embrionlarima anlamadim ki umarim bu sefer tutar sizce kaliteler iyimi? Gecen seferse 8.1 gibi seyler yazilms hepsi 8 hucrelymis qaliba fakat hicbiri tutmadi
Canım bende olmadı sadece 2.gün hafif kasıkta batma olup geçti içimden tuttu demiştim. İlk transferde de aynı olmuştu. Oda tuttu herkeste aynı belirti olmuyor. Bende leke hiç hayra çıkmaz bugüne kadar normal yolla 5 kere gebelik oluştu ama 1.5 ay sürdü. Hiç Birinde leke olmadı. Tak diye bittiler. Kafanı takma sabret canım kan tahlili yap Allah yüzünü güldürsün inşallahkızlar hamile kalanlar ve doğum yağanlar çok merak ettim herkeste tutunma kanaması oluyormu benim negatiflerdede olmamıştı şımdide olmadı birde herkez akıntı diyor bende jelin dışındada akıntı yok genemi olmadı acaba bilen bir cvp yazarsa çok memnun olurum
yarın cnm benimmelis merhaba. çarşamba test yapıcam demiştin yaptın mı acaba? kanama olmayabılıyor endişe etmeyin bence.
canım benim ALLAH razı olsun içimi ferahlattın yarın test yapıcaz hayırlısı cnm benımCanım bende olmadı sadece 2.gün hafif kasıkta batma olup geçti içimden tuttu demiştim. İlk transferde de aynı olmuştu. Oda tuttu herkeste aynı belirti olmuyor. Bende leke hiç hayra çıkmaz bugüne kadar normal yolla 5 kere gebelik oluştu ama 1.5 ay sürdü. Hiç Birinde leke olmadı. Tak diye bittiler. Kafanı takma sabret canım kan tahlili yap Allah yüzünü güldürsün inşallah
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?