canım şimdi firides hanımla konuştum testleri göndercek ayrıyetten pırtılaşma testi istedi.
canım ilaçlar o kadar çokmu tutuyomuşş(( ben irem hanıma tekrar bi mail atayımda ilaçları yollasın burdaki eczacıma bii sorayımmm canım sıkıldı yaa...
canim o pihtilasma testini bana soylemediler ama ben burda baska arkadaslardan da duydum.
bende yeniden bir arayip sorayim.
bıraz once ikinci kez "hala" oldum.
Erkek kardesımın bır erkek bebegı oldu. Ve bırazdan hastaneye gıdecegım. Ama oradakı tum bakıslar emınım bak kardesı ıkıncıyı yaptı sende tık yok bakısı olacak(
karmasık bır duygu ıcersındeyım ılk yegenım dogdugunda bekardım sorun yoktu ama sımdı 3 yıllık evlıyım ve maalesef mucadelem hala surmekte...ve anne olup olmayacagım ıse mechul..
sevgıler
Sizleri bilmem ama ben hamile olmadan şu adet öncesi göbek sendromu yaşayanlardanım. Bu şişkinliğe ne iyi gelir acaba? Alternatif tıpçılar yüzünden hangi ota saldıracağımı şaşırmış durumdayım. Kullanıp fayda gören varsa yazsın lütfen!
kızlar bugün bi şok yaşadım...17 yıllık arkadaşım benim her halimi bilen,herşeyimi paylaştığım arkadaşım bugün aradı 2 aylık hamileymiş ve bebeğini düşürmüş bugün arayıp çok kötü oldugunu söyledi...((
2 aydır birgün olsun hamile olduğunu söylemedi,bugünde kaybedince ilk benle paylaşmışşş...
bebeğini kaybedişine üzüldüm ama ağrıma giden hamileliğini bana söylemeyişi....
demekki ben onu can dostum sanıyodum....
Kızlar bugün fena halde nezleyim evde yatarken kayınvalidem aradı ve dün gece bir rüya gördüğünü, bebeğim olacağını söyledi.. Şaşırdım doğrusu, çünkü bir şey bilmiyor...[/QU
fbl canım kayınvaliden belkide hissetmiştir.inşallah yakında müjdeli haberi alıcaklar...
canım ilaçlar o kadar çokmu tutuyomuşş(( ben irem hanıma tekrar bi mail atayımda ilaçları yollasın burdaki eczacıma bii sorayımmm canım sıkıldı yaa...
Canim ilaclari sigorta oduyor mu Turkiyede bilmiyorum, ben yurtdisindayim ve benim sigortam ilaclari odemiyor. Formda arkadaslardan duyduguma gore 1000-1500 tl arasi tutuyormus ilaclar..
nasılsın canım yeğenlerimizin cinsiyetlerini ne zaman öğreniceksinizz.bebekcim sen progesterona transferden kaç gün önce başlamıştın.birde vajinal mi kullanıyorsun yoksa iğne şeklinde mii beni bilgilendirisen sevinirim...
karanfil arkadaşım yanlışın var ilaçlar kesinlikle o kadar tutmuyor.
aşamaları yazayım
transferden önce bir süre önce ; folik asit, estrofem, coraspin kullanmaya başlıyorsun trde doktorlar bunları yazıyor.
transferden 3-4 gün önce, prednol (rahim embriyoyu yabancı cisim olarak algılayıp atmasın diye ), antibiyotik, progestrean fitil yada tablet şekli.
estrofem 10 tl civarındaydı yanlış hatırlamıyorsam.
progestrean 23.50 tl idi.
diğerleride öyle aman aman tutmuyor.
transferden sonra doktorunuzun önereceği şekilde devam ediyorsunuz. (estrofem, coraspirin,folikasit, progesteran )
. ilaç masrafını gözünüzde çok büyütmeyin. Türkiyede doktorun reçetenize yazabileceği olmadı eczaneye gidip rahatlıkla alabileceğiniz ilaçlar.
Lütfen arkadaşlar dikkatli olalım bilgi aktarırken, yanlış bilgi vermek olumsuz duruma sevkedebilir.
( benim yazdığım protokol bana ve genele uygulanan, doktorunuz size uygun ilaç önerisi yapacaktır )
Sagol canim insallah haftaya carsamba belli ederler kendileriniben son gunler pek iyi gecmiyor ayaklarim simdiden cok sisti, migde yanmasi felakat, bulanti ama biraz hafifledi ama olsun sikayet yok diyorum :) progesteron vajinal progestan kapsuller var onlari kullandim gunde 3. arti donasyon oldugumuz icin kesinlikle progesteron depot igneleri var onlari da yaptirdim. Haftada iki kez. Firdevs hanim mesela 4 igne kafi demisti ama gebe kaldiktan sonra progesteron cok dusuk cikmisti ve ignelere 8. haftaya kadar devam etmistim. Kibrisdan biraz fazla o ignelerden al derim.
Kapsullere transferden bir gun once baslamistim canim.
Birde onemli nokta: tirnaklariniz cok kisa olsun!! Vajinal kullandiginizda rahimin kan dolasimi cok iyi oldugu icincok cabuk kanama olabiliyor!! Yani fark etmeden tirnak zedeliyebiliyor
canım eğer yumurta donasyonu ise kesinlikle o kadar tutmuyor en azında benim yaptırdığımda o kadar tutmamıştı.ama yurt dışında nasıl onu bilemem.
eline sağlık ne güzel özetlemişsin bende görünce şaşırdım fiyatları tutsun tutsunda hadi 100 tl tutsun demi ama bencede karanfil arkadaşımızın bir yanlışı var...
progestan dediğin kapsül içinde sıvı şeklinde ucunu kırıyorsun vajinaya basınçlı veriyorsun demi canım.dünyadayken bana böyle verilmişti.iğneleri sana firdevs hanım mı önerdi yoksa exra kendin mi kullandın.bunları soruyorum canım çünkü., firdevs hanımın bana önerdiği doktorda ankarada çok iyi bir tüp bebek uzmanı bana transferden 4 gün önce progestan vajinal ilaç başlamak çok önemli mutlaka bir kaç gün önce başla dedei kafam karıştı.sizdede mi böyle oldu diye merak ettim.
karanfil arkadaşım yanlışın var ilaçlar kesinlikle o kadar tutmuyor.
aşamaları yazayım
transferden önce bir süre önce ; folik asit, estrofem, coraspin kullanmaya başlıyorsun trde doktorlar bunları yazıyor.
transferden 3-4 gün önce, prednol (rahim embriyoyu yabancı cisim olarak algılayıp atmasın diye ), antibiyotik, progestrean fitil yada tablet şekli.
estrofem 10 tl civarındaydı yanlış hatırlamıyorsam.
progestrean 23.50 tl idi.
diğerleride öyle aman aman tutmuyor.
transferden sonra doktorunuzun önereceği şekilde devam ediyorsunuz. (estrofem, coraspirin,folikasit, progesteran )
. ilaç masrafını gözünüzde çok büyütmeyin. Türkiyede doktorun reçetenize yazabileceği olmadı eczaneye gidip rahatlıkla alabileceğiniz ilaçlar.
Lütfen arkadaşlar dikkatli olalım bilgi aktarırken, yanlış bilgi vermek olumsuz duruma sevkedebilir.
( benim yazdığım protokol bana ve genele uygulanan, doktorunuz size uygun ilaç önerisi yapacaktır )
Arkadasim, bence arkadasina gonul koyma derim...iki aylik daha cok kucuk tabii...anliyorum arkadasini cunku bende fazla kimseye demedim...insan emin olmak icin bekliyor en azindan 12 haftayi...
progestan dediğin kapsül içinde sıvı şeklinde ucunu kırıyorsun vajinaya basınçlı veriyorsun demi canım.dünyadayken bana böyle verilmişti.iğneleri sana firdevs hanım mı önerdi yoksa exra kendin mi kullandın.bunları soruyorum canım çünkü., firdevs hanımın bana önerdiği doktorda ankarada çok iyi bir tüp bebek uzmanı bana transferden 4 gün önce progestan vajinal ilaç başlamak çok önemli mutlaka bir kaç gün önce başla dedei kafam karıştı.sizdede mi böyle oldu diye merak ettim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?