benimde kanamam oldu ama koyu kahverengi 3 4 gun can bey prelutton depot önerdi yaptırdım kesildi . inşallah sende atlatırsın kanaman yoğun mu rengi nasıl?

canım benim inşallah herşey güzel olucak.üzme kendini,bol bol dua et.inşallah bişey olmaz canım.kucağına alıcaksın bebişlerini...

Şu geçen yıllarda ailemden çok çocuksuuzluğumu paylaştınız.
Hep yanımdaydınız.. Karar veremedğimde sorguladımda üzüldüğümde hep el verdiniz...
Seçtiğimiz yola inanmak için çaba harcadık hep beraber Korkulara karşı birlikte direndik..
Şimdi benim için bu kadar sevinenleri üzmek istemiyorum ama hafif ağrım ve kanama var . Şimdilik bekleyeceğiz dedi doktor. Durum çok iyi değil. Herşeye hazırlıklı olun dedi..
Giremiyorum çünkü iyi değilim ve nefes almak bile bulantı nedenim;((
Psikolojimde yerlerde kaderden kaçılmıyor..
Aryadicle çok sevindim ikizler yolda allah devamına erdirsin!!!

inan çok üzüldüm.keşke güzel haberlerini alsaydık,
ne yazacağımı şaşırdım. İnşallah güzel haber de verirsin. Ne kadar bekleyeceğiz? süre belli mi? bir de anladığım kadarı ile 3 ü birlikte mi tehlikede?
ne bilim belki biri tehlikede dir? belki ikisi ? üzüntünü çok iyi anlıyorum ama lütfen tabi istersen siteden kopma paylaşmak belki seni rahatlatır.
çok geçmiş olsun.

mrb. Ben bugün msj atmıştım konu başlığına dikkat etmediğim için kusura bakmayın. Siz o bebeklere sevgini ilginizi ve emeğinizi verdikçe emin olun en çok size benzicekler. Onların her türlü annesi sizsiniz. Anne demek fedakarlık demekmiş. Hiç kaygılanmayın allah herşeyi oluna koyacaktır. Siz böyle güzel şeyler için kaygı duydukça. Bu sitedeki anneler beni çok etkiledi. ülkemizde insanlar çocuklarını sokağa bile bırakırken siz onları hayatta her şeyden üstün tutuyorsunuz.

progestan fitil dışarı çıkıyor bende bütün halde değil ama çamaşırımda görüyorum sizdede oldumu böyle?
canım evet bendede aynısı oldu,sırt üstü uzanıp altıma yastıkta koydum ama faydası yok,bazende baya sulu geliyordu...
rüzgarselin anladım canım bende ne zamana kadar kullanacağımı bilmiyorum,ama göbeğim mosmor şuan(
nill ben transferden sonra hep uzandım bitek wc için kalktım,dikkat etdim....

efsune geçmiş olsun...ilk 4 ay çok önemliymiş...vücudun bebeği tutup tutmayacağı riski varmış..birde psikolojik olarak rahat olmayınca vücut tepki verirmiş...bana doktor söyledi...rahat bol,bol temiz hava al,hatda hep evde olma ara ara kafeyede git dedi ama ben çok yürümemeye çalışıyorum...ve ben hala progestan depot 500 iğne varya,transferden sonra 3 gün arayla kullanmıştık,ona devam ediyorum,ama haftada 1 vurulacağım,Firdevs hoca böyle istedi....

Efsune cok gecmis olsun.umarim hersey yolunda gider. Moralini yuksek tut lutfen.

senin pıhtılaşma sorunun heterozigot mu homozigotmuydu?*
9 ay hergün mü kullandın. canım yaa ne zor bişey ben 12 gün kullandım karnım mosmordu ve hala minik bezeler var iğne yerlerinde nedense.
sende de oldu mu??

Atessn ben pıhtı sorununun türünü bilmiyorum. Trombofili paneli testi yaptırmıştım. Onda factor 5 132 çıkmıştı. Maksimum 120 olmalıymış. Firdevs hanım o yüzden verdi ama heterozigot mu homozigot mu bilmiyorum. Ne testte yazıyordu ne de firdevs hanım birşey dedi.
her gün yaptım. İlk 3-4 ay göbekten. İlacı çoook yavaş verirsen yanma ya da morluk olmuyor. Gerçi elim hafifmiş. Eşim öyle diyor. Onun tedavisi esnasında göbekten iğnelerini ben yapıyordum. Öyle diyordu. Ben Sonraki aylarda bacağımdan yaptım. Ama onun morarmasına engel olamadım. İki bacağımın üst yanları mosmordu. Tr de gittiğim hematolog, perinatolog ve kadın doğumcuların neredeyse hepsi kullanma dedi ama firdevs hanımı dinledim. Çünkü firdevs hanım ' küçük de olsa bebeğin hayati riski oluşacak, bu riski alabilir misin' demişti. Bu cümleden sonra sıkıyorsa yapma :))
Hepsi geçip gidiyor atessncim. İnşallah sen de 9 ay kullanırsın. Morlukların, acıların miniğini kucağına alınca geçer gider...

sadece tuvalete mi kalktın.
ben yan yatarım genellikle yan yattım genellikle acaba bu sakıncalı mı??

birde transfer yapıldıktan sonra o masadan diğer yürüyen sedyeye geçerken bayaa karın kaslarımı sıkarak geçtim sanırım diğerine.... hiç dikkat etmek aklıma gelmedi gerçi başka nasıl geçebilirdim bilmiyorum sadece elimden tuttular geçin bu tarafa dediler.

sonra iki kez tuvaletim geldi ikincide sürgüyü biraz geç getirdiler bayaa sıkıştım ve sonra saldım sürgüye acaba daha yavaş yavaş mı yapmak lazımdı???? ve sıkışmamak mı gerekir???

sonra tamam 2 saat oldu dediler ve kalkıp kendim giyindim spor ayakkabımı eğilip bağladım bu da yanlışmıydı acaba düşünemedim bilsem eşim yapardı???????

sonra araca bindim ve uzanır gibi falan durmadım oturarak geldim otele ve yürüyerek restauranta gittim açık büfede seçtim orada oturup yedim
keşke odama getirseydi eşim yemeği ve ben direk yatsam kalkmasamıydım o gün hiç????

bunların bilimsel kanıtlanmış bir cevabı yok ama anladığım kadarıyla sürekli sırtüstü yatanlar hamile kalıyor

nill zaten izin almışsın bence yat
yinede hamile kalan arkadaşlar bu sürelerde nasıl neler yaptıklarını yazarlar sana. daha çok bilgi edinmiş olursun.

bol şanslar diliyorum......

sen yatıp dinlenmene devam et.. bu tür tatsızlıklar her hamilenin başına geliyordur bence ama bizler geç bulup kaybedeceğiz ve birdaha bulamayacağımız korkusundan panik halindeyiz hep.
ya kötü bir şey olacaksa diye. belki çok önemsizdir.
sen çok bilinçli ve pozitif düşünceye çok inanan bir kadınsın. doktoruna güven. kontrol gününe ya da her neyse bir dahaki test gününe kadar.ve ne olur biraz kafanı başka şeylerle meşgul et ,kitap oku,tv seyret ..

biz her daim senin yanındayız .7/24:)) biliyosun.
ben hissediyorum ki ve denizleri aşmış auramızla dualarımız ve müthiş ruhmuz seni ve rahmini koruyucu çembere aldı bile şu an . bunu düşün hep.
birimiz hepimiz için. seni bırakmayız diğerlerini bırakmadığımız gibi

not: waltkrayburg ve theo yu çok özledim. ansu yu da çok merak ediyorum.
ses verseler keşke...

Efsuncuğum seni arayım dedim ama bu durumda müsait olmayabilirsin diye düşündüm, belki de hastanedesindir... ki öyle olduğunu ümit ediyorum en azından kontrol altında olursun... Firdevs ne dedi? Progesteronu yükseltebilirler ya da iğne şeklinde..
Çoğul gebelikle ilgilidir diye düşünüyorum... Belki de kalp atışı olmayan embriyo ile ilgili midir acaba? Bebeklrin kontrol edildi mi,kalp atışları ve keseleri normal mi? Öyleyse korkma, çünkü bazen kanama olabiliyor ama bebeklerde sorun olmuyor ve yatak istirahati gerekiyor.. Sakin ve sabırlı olmanı diliyorum.... Ve senin için hayırlı ve mutlu edecek olanı diliyorum...

Size gönderdiğim özel msjmı aldınız mı

mesaj alınmıştır.
ben de konuyu anlamak istiyorsun diye uzun bir yazı yazmıştım. artık sen de onu gözardı edersin arkadaşım.
her ne konuda çabalıyorsan umarım dilediğin olur
sana hayatta başarılar.
iyi günler

ben transferi türkiyeden kıbrısa gittim saat 11 40 kklinittte oldum hemen su içmemi istediler ben bıraz sıkışıktım içmedim sat12 transferim oldu tıransferden hemen önce 89 ped bardok su içtim sıkışıklıktan hiç rahatsız olmadım ultrasondan herşey net gürünüyordu zaten transferden sonra 10 dakka sonra srgüyü getirelim mi dediler istemedin sonra 3 kez azar azar yaptım . 2 saat yattım bu süre zarfında yatakta sağımada dündüm solumada dündüm sırt stüde yattım biraz hareket iyiy oluyor kan dolaşımı için. sonra servis gidiyor dediler çabucak giyindim yalnız gitmiştim eşim gelemeşti zaten işlerinden dolayı, otele gittim namazımı kıldım öncelikle sonra biraz uyudum sonra kalktım ikindi namazımı kıldım .
ara ara yatıp dinleniyordum ararda yürüyordum kan dolaşımı için özelllikle. klinikte bir bayan vardı daha önce 4 kez denediğini söylemişti nerdeyse hiç tepremeden yatmıştım demişti ama olmadı diyordu bu sefer hareket edeceğini söylüyordu.

Atessn ciğim yeniden bizimle olman ve yeniden deneme formunda olman çok mutlu edici,

Ben transferimden sonra 3,5 saat yattım, Firdev hanım 2 saat hiç kıpırdamadan yat dedi... Sonra giyindim ve otelime geçtim fakat otelimi hastaneye yakın bir yerden tercih ettim, İrem ayarladı...
Otelime geçip yattım zaten yorgundum... Akşam yemeğine terasa çıktım...Aslında isterseniz odanıza getirelim dediler ben gerek yok dedim. Yemek sonrası da yattım... Sabah kahvaltımı da terasa çıkıp yaptım, sonra taksi çağırıp Doğuşa geçtim ve bir süre sonra servisle havaalanına geçtim. Evime döndüğümde hiç bir iş yapmadım, ama 24saat sırtüstü de yatmadım... Her gün dışarıçıkıp yavaş adımlarla 20dk. veya yarım saat yürüdüm( kan akışı için)... Ben normalde de çok hareketli bir insanım...Birden hareketsizlik iyi değil gibi geldi... 2 gün duş almadım, Firedvs hanım öyle dedi...Transferden itibaren her sabah 2 haşlanmış yumurta, akşam veya öğlen et yedim, ayrıca yoğurt tabii, sütü sevmiyorum... Meyveyi de eklemek lazım ve bol su...

SIRTÜSTÜ YATMAK VE TUTUNMA: Geçen yıla kadar embriyoların rahim içinde hareket ettiğini bilmiyordum... Hit ten öğrendim..
Transferlerimden birinde dedi ki, ağır iş yapma, kendini yorma ama sürekli sırtüstü yatmana gerek yok, çünkü embriyo koyduğumuz yerde durmaz, sürekli gezer yer arar uygun yeri bulduğunda tutunur tabii ki embriyo sağlıklı ise ve rahim uygunsa demişti...
Eğer yatmadığımız içinse o zaman tuvalete gittiğimizde de embrioların gitme olasılığı var... Bence çok abartmadan dinlenerek bu süreyi geçirmek önemli...Özellikle ilk birkaç gün tutunma için önemli...

Yan yatmak hamilelikte doktorların önerdiği pozisyon sakıncalı değil...
Transfer sonrası yarım saat sonra sürgüye tuvaletimi yaptım..
Transfer masasından ve kendi yatağıma geçerken elbette biraz karnım zorlandı..
Transferde eşim yoktu, tektim ve kalktığımda spor ayakkabılarımı kendim giydim ama koltuğa oturarak...

Bir de sizlerle daha önce paylaştığım vücudumu güçlendirmek adına yaptığım kür ve vitaminler bana fayda sağladı kanaatindeyim..

*** Şahsi görüşüm: Sanıyorum embriyo ile rahim arasında bir zamanlama, bir uyum var; bunu yakalamak gerekiyor...

canim aslinda bu soru bendede hep soru isareti olarak kaldi..bana firdevs hnm oda icinde dolasmami ama asla egilip kalkmamami devamli uzanirsam kann dolasimi olmayacagini söylemisti yiyeceklerdende ciger kelle paca ve iskembeden uzak durmami bol bol meyve yememi önermisti..Burda kimi hep yattgini kimi dolastigini söylüyor yatanlardanda pozitif Alan var dolasanlardanda kafam karisti EFSUNE ne diyecegimi bilemedim cok ama cok gecmis olsun insallah atlatirsin .ARYADICLE ben seni pesinen tebrik etmistim hayirli olsun Allah kucagina almayida nasip etsin canim..KARDELENKARANFIL transferin bugunlerde olmasi gerekiyor simdiden hayirli transferler dliyorum ALLAH tum hamislere kucagina almayi nasip etsin umutla bekleyenlere pozitif kucagina alanlarada buyutmeye nasip etsin insallah aminn sevgiyle kalin ...

çok çok teşekkürler hepimiz adına.
yazdıkların tecrübe ile sabitlenmiş çok değerli bilgiler.
sabırla özenle tüm detayları yazmışsın canım benim çok çok teşekkürler....

ben hala bir sebep arıyorum ya .... dediğin gibi bu bir zamanlama galiba. olmayınca olmuyor olacaksa da ne yaparsan yap oluyor.

ama ilk üç gün en azından biraz daha dikkatli olmak lazım. yatarken kalkarken eğilip doğrulurken falan biraz dikkat etmek gerek sanırım yavaş yavaş hareket etmeli galiba.

bende pek buna alışık biri değilim bir daha ki sefere dikkat ederim artık.

tekrar tekrar teşekkür ederim...

canım ben transfere giderken yolda su içtim,zaten kliniğe gidincede ordada 3,4 bardak su içtim,rahmim çok sıkışık değildim ama Firdevs hoca iyi dedi.transferim oldu,hemen yan sedyeye geçtüm ve odada yatakta ayak kısmını havaya kaldırtdım,öyle uzandım,hatda ordaki hastabakıcı diğer odada kalçasının altına yastık koymuş dedi,sen niye öyle yapmıyosun demişti:)))orda 2 saatden az uzandım,servis geldi dediler,klinikte asansör vardı,asansörle aşağı indim,servise beindik,yavaş yavaş geldik,gelirgelmezde odama geçtim sırt üstü uzandım,akşam yemeğimi odada yedim,bol bol su içtim,sabahta 4.30da servis geldi bizi aldı hava alanına bıraktı,2. gün olmasına rağmen orda ayaktaydım...uçağa bindik,ve uçaktan eve yarım saatlikte araba mesafem vardı..eve gelincede olabildiğince sırt üstü yatdım,dinlemdim,ara ara kalkıp ev içinde dolaştım,ş son dönemde pazardanberi pek kalkmıyorum çünkü kalktığımda kasıklarda ağrım var..Firdevs hoca dinlen dedi...ben bunları yaptım...

Baharım şükür hamilesin ama bilesin ki transfer sonrası ayaklar dizden kırık kendine doğru çekik vaziyette yatılır, böyle yatman istenir. Sen sanırım uzatıp kaldırmışsın.. Ayaklar kesinlikle uzatılmıyor, sıkıldığında hareket ettirebilirsiniz.. Transfer olacak arkadaşlara yanlış bilgi vermeyelim diye yazıyorum.. Zaten doktorunuz nasıl yatacağınızı söyler.. Daha transfer masasında iken bacaklar bacaklar yavaşça bükülüyor ve böyle yatacaksınız deniyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…