Merhaba bebekcim,
Annelik çok güzel ama çok da meşakatli bişeymiş. Şimdiden uykusuzluğa alıştım. Tüm günüm süt arttırma peşinde. Bir de ela son 4-5 gündür çok huzursuz. Aslında tüm gün değil, günde 5 saat falan. Aç değil ama aranıyor, ağlıyor ama tam emmiyor. Nedenini anlamaya çalışıyorum. Şu içtiğim incir suyunu kesmeyi deneyeceğim. Belki de o huzursuzluk yapıyor.
Günler jet hızıyla geçiyor. Şimdilik bilinçli bir gülme olmasa da güldüğünde gerçekten başka bir dünyaya geçiş yapıyorum. Gün o zaman aydınlanıyor.
Oda konusunda geç kalmadınız ama bence hazırlklara başlayın. Biz oda takımını 1 ay önceden eve getirdik koku hala çıkmadı. Keşke daha önce alsaymışız.
Senin de hamileliğin çok zor geçiyor ama sabır arkadaşım. Öyle güzel bir koku ki tüm yaşadıklarını unutacaksın.
Dileyen herkesin yaşaması dileklerimle...
transferin saati belli değil ama sabahtan olacak,Firdevs hanım ilk geldiğimiz gün rahim kalınlığına baktı başka muayene için çağırmadı.dün İrem hanım aradıneler yapıyosunuz diye.5.gün transferlerinin embriyolarına transfer günü bakıyorlarmış,rahatsız etmeyelim dediler bakalım yarın kaçı 5.güne ulaşmış kaliteleri ne?dualarınızı eksik etmeyin canımmmm.çok duygusalım bu aralar hergün ağlıyorum kendime engel olamıyorum yaaa bazen herşey güzel olacak diyorum rahim kalınlığı güzel diyorum ,bazen de yaa olmazsa diye moralimi bozuyorum yaa olmazsa diye üzüyorum kendimi Allah ın izniyle hamile kalabilsem offff çok zormuş yaaa.12 gün nasıl beklicem 12 gün sonra test yaptırmaya da cesaretim olmaz herhalde offf ben böyle birisi değildim estrofemden herhaldecontaları sıyırdım galiba
bu forumda yazanlar ve yaşadıklarını paylaşanlar genllikle yumurta veya sperm donasyonu ile tüp bebek sahibi olan arkadaşlardır. Bu süreç T ÜRKİYE de yapılamıyor yasalar izin vermiyor.
Bu yolu
1) normal yolla veya tüp bebek ile bebek sahibi olamayanlar.. ( rahminde problemi olan , yumurtalıklarında kisti olan veya tüpleri tıkalı veya alınmış olan)
2 ) erken menpoaz girmiş olan bayanlar
3 ) yaşı ilerlemiş yumurta rezervi azalmış veya bitmiş olan bayanlar
4 ) spermi olmayan, az olan, kalite düşüklüğü olan erkekler
veya hem erkekte hem baynda sorunlu olanlar
teşhis ve tedaviye başladığı kıbrıstaki klinikçe yaşınıza fiziksel özelliklerinize ve belli isteklerinize göre araştırıp buldukları ve bir dizi güvenilir testten geçirdikleri ve size uygun olduğunu bildirdikleri verici( donörü) tavsiye edip ,kabul edikten sonra sizin yumurta veya sperminzle ve donörünki ile aynı tüp bebekteki gibi labotuvar ortamında döllenip annenin rahmine yerleştirilmesidir.
Dolayısyla eğer annenin yumurtası değil ise yani donörünü (vericini) yumurtası ise donörün genetik özelliklerini de taşıyacaktır. ama %50 si babanın kendi spermi ise babaya benzeyecektir. bu durumda anne kanı ile bebeği besleyeceği için anneden de birçok özellik aldığı düşünülür.
kısacası budur.
bu siteye sık girip eski yazıları okursan ,takip mesafeni kısa tutarsan:)herşeyi daha çabuk kavrayacağını düşünüyoruz.
sevgiyle kal
canım bende coraspin vede clexane iğne kullanıyorum.bu iğneyi kaç ay vurulmuştun?
Ben clexane ı nişanım gelinceye kadar kullandım. Yani doğumdan 1 hafta öncesine kadar. 14.haftada yoğun kanama geçirdim. 3 hafta sürdü. O zaman bile clexane a devam ettim. Firdevs hanım kesinlikle bırakmak yok demişti.
Sevgili rüzgarselin, bebeğini mutlulukla büyüt.
Bebekler ilk 2 hafta sakin oluyorlar, hatta uykudan uyandırıp beslemek gerekebiliyor. Sonraki 3 ay maalesef biraz yorucu olabiliyor. Yani gaz sancısı çeken bebeklerde. Tabi ki çekmeyenler de var, ama onlar mutlu azınlık sanırım. Huzursuzluk hangi saatlerde oluyor? Genelde aynı zamanlara mı denk geliyor?
Emme konusunda ilk başlarda nasıldı? Yani tam emmiyor demişsin, daha önce tam emiyor muydu? Parfüm, deodorant benzeri bir şey bir şey kullandıysan bebeği huzursuz etmiş olabilir. Yada baharatlı bir şeyler sütün tadını değiştirmiş olabilir. Bunları gözden geçirmeni öneririm.
Sütüm artsın diye her denileni yeme, ben doğumdan sonra 7-8 kilo aldım bu yüzdenbol sıvı al. Tabi ki sütü arttıran yiyecekler var, ama miktarını abartmana gerek yok. O yiyecekleri normal beslenmene dahil etmek yeterli.
progestan fitil dışarı çıkıyor bende bütün halde değil ama çamaşırımda görüyorum sizdede oldumu böyle?
Şu geçen yıllarda ailemden çok çocuksuuzluğumu paylaştınız.
Hep yanımdaydınız.. Karar veremedğimde sorguladımda üzüldüğümde hep el verdiniz...
Seçtiğimiz yola inanmak için çaba harcadık hep beraber Korkulara karşı birlikte direndik..
Şimdi benim için bu kadar sevinenleri üzmek istemiyorum ama hafif ağrım ve kanama var . Şimdilik bekleyeceğiz dedi doktor. Durum çok iyi değil. Herşeye hazırlıklı olun dedi..
Giremiyorum çünkü iyi değilim ve nefes almak bile bulantı nedenim;((
Psikolojimde yerlerde kaderden kaçılmıyor..
Aryadicle çok sevindim ikizler yolda allah devamına erdirsin!!!
transferden sonra 12 günlük bekleme süresinde arkadaşlar yeme içme siteminiz yatma ne kadar aralıklarla gezindiniz ne kadar yattınız ne adar oturdunuz bununla ilgi hiç birşeye denk gelmedim arkadaşlar tecrübelerinize dayanaraktan bunlarıda paylaşırmısınız rica etsem transfer olacak bizlere ve bizden sonraki arkadaşlara ışık tutmak amaçlı..
özellikle efsunenin ciddi güzel ayrıntıları ve tespitleri var efsune ve diğer arkadaşlar 12 günlük sürede neler yapmalıyız ve neler yapmamalıyız yazarsanız çok sevinirim.............
Nillcim sürecin hayırlı olsun.sende mi erken menepozdun canım.progesteron fitile eşler sperm verdiği gün mü başlanılıyor.bir sorum daha olucak eşin adetinden kaç gün sonra kıbrısa gitti.
Şu geçen yıllarda ailemden çok çocuksuuzluğumu paylaştınız.
Hep yanımdaydınız.. Karar veremedğimde sorguladımda üzüldüğümde hep el verdiniz...
Seçtiğimiz yola inanmak için çaba harcadık hep beraber Korkulara karşı birlikte direndik..
Şimdi benim için bu kadar sevinenleri üzmek istemiyorum ama hafif ağrım ve kanama var . Şimdilik bekleyeceğiz dedi doktor. Durum çok iyi değil. Herşeye hazırlıklı olun dedi..
Giremiyorum çünkü iyi değilim ve nefes almak bile bulantı nedenim;((
Psikolojimde yerlerde kaderden kaçılmıyor..
Aryadicle çok sevindim ikizler yolda allah devamına erdirsin!!!
Lütfen hepimiz için geçerli dikkatli olalım!!!!
Bizler iyi niyetimizin kurbanıolmayalım..
Türkiye yasak olan birşey bu !! Cezası var... Buranın deşifre olması hepimize zarar verir...
Onun için artık liste yok!!!!
Anne olma isteğimizin kurbanı olabiliriz. Hiçbir kimse bizi anlayamaz.. Yasakçı zihniyet bizim gibileri deşifre edip rezil edip hapse göndermeye çalışacaktır...bu ülke artık insani yönünü kaybetmiş kendinden olmayanları öldüresiye yok eden birülke olmuştur.
Hoşgörüsüz toplumlarda bizlere yaşam hakkı tanımazlar....
Lütfen 1. sayfadaki mailimi dikkatli okuyun!!!!
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?