Baharım şükür hamilesin ama bilesin ki transfer sonrası ayaklar dizden kırık kendine doğru çekik vaziyette yatılır, böyle yatman istenir. Sen sanırım uzatıp kaldırmışsın.. Ayaklar kesinlikle uzatılmıyor, sıkıldığında hareket ettirebilirsiniz.. Transfer olacak arkadaşlara yanlış bilgi vermeyelim diye yazıyorum.. Zaten doktorunuz nasıl yatacağınızı söyler.. Daha transfer masasında iken bacaklar bacaklar yavaşça bükülüyor ve böyle yatacaksınız deniyor..
selam Tutku, ben 42 yasindayim, 43 e gircem. evet firdevs hanimda yaptirdim, cogu zaman irem hanimla herseyi görüstük telefonda. ön görüsmeye kibrisa gitmedim, yani sadece direk transfere gittik yaklasik 10 gün falan kaldik biz. birazda tatil amaci olsun diye. donör in cikmasi yaklasik 2 ay sürdü, bize sonra bilgileri verdiler, yasi, sac rengi, meslegi, kan grubu, anne-baba durumlari vs vs. sonra iste basladik tedaviye, adetimin sanirim 10. günü kibrsida olmustuk. 4 tane a kalite blasto transfer edilmisti. 2 si tuttu allaha sükür ve iyi gelisiyorlar bebekler. ama tekrar denemis olsam 3 tane blasto dan fazla almam. cünkü genc donörlerde gercekten hepsinin de tutma sansi var yani. ki cogu gebelik de cok riskli , hem bebekler hemde anne icin.
sen ilk kez mi deniyceksin donasyon? biraz bahset istersen.
Baharım şükür hamilesin ama bilesin ki transfer sonrası ayaklar dizden kırık kendine doğru çekik vaziyette yatılır, böyle yatman istenir. Sen sanırım uzatıp kaldırmışsın.. Ayaklar kesinlikle uzatılmıyor, sıkıldığında hareket ettirebilirsiniz.. Transfer olacak arkadaşlara yanlış bilgi vermeyelim diye yazıyorum.. Zaten doktorunuz nasıl yatacağınızı söyler.. Daha transfer masasında iken bacaklar bacaklar yavaşça bükülüyor ve böyle yatacaksınız deniyor..
Şu geçen yıllarda ailemden çok çocuksuuzluğumu paylaştınız.
Hep yanımdaydınız.. Karar veremedğimde sorguladımda üzüldüğümde hep el verdiniz...
Seçtiğimiz yola inanmak için çaba harcadık hep beraber Korkulara karşı birlikte direndik..
Şimdi benim için bu kadar sevinenleri üzmek istemiyorum ama hafif ağrım ve kanama var . Şimdilik bekleyeceğiz dedi doktor. Durum çok iyi değil. Herşeye hazırlıklı olun dedi..
Giremiyorum çünkü iyi değilim ve nefes almak bile bulantı nedenim;((
Psikolojimde yerlerde kaderden kaçılmıyor..
Aryadicle çok sevindim ikizler yolda allah devamına erdirsin!!!
yarın 10 da transferim bana bol dua edin, bakalım embriyolar da iyidir inşallah, transferim de iyi geçer inşallah sevgiyle kalınnn.....
Efsune cok gecmis olsun.umarim hersey yolunda gider. Moralini yuksek tut lutfen.
yarın 10 da transferim bana bol dua edin, bakalım embriyolar da iyidir inşallah, transferim de iyi geçer inşallah sevgiyle kalınnn.....
Atessn ciğim yeniden bizimle olman ve yeniden deneme formunda olman çok mutlu edici,
Ben transferimden sonra 3,5 saat yattım, Firdev hanım 2 saat hiç kıpırdamadan yat dedi... Sonra giyindim ve otelime geçtim fakat otelimi hastaneye yakın bir yerden tercih ettim, İrem ayarladı...
Otelime geçip yattım zaten yorgundum... Akşam yemeğine terasa çıktım...Aslında isterseniz odanıza getirelim dediler ben gerek yok dedim. Yemek sonrası da yattım... Sabah kahvaltımı da terasa çıkıp yaptım, sonra taksi çağırıp Doğuşa geçtim ve bir süre sonra servisle havaalanına geçtim. Evime döndüğümde hiç bir iş yapmadım, ama 24saat sırtüstü de yatmadım... Her gün dışarıçıkıp yavaş adımlarla 20dk. veya yarım saat yürüdüm( kan akışı için)... Ben normalde de çok hareketli bir insanım...Birden hareketsizlik iyi değil gibi geldi... 2 gün duş almadım, Firedvs hanım öyle dedi...Transferden itibaren her sabah 2 haşlanmış yumurta, akşam veya öğlen et yedim, ayrıca yoğurt tabii, sütü sevmiyorum... Meyveyi de eklemek lazım ve bol su...
SIRTÜSTÜ YATMAK VE TUTUNMA: Geçen yıla kadar embriyoların rahim içinde hareket ettiğini bilmiyordum... Hit ten öğrendim..
Transferlerimden birinde dedi ki, ağır iş yapma, kendini yorma ama sürekli sırtüstü yatmana gerek yok, çünkü embriyo koyduğumuz yerde durmaz, sürekli gezer yer arar uygun yeri bulduğunda tutunur tabii ki embriyo sağlıklı ise ve rahim uygunsa demişti...
Eğer yatmadığımız içinse o zaman tuvalete gittiğimizde de embrioların gitme olasılığı var... Bence çok abartmadan dinlenerek bu süreyi geçirmek önemli...Özellikle ilk birkaç gün tutunma için önemli...
Yan yatmak hamilelikte doktorların önerdiği pozisyon sakıncalı değil...
Transfer sonrası yarım saat sonra sürgüye tuvaletimi yaptım..
Transfer masasından ve kendi yatağıma geçerken elbette biraz karnım zorlandı..
Transferde eşim yoktu, tektim ve kalktığımda spor ayakkabılarımı kendim giydim ama koltuğa oturarak...
Bir de sizlerle daha önce paylaştığım vücudumu güçlendirmek adına yaptığım kür ve vitaminler bana fayda sağladı kanaatindeyim..
*** Şahsi görüşüm: Sanıyorum embriyo ile rahim arasında bir zamanlama, bir uyum var; bunu yakalamak gerekiyor...
fbli canım ben yaptığımı yazdım ama şuda var; transferden sonra yan sedyeye geçiyorsunya ben sedye üstüne geçince ordan hocaya sordum nasıl yatayım diye,ben hemen bacaklarımı senin tarif etdiğin şekilde yapmıştım,Firdevs hoca eliyle hafifçe dizkapağıma dokunup bacaklarını uzat rahat ol dedi:))yani bacaklarını dizine kadar kıvır öyle uzan demedi,bana bu yatağı kaldırma olayını yani bunu ordaki bi arkadaş dedi,hastabakıcıya rica et böyle uzan diye...ama doğrumu değilmi bilmiyorum...oda hamile şuan...ve belinin altına yastık koyan bayanda Hindistanlıydı ve oda 9 aylık oğluyla gelmişti;ogluda Firdevs hoca sayesinde doğmuş,2.ciyi deniyorlardı...bide arkadaşım belim çok ağrıdığında ayaklarımı dizkapağımdan kıvırıp ara ara öylede uzanıyorum;bilgilerimi,duyduklarımı paylaştımm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?