- 22 Nisan 2018
- 632
- 1.609
- 63
- Konu Sahibi Hurihuri2013
-
- #7.141
Merhaba,
700 sayfanın yarısını okuyabildim ancak. Ben de Almanya’da yaşıyorum ve şuanda 2. defa dış gebelik geçiriyorumŞuanda dış gebelik takip ediliyor nasıl sonlandırışacağı belli ancak sonrasında ilk işim bir kinderwunschklinik ile görüşmek olacak. Benim durumumda olup, tüp bebek ile sağlıklı bir hamilelik yaşayan var mı acaba?
Bildiğim kadarıyla bu topikte yok diş gebelik yaşayan canım. Allah yardımcın olsun
Tüplerinde tıkanıklık olunca diş gebelik olur diye biliyorum. Tüpleri aldırmayı düşünmedin mi?? Çünkü bende 5 gün önce tüpümü alacaklar di sıkıntı görmedikleri için bıraktılar.
Teşekkür ederim <3.
2017 Temmuz ayında rahim filmi çekilmiştim ve tüpler açık çıkmıştı. Sonrasında Ekim ayında hamile kaldım ve ilk dış gebelik şokunu yaşadım. Ağrılarım sol taraftaydı ve kese de Sol tüpteydi.Kan değerlerinden takip yapılırken şiddetli ağrı ve kanama şikayetiyle acil ameliyat edildim ancak tüpe zarar vermediği için tüp alınmadı. Şimdi ağrım sağ tarafımda ve sağ tüpte takılmış olduğu düşünülüyorRahim filminde tüpler açık çıkmışken şimdi 6 ay arayla her 2 tüpte de arka arkada dış gebelik oluşumu çok büyük talihsizlik Tüpleri aldırmak hiç aklıma bile gelmemişti açıkcası, doğal yolla hamile kalabiliyorum (şimdilik) ama 3 hamileliğimden 2 si dış gebelik
Anladım canım ben tüp bebek sandım. Gerçekten zor bi durum ve dış gebelik çok çok tehlikeli
Düşünülüyor demissin kesin değil mi şuan tüpte olup olmadığı??
Allah herkese sağlıklı hamilelik ve doğum nasip etsin. Daha önce hamilelik için dua ederdim ama eksik etmişim demekkiMerhababende Almanya’dan rabbim yardımcı olsun fazla fikrim Yok diş gebelikle ilgili ne mutlu ki doğal yolla kala bilmişsiniz ..
Yok canım tüp bebek değil, 3 gebeliğimde doğal dı ama işte maalesef 2 defa dış gebelikten sonra bir daha doğal yolla denemem, çok yıpratıcı dış gebelik süreci.
Maalesef laparoskopi ile tüplere bakılmadan anlaşılamıyor. Vücutta dengesiz artıp azalan gebelik hormonu var, rahimde kese yok. Çok riskli bir durum, tüplerde patlayıp iç kanamaya sebep olabiliyor.
Burada da doktorlar öyle yumurtlama takibi falan yapmıyorlar, türkiye’deki gibi üreme hassas bir konu değil. Yaşımda 35 oldu, bu gebeliği sonlandırınca direk bir klinikten randevu almak istiyorum ama bilmiyorumki benim durumumda tüp bebek yapılabiliyor mu :s
Teşekkür ederim önerin için. Bunu mutlaka araştıracağım. Yarın doktor randevum var dış gebelik takibi için, bu seçeneğide soracağım.Eğer bu sıkıntı yı atmak istiyorum tekrarlasın istemiyorum dersen bence tüplerini laparoskopi ile aldır tüpünü. Tup bebek her zaman yapabilirsin
Biliyorum çok tehlikeli ve senin içinde her gebelikte zordur yine mi diye aynı şeyleri çekmek
Tüp bebekte de diş gebelik riski fazlasıyla var canım
Tüp bebek anca tüplerim alınırsa yaparlar sana
Eğer hep sıkıntı yapacaksa ve senin için tehlikeli bi durum bence de bi görüşTeşekkür ederim önerin için. Bunu mutlaka araştıracağım. Yarın doktor randevum var dış gebelik takibi için, bu seçeneğide soracağım.
Doktordan geldim şimdi, son bir kan tahlili daha yapıldı sonuca göre yarın yeniden konuşacağız, laparoskopi ile alınacak ve tüplere bakılacak. Tüpün alınması ihtimali varmış eğer bu gebelik zarar verdiyse ancak isteğe bağlı şekilde alınması mümkün değil gibi birşeyler dedi. Hatta şaşırdı, şimdi bunları konuşmayalım bile falan dedi. Doktorumdan memnunum aslında ama belirli prosedürlerin dışındaki ihtimalleri bile konuşmuyor, bende bu nedenle zaten bu konuda çalışan kliniklerle görüşmek istiyordum.Eğer hep sıkıntı yapacaksa ve senin için tehlikeli bi durum bence de bi görüş
Olmadi aldır sende rahatla ama sonrasında Sadec e tüp bebekle gebe kalabilirsin
2 düşük 3 gebelik dedin bi çocuğun var mi canım?
Doktordan geldim şimdi, son bir kan tahlili daha yapıldı sonuca göre yarın yeniden konuşacağız, laparoskopi ile alınacak ve tüplere bakılacak. Tüpün alınması ihtimali varmış eğer bu gebelik zarar verdiyse ancak isteğe bağlı şekilde alınması mümkün değil gibi birşeyler dedi. Hatta şaşırdı, şimdi bunları konuşmayalım bile falan dedi. Doktorumdan memnunum aslında ama belirli prosedürlerin dışındaki ihtimalleri bile konuşmuyor, bende bu nedenle zaten bu konuda çalışan kliniklerle görüşmek istiyordum.
evet çok şükür 5 yaşında bir kızım var. Ondan sonraki 2 gebeliğim de sorunlu oldu.
Allahm bağışlasın canım darısı bizlere inşallah. Doktorun en iyi kararı verecektir bizlerin ki ihtimaller üzeri fikir yürütmek oluyor.
Umarım en güzeli olur ve bidaha ki gebeliğin çok rahat geçer
Evet ben Bebeğimi kaybettim hemen başlamayı düşünüyordum ama nasip Olmadı şimdi toparlanıp haziran veya temmuz gibi tekrar tedaviye başlayacağım. Nasibi gelmedikçe malesef dünyaya gelmiyorlar. Gebe kalmaylada bitmiyor işte. Allah sağlıklı bebisler nasip etsin.
Sen nerdesin Almanyada
İnşallah en kısa sürede güzel haberler alırsınız, eksik dua etmeyelim; güzel haberden sonra sağlıklı bir gebelik, sağlıklı bir doğum ve sağlıkla büyütmeyi, hayırlı evlat sahibi olmayı nasip etsin Allah hepimize.
Ben stuttgart tarafındayım cnm. Tübüngende bir klinikle görüşmek istiyorum gebelik ve takibi için. Sen neredesin?
Şimdi öğrendim değer 60 a düşmüş, normal düşük gibi görünüyor dedi doktor. İnşallah haftaya tamamen iner de bir rahat nefes alırım. Çok teşekkürler cevaplarınız için <3
Üzücü bi durum düşük olması ama diş gebelik olmaması da güzel canım
Bak en azından diş gebelik değil. Şimdi 60 sa düşmüşse tamamen iner bence sıkıntı yapma
Inşallah sağlıklı bebislerin olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?