- 29 Mayıs 2017
- 13.264
- 42.640
- 598
- 43
- Konu Sahibi Hurihuri2013
-
- #8.101
Kan sonuçlarımı sormadım canım. Ben 150 doz ile başlıyorum ve sanırım bu ortalama doz. 225 /250/ 275 ile başlayanları da duydum. İkimizin de gelecek hafta kontrolünde bakılacak ve yumurta gelişimine göre yeniden doz ayarlaması yapılacak.Canım bir sorum var, gonal f in günlük max. dozu kaç? Sende 2. gün kan sonuçları nasıl çıktı? Hormon seviyeleri optimum mu?
Bu aşamada çok da prenses olacak bir durum yok bence. Tabiki git bir ortam havası al.. kan tahlili ultrason kontörlü hep ısınma turları :) ama sakin sessiz bir köşede iğnelerini vurmak güzel bir şey. Ne kadar az stres o kadar iyi sonuç sanki.. ya da en azından bu süreçte üstümüze düşen bu.. sakin kalmak her akşam aynı saatte iğne vurmak :)İnşallahhh. Ben kendimi baya başı boş bırakılmış hissediyorum bu arada :) Aldım iğneleri yapıp duruyorum :) 7. günde görecek doktor inşallah geç kalmayız birşeyler için :)
Çok yakınımdan birisi IVF yapmıştı, ilk iğneden itibaren şişmişti, sürekli evde prenses gibi bakılıyordu ve çeşitli şikayetleri vardı. Bende iğne yapmadan önceki stres dışında birşey yok. Biraz üşütmüşüm ama o tedaviyle alakasız. Hiç moda giremedim hala. Biran önce doktoru görüp, klinik kokusu falan alıp yaşadığım şeyin farkına varmam lazım :))))
Hayirli olsun canim. Kizlar bence yumurta gelistirme asamasinda yuruyus iyi geliyor. Hic bir sey yapmadan oturmak bana da sacma geliyor.Selam kızlar
Ben bu sabah kan verdim ve ultrasonda bakıldı. Doktor rahim içinde ufak milyonlar var dedi ama sorun görmedi onların oluşmaya başladığını biliyordum zAten. Yarın akşamdan itibaren 4 gün 150 doz gonal f ile başlıyorum. Çarşamba sabahı kontrole gideceğim.
Blablup sen de bugün gidecektin. Nasıl geçti?
Ben yarından itibaren koşu bandı ile orta tempoda yürüyüş yapmayı düşünüyordum günlük yarım saat. Geçen sefer evde yürüyordum ama o spor gibi değil gezinti gibi oluyordu sanki. Bu kez daha farklı olsun diyorum .Hayirli olsun canim. Kizlar bence yumurta gelistirme asamasinda yuruyus iyi geliyor. Hic bir sey yapmadan oturmak bana da sacma geliyor.
Kan sonuçlarımı sormadım canım. Ben 150 doz ile başlıyorum ve sanırım bu ortalama doz. 225 /250/ 275 ile başlayanları da duydum. İkimizin de gelecek hafta kontrolünde bakılacak ve yumurta gelişimine göre yeniden doz ayarlaması yapılacak.
Bu aşamada çok da prenses olacak bir durum yok bence. Tabiki git bir ortam havası al.. kan tahlili ultrason kontörlü hep ısınma turları :) ama sakin sessiz bir köşede iğnelerini vurmak güzel bir şey. Ne kadar az stres o kadar iyi sonuç sanki.. ya da en azından bu süreçte üstümüze düşen bu.. sakin kalmak her akşam aynı saatte iğne vurmak :)
Oturmak zaten benim hiç beceremediğim birşey :) Sürekli yüksek tempoda gün geçirmeye alıştığım için oturunca huzursuz oluyorum. Ama demek istediğim, ben iğnelerle birlikte vucutta değişiklik başlıyor, yan etkiler oluyor falan sanmıştım yakınlarımı öyle hareket edemez görünce :)Hayirli olsun canim. Kizlar bence yumurta gelistirme asamasinda yuruyus iyi geliyor. Hic bir sey yapmadan oturmak bana da sacma geliyor
Ben yarından itibaren koşu bandı ile orta tempoda yürüyüş yapmayı düşünüyordum günlük yarım saat. Geçen sefer evde yürüyordum ama o spor gibi değil gezinti gibi oluyordu sanki. Bu kez daha farklı olsun diyorum .
sanirim herkesin etkilenisi ve bu sureci yasama bicimi farkli. bence en guzeli sana iyi gelecek seyleri yapmak moral depolamak sakin sessiz bir surec gecirmek.Oturmak zaten benim hiç beceremediğim birşey :) Sürekli yüksek tempoda gün geçirmeye alıştığım için oturunca huzursuz oluyorum. Ama demek istediğim, ben iğnelerle birlikte vucutta değişiklik başlıyor, yan etkiler oluyor falan sanmıştım yakınlarımı öyle hareket edemez görünce :)
ben de ip atlamayi seviyorum ama bu surecte sadece orta tempoda yurumeyi dusunuyorum.Bende acaba biraz fitness falan çalışsam mı diye düşünüyordum ama cesaret edemedim. Uzun süreli düşük tempoda yürüyüş yapıyorum sadece. Yokuş çıkmak, zıplamak atlamak dışında hareketli kalmak iyi tabii her zaman.
Böylece sen de bize karıldın. Ama senin dondurulmuşla olacağı için belki de önce senin transferin olur yanılıyor muyum. Salı günü kontrol olacak sonra da rahim mi hazırlanacak ? Çok heyecanlı.. umarım çok güzel bir ay olacak bizler için.Kendinizi cok fazla yormadan hareketler yapabilirsiniz. Herkesin tedavi baslamadan onceki ruh hali farkli oluyor. Bazi insanlarda hormon igneleri daha duygusal veya daha agresif yapabiliyor. Ben de biraz duygasallik olmustu ama Ben ignelerden dolayi degil de daha cok cok bekledigim bir anin gerceklesmesinden dolayi oldugunu dusunuyordum. Kizlar ayrica bugun adetim basladi, pazar gunu dogum kontrol hapina basliyorum sali gunu de kontrole cagirdi. Dondurulmus embrio transferi taze transferinden farkli olacak , cok fazla klinige gelmene gerek yok dedi.
Canim Benim ki uzun protokol olacagi icin 6 hafta sonra transfer olacak. Sali gunu rahmin durumuna bakar bilmiyorum kan alirlar mi gorecegiz artik sali gunu netlesecek tedavi sureci. Hapi ne kadar kullanmami lucrin igneyi ne zaman vurunmami falan soyleyecek.Böylece sen de bize karıldın. Ama senin dondurulmuşla olacağı için belki de önce senin transferin olur yanılıyor muyum. Salı günü kontrol olacak sonra da rahim mi hazırlanacak ? Çok heyecanlı.. umarım çok güzel bir ay olacak bizler için.
Nasıl hissediyorsun kendini?Canim Benim ki uzun protokol olacagi icin 6 hafta sonra transfer olacak. Sali gunu rahmin durumuna bakar bilmiyorum kan alirlar mi gorecegiz artik sali gunu netlesecek tedavi sureci. Hapi ne kadar kullanmami lucrin igneyi ne zaman vurunmami falan soyleyecek.
Heyecanli ve sevincliNasıl hissediyorsun kendini?
Keyifli, herşeyin çok iyi gittiği adım adım transfere ulaşacağın bir tedavi olsun canım.Heyecanli ve sevincli. Bir yildir tedaviye tekrar baslamayi bekliyordum cok sukur bugun itibari ile baslamis oldum.
Insallah canim ,hepimiz icin gecerli bu. Insallah hepimiz bu tedavilerin sonunda mutlu sona ulasiriz.Keyifli, herşeyin çok iyi gittiği adım adım transfere ulaşacağın bir tedavi olsun canım.
Kendinizi cok fazla yormadan hareketler yapabilirsiniz. Herkesin tedavi baslamadan onceki ruh hali farkli oluyor. Bazi insanlarda hormon igneleri daha duygusal veya daha agresif yapabiliyor. Ben de biraz duygasallik olmustu ama Ben ignelerden dolayi degil de daha cok cok bekledigim bir anin gerceklesmesinden dolayi oldugunu dusunuyordum. Kizlar ayrica bugun adetim basladi, pazar gunu dogum kontrol hapina basliyorum sali gunu de kontrole cagirdi. Dondurulmus embrio transferi taze transferinden farkli olacak , cok fazla klinige gelmene gerek yok dedi.
Heyecanli ve sevincli. Bir yildir tedaviye tekrar baslamayi bekliyordum cok sukur bugun itibari ile baslamis oldum.
Evet canim bu ay hazirlik sonra ki ay da transfer . Bu ay tum hormonlari sifirlayip gecici menopoza sokacaklar daha sonra estrofem ve rahim kalinlastirici bantlar ile rahmi kalinlastiracaklar. Yani hormonlari kendileri yonlendirecekler.Dilancim senin o zaman bu regl doneminde hazirlik basliyor, sonraki regl doneminden sonra mi transfer yapilacak?
insallah canim arka arkaya dogururuz hepimiz. Benim 9 tane 5ab kaliteli embriom var ama genetikten kac tane saglam gelir bilmiyorum. Esim ile bende herhangi bir sorun yok ama yine de iclerinden sagliksiz embrio cikacaktir. Transfer gunu ogrenecegim kac tane kaldigini.Çok şükür... İnşallah beklediğine değecek. Artık sen baya yolalmışsın, sağlıkla güzel haberlerini alacağın zaman gelmiş diyelim :) Transferlerin arasında süre olsada aşağı yukarı aynı zamanda doğacak bebeklerimiz o zaman.
Kaç embriyo transfer edilecek? Dondurulmuşların kalitelerini biliyor musun?
Evet canim bu ay hazirlik sonra ki ay da transfer . Bu ay tum hormonlari sifirlayip gecici menopoza sokacaklar daha sonra estrofem ve rahim kalinlastirici bantlar ile rahmi kalinlastiracaklar. Yani hormonlari kendileri yonlendirecekler.
insallah canim arka arkaya dogururuz hepimiz. Benim 9 tane 5ab kaliteli embriom var ama genetikten kac tane saglam gelir bilmiyorum. Esim ile bende herhangi bir sorun yok ama yine de iclerinden sagliksiz embrio cikacaktir. Transfer gunu ogrenecegim kac tane kaldigini.
Evet canim ilk defa olacak. Allah nasip ederse bir kiz bir erkek transfer ettirmeyi dusunuyoruz. Insallah ikisi de tutunurlar ve bir omur boyu onlar ile olurum.9 tane çok güzel bence, illaki bir kız bir erkek sağa salim gelip yerleşecek :) Tedavi sürecinde su gibi hızlıca akıp geçsin inşallah. Hormonların bu şekilde yönlendirilmelerini ilk defa mı deniyorsun?
Canım akşam 6-8 arası demişlerdi. Ben 7 de vurmuştum geçen sefer..yine öyle yaparım sanırım.Kizlar ignelerinizi kac ta vurunacaksiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?