Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

gecmis olsun canim hastalandin mi? bir an once toparlanirsin umarim.

doktor bir ay dinlendirmeyi dusunuyor canim. yani en son oyle demisti. yarin belli olur bakalim. tedavi degisecek zaten. ama DilanBoran in dedigi gibi baskin yumurtayi baskilayacak bir tedavi soracagim. bu nedenle oncelikle onden giden yumurtanin nedenini bilmek lazim.galiba. sonucta gonal f ile boyle oldu ama diger ilaclari bilmiyoruz ve deneyerek de ogrenmeyelim mumkunse. guclu olmaya gelince, hastaliklarla mucadele etme bicimim sebebi olmadigim seyler icin kendimi yipratmammaktir. tup bebekte de hastalikli bir yumurtam var diyebiliriz :).ben bir sey yapmadigim icin cozumu de ben olamam. doktoru takip etmek gerektigini de ogrendigime gore simdi elimden gelen de bunu yapmak :)

Sağol canım. Sorma hiç bu kadar kötü oldugumu hatırlamıyorum ağrıdan uyuyamadim sabaha kadar oturup çocuk gibi anne diye agladim :)
Bünyem çok zayıfladı bu ikinci kez oldu böyle kötü oluyorum .
hamilelikte vitamin minaral takviyesi olmuyor mu canim neden bunyen bu kadar zayifladi ki.. canim benim kimbilir ne kadar zorlamis ki seni geceyi oyle gecirmissin umarim bir an once toparlarsin

hamilelikte vitamin minaral takviyesi olmuyor mu canim neden bunyen bu kadar zayifladi ki.. canim benim kimbilir ne kadar zorlamis ki seni geceyi oyle gecirmissin umarim bir an once toparlarsin
Aslında kullanıyorum vitamin magnezyum d vitamini falan alıyorum ama yinede çok sık olmaya başladı hemen kapıyorum ama bu sefer bambaşka bisey saç tellerime kadar acıyor vücudum.
Inşallah geçer bi an önce çok kötü.

Aynen canım önce dinlenmek gerek ve yumurta neden diğerlerinden bağımsız büyüyor araştırması lazım doktorun zaten şenlik bisey değil yani onun bunu bilmesi araştırması gerekiyor .artık hata yapmaması gerekiyor insan ne umutlarla başlıyor ona kolay gelebilir ama ben şahsen yıpranırdım. Bu tedavilerden sonra bazı doktorlara güven duyamıyorum çoğu insanı kullanıyor.

bir doktorun hatasini digerlerine kesmemek lazim bence. sonucta onlara her zaman ihtiyacimiz var :) bu kez benim akli bir karis havada dokturum da kendine gelecektir ben inaniyorum ona :) sonucta iki senedir gidiyorum ve kotu bir doktor olmadigini dusunuyorum. yine de yarin cok icime sinmezse soyledikleri ona gore bir degerlendirme yapariz. eskiden ne derse kabul ediyordum artik biraz daha sorgulama taraftariyim. ucuncu tedavi benim de icime sinmeli gibi geliyor da ben de cok bisey bilmiyorum. bazen Turkiye deki doktora yazayim diyorum ama akli basinda hic bir doktor boyle uzaktan yasadiklarim uzerine o topa girmez. o nedenle karistirmiyorum hic onu.

daha agirdir belki bu senenin hastaligi.. bir de hamilelikte ilac icemedigin icin de kendi kendine gecmesini beklemek daha da zorluyor olabilir bunyeyi. bir an once toparlarsin umarim

Sağol canım. Sorma hiç bu kadar kötü oldugumu hatırlamıyorum ağrıdan uyuyamadim sabaha kadar oturup çocuk gibi anne diye agladim :)
Bünyem çok zayıfladı bu ikinci kez oldu böyle kötü oluyorum .
Ben de bazen böyle kötü oluyorum. Tavsiyem sarımsak ye ballı polen tarzı şeyler. Bagisikligi guclendirmelisin

masallah canim cok guzel gidiyor hersey. Yarin annelerine insallah simsiki tutunurlar. Dualarim yarin senin ile olacak. Ne siklikla wc ye gidiyorsun bilmiyorum ama sikisiklik durumunu ona gore ayarlarsin. Cok sikisik da girme cok beklemede sorun oluyor. Ben stres yapinca bile wc gitme istegi oluyor ben de.

esinin iyi olmasina ve tedavinin ertelenneyecegine sevindim canim . Eger dr sana tedavini anlattiktan sonra sana dogum kontrol hapi veya lucrin kullandirtmayi planlamamissa bunlari sorabilirsin. Bu ilaclarin yumurtalari baskilamak ve ayni boyutta yumurta gelistirdigini duydum. Benim uzerimde de etki saglar mi boyle bir tedavi diye sorabilirsin. Diger sorulari da sen not almissin. Insallah icine sinen cevaplar alirsin canim.

Selmosum cok uzuldum canim. Yat dinlen bol bol , antibiotic de kullanamadigin icin biraz yavas gecer hastaligin. Sakin sivi tuketimini birakma. Bol bol su ic , corba ic, c vitamini turu meyveler ye. Allah acil sifalar versin canim. Insallah en kisa surede de atlatirsin.

Gözünüz aydın canım, içiniz rahatlamıştır şimdi. İnşallah kısa sürede tamamen yok olur.

Doktor randevusu öncesi istersen buradan paylaştıklarını da bir oku canım, aklına birşey gelebilir. Eski planı da yanında götür, hangi gün neye başladın hangi randevuda ne görüldü, sen kendini nasıl hissediyordun falan (bir gün mesela alt karın bölgende adet sancısı gibi ağrı hissetmiştin diye hatırlıyorum). Cetrotide i biraz geciktirsen ne olur falan gibi. Bol şanslar ve yeni tedavinin ilk adımı hayırlı olsun!

Son düzenleme:

Çok geçmiş olsun canım Hamilelikte hastalık çok zor oluyor. Bol sıvı al ve hep uyumaya çalış... Parasetemol yerine viks gibi kremler varya, tiger mesela, onu bir sorsan doktoruna? Ağrıyı ve hastalığı hemen söktürüyor onlar ben çok sık kullanıyorum ama hamilelikte kullanılır mı bilmiyorum.

Çok teşekkürler Dilan’cım <3 İnşallah transferde iyi geçer ve en önemlisi; gebelik oluşur. Akşam oldukça heyecanmaya başladım. Yarın ne giyisem? Elbise mi? Bol pantolon mu? Kalın çorap ve hırka alacağım yanıma, çantama su ve atıştırmalılta koyacağım. Klinik 40 dk sürüyor, 30 dk da erken ordamolacağız. Evden çıkmadan tuvalete uğrarım, sonra yolda 500-750 ml su içerim diye düşündüm. Çok mu olur?

saol canim bunu soracagim. bu tedavi uzun protokol oluyor degil mi? yoksa kisa protokolde de kullanilabiliyor mu?
evet canim dolgunluk hissi oldu once iki gun de yumurtlama agrisi oldu birinci gun cetrotide vurunca gecti ikinci gun de gecti ama aslinda o anda yumurtlamisim muhtemelen. normalde igne 24 saat koruyor diyorlar aksam 7 de vuruyordum. saatini soracagim. belki aksam 7 uygun bir saat degildir her ne kadar onlar soylemis olsa da

Kızlar bir sorum var: embriyo kalitesi ertesi güne değişebilir mi? Yani 4. günde B olan ertesi gün C veya A olabiliyor mu?

Benim klinik 30 dk uzaklikta ben de cikmadan wc ye girmistim yolda 500ml su ictim ama kendimi zor attim klinigin wc sine. Yarisini bosaltiyim dedim hayatimda ilk defa boyle bir sey yaptim, gercekten de yarisini yapip yarisini tutmak cok zormus.. 500 ml su icsen yeter buyuk ihtimal. Kucuk yastik al ,arabada gelirken koltugu yatir yastigi kalcanin ustune koy. Ayak dirseklerin araba torpidosundo olacak sekilde yatarak git evine. Ben esofman giymistim rahatlik acisindan.
canim bildigim kadari ile Almanya da adetin 21. Gunu dogum kontrol hapi veriyorlar, uzun protokol olmus oluyor.

Kızlar bir sorum var: embriyo kalitesi ertesi güne değişebilir mi? Yani 4. günde B olan ertesi gün C veya A olabiliyor mu?
Evet canim oluyor. Bolunmesi yavaslayip c de olabilir ya da gelisme gosterip A da olabilir. Ama kalite ye takilma fazla kader idi bazen aa olanla tutmaz ilen bc ler tutuyor.

Aynen bende bazen türkiye de doktorlara yazıyordum ama gormeden bisey diyemeyiz dediler hep.
Ben doktor konusunda hep şanssızdım baştan beri 1,5 yıl bi doktor hiç bişeyin yok deyip oyaladı beni laparaskopi ve histereskopi sonuçlarıma bakarak hemde .
Sonra ilk tedavi doktorumu bulduk 6 7 ayda ona gittim geldim oda aynıydı. Ama bu sefer doktorum çok iyidi güzel enerjisi vardı .ona hep güvenerek inanarak gittim sende doktoruna güveniyorsan eninde sonunda olacak inşallah.

Sağol ablam allah razı olsun .su çay falan içiyorum bol bol doktorda öyle dedi iki hafta sürebilir dedi virüs gibi bisey .pazar günü Gorumceme gittik 2 saatlik yolda git gel kaptım sanırım. Inşallah çabuk atlatırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…