- 24 Ağustos 2017
- 2.345
- 3.703
- 133
- 41
- Konu Sahibi Hurihuri2013
-
- #8.441
Insallah atlatirsin canim kisa zamanda. Senin bu hafta mi dr randevun?Sağol ablam allah razı olsun .su çay falan içiyorum bol bol doktorda öyle dedi iki hafta sürebilir dedi virüs gibi bisey .pazar günü Gorumceme gittik 2 saatlik yolda git gel kaptım sanırım. Inşallah çabuk atlatırım.
Yarın kontrolüm var sorarım canım. Aile hekimine gittim o verdi ağrı kesiciyi .yarı. doktoruma iyice danışırım.Çok geçmiş olsun canımHamilelikte hastalık çok zor oluyor. Bol sıvı al ve hep uyumaya çalış... Parasetemol yerine viks gibi kremler varya, tiger mesela, onu bir sorsan doktoruna? Ağrıyı ve hastalığı hemen söktürüyor onlar ben çok sık kullanıyorum ama hamilelikte kullanılır mı bilmiyorum.
Evet yarın randevum kendi doktorumda.Insallah atlatirsin canim kisa zamanda. Senin bu hafta mi dr randevun?
Benim klinik 30 dk uzaklikta ben de cikmadan wc ye girmistim yolda 500ml su ictim ama kendimi zor attim klinigin wc sine. Yarisini bosaltiyim dedim hayatimda ilk defa boyle bir sey yaptim, gercekten de yarisini yapip yarisini tutmak cok zormus.. 500 ml su icsen yeter buyuk ihtimal. Kucuk yastik al ,arabada gelirken koltugu yatir yastigi kalcanin ustune koy. Ayak dirseklerin araba torpidosundo olacak sekilde yatarak git evine. Ben esofman giymistim rahatlik acisindan.
canim bildigim kadari ile Almanya da adetin 21. Gunu dogum kontrol hapi veriyorlar, uzun protokol olmus oluyor.
O zaman biz kaç embriyo transfer edileceğine yarın transfer öncesi son duruma göre karar verelim. Eğer hala 6 embriyo varsa, 2 tane transfer ettirip 4 ünü dondurmak mantıklı değil mi?Evet canim oluyor. Bolunmesi yavaslayip c de olabilir ya da gelisme gosterip A da olabilir. Ama kalite ye takilma fazla kader idi bazen aa olanla tutmaz ilen bc ler tutuyor.
İkisi de tutarsa ve ikiz olursa, senin için uygunsa bence öyle olmalı canım.O zaman biz kaç embriyo transfer edileceğine yarın transfer öncesi son duruma göre karar verelim. Eğer hala 6 embriyo varsa, 2 tane transfer ettirip 4 ünü dondurmak mantıklı değil mi?
Canım sana tavsiyem 2 tane transfer yaptır inşallah hepside yarın sağlıklı bi şekilde bölünmüştür. Çoğu kişi iki yaptı bi tanesi tuttu .O zaman biz kaç embriyo transfer edileceğine yarın transfer öncesi son duruma göre karar verelim. Eğer hala 6 embriyo varsa, 2 tane transfer ettirip 4 ünü dondurmak mantıklı değil mi?
İkisi de tutarsa ve ikiz olursa, senin için uygunsa bence öyle olmalı canım.
Canım sana tavsiyem 2 tane transfer yaptır inşallah hepside yarın sağlıklı bi şekilde bölünmüştür. Çoğu kişi iki yaptı bi tanesi tuttu .
Benimde aynısı oldu .
Canım eğer siz isterseniz donduruyorlar istemezseniz çöpe atacaklar .Ben hep dondurma taraftariyim keşke benimde kalsa dondursaydim. Iki tedavide de iki tane kaldı hep son güne. Tabi imkanın varsa dondur derim .ilerde bence ilk 5. Gün embriyolaroyla devam ederler .Evet bana da bu şekilde mantıklı geliyor.
Kızlar aslında bu akşam sadece rahatlayıp dinlenmeyi planlıyordum ama bu dondurma konusunu araştırıp duruyorum. Burada geçmişte çok fazla konu var göz attım ama birşey bulamadım. Yarın sabahta embriyologla konuşma şansımız olur mu bilmiyorum, sabah bizi arayıp sadece kaç embriyo transferi istediğimizi teyit edecekler, peki geri kalanlar otomatik dondurulacak mı?
Eğer yarına kadar hepsi kalırsa 4 tane 5. gün kalıyor, ilk günde 7 tane dondurtmuştuk. Sonraki denemeler için 1. gündeki 7 tane ile mi yoksa 5. gün embriyolarıyla mı devam ediliyor? Her dondurmaya da extra ücret veriyoruz, şimdi attırmakta istemiyorumFikri olan var mı?
Malesef canım hep iki kaldı onlarida transfer ettik .ama kalsa kesinlikle dondururdum .ilerde kolaylık olurdu .ve dondurulmuslarla devam ettiğin sürece sigortanın ödediği hakkın gitmiyor takı embriyolar bitene kadar.Selma’cım senin transferden sonra embriyo kalmışmıydı?
Malesef canım hep iki kaldı onlarida transfer ettik .ama kalsa kesinlikle dondururdum .ilerde kolaylık olurdu .ve dondurulmuslarla devam ettiğin sürece sigortanın ödediği hakkın gitmiyor takı embriyolar bitene kadar.
Senin istediğin süre zarfında dondurulur.Peki canım 1. transfer pozitif olursa, kalan 4 embriyo 2-4 sene bekleyecek mi? Ben işin bu kısmına daha önce çok takılmıştım ama doktor en sonra elimizde çok embriyo kalmayacak şekilde ilk günden takip ediypruz demişti. Klinikte embriyo atma konusunda titiz. Acaba 1. günden 4 e 6 embriyo kalda bile, 5. günde daha hızlı eleniyorlar?
Senin istediğin süre zarfında dondurulur.
Ama istersen ilk gün donfurulanlari atıp diğerlerini de dondurabilirsin sonuçta onların ne olacağı belirsiz .keşke hepsini bekletip ona gore karar verseydiniz .
hafif kalcan yukarda olsa yeterli. Transferden sonra seni 30 dk dinlendirecekler orda da Hafif kalca yukarida oluyor zaten. Ayagini cok yukarda tutmana gerek yok. Ben koltugu yatirip hafif kalcami yukarda tutmustum.Canım kalçamın üstüne nasıl yastık koyacağım? ayaklarımı yukarda mı tutmam lazım yani? Anlamadım :)
Bence de mantikli olan 2 transfer yaptirip 4 dondurmak. Ama ikiz olabilme riski de yuksek. Bunu bilerek transfer yaptirmalisin.O zaman biz kaç embriyo transfer edileceğine yarın transfer öncesi son duruma göre karar verelim. Eğer hala 6 embriyo varsa, 2 tane transfer ettirip 4 ünü dondurmak mantıklı değil mi?
canim ikinci transferde buyuk ihtimal once 5. Gun embriosu ile devam edilir. Dondurma islemi de embrio basina degildir buyuk ihrimal. Yani 4 embrio icin farkli 11 embrio icin farkli para almazlar. Ama sen bunu yarin tekrar konus embriologla. Bir de senelik dondurma fiyatini sorarsin, her sene belirli bir miktar odeme yapiliyor.Evet bana da bu şekilde mantıklı geliyor.
Kızlar aslında bu akşam sadece rahatlayıp dinlenmeyi planlıyordum ama bu dondurma konusunu araştırıp duruyorum. Burada geçmişte çok fazla konu var göz attım ama birşey bulamadım. Yarın sabahta embriyologla konuşma şansımız olur mu bilmiyorum, sabah bizi arayıp sadece kaç embriyo transferi istediğimizi teyit edecekler, peki geri kalanlar otomatik dondurulacak mı?
Eğer yarına kadar hepsi kalırsa 4 tane 5. gün kalıyor, ilk günde 7 tane dondurtmuştuk. Sonraki denemeler için 1. gündeki 7 tane ile mi yoksa 5. gün embriyolarıyla mı devam ediliyor? Her dondurmaya da extra ücret veriyoruz, şimdi attırmakta istemiyorumFikri olan var mı?
hafif kalcan yukarda olsa yeterli. Transferden sonra seni 30 dk dinlendirecekler orda da Hafif kalca yukarida oluyor zaten. Ayagini cok yukarda tutmana gerek yok. Ben koltugu yatirip hafif kalcami yukarda tutmustum.
Bence de mantikli olan 2 transfer yaptirip 4 dondurmak. Ama ikiz olabilme riski de yuksek. Bunu bilerek transfer yaptirmalisin.
canim ikinci transferde buyuk ihtimal once 5. Gun embriosu ile devam edilir. Dondurma islemi de embrio basina degildir buyuk ihrimal. Yani 4 embrio icin farkli 11 embrio icin farkli para almazlar. Ama sen bunu yarin tekrar konus embriologla. Bir de senelik dondurma fiyatini sorarsin, her sene belirli bir miktar odeme yapiliyor.
Aferim fistiga, icimizden gecen numarayi soylemis. O da kardesleri olsun istiyor.Tamam canım, teşekkürler <3
Eşim ısrarla 1 tane transfer edilmesi taraftarı. Ben pozitif olma şansını yükseltelim diyorum, o ya ikiz olursa diye korkuyor. Keşke olsa da ikiz olsa :) En son kızıma sorduk, bir rakam seç, 1 mi 2 mi dedik, 2 dedi :) 2 tane diye bilgi vereceğiz sabah kliniğe. Dondurma ücretlerini de yarın orada konuşuruz, açıkçası çok da sarsmaz bizi dondurma ücreti ama bu yola çıktık, önümüzde bizi neler bekliyor daha bilmiyoruz. İnşallah iyi geçer herşey.
Şimdi çantamı hazırlayıp dizi izleyeceğim. Sabah duşumu alır giderim. Bana dua edin... İnşallah hepimiz sırayla güzel sonuçlarla taşınacağız bu topicten :)
Aferim fistiga, icimizden gecen numarayi soylemis. O da kardesleri olsun istiyor.Heyecan vardir kesin ama sakin ol transferi cok kolay. Hayirlisi ile 12 gun sonra guzel haberini alacagiz. Arkandan da biz geliyoruz zaten.
Çalışmadığım yerden sormuşsun kuzum ben daha o konuya gelmedim :)Evet bana da bu şekilde mantıklı geliyor.
bunu bilmiyordum acaba bizde de mi böyle ? Yarın değil ama bir ara sorayım :) kadına yarın bunu da sorarsam, bu bana bilenmiş de gelmiş der kesin :)Malesef canım hep iki kaldı onlarida transfer ettik .ama kalsa kesinlikle dondururdum .ilerde kolaylık olurdu .ve dondurulmuslarla devam ettiğin sürece sigortanın ödediği hakkın gitmiyor takı embriyolar bitene kadar.
Doktor belki bu konuda bilgi sahibi olmayabilir bize sigorta çalışanı söyledi. Dondurulmuş embriyolarla devam ettiğiniz sürece o bi tedavi sayılır dedi .Ne zaman ki embriyolar bitti ve yeniden ıgnelere ve yumurta toplama oldu o zaman ikinci tedavi sayılır dedi.Çalışmadığım yerden sormuşsun kuzum ben daha o konuya gelmedim :)
bunu bilmiyordum acaba bizde de mi böyle ? Yarın değil ama bir ara sorayım :) kadına yarın bunu da sorarsam, bu bana bilenmiş de gelmiş der kesin :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?