- 22 Nisan 2018
- 632
- 1.609
- 63
- Konu Sahibi Hurihuri2013
-
- #8.561
Ben adet günümde test yaptım. Yapmicam diye çok direndim testlerden nefret eder olmustum çünkü. Ama adet günüm de o kadar agrım vardı adet sancısı bildiğin durmadan tuvalete gidip kontrol ediyordum bisey yok bende o an test yapayım varsa var yoksa kafam rahat eder dedim akşam vakti gittim dm den aldım.O gün dünyalar benim oldu tabiki bi yandan da inanmiyordum ilk tedavide de pozitif çıkmıştı 4 gün sonra da kan verdim 750 çıktı değerim. Ben baya bekledim 14 gün sonraya test tarihi vermistiler.
Yok cekilmedi cunku tam TRden Hollanda’ya yerlesecegimiz zamana denk geldi vaktimiz yoktu sadece 1 ayimiz vardi. Onun icin yaptiramadik.Tüp bebek öncesi Türkiye de rahim filmi çekilmedi mi? Eğer herhangi bir sorun yaşanmazsa bir süre çekilen filmler dikkate alınıyor çünkü
Evet cAnım bebek için katlanıyoruz. Gerçi daha bende ağrı sızı yapan bir iğne olmadı. Sen progestan fitil daha kolay demiştin ben ilk iğne tercih ederdim dediğimde :) Bana da menopur için gonal f gibi kalem olmadığından hemşire kağıdı yazdılar. Ama anlattılar da cetrotide gibi karıştırdığın bir ilaç. Zor gelmedi ana garanti olsun diye çağırmalı mıyım neden yapamayacagımı düşündüler acaba ?
Yok orada iki tane tüp bebek tedavisi oldu ya.. o tedavilerden önce yapılmadı mı demek istedim. Çünkü rahim filmi çekilmemişse ya da ne bileyim bir ameliyat olup o sırada kanallar vs kontrol edilmediyse tüp bebek tedavilerinden önce çekiliyor ya...Yok cekilmedi cunku tam TRden Hollanda’ya yerlesecegimiz zamana denk geldi vaktimiz yoktu sadece 1 ayimiz vardi. Onun icin yaptiramadik.
Canım cetrotide yaptığımda da kendim hazırladım. Ona benziyor zAten. Bir toz iki su var sulandırıyorsun dozuna göre enjektörlere çekiyor vuruyorsun. bizim ailenin yarısı sağlıkçı olduğu için kalçadan iğnelerim hariç hepsini hazırlayıp vurabiliyorum. Ama yaparım dememe rağmen hemşire gelsin yapsın ve anlatsın dedikleri için emin olamadım. Bu tedavide daha garanti gidiyorum. Dediğin gibi olmadı çağırırım hem ilkini yapar hem de anlatır.Denniscim ben olsam cagirirdim, isi sansa birakmamak icin. Bende ilk cetrotide ignede hastahaneye gitmistim. Progesteron icin fitil kullaniyorum bende gunde 3 defa ama gunde 1 igneyi tercih ederdim :))
Ben gobekten vuruyorum canim. Aslinda bu cok yakmiyor sadece damara denk getirdigim zaman aciyor. Benim korkulu ruyam progesterone igne. Yagli ve cok yakiyor. Bir sure sonra orda topaklasiyor ve morariyor. Yatamiyordum, oturamiyordum ama mecbur katlaniyordum. Simdi de katlanacagim. Ama gecen sefer sabah yap demisti bu sefer aksam yaptir fazla hareket etme dedi.Igneleri nerden yapiyorsun Dilan’cim? Umarim sonraki igneler agrisiz sizisiz tamamlanir canim. Daha bu bebekler icin nelere nelere katlanacagiz :) Bunlar birsey degil :)
canim ben menopuru evde kendim hazirlamistim bir su 3 ‘toz seklinde ama eve hemsire gelmesi bir imkanin varsa birak hemsire gelip yapsin. Deneyimli bir el yapmis olur. Ben haftaya estradiol bant yapistirmaya ve estrofem kullanmaya basliyorum. Bunlari ve mart in 7 sinde basliyacagim progesterone fitil (sabah ve aksam) ve progesterone igneyi hamile kalirsam bebek 12 hafta olana kadar kullanacakmisim. Hormon manyagi yapacaklar beni.Evet cAnım bebek için katlanıyoruz. Gerçi daha bende ağrı sızı yapan bir iğne olmadı. Sen progestan fitil daha kolay demiştin ben ilk iğne tercih ederdim dediğimde :) Bana da menopur için gonal f gibi kalem olmadığından hemşire kağıdı yazdılar. Ama anlattılar da cetrotide gibi karıştırdığın bir ilaç. Zor gelmedi ana garanti olsun diye çağırmalı mıyım neden yapamayacagımı düşündüler acaba ?
Uzun bir süre bant be fitil olacak hayatında desene :) ama bunlar güzel telaşlar. Sonuç pozitif olsun, sağlıklı bir gebelik olsun.. sen hepsini yaparsın.Ben gobekten vuruyorum canim. Aslinda bu cok yakmiyor sadece damara denk getirdigim zaman aciyor. Benim korkulu ruyam progesterone igne. Yagli ve cok yakiyor. Bir sure sonra orda topaklasiyor ve morariyor. Yatamiyordum, oturamiyordum ama mecbur katlaniyordum. Simdi de katlanacagim. Ama gecen sefer sabah yap demisti bu sefer aksam yaptir fazla hareket etme dedi.
canim ben menopuru evde kendim hazirlamistim bir su 3 ‘toz seklinde ama eve hemsire gelmesi bir imkanin varsa birak hemsire gelip yapsin. Deneyimli bir el yapmis olur. Ben haftaya estradiol bant yapistirmaya ve estrofem kullanmaya basliyorum. Bunlari ve mart in 7 sinde basliyacagim progesterone fitil (sabah ve aksam) ve progesterone igneyi hamile kalirsam bebek 12 hafta olana kadar kullanacakmisim. Hormon manyagi yapacaklar beni.
Evet bant, fitil ve igne yi 12 hafta boyunca kullanmis olacagim. Sonu guzel olsun da raziyim her seye.Uzun bir süre bant be fitil olacak hayatında desene :) ama bunlar güzel telaşlar. Sonuç pozitif olsun, sağlıklı bir gebelik olsun.. sen hepsini yaparsın.
Aynen canım.. bu kez genetik sonucuna göre yerleştirileceği için hamile kaldığında için daha rahat edecektir değil mi ?Evet bant, fitil ve igne yi 12 hafta boyunca kullanmis olacagim. Sonu guzel olsun da raziyim her seye.
Evet , en azindan bebegin saglam oldugunu bilecegim. Gerisi Allah in takdiri artik. Ama icim rahat olacaktir biraz.Aynen canım.. bu kez genetik sonucuna göre yerleştirileceği için hamile kaldığında için daha rahat edecektir değil mi ?
Aynen canım pazartesiye kaldı artık. Yaptım bugün ama çkmadı negatif tutmadı mı acabaBir sikayetin varsa hastahanede yaptirabilirsin ancak hastahaneler haftasonunda acil durumlar icin calistigi icin, gercekten labaratuvar sonucuna ihtiyaci olan insanlarin sirasina girmen hos karsilanmaz buradaKeske pazartesiye kadar bekleyebilsen. Eger kanda pazartesi belli olacaksa, haftasonu erken gebelik testi sonuc verir diye dusunuyorum. Baska test yapmadin mi?
Evet canım adet tarihim test tarihinden 4 gün önceydi. Benimkiler ikiside tutunduğu için sanırım test yaptigimda hemen çıktı kan değerim de yüksek çıkmıştı. Evde yaptığım test de iki çizgi aynı anda çıktı hatta o an bi 10 15 dakika tuvalette oturup hıçkıra hıçkıra ağladım:) Rabbim hepinize yaşatsın bu sefer inşallah.Canim beklenen adet tarihin test tarihinden oncemiydi? Bana 25 Subat’a test tarihi verdiler ama beklenen adet tarihim 28i. Haftaya cuma bende bir erken test yapacagim evde.
Bende menopur u evde kendim hazırladım benimki de bi toz bi su şeklindeydi. Bize hemşire anlattı ve youtube de videolar var bakıp yapabilirsiniz dedi Benim kuzenim hep yaptı bana da .pek zorluğu yok kendin yapabilirsin .Canım cetrotide yaptığımda da kendim hazırladım. Ona benziyor zAten. Bir toz iki su var sulandırıyorsun dozuna göre enjektörlere çekiyor vuruyorsun. bizim ailenin yarısı sağlıkçı olduğu için kalçadan iğnelerim hariç hepsini hazırlayıp vurabiliyorum. Ama yaparım dememe rağmen hemşire gelsin yapsın ve anlatsın dedikleri için emin olamadım. Bu tedavide daha garanti gidiyorum. Dediğin gibi olmadı çağırırım hem ilkini yapar hem de anlatır.
Iyi geceler canım Iyiz sen nasilsin. Minik prenses nasıl.Hayırlı geceler kızlar nasılsınız....
Canim Insallah bir mucize olur ve pazartesi kan da pozitifi gorursun.Aynen canım pazartesiye kaldı artık. Yaptım bugün ama çkmadı negatif tutmadı mı acaba
Prenses çok yaramaz teyzesi beni çok yoruyor bazen okadar yoruluyorum ki o ağladıkça artık sinirlerim bozulup bende ağlıyorum ... ufak tefek sağlık sorunları da başladı .. olmayınca bi dert olunca ayrı ... bende iyi olmaya çalışıyorum...Iyi geceler canım Iyiz sen nasilsin. Minik prenses nasıl.
Selam Yeni Anne, Nasilsin bakim? Prenses nasil?Hayırlı geceler kızlar nasılsınız....
Oy yerim onu ben .Rabbim yardimcin olsun canım bebekler sık hasta oluyor havalardan dolayı yaz gelsin daha rahatlarsın .Prenses çok yaramaz teyzesi beni çok yoruyor bazen okadar yoruluyorum ki o ağladıkça artık sinirlerim bozulup bende ağlıyorum ... ufak tefek sağlık sorunları da başladı .. olmayınca bi dert olunca ayrı ... bende iyi olmaya çalışıyorum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?