- 22 Nisan 2018
- 632
- 1.609
- 63
- Konu Sahibi Hurihuri2013
-
- #8.601
Bizim ki biraz karisik en basindan anlatayim. Simdi biz TRden buraya tasinmadan once bir tup bebek yaptirdik. Fakat amacimiz bu embiryolari dondurmak ve sonradan almakti. Ben yeni bir ise basliyacaktim hemen hamile kalmak istedim. Cunku o zaman zannettik ki biz cocuk sahibi olmak isteyince hemen olacak. Yasim ileri olmasina ragmen hep cok kolay olacagini dusundum. Bir sigorta gibi dusunduk bu embiryo dondurma olayini. Fakat hic beklemedigimiz bir sey oldu ve yumurtalarda cok dusuk oranda bir dollenme gerceklesti. Tabii biz bunu gorunce cok uzulduk ve sok olduk. Hemen hollanda’da klinige gittik. Ama onlarda en az 1 yil spontan deneme sarti varmis siz biraz daha deneyin oyle gelin dediler. Ben de yasimin ileri oldugunu daha once bir tup bebekte kotu denememiz oldugunu soyledim. Hic dinlemediler kurallar boyle dediler. Ben de bu nedenle TRde yine ayni merkeze gittim ve 1 deneme daha yaptim. Fakat hollandada rahim filmimizide cekmek istemedikleri icin mecburen rahim filmsiz gittim ve oyle denedik. Cunku vakit yoktu film cektirmek icin. Bu denemde yine olmadi malesef. Bu surecte TRde olsak hersey daha kolay olurdu ama kismet buymus.
ben de bugun ciktim biraz yuruyus yaptim. parka gittim.. temiz hava gunes cok iyi geldi. markete ugrayip eve geldim. hic bir agrim sizim kalmadi :)Oooo tursuuu :) Bende yememek icin kendimi zor tuttum gecen hafta, transferden once midem cok kotuydu :)
Canim hepimiz akli basinda insanlariz, bu bir tedavi ve bu yola cikarken bizi ne bekliyor bilmiyoruz. Sonuc ne olacak, sonuna kadar gidebilecekmiyiz hersey belirsiz. Bunlarin farkindayiz, stres yapmamaya calisiyoruz, pozitif olmaya calisiyoruz ama kadar rahat olmaya calissak bile bilinc altimizda keciler cirif atiyor bence :))) Biryerlerden patlak veriyoruz sonra :) Olumsuzluklari yok sayip aynen devam!
Bende bel ve sirt agrisi devam ediyor. Hava cok guzel ama kizimla evde bahcede zaman geciriyoruz. Hala dus almadim o yuzden bahce sinirlari disina cikamiyorum artik :)))
benim de oyle 2016 da miyom ameliyatini turkiye de olmustum henuz burada yasamiyordum. burada doktora gittigimde ameliyatimla ilgili bilgi istemisti. o nedenle turkiyeden dosyam ve doktorumun yazdigi bir ameliyat notu istemistik.Sen zaten bir tedaviye baslamisken ulke degisikliginden basa sarmak cok sacma geliyor bana. Türkiye’de doktorunuz bir rapor yazsa, hasta su kadar yil spontan denedi, asilama yapildi, tup bebek yapildi vs gibi detayli yazsa, gittiginiz ulkede bu raporu kabul etmeliler. Uluslararasi bir uygulama bu. Benim doktorum 2 sene once benden laparoskopi istemisti cunku burada ilacli film cekilmiyor, Bende Turkiye’de rahim filmi cektirdim, sigortama da faturasini yolladim ucretini geri aldim, doktoruma da muayene ve teshis raporu yazdirdim burdaki doktoruma getirdim. Boylelikle laparoskopi islemini atlamis olduk bu sekilde.
Saglikla ilgili uygulamalarda hasta gecmisi cok onemli, daha onceki islemleri, spontan denemis olmanizi nasil yok sayarlar, saka gibi. Sigortanizla ve türkiye’deki doktorunuzla konusursaniz size bir yol gosterirler diye dusunuyorum ben hala. Cunku Almanya’dan bir cok kisinin IVF icin hollandaya gittigini biliyorum, orada kurallar daha esnek oldugu icin. Evli olma ve yas kriteri yok, yurtdisindan basvurular hemen kabul ediliyor mesela.
ben de bugun ciktim biraz yuruyus yaptim. parka gittim.. temiz hava gunes cok iyi geldi. markete ugrayip eve geldim. hic bir agrim sizim kalmadi :)
haklisin kendimizi rahatlatiyoruz bir sekilde ama yine de belirsizliklerle dolu bir yolumuz var bazi yan etkiler olmasi kacinilmaz :)
sen ne zaman dus almayi dusunuyorsun. pek etkisi yok diyorlar ama sen nasil rahat ediyorsan su an dogru odur :)
benim de oyle 2016 da miyom ameliyatini turkiye de olmustum henuz burada yasamiyordum. burada doktora gittigimde ameliyatimla ilgili bilgi istemisti. o nedenle turkiyeden dosyam ve doktorumun yazdigi bir ameliyat notu istemistik.
tup bebek tedavisi icin de yazin turkiyedeki doktoruma muayene olmustum "ama o nedenle ama bu nedenle su zamana kadar bebek olmadi bence artik tup bebege gecilmeli, diger yardimci ureme yontemleri de atlanmali" demisti. ben de ondan tekrar bir not istedim. "donunce kendi doktorum dogum izninde olacak baska doktora gidecegim" sizin notunuzla gideyim istiyorum dedim. neyse geldim belcikaya tup bebegin bolum sefine almisiz randevuyu. benim doktor dogum iznine giderken dosyayi ona devretmis. adam da hem dosyama hem turkiyedeki doktor gorusune bakti. "bence de artik tup bebek. ben sureci baslatiyorum. doktorun dogum izninden dondu onunla takip edersiniz ben de oralardayim gorusuruz " dedi ve benim surec basladi.
burada takipli hastalari olmam da etkili tabiki direk tup bebek surecine gecmemde. cunku sorunlu kanali alan onlardi. ama turkiyeden gelen doktor gorusunu de gayet ciddiye aldiklarini dusunuyorum. cunku buna ne gerek vardi gibi bir tavir takinmadi doktor.. evet bence de tup bebek dedi.
Zaten mantikli olanda bu. Bizim bir yardimci ablamiz vardi 30 senedir buradaymis ama okuma yazmasi yok, dil bilmiyor maalesef. Hep uzulur aglardi, kizinin 15 senedir cocugu olmuyordu ve burda doktorlar Turk diye ilgilenmiyor, tedavi etmiyorlar falan derdi. Oyle uzulmustumki... Hatta türkiye de tüp bebek yaptiracak diye kizina para biriktirirdi kadincagiz. Ama sonra zamanla zamanla burdaki sistemi ogrendim, oyle birseyin mumkun olmadigini anladim. O ablanin kizini da taniyinca doktorla iletisim sorunu oldugunu, tatile gittikce turkiyede bosuna doktorlara para odediklerini ogrendim. Burada sigortalari tedavisini birazda olsa oduyordu ama devlet yardimi aldiklari icin sanirim klinikte direk tup bebek icin odeme yaptiramiyorlardi. Yani 3-5 kagit isiyle cozulecek isi yillarca uzatmislar. Bu anlattigim 4 sene once falandi, hala da baslayamadilar tedaviye maalesef.
Sese’cim benim verdigim ornek almanya’da yasayan bir aile icindi. Asla senin icin oyle birsey ima etmedim umarim alinmadin. Hollanda icin daha once sana yazdigim mesajimi gordun mu? Doktor ve sigorta ile konusup bu asamayi belki gecebilirsiniz diye fikir yuruttumKizlar tavsiyeleriniz icin tesekkurler ama Dr.la olan bir iletisim problemimiz yok. Cunku Ben iyi derecede ingilizce biliyorum ve esimde burali zaten, kendi dillerindede konustular. Ama kurallarin bu oldugu soyleniyor. Ben de arastirdim biraz edindigimiz bilgi doktorla ortusuyor. Yani bu mektup fikri guzel bir deneyebilirim. Tesekkurler. Ama daha once tup bebek tedavisi aldigimizi sonucu falan biliyorlar. Simdi burda tedavi tamamen karsilandigi icin sigortadan mumkun oldugunca cok insani elemeye caliyorlar.
kendini daha iyi hissediyor olmalisin.. disarida olmak da sana iyi gelecek bence.. iyi eglencelerCanim aslinda normal hayatimiza devam etmemiz lazim. Biz klinikten ayrilirken bir dosya verdiler, 1 sayfa da tavsiyeler var, yapabilecekleriniz ve yapilmamasi gerekenler diye. Yapilabileceklerde büyük harflerle “Agir tasiyabilirsiniz” bile yaziyor :) Yapilmamasi gerekenler sadece alkol tüketimi. Bende o yüzden cok hasta gibi davranmiyorum
acikcasi, dusumu da aldim dayanamadim artik :) simdi disari cikacagim biraz.
ya sistemi ogrenene kadar boyle isleri halletmek zor oluyor. benim de fransizcam bunlar icin yeterli degil ama tercuman ablamiz saolsun o kadar ilgileniyor ki kendimi hic yalniz hissetmiyorum. onay sureclerimize tabiki etkisi olmuyor, islerimiz de yolunda gidiyor ama sonucta bir evrakta takilsam arastiriyor bizim icin teknik seyleri ogreniyor..Zaten mantikli olanda bu. Bizim bir yardimci ablamiz vardi 30 senedir buradaymis ama okuma yazmasi yok, dil bilmiyor maalesef. Hep uzulur aglardi, kizinin 15 senedir cocugu olmuyordu ve burda doktorlar Turk diye ilgilenmiyor, tedavi etmiyorlar falan derdi. Oyle uzulmustumki... Hatta türkiye de tüp bebek yaptiracak diye kizina para biriktirirdi kadincagiz. Ama sonra zamanla zamanla burdaki sistemi ogrendim, oyle birseyin mumkun olmadigini anladim. O ablanin kizini da taniyinca doktorla iletisim sorunu oldugunu, tatile gittikce turkiyede bosuna doktorlara para odediklerini ogrendim. Burada sigortalari tedavisini birazda olsa oduyordu ama devlet yardimi aldiklari icin sanirim klinikte direk tup bebek icin odeme yaptiramiyorlardi. Yani 3-5 kagit isiyle cozulecek isi yillarca uzatmislar. Bu anlattigim 4 sene once falandi, hala da baslayamadilar tedaviye maalesef.
ama tup bebek tedavilerinin de rahim.filmi cekilmeden yapilmasi enteresan. dedigin gibi belki orada bir sorun var. tedavi oncesi yapiliyor genelde.Ama halen rahim filmi cekmezlerse martta TRye gidip yaptiricam filmi. Kafaya koydum bu sefer:) Belki de ondan tutanamadilar.
Yok canim kesinlikle alinmadim hem iyi oluyor soylemen cunku ben de bir yol bulmaya calisiyorum. Bir denicem doktorla ve sigortayla konusmayi. Sonra burdan haber veririm sonucu:)Sese’cim benim verdigim ornek almanya’da yasayan bir aile icindi. Asla senin icin oyle birsey ima etmedim umarim alinmadin. Hollanda icin daha once sana yazdigim mesajimi gordun mu? Doktor ve sigorta ile konusup bu asamayi belki gecebilirsiniz diye fikir yuruttum
sadece. Burada da sigorta %100 oduyor ama zaten herkesin tup bebek tedavisine ihtiyaci olmuyorki. Insallah hersey istedigin gibi olur!
Evet canim bebis 12. Haftasini doldurana kadar estrofem , bant , progesterone fitil ve progesterone igne ye devam edecekmisim. 25 gun kaldi bebisime kavusmama. Gecmiyor gunler gecmiyoooorrrr.Dilancim bebis karnindaykende igne ve bant kullanacakmisin yani? Gelmesine 1 ay kaldi cünku :)
Tursu yu fazla kacirdin mideyi agrittin tabi. Ben de cok fazla hap kullaniyorum bazen Benim de midem de yanmalar oluyor. Sabah ac karnina aldigimiz tiroid ilaci da yapiyor biraz. Sen folik Asit kullaniyormusun?Günaydın kızlar
Nasılsınız? Benim hiç keyfim yok.. önce mide yanmalarımdan şikayetçiydim iki gece önce neredeyse hiç uyumadım. Dün de başağrısı..her gün bir yerim arıza veriyor. Bir de durduk yere kilo alıyorum. Tamam Harika beslenmedim bu sürede ama dünyaları da yemedim yani, üstüne geçen haftadan beri hiç spor yapmadım ama hareket edecek enerjim yok resmen. Havalar güzelleşiyor, mevsim geçişlerinde genelde mide şikayetlerim olur belki öyle birşeydir. Ama dün troid ilacı hariç hiç bir ilaç veya takviye içmedim. Geçmezse bu sabah mide koruyucu başlayacaktım ama neyse ki şimlidik daha iyiyim.
Canim biraz rahat olmayi dene. Hepimiz cok zorlu bir tedaviden geciyoruz ama negatif olsa da bu bir son olmamali. Hepimiz tedaviye baslar iken pozitif bir enerji ile basliyoruz negatif oldugunda ister istemez hayelllerimiz yikiliyor uzuluyoruz ama toparlanmasini bilmeliyiz. Zaten suan senin sonuc belli degil, insallah pazartesi guzel haberlerini duyariz.Adet tarihin yarın bazen birgn önceden de geliyo. Dün gece byle 2 ufacık kan pıhtısı desem değil kahverengi eski kan gbi bi leke gördüm selpakta dümyam yıkıldı. Korkuyorum geldi gelick dye geceyi sbh edemedm. Bugnde geçmez hele yarn hiç geçmez bna çok korkuyorum tutmadı diye.
evet canim kullaniyorum folik asit . haklisin tursunun yanindan gecmiyorum artik :)Evet canim bebis 12. Haftasini doldurana kadar estrofem , bant , progesterone fitil ve progesterone igne ye devam edecekmisim. 25 gun kaldi bebisime kavusmama. Gecmiyor gunler gecmiyoooorrrr.
Tursu yu fazla kacirdin mideyi agrittin tabi. Ben de cok fazla hap kullaniyorum bazen Benim de midem de yanmalar oluyor. Sabah ac karnina aldigimiz tiroid ilaci da yapiyor biraz. Sen folik Asit kullaniyormusun?
Canim biraz rahat olmayi dene. Hepimiz cok zorlu bir tedaviden geciyoruz ama negatif olsa da bu bir son olmamali. Hepimiz tedaviye baslar iken pozitif bir enerji ile basliyoruz negatif oldugunda ister istemez hayelllerimiz yikiliyor uzuluyoruz ama toparlanmasini bilmeliyiz. Zaten suan senin sonuc belli degil, insallah pazartesi guzel haberlerini duyariz.
Doğru dyosun canım ama elden bişy glmiyo ister istemz yıkılıyo insanEvet canim bebis 12. Haftasini doldurana kadar estrofem , bant , progesterone fitil ve progesterone igne ye devam edecekmisim. 25 gun kaldi bebisime kavusmama. Gecmiyor gunler gecmiyoooorrrr.
Tursu yu fazla kacirdin mideyi agrittin tabi. Ben de cok fazla hap kullaniyorum bazen Benim de midem de yanmalar oluyor. Sabah ac karnina aldigimiz tiroid ilaci da yapiyor biraz. Sen folik Asit kullaniyormusun?
Canim biraz rahat olmayi dene. Hepimiz cok zorlu bir tedaviden geciyoruz ama negatif olsa da bu bir son olmamali. Hepimiz tedaviye baslar iken pozitif bir enerji ile basliyoruz negatif oldugunda ister istemez hayelllerimiz yikiliyor uzuluyoruz ama toparlanmasini bilmeliyiz. Zaten suan senin sonuc belli degil, insallah pazartesi guzel haberlerini duyariz.
Doğru dyosun canım ama elden bişy glmiyo ister istemz yıkılıyo insan
Canim 5. Gun embriosu ya ayni gun ya da sonraki gun tutunmaya baslayip kan da hcg uretmeye basliyor. Hamilelikte progesterone degeri de arttigi icin hamilelik belirtileri yasiyabiliyoruz. Insallah bebisin sana tutunmustur canim. Ne zaman tahlil yapmayi dusunuyorsun?Bana gülmeyin kizlar; Ben ilk hamileligimde surekli midem kazinirdi :) Gece bile saat kurup 2 saatte bir kuru birseyler yemezsem midem yanardi sabaha kadar. Aclik tokluk farketmeksizin midemde hep bu his vardi, bugun yine basladi :) Gercekten ayni mide kazinmasi, ayni duygular :) Embriyo daha tutunmadi bile 3. gündeyiz, farkli ilac falanda kullanmiyorum. Acaba neden midem yine boyle oldu? Umarim psikolojik birsey yasamiyorumdur :s
Canim 5. Gun embriosu ya ayni gun ya da sonraki gun tutunmaya baslayip kan da hcg uretmeye basliyor. Hamilelikte progesterone degeri de arttigi icin hamilelik belirtileri yasiyabiliyoruz. Insallah bebisin sana tutunmustur canim. Ne zaman tahlil yapmayi dusunuyorsun?
canim Benim dr da iki gun icin de implantosyonun gerceklestigini ve ilk iki gun dikkat etmemi soylemisti.5. gün embriyosu transferden sonra 4. günde tutunuyor ve bhgc salgilama basliyor, o yüzden gercek gebelik belirtisi yasamam imkansiz suan. Ama 6 senedir ilk defa yeniden ayni mide sorunu yasamamda cok garip geldi :)
canim Benim dr da iki gun icin de implantosyonun gerceklestigini ve ilk iki gun dikkat etmemi soylemisti.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?