- Konu Sahibi Hurihuri2013
-
- #9.301
Genelde hayvansal önermiyorlar mı canım ? Ben tersini biliyordum ama yanlış biliyorum sanırım.
Bende internette okumuştum akdeniz usulü beslenen kadınlarda başarı oranı daha yüksek diye .ama benim doktorum da türk bana hayvansal protein önerdi et süt yumurta yoğurt bolca ye demişti. Ilk tedavimde katkı olarak ari sutu bal polen karışımı da kullanmıştım.Benim gittigim tup bebek merkezinin internet sitesinde ve TRde olan baska bir unlu merkezin internet sayfasinda 2 ayri makale vardi. 2sindede akdeniz diyeti oneriliyordu. Balik ve baklagil agirlikli beslenin diyordu. Sana tersini Kim onerdi? Doktormu? Belki o dogrudur. Bu tarz seylerde hangisi dogru bilmek zor. Cunku cok bilimsel arastirmada yok. En iyisi dengeli beslenmek canim.
Bende internette okumuştum akdeniz usulü beslenen kadınlarda başarı oranı daha yüksek diye .ama benim doktorum da türk bana hayvansal protein önerdi et süt yumurta yoğurt bolca ye demişti. Ilk tedavimde katkı olarak ari sutu bal polen karışımı da kullanmıştım.
Bu konularda biz avrupalilardan daha rahatiz canim. her türlü opersyon öncesi burada sakinlestirici hap veriliyor. Operasyon icin gün aldiktan sonra sana kalin bir dosyada anestezi ve olacagin operasonla ilgili uzuuun uzuuun bilgileri veriyorlar, o gun neler yapilacak detayli yazili oluyor, o sakinlestirici hapada pembe hap diyorlar :) Ameliyathane katina su saatte giris yapin ve hemsireden pembe hapinizi alin gibi birsey zayiyordu bende :)Yani benim testimi transferin 10 gun sonrasina vermislerdi. Senin ki neden boyle gec olmus anlamadim ama net sonuc olsun panikleme diye 21 Mart demis olabilirler. Simdi avrupalilar cok sakin ve rahatlar ya biz onlara cokmu panik geliyoruz acaba. Xanaxi onun icin vermis olabilir mi:) Bana da kesin verirler o zaman:) Gerci bu 3. olacak artik ben de pek bir his kalmadi.
Ben hiç yaptırmadım. hep ameliyatlar esnasında, hazır uyuyorken rahim içine de bakıldı bende. adetli olmadığın her hangi bir zamanda yapılıyor olması gerekir diye düşünüyorum. Ama daha önemlisi polip alınacaksa iyileşme süresi ne kadar diyecekler acaba. Bana 3 ay demişti doktor ama miyom+polip ve de açık ameliyat olduğu için. Bakalım sende ne diyecekler
Bana özel olarak kimse önermedi. Hatta benim diyetisyene göre de vücudu strese sokmayacak dengeli beslenme gerekli. sabah yumurtalı kahvaltı öğlen protein ve salata, akşam sebze ya da bakliyat ile yoğurt, aralarda da meyve ile süt kefir vs. Her öğünde mutlaka bir hayvansal protein var ama sebze de var.neler faydalı diye bakınca da genelde hayvansal protein gördüğüm için onu önerdiklerini düşünüyordum.Benim gittigim tup bebek merkezinin internet sitesinde ve TRde olan baska bir unlu merkezin internet sayfasinda 2 ayri makale vardi. 2sindede akdeniz diyeti oneriliyordu. Balik ve baklagil agirlikli beslenin diyordu. Sana tersini Kim onerdi? Doktormu? Belki o dogrudur. Bu tarz seylerde hangisi dogru bilmek zor. Cunku cok bilimsel arastirmada yok. En iyisi dengeli beslenmek canim.
Türkiye’de de ameliyat öncesi sakinleştirici iğne vuruyorlar ama yumurta toplamada hiç duymadım. HErkesin olayları yaşama biçimi ve kaygı düzeyi farklı ama sonuçta bu stresi sorun olarak görmüşler ve kendilerinde çözüm üretmişler. Türkiye de tüm o hisler bu sürecin normali gibi düşünülüyor bizler ve doktorlar tarafından.Bu konularda biz avrupalilardan daha rahatiz canim. her türlü opersyon öncesi burada sakinlestirici hap veriliyor. Operasyon icin gün aldiktan sonra sana kalin bir dosyada anestezi ve olacagin operasonla ilgili uzuuun uzuuun bilgileri veriyorlar, o gun neler yapilacak detayli yazili oluyor, o sakinlestirici hapada pembe hap diyorlar :) Ameliyathane katina su saatte giris yapin ve hemsireden pembe hapinizi alin gibi birsey zayiyordu bende :)
Avrupalilarda kesili ameliyat bizdeki gibi kolay olmuyor, ameliyatin tibbi olarak kesin gerekliliüi yoksa adam yaralamaya giriyor islem :) Sezeryani da o nedenle yapmiyorlar gercekten gerekmiyorsa.
Ben once tanisal histereskopi isteyecegim, klinikte o yapilabiliyor, eger doktor birsey gorurse, hastahaneye sevk olacatir. Oradanda randevu almak kim bilir ne kadar surer, acil bir islem degil cunku... Yani eger doktor birsey gorurse, ben en az 6 ay var daha transfere diye dusunuyorum...
BEn severim ve hemen favorilere ekledim. Teşekkürler canım.Kizlar aranizda smootie sevenler varsa, sabah su tarifler ideal bence: https://sagligabiradim.com/protein-zengini-5-smoothie-ile-performansinizi-artirin/
içiyorumSagol canim bilgi icin evet ben de polen ve ari sutu kullanmaya baslicam. Bunlarda yuksek protein iceriyor bi de simdi yeni maca diye bisey aldim dogal bu bitki ozu. O da cok protein iceriyordennisgo cum. Protein shake icemiyorsan deneyebilirsin.
Bu konularda biz avrupalilardan daha rahatiz canim. her türlü opersyon öncesi burada sakinlestirici hap veriliyor. Operasyon icin gün aldiktan sonra sana kalin bir dosyada anestezi ve olacagin operasonla ilgili uzuuun uzuuun bilgileri veriyorlar, o gun neler yapilacak detayli yazili oluyor, o sakinlestirici hapada pembe hap diyorlar :) Ameliyathane katina su saatte giris yapin ve hemsireden pembe hapinizi alin gibi birsey zayiyordu bende :)
Avrupalilarda kesili ameliyat bizdeki gibi kolay olmuyor, ameliyatin tibbi olarak kesin gerekliliüi yoksa adam yaralamaya giriyor islem :) Sezeryani da o nedenle yapmiyorlar gercekten gerekmiyorsa.
Ben once tanisal histereskopi isteyecegim, klinikte o yapilabiliyor, eger doktor birsey gorurse, hastahaneye sevk olacatir. Oradanda randevu almak kim bilir ne kadar surer, acil bir islem degil cunku... Yani eger doktor birsey gorurse, ben en az 6 ay var daha transfere diye dusunuyorum...
Kızlar, ben sabah progestan fitili yapmayı unuttun bişey olur mu? 11:30 da yapıyordum normalde saat 13:00 oldu. Şimdi göz doktorundayım. Acil çıkıp eve gideyim mi sizce yoksa bişey olmaz mı?
Şimdi içeri aldılar, annem de yanımda bişey olmaz diyo eve gidince yaparsın diyor. Of valla kalkıp gidesim var. Zaten ne işim var benim burda diyorumBence yap eve gidip canim. Ben olsam yapardim. Sonra kafan rahat eder hem. Stres yapacagina eve gidip yap bence.
Kizlar aranizda smootie sevenler varsa, sabah su tarifler ideal bence: https://sagligabiradim.com/protein-zengini-5-smoothie-ile-performansinizi-artirin/
Şimdi içeri aldılar, annem de yanımda bişey olmaz diyo eve gidince yaparsın diyor. Of valla kalkıp gidesim var. Zaten ne işim var benim burda diyorum
Eve gidiyorum canım çok teşekkür ederim. Ne kadar pimpirikli birşey oldum... Şimdi direk eve gidiyorum. Yoldayım hatta.. bu da bana ders olsun.Bence doktordan sonra yap. Ama kac defa dedilerse o kadar yap. Yani 3 defaysa gunde yine 3 yap. Yarin eski duzeninde devam edersin. Bir kac saatten bisey olmaz bence. Ama ordan cikinca eve gidersin direk.
Eve gidiyorum canım çok teşekkür ederim. Ne kadar pimpirikli birşey oldum... Şimdi direk eve gidiyorum. Yoldayım hatta.. bu da bana ders olsun.
Unutabileceğim hiç aklıma gelmezdi he. Hayattaki en önemli şeyim. Dalgınlık da yapıyor heralde progestan. En iyisi hatırlatma. Çok sağolasın.Olsun canim hic sorun degil. Normal endise etmen bence telefonuna hatirlatma koy. Ben oyle yapiyordum.
Herzaman yaninizda bir kutu Bulundurun, Disardayken veya Misafirlikteyken hemen WC gidip yaparsiniz, ve lütfen üzülmeyin birsey olmaz, yani olacaksa siz ilaclarinizi alsanizda olur, üzmeyin kendinizi, ve insan cok pimpiriklenince ve nekadar cok dikkat ederse okadar cok sey basina geliyor :) Ben transferden sonra neredeyse corapimi giyerken egilmekten korkardim, sonra ne oldu, gittim kalcamin üstüne düstümUnutabileceğim hiç aklıma gelmezdi he. Hayattaki en önemli şeyim. Dalgınlık da yapıyor heralde progestan. En iyisi hatırlatma. Çok sağolasın.
Geçmiş olsun. Ama. İyi bak bir şey olmamış.Herzaman yaninizda bir kutu Bulundurun, Disardayken veya Misafirlikteyken hemen WC gidip yaparsiniz, ve lütfen üzülmeyin birsey olmaz, yani olacaksa siz ilaclarinizi alsanizda olur, üzmeyin kendinizi, ve insan cok pimpiriklenince ve nekadar cok dikkat ederse okadar cok sey basina geliyor :) Ben transferden sonra neredeyse corapimi giyerken egilmekten korkardim, sonra ne oldu, gittim kalcamin üstüne düstümama hicbisey olmamisti :) Bu sefer daha sakin olucagim ve pimpirikli olmayacagim Insallah :) :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?