Yurtdışında tüp bebek yaptıran arkadaslar

Anladim canim sende uzun protokol denilen uygulanmis, önce downregulieren etmisler, bende adetin ilk günü estradiol hap a basliycam ve gün gectikce artirarak kullanmaliyim, ayni anda kan sulandirici ignede kullanacagim ve dedigin gibi transfer den önce progesteron a bakilacak kan da ve fitil e basliyacagim, hayirlisiyla :)

Sağol canım. Inşallah sende geleceksin bi an önce bu zamanlara öyle böyle bi bakıyorsun zaman geçmiş.
Bende çok heyecanliyim da inşallah gösterir pek terbiyeli teyzesi göstermiyor:)
Aman nasıl rahat ediyorsa öyle yapsın göstermesin madem:) Ayy keşke gelsem o günlere... eğer gelirsem o günlere bu günlerimi beraber anarız:) sen de o zamana bebeğini kucağına almış olursun. :) dennisgo DilanBoran Blablup da hamile hamile yaklaşık benimle aynı heyecanı yaşarlar :)

Ayy ben kendim yapıyorum iğneyi canım. Ya göneğimde yer kalmadı nereye batırsam diye bakıyorum artık.

Bana tedavim ve hamileliğim sürecince yasak olan tek şey küvvete oturmaktı bunu iyice sor bence emin olmadan da şakın yapma..

Geleceksin canim o gunlere.

Kizlar ben de bugun arada mesajlari okudum fakat yazamadim gruba. Ben de bugun itibariyle akapuntura basladim. Bakalim nasil gidicek. Bir de bugun doktorumdan benim icin bir yazi yazmasini istedim yazacak. 22sinde burda doktorla randevum var. Zaten adetimde hemen hemen o tarihlerde bitecek. Eger rahim filmi cekmek istemezse hemen ucak bileti alip TRye gidicem. Biraz tuzlu olacak bilet ama yapacak bisey yok.

Canım çok tatlı heyecan ve inş az kaldı miniklerine kavuşmana ama bi arkadaş ve yeni anne olarak tavsiyem şakın küçük bedenlerde çokça alma bende ilk çocuk diye doldurdum ve daha hiç giyme sırası gelmeden bi sürü kıyafetimiz var yani az ve öz al şuan içim gidiyor okadar eşya giymeden kaldı :)

Ay inşallah. Rabbim hep beraber o günlere gelmeyi nasip etsin.

Sağol canım tavsiyen için. Bende öyle yapayım zaten beden konusunda da çok kafam karışıyor 56 ve 60 arasında kaldım 56 2 3 tane alırım yeterli çünkü çabuk büyüyorlar. Bide sen bakım eşyalarını hangi markanın kullanıyorsun ven penaten yada Bübchen diye düşündüm hangisi iyi acaba .
Inşallah seninkiler bi gün kardeşi olursa giyer. Yada hediye verirsin.

Hayirlisi olsun canim Ben de kan sulandirici olarak aspirin kullanacagim. Hemen adet olsam da baslasan sen de. Nedense icimde bu topikteki herkesin pozitifi gorecegi geciyor.

Bu mart ayi baya yogun gecti bizler icin. Insallah sigortan dr nun gonderdigi yaziyi kabul eder ve tup bebegi karsilar.sen de hemen baslarsin tedaviye. Olmazsa Turkiye ye gidip gelirsin artik. Sizin orda cekmiyorlar mi ? Ucak bileti , Turkiye masrafi derken hangisi daha hesapli oluyor? Ben hic yaptirmadim ama tup bebek oncesi akapuntur yaptirman cok iyi olur. Insallah faydasini gorursun.

Bana tedavim ve hamileliğim sürecince yasak olan tek şey küvvete oturmaktı bunu iyice sor bence emin olmadan da şakın yapma..
Bana öyle bir yasak da koymadı bu verdiği ilaçta öyle kullanılıyor ve kendisi tarif etti canım. Emin olamadığım için bugün kullanmadım ama sana yasak bana serbest olmasının bir nedeni olabilir mi acaba?

Mart ayı bizler için çok hareketli geçiyor. Bir yandan hamilelik haberleri alırken bir yandan iyi giden tedavi haberleri alırız umarım.

Cnm ne için akapuntura başladın? Ben ilk defa duyuyorum ne faydası oluyor? Doktor rahim filmi çekmek istemiyordu demi? Daha önce öyle bir engel çıkıyordu önüne öyle birşeyler söylediğini hatırlıyorum sanki.. ay zaten ayın 20-23 arasında çok heyecanlı gelişmeler var bu topicte:)
Hayirlisi olsun canim Ben de kan sulandirici olarak aspirin kullanacagim. Hemen adet olsam da baslasan sen de. Nedense icimde bu topikteki herkesin pozitifi gorecegi geciyor.
Ay içinden çok güzel şeyler geçiyor. :) ama bana da öyle geliyor.:)

Aminnn canım. İnşallah biran önce şişmeye başlarız sırayla :))

Progesteron için bu iğne dışında bir alternatif yok mu?
evet dun uzun uzun yatip dinlendim ama bugun oyle olmadi. tabiki kendimi yormuyorum ama daha hareketliyim. yarin da aksama kadar kurs var. boyle boyle normale dönüyorum iste.

Evet canım zaten normal hayatına dönmen güzel, ama daha sık dinlenme molası vermeliyiz sanırım sadece.

Canım Dilan USA da, Schleimhautaufbauend, rahim duvarı için ilaç kullanıyor diye biliyorum, yazar şimdi.

Ben adetin 10. günü kontrol oldum, 12. gün 2. ultrason kontrol olacak, ovitrelle yapacağım sadece sonra18. günde transfer. Eşimi ikna edebilsem 2 istiyorum bende. Dondurulmuş 3 tane 5. gün, 7 tanede 2. gün embriyomuz var.

Haklısın canım, benim tembellik yapasım var belki o yüzden hiç işe gelemiyorum. Öyle tembel tembel takılasım var.. hiç kalabalığa giresim olmuyor bazı zamanlar.
Sen nasıl hissediyorsun bu tedavide kendini?

Ben henüz birşey hissetmiyorum canım. İlk tedavide 2 hafta süren bir protokol vardı, ilaçlar iğneler, doktor kontrolleri, o yüzden daha gerçekçi geliyordu. Umutluydum bende. Ama şimdi çok umutlu değilim, nedense çok işe yarayacak bir işlem gibi gelmiyor...

Canım akapunkturu çok araştırdım ben ve faydası olduğuna çok inanıyorum. Yaptırabiliyorsan mutlaka yaptır. Benim vücudum özellikle sırt bölgem çok alerjik, rahim için akapunktur sırttan yapılacağı için tedavi süresinde riske atmak istemedim. Transfer gününde yaptırmak bence şansı artıyor. Doğal yolla gebelik içinde yumurtlama gününde yaptırmak faydalı.

Mart ayı bizler için çok hareketli geçiyor. Bir yandan hamilelik haberleri alırken bir yandan iyi giden tedavi haberleri alırız umarım.

Evet doktor ziyareti dışında bir hareketimiz kalmadı ama maalesef

Burda malesef Amerika’da ki gibi degil canim. Hic bir tetkiki parasini verip yaptiramiyorsun. Doktorun uygun gorup onaylamasi lazim yoksa yaptiramazsin. Burda yaptirabilirsem sigorta karsiliyacak yoksa TR ucak parasi ve tetik parasini odeyecegim. Paradan cok vakit onemli tabii. Valla Ben de dusuk dollenme orani oldugu icin herseyi deniyorum. Vitaminler, yeme icme. Yanliz bu akupunturist sut urunu yeme dedi dennisgo senin diyetsin tam tersini onermisti. Bi de seker yeme ve sicak yemekler ye dedi. Ben de ilk defa yaptirdim. Igneleri yerlestiriyor sonra 30 saat sonra gelip alip bitti diyor. Ilgincti:) Tabii tup bebekte yaptigim onca igneden sonra hic bir hissiyat yoktu ben de:)

Aynen doktoru bir ömürlük gördük şu süreçte :) bugün biraz fazla hareketliydim sanırım. Ağır hiç bir iş yapmadım ama yine de şu an kasığım ve belim çok ağrıyarak. Hemen uzandım :) o kadar ilginç geliyor ki, normalde de kendimizi yorup bu ağrıları yaşıyoruz aslında ama transfer sonrası insan gerçekten hassas oluyor. Bu ağrıyı görünce de kursa yarın gitmesem mi diye düşünmeye başladım. Çarşamba en azından yarım gün olacak çok yorulmam.

Benim yumurtalarimin dollenme orani dusuk onun icin yumurta kalitesini arttirmak icin yontemler ararken bunu buldum. Kaliteyi arttirdigini soyluyorlar. Evet canim burda ki doktorum invaziv bir teknik diye rahim filmi cekmek istememisti. Simdi 22 martta tekrar gidicem israr edicem ceksin diye. Ay evet cok heyecanli olacak bu hafta burasi:)

Evet Akdeniz tipi beslenme de öneriyorlar, protein ağırlıklı beslenme de.. kafalar biraz karışıyor aslında.. bu arada ben qo-enzim ve omega 3 kullanıyordum. Ama dün transfer sonrası içmeyi bıraktım. antioksidanların hamilelik üzerinde etkisi ile ilgili çok araştırma olmadığı için yine burada bir arkadaşın önerisi ile dün bıraktım sadece omega 3 içiyorum. Blablup sen de kullanıyordun sanırım. İstersen sen de transfer sonrası bırak.. belki bir şey olmaz ama en azından kafam rahat olsun istedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…