- 15 Şubat 2017
- 2.273
- 3.404
- 133
- Konu Sahibi Hurihuri2013
-
- #9.921
Çoook sevindim herşeyin yoöında olmasına:)sese`cim 4 ay hamilelik izni mi var canim, ilk defa duyuyorum. Ben dogumdan once 6 hafta raporlu is birakma yapmistim. Cevremde de hic 4 ay izinli olan olmamisti.
Simdi doktor kontrolunden geldim ben, hersey yolunda gorunuyordu, kan verdim hormonlara da bakilacak. Ogleden sonra arayip transfer tarihi onerilerini soyleyecekler bu sirada bende bu ay istemedigime, kac ebriyo transfer edilecegine falan karar verecegim, kesinlestirecegiz.
Tesekkurler Bahar`cim. Bugun kontrolden sonra yeniden umutlandim, umarim bosa cikmaz.
ayyy, hayırlı olsun canım.. merakla bekleyeceğim transfer gününü.. geçen sefer belki progesteron hormonun kan testinde daha fazla çıkmıştır. Bu sefer daha yeterli çıkmıştır belki o yüzden daha az vermişlerdir. Kaç embriyo transferi istiyordun?Biz nasıl dondurulduklarını da sormadık. Umarım çöpe gitmez 1 tanesi
Şimdi aradılar kızlar, bu akşam 19:00 da Ovitrelle yapacağım. Pazar gününden itibaren Progesteron 200mg 1 tablet kullanacağım, haftaya cuma 11:00-13:00 arasında transfer olacak.
Geçen defa progesteron günde 3 tabletti, günlük 600mg almaya başlamıştım transferden önce. Şimdi 200 alacağım, biraz az geldi bana. Ayrıca doktorum doğum iznine gitmişti, yeni doktor seçmiştim, o da izindeymiş bugün başka doktor kontrol etti, transferi de başka bir doktor yapacakmış. Şansa bak :)
Hayirli olsun canim. Dr degisikligini sorun etme Benim transferlerimi de hep baska drlar yapti. Insallah bu sefer pozitifi gorursun. Ben catlatma ignesinden bir gun sonra bir tane 200 luk fitil koydum sonraki gunlerde sabah aksam fitil ve igne vurunmaya baslamistim. Her dr un farkli bir tedavi sekli var.Biz nasıl dondurulduklarını da sormadık. Umarım çöpe gitmez 1 tanesi
Şimdi aradılar kızlar, bu akşam 19:00 da Ovitrelle yapacağım. Pazar gününden itibaren Progesteron 200mg 1 tablet kullanacağım, haftaya cuma 11:00-13:00 arasında transfer olacak.
Geçen defa progesteron günde 3 tabletti, günlük 600mg almaya başlamıştım transferden önce. Şimdi 200 alacağım, biraz az geldi bana. Ayrıca doktorum doğum iznine gitmişti, yeni doktor seçmiştim, o da izindeymiş bugün başka doktor kontrol etti, transferi de başka bir doktor yapacakmış. Şansa bak :)
Çoook sevindim herşeyin yoöında olmasına:)
ayyy, hayırlı olsun canım.. merakla bekleyeceğim transfer gününü.. geçen sefer belki progesteron hormonun kan testinde daha fazla çıkmıştır. Bu sefer daha yeterli çıkmıştır belki o yüzden daha az vermişlerdir. Kaç embriyo transferi istiyordun?
Hayirli olsun canim. Dr degisikligini sorun etme Benim transferlerimi de hep baska drlar yapti. Insallah bu sefer pozitifi gorursun. Ben catlatma ignesinden bir gun sonra bir tane 200 luk fitil koydum sonraki gunlerde sabah aksam fitil ve igne vurunmaya baslamistim. Her dr un farkli bir tedavi sekli var.
Ben de senin gibi tam bir hafta once vurundum canim.Dilan’cım peki çatlatma iğnesini transferden ne kadar önce vurmuştun? Ben 3-4 gün önce yapacağım sanmıştım, bu akşam denilince şaşırdım biraz.
Doktor değişikliği sorun değil evet ama bana doktor seçin dediler transfer protokolu başında, sonraki 2 hafta gideceğim ve transfer veya rahim görüntüleme yapılacağı belliydi, İzne çıkan doktoru vermeleri çok amatörce bence, en azından bilgi verebilirlerdi en başta. Buna takıldım sadece. Neyse kısmet.
Biz nasıl dondurulduklarını da sormadık. Umarım çöpe gitmez 1 tanesi
Canın öncelikle transfer tarihi netleştiği için sevindim. Umarım bu kez herşey yolunda gidecek. İlaç dozlarındakş fark doktorların izinde olması hiç bir şey sağlıkla bebeğine kavuşmanın önüne geçemesin.. siz karar verdiniz mi kaç embriyo koyulacak?Biz nasıl dondurulduklarını da sormadık. Umarım çöpe gitmez 1 tanesi
Canim oran olarak vermedi ama kromozom sayisi dogru. Yani bu da saglikli oldugunu gosteriyor. Ben sadece kromozom sayisina baktirdim. Digerlerin de kromozom fazlaligi ve eksikligi cikmis yani sagliksiz embriolardi. Dr bana mozaik olan icin de yuzde 30 saglikli dogabilir de yuzde 70 down sedromlu olabilir ya da ilk 12 haftada kaybedeblirsin dedi.
Ben de senin gibi tam bir hafta once vurundum canim.
Evet dedigin dogru soyleyebikirlerdi baslar iken . Soyleselerdi belki secmeyebilirdin dr u da ikizn oncesi haftalarda bos kalmasin diye calistirmak istemis klinik
Olsun canim belki bu doktor ugurlu gelir. Transferi kimin yaptigi cok onemli degil. Her IVF doktorunun yapabilcegi bir prosedur.
Insallah guzel olacak sonucu:)
Canın öncelikle transfer tarihi netleştiği için sevindim. Umarım bu kez herşey yolunda gidecek. İlaç dozlarındakş fark doktorların izinde olması hiç bir şey sağlıkla bebeğine kavuşmanın önüne geçemesin.. siz karar verdiniz mi kaç embriyo koyulacak?
Umarım arka arkaya güzel haberler alırız. Hem moralimiz yükselir hem de beraber hamilelik takip etmeye başlarız :)İzne çıkan doktorum kliniğin sahibi zaten :) İlk başta ona vermemişlerdi beni dolu diye, ilk protokoldeki doktorum doğum iznine gidince seçme hakkım oldu güya :) gönlü olsun diye vermişler resmen :))
Aminnn inşallah canım. İnşallah en kısa zamanda senin protokolü de konuşacağız burada.
Evet canım 2 tane olacak bir aksilik çıkmazsa.DilanBoran ve sen pozitif haberlerinizi yazınca bende daha olumlu gideceğim transferime <3
Ben embriolog ile konustum dr ciktiktan sonra dedim kendini duzeltebilir mi? Low mosaic olsa tutunma sansi biraz daha fazla olabilirdi Senin ki high mosaic dedi. Ben hala acaba dondurabilirmiyim diye dusunuyordum onun cinsiyeti de kiz di. Ama embriolog da dusuk Iran verince tamam istemiyorum dedim. Cunku transfere hazirlanirken bile bir suru hormon ilaci kullaniyoruz hayaller kuruyoruz. Sonradan kaybetmek istemedim.Baya ciddi oranlar. Sayende yeni bir sey ogrendim canim mozaik embiryo. Internette soyle diyor bunun icin.
Due to the presence of abnormal cells, these embryos do carry the risk of an unsuccessful pregnancy. Nevertheless, experts note they do hold some potential to self-correct.
Yani kendini self-correct etme ihtimali var. Ama bence sen en dogrusunu yaptin. Cunku senin bir daha bir risk almana hic gerek yok. Yanliz biz hamile kalana kadar IVF doktoru falan kadar bilgili olucaz
İzne çıkan doktorum kliniğin sahibi zaten :) İlk başta ona vermemişlerdi beni dolu diye, ilk protokoldeki doktorum doğum iznine gidince seçme hakkım oldu güya :) gönlü olsun diye vermişler resmen :))
Aminnn inşallah canım. İnşallah en kısa zamanda senin protokolü de konuşacağız burada.
Evet canım 2 tane olacak bir aksilik çıkmazsa.DilanBoran ve sen pozitif haberlerinizi yazınca bende daha olumlu gideceğim transferime <3
İzne çıkan doktorum kliniğin sahibi zaten :) İlk başta ona vermemişlerdi beni dolu diye, ilk protokoldeki doktorum doğum iznine gidince seçme hakkım oldu güya :) gönlü olsun diye vermişler resmen :))
Ben embriolog ile konustum dr ciktiktan sonra dedim kendini duzeltebilir mi? Low mosaic olsa tutunma sansi biraz daha fazla olabilirdi Senin ki high mosaic dedi. Ben hala acaba dondurabilirmiyim diye dusunuyordum onun cinsiyeti de kiz di. Ama embriolog da dusuk Iran verince tamam istemiyorum dedim. Cunku transfere hazirlanirken bile bir suru hormon ilaci kullaniyoruz hayaller kuruyoruz. Sonradan kaybetmek istemedim.
kizlar
bir kac saatir kasık agrim var. dinlenirsem azaliyor ama tam olarak gecmiyor. bu agri adetten önce baslayan agrima benziyor. boyle baslar bir iki gun icinde biraz daha degisir ve sonrasinda da adet baslar genelde. sonucta umudumu kaybedecek degilim ama bu agriyi da yaşamasaydim iyiydi.
kizlar
bir kac saatir kasık agrim var. dinlenirsem azaliyor ama tam olarak gecmiyor. bu agri adetten önce baslayan agrima benziyor. boyle baslar bir iki gun icinde biraz daha degisir ve sonrasinda da adet baslar genelde. sonucta umudumu kaybedecek degilim ama bu agriyi da yaşamasaydim iyiydi.
bugun transferin 5. gunu. kendi adet gunumle test gunum ayni 21 mart. 6 gun var daha. haklisin bu adet belirtisi de olabilir hamilelik belirtisi de bekleyip gorecegiz.Adet olacagini sanip hamile oldugunu ogrenen cok var. Bugun kacinci gunu transferinin? Adet gunun ne zaman bu ay icin?
agrim var diye özel olarak dinlenmiyordum tabiki ama uzanirken cok defa agrim var diye mızmızlanıyordum. sanmiyorum dinlenince gectigini.Moralini bozma, stres yapma diyeceğim ama biliyorum kaygılanmamak elde olmuyor.
Her ay adet öncesinde dinlenmeden geçmeyen ağrıların oluyor muydu? mümkün olduğunca dinlen, kötüye yorma. Bence ağrın olması normaldir, embriyo yerleşiyor rahim kendini gebeliğe hazırlıyor.
bugun transferin 5. gunu. kendi adet gunumle test gunum ayni 21 mart. 6 gun var daha. haklisin bu adet belirtisi de olabilir hamilelik belirtisi de bekleyip gorecegiz.
agrim var diye özel olarak dinlenmiyordum tabiki ama uzanirken cok defa agrim var diye mızmızlanıyordum. sanmiyorum dinlenince gectigini.
su an iceride olan oluyor.ben ne yapsam ne hissetsem degismeyecek diye düşünerek kendimi rahatlatiyorum su an. 6 gun daha bekleyecegim sonra da ogrenecegim ne oldugunu
6 gün sonra güzel haberi alcaksın inşallah canım. Yanlış hatırlamıyorsambugun transferin 5. gunu. kendi adet gunumle test gunum ayni 21 mart. 6 gun var daha. haklisin bu adet belirtisi de olabilir hamilelik belirtisi de bekleyip gorecegiz.
agrim var diye özel olarak dinlenmiyordum tabiki ama uzanirken cok defa agrim var diye mızmızlanıyordum. sanmiyorum dinlenince gectigini.
su an iceride olan oluyor.ben ne yapsam ne hissetsem degismeyecek diye düşünerek kendimi rahatlatiyorum su an. 6 gun daha bekleyecegim sonra da ogrenecegim ne oldugunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?