Yurtdışında yeni bir başlangıç

Roterdam ve Amsterdam da bir süre bulundum. Asla korkmayın, tek başınıza çok daha kolay yaşar ve adapte olursunuz. Amsterdam da ev fiyatları biraz yüksek ama diğer büyükşehirlerde çok farklı değil.

Cv bizde uluslararası bir iş olması harikadır, bu bir başlangıç olur 2 3 sene sonra çok daha farklı olacaktır. Hakkınızda hayırlısı...

Hollanda daha kolay bence de, insanlar daha ılımlı, ırkçılık daha az. İnsanlar İngilizce konuşmaktan gocunmuyor. Fransa valla zor insanlar kazma düzeyinde

Kesinlikle. Ingilizce bilen birisi burda hic sorun yasamaz. %98'i Ingilizce bilen bir ulke Hollanda. Kimse yargilamiyor. Ama Hollandaca da ogrenmek istenirse ingilizce bilen birisi cok zorlanmaz. Iki dil birbirine cok benzer. Cok kolay bir dil degil ama bence bir Almanca veya Fransizca kadar da zor degil.

Hollanda daha kolay bence de, insanlar daha ılımlı, ırkçılık daha az. İnsanlar İngilizce konuşmaktan gocunmuyor. Fransa valla zor insanlar kazma düzeyinde

Fransizlar cok acayip. Bir keresinde Fransa'da yolu kaybettik tatil yolunda. Kasada calisan elemana yolu soruyorum ingilizce. O beni anliyor cevapta veriyor ama fransizca. Beni anliyorsun da bana niye fransizca karsilik veriyorsun diye cikismistim. Ingilizce konusmamak icin kirk takla atiyorlar.

teşekkür ederim

hahaha sizi yerim. daha güzel fırsatlar sizi bulsun
ben de öyle düşünüyorum, en kötü dişimi sıkarım para biriktiririm döndüğümde daha güzel şartlarda olabilirim diyorum.
Çok teşekkürler

Fransızlar kafayı sıyırmış bence kendilerini bir halt sanıyorlar topluca. Daha fazla yazmayayım ban yemeyelim

Ben metro istasyonunu sordum diğer tarafa beni göndermişti, başkası para istedi... Avrupa'da taciz edildiğim ilk ülke, şarabın sallama çaydan daha ucuz olduğunu da belirteyim.

Hollandadayim, cok cok mutluyum. Tasinali 3 yil oldu.

Benimle ayni sartlarda olup (hatta daha iyi sartlarda olup) her gun agliyorum diyen arkadaslarim var.

Bu yüzden bence gittiginiz ulkenin turkiyeden iyi/kotu olmasindan ziyade sizin beklentileriniz, hayat tarziniz onemli. Goc olayi ciddi bir degisiklik, herkese uygun degil bence.

Nereye giderseniz gidin ilk 2 yil alismasi, maddi sorunlari vs derken cok yogun geciyor. Bu sureyi deneyim olarak görebilirsiniz, kayip olarak da görebilirsiniz. Dedigim gibi bakis aciniz nedir?

Ailelerimiz yaslaniyorlar, bu beni gercekten üzüyor. Onun disinda üzüldügum, acaba dedigim hic bir sey yok. Tasinirken de 2 yil baska ulkede deneyim kazanacagim diyerek tasinmistim. Yerlesmeye karar vermemiz 2 yildan sonra oldu. Ki hala omurluk buradayiz diyemem.

Dimi kız bi deneyeyim. En kötüsünde dönerim, bir sürü deneyimim yanıma kâr kalır
teşekkürler destek için

degisiklik güzeldir. yeni insanlar yeni hayat tecrübeleri edinirsiniz. Avrupa yakin zaten 3-4 saat icinde memleketinize gelirsiniz. hayat tecrübesi olur bence. Turk ve yabancı arkadaşlıklar edinirsiniz. civar ülkeleri gezersiniz..

Git canım. Zaten uzun zamandır hayalin varmış, bence çabuk alışırsın. Zaten Hollanda’da herkes anadili gibi İngilizce konuşuyor. Flamanca da İngilizceye çok yakın, istersen onu da çok kolay öğrenebilirsin. Ama gerek bile olmayabilir.

En kötü ne olur. Alışamazsın, o zaman da 2 sene sonra yurtdışı tecrübesi edinmiş bir şekilde dönersin. Deneyerek kaybedeceğin hiçbir şey yok. Gitmezsen bu hayal hep içinde kalacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…