Tamamhanımefendi,kendiniz dediniz,ne dediyseniz ben ona yorum yapıyorum. kendim olmayan bir şeyi uydurmuşum gibi davranıyorsunuz da...
şu boldladğım yeri bana öğretmeye çalışmanız... enaniyet olarak algılamayın,durumu açıklamak için söylüyorum.
ben doktorum,ve hastalarımızla latince veya terimsel konuşmuyoruz.
ne şikayetin var?
-karnım ağrıyor.
neresi göster?
-şurası
bulantı kusman var mı?
-var/yok
ne zaman başladı?
-dün
şüpheli bir besin yedin mi,senden başka aynı şikayetlere sahip olan var mı etrafında?
-var/yok
.
.
.
.
gibi gibi... farkındaysanız bilimsel bir sohbet etmiyoruz hastalarımızla. çok basit,basic bir diyalog.
Neyse uzatmicam iyi geceler sizehanımefendi,kendiniz dediniz,ne dediyseniz ben ona yorum yapıyorum. kendim olmayan bir şeyi uydurmuşum gibi davranıyorsunuz da...
şu boldladğım yeri bana öğretmeye çalışmanız... enaniyet olarak algılamayın,durumu açıklamak için söylüyorum.
ne şikayetin var?
-karnım ağrıyor.
neresi göster?
-şurası
bulantı kusman var mı?
-var/yok
ne zaman başladı?
-dün
şüpheli bir besin yedin mi,senden başka aynı şikayetlere sahip olan var mı etrafında?
-var/yok
.
.
.
.
gibi gibi... farkındaysanız bilimsel bir sohbet etmiyoruz hastalarımızla. çok basit,basic bir diyalog.
Hollanda'da yaşarsan masinin yarisi vergiye gidiyor
Konu sahibinin İngilizcesi var ve iş ortamında olacak. Evlenip gidip evde oturmayla aynı şey değil ki9 yıldır burdayım.Evlenip geldim çalışmıyorum.Benim olduğum mahalle türk dolu .Buna rağmen çok zorlanıyorum
tıp diline ne ihtiyacınız var hasta olarak gidiyorsanız?sağlık personeliyseniz de mecbur bileceksiniz zatenAllah'a şükür derdimi anlatıyorum.Doktorada hep tek giderim yanıma kimseyi almadan.Ama tıp dili biraz daha zordur.Ana dilin gibi herşeyi yüzde yüz anlatıp anlayamazsın .
Bence ilk birkaç yıl çevreyi öğrenme, ünlü yerleri gezme, ünlü yemekleri yeme, diğer ülkeleri gezme ile geçer. Diğer ülkelerden Hollanda’ya çok yakın olanlar var biliyorsunuz.Kızlar selam,
Daha önceki konularımda da yurtdışına taşınmak istediğimi belirtmiştim. Uzun süredir hatta çocukluğumdan beri yurtdışında bir süre yaşama hayallerim var benim. Ama tek başıma cesaret edemiyordum, kabuğumu kıramıyordum, düşündüğüm şeyler oluyordu sadece hayal kurup vazgeçiyordum. Geçen gün kabuğumu kırdım ve hayalimi gerçekleştirmek için sonrasını düşünmeden bir adım attım. Uluslararası bir şirkette çalışıyorum yabancı çok fazla iş arkadaşım var. Hollanda’dan beni çok seven bir iş arkadaşımın bana referans olmasını istedim. Şansıma da profilime tam uyan bir pozisyon açıldı söyledikten 3-5 gün sonra. İş arkadaşım bana referans oldu ben de başvurdum. İlk mülakatımı oradaki ekipten biriyle ve insan kaynaklarıyla yaptım olumlu oldu şimdi oranın müdürü ile ikinci görüşmemi yapacağım ve teklif aşamasına geleceğiz. İçeriden önerildiğim için ve profilime çok uyan bir iş olduğu için süreçten umutluyum. Maaşı da iyi bekliyorum. Fakat iş ciddiye bindikçe beni korkular sardı. Alışamazsam? Yalnız hissedersem? Yapamazsam? Buradaki işimden olmuş olacağım. Her şeye sıfırdan başlayacağım. Arkadaş edinebilecek miyim? Kuzenim ve eşi orada yaşıyor aslında hiç kimsesiz olmayacağım ama yine de ne bileyim, tek başıma uyanıp tek başıma uyuyacağım, tek başıma yemek yiyeceğim vs... Aslında ben tek olmaktan çok mutlu olan bir insandım pandemi öncesi. Artık evde tek olduğumda yalnız kimsesiz gibi hissediyorum, belki psikolojim pek iyi değildir sebebi budur. Bir yandan burada da bir çevrem kalmadı, eskiden çok geniş bir arkadaş grubum vardı herkes herkesle koptu. Geçen sene marttan beri evden çalışıyorum iş ortamım bile kalmadı. O yüzden arkadaş ortamı olarak kaybedeceğim bir şey de yok aslında. Annem vefat etti, kardeşim ve babamla yaşıyoruz kardeşim de erasmus’a gidecek 1 seneliğine artık o da yok. Ben gidersem babam yapayalnız kalacak ona üzülüyorum. Ama bir yandan da nereye kadar hayatımı başkaları için yaşayacağım diyorum.
Kafamda bu şekilde deli sorular :) Bunları niye yazdım onları da bilmiyorum ama biraz desteğe ihtiyacım var sanırım. Şimdiden teşekkürler
tabut kadar eve de korkunç paralar istiyorlar paristeFransızlar kafayı sıyırmış bence kendilerini bir halt sanıyorlar topluca. Daha fazla yazmayayım ban yemeyelim
Yazdıklarınız gerçekten çok komik, bugün 5000lira memur maaşı alabilmek için milyonlarca kişi sınavlara girip sonra mülakatlarda giriyor... çocuklarımız Normal düzey bir eğitim alması için yılda 50000lira para harcıyoruz, 6 ay mr sırası beklememek için yılda 1500liraya özel sağlık sigortası yaptırıyoruz.Tamam
Neyse uzatmicam iyi geceler size
Elif e doktor şokuhanımefendi,kendiniz dediniz,ne dediyseniz ben ona yorum yapıyorum. kendim olmayan bir şeyi uydurmuşum gibi davranıyorsunuz da...
ne şikayetin var?
-karnım ağrıyor.
neresi göster?
-şurası
bulantı kusman var mı?
-var/yok
ne zaman başladı?
-dün
-var/yok
.
.
.
.
benim aile ozlemimle ,burada zorlanmamla sizin soyledikleriniz ne alaka simdiYazdıklarınız gerçekten çok komik, bugün 5000lira memur maaşı alabilmek için milyonlarca kişi sınavlara girip sonra mülakatlarda giriyor... çocuklarımız Normal düzey bir eğitim alması için yılda 50000lira para harcıyoruz, 6 ay mr sırası beklememek için yılda 1500liraya özel sağlık sigortası yaptırıyoruz.
Bizim için lüks olan şeyler Avrupalı için bir hak olarak sunulurken sizin yazdıklarınız rahatsız edici.
yarama tuz bastın gene gece gece ahhh ahhhhhYazdıklarınız gerçekten çok komik, bugün 5000lira memur maaşı alabilmek için milyonlarca kişi sınavlara girip sonra mülakatlarda giriyor... çocuklarımız Normal düzey bir eğitim alması için yılda 50000lira para harcıyoruz, 6 ay mr sırası beklememek için yılda 1500liraya özel sağlık sigortası yaptırıyoruz.
Bizim için lüks olan şeyler Avrupalı için bir hak olarak sunulurken sizin yazdıklarınız rahatsız edici.
Pardon ??Elif e doktor şoku
Bir iyidiryarama tuz bastın gene gece gece ahhh ahhhhheğitimin eşit ve bedava olduğu bir ülkede olmak varkenn kara kara düşünüyorum 1 tane çocuğum için ya 3 olaydı halim ne olurdu
Yer degistirebilir miyiz? Kursa gidip dil öğrenirim ben.Ben olsam asla gitmem.Yurt dışında yaşayan biri olarak çok fazla zorluklarını yaşıyorum.En önemli neden dil problemi
Fransızcanız iyiymişPardon ??
Anaaa biliyorum ben. Siz gelin ben gideyim, teklifimde ciddiyim. Keşke olsa öyle bir şey.Fransa'dayim ben.Dil pat diye ogrenilmiyor.En basiti doktora güzelce derdini anlatamiyosun.Canin sıkılır bî akrabana gidemezsin.Ailenin akrabanın özel gunlerinde iyi gününde kötü gününde bayramda seyranda yanında olamazsın.Benim psikolojim bozuldu burda hiç mutlu değilim.Belkide ben çok hassasim
Diğer konularimdanda size sinir olmuştum.Hic yanilmamisim.Dalga geçer gibi konuşma tarzınız var .Çok iticiFransızcanız iyiymiş
Sıkı takipçimsiniz belliDiğer konularimdanda size sinir olmuştum.Hic yanilmamisim.Dalga geçer gibi konuşma tarzınız var .Çok itici
İticilige devam diyorsunuz yaniSıkı takipçimsiniz belli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?