• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yurtdışında yeni bir başlangıç

:KK57:

böyle bir konuşma hasta-hekim arasında neden geçsin ki?

vazokonstriktif atılım ne ola ki?
Hocam sen bilmiyorsan biz ne bilelim🤣🤣🤣 bence arkadas sırf tıp dili dendigi icin sallamış :) çünkü okurken ben de ne alaka bu terimler ne simdi dedim 🤣🤣🤣
Bu arada doktorlar benle konuşurken araya tıbbi terimler de serpiştirir ben anladığımda sasiriyorlar :))

Hocam sen bilmiyorsan biz ne bilelim🤣🤣🤣 bence arkadas sırf tıp dili dendigi icin sallamış :) çünkü okurken ben de ne alaka bu terimler ne simdi dedim 🤣🤣🤣
Bu arada doktorlar benle konuşurken araya tıbbi terimler de serpiştirir ben anladığımda sasiriyorlar :))
çok hastaneye gittiğimizden o lilly yıllarca gide gele ben de öğrendim senin gibi :mad:

ama bazen dil alışkanlığından olabiliyor o ya :) yerine koyacak başka kelime bulamayınca bir anda ağızdan çıkabiliyor :)

hanımefendi,kendiniz dediniz,ne dediyseniz ben ona yorum yapıyorum. kendim olmayan bir şeyi uydurmuşum gibi davranıyorsunuz da...

şu boldladğım yeri bana öğretmeye çalışmanız... enaniyet olarak algılamayın,durumu açıklamak için söylüyorum.

ben doktorum,ve hastalarımızla latince veya terimsel konuşmuyoruz.

ne şikayetin var?
-karnım ağrıyor.
neresi göster?
-şurası
bulantı kusman var mı?
-var/yok
ne zaman başladı?
-dün
şüpheli bir besin yedin mi,senden başka aynı şikayetlere sahip olan var mı etrafında?
-var/yok

.
.
.
.
gibi gibi... farkındaysanız bilimsel bir sohbet etmiyoruz hastalarımızla. çok basit,basic bir diyalog.

ya otreracım gerçekten bazı üyelere çok fazlasın :) hala oturup kibar kibar cevap yazmışsın, sen bizim başımıza bansızlık piremsesi mi olucaksın nedir yahu ?
ben senin yerinde olsam bu arkadaşa cevap vericem diye 50 kere ban yemiştim kesin :)

Yazdıklarınız gerçekten çok komik, bugün 5000lira memur maaşı alabilmek için milyonlarca kişi sınavlara girip sonra mülakatlarda giriyor... çocuklarımız Normal düzey bir eğitim alması için yılda 50000lira para harcıyoruz, 6 ay mr sırası beklememek için yılda 1500liraya özel sağlık sigortası yaptırıyoruz.

Bizim için lüks olan şeyler Avrupalı için bir hak olarak sunulurken sizin yazdıklarınız rahatsız edici.

acaba avrupada yaşayan insanların haklarını görebilecek kadar halkın içinde zaman geçirip gözlemleyebilmiş mi ?

yabancı ülkeye gelin gitmek için bildiğim kadarıyla evlendikten sonra Türkiye'de kursa gidip sınava giriyorlar ve çok temel seviye bilgisi ile sınavı geçip gitmeye hak kazanıyorlar. onunla da ancak markete vs gidip alışveriş yapar sanırım.

ya otreracım gerçekten bazı üyelere çok fazlasın :) hala oturup kibar kibar cevap yazmışsın, sen bizim başımıza bansızlık piremsesi mi olucaksın nedir yahu ?
ben senin yerinde olsam bu arkadaşa cevap vericem diye 50 kere ban yemiştim kesin :)
Ya astrocum, valla bak gülümsettin 🥰🥰 çok tatlısın teşekkür ederim ❤️

ama banlanıyorum ben de bana İnan 😢😢 çok üzücü oluyor ama napayım, bazen kaçamıyorum 🙈😂

Ben 26 yasinda dilini hic bilmedigim coook uzaklarda bir ulkeye tek basima tasindim hemde iki valizle. Bence bu cok kisisel bir sey ben yaptim herkes yapabilir diyemem cunku evet herkes yapamiyor ama ben zorluklarindan bile mutlu oldum. Cok bunaldigim zaman gece ikide yuruyuse ciksam kimsenin bana bir sey yapmayacagini bilmek beni rahatlatti mesela. Ki tanidigim kimse yoktu, hatta tanidigim Turk bile yoktu buraya gelirken. Cok mutluyum iki sene oldu dili de ogrendim sukur, bir suru arkadasim da oldu her sey oldu ama ben kendimi gercekten guclu biri olarak gorurum yaparim diyordum hep en basindan beri, bende sizin gibi Turkiye'de isimi biraktim. Hakkinizda hayirlisi olsun :)

Bence hiç düşünmeyin gidin. Hollanda da yaşamak keyifli. Size kefil olan iş arkadaşınız varmış, ayrıca kuzeninizde yalnız kalmazsınız. Dil konusunuda kursa gidip çözersiniz zaten herkes ingilizce konusuyor. Okuduğunuz üniversitenin derneklerini oluyor genelde yurtdışında. Onlar ara ara buluşmalar yapıyor. Böylelikle Türk çevreside oluşur. Biz Amsterdam da oturduğumuz evi dernek ilanlarından bulmuştuk. Hangi şehirde olacaksınız bilmiyorum ama Amsterdam diğerlerine göre biraz daha pahalı. Vergi yüksek ama biz oradayken normal vatandaşlarına göre daha az vergi veriyorduk. Expatlar 10 sene daha az vergi veriyordu. Tabi bekar oldugunuz için sizin vergi diliminiz biraz daha yüksek. Birçok yerde yaşadım ama en keyif aldığım Hollanda idi. Bisiklet sürebiliyorsanız süper zaten:))
Babanız ara ara gelir yanınıza. Kardeşinizde olduğu ülkeden gelir.
Güzel günleriniz olsun:)

Back
X