Yurtdna gelin giden arkadalar... Buraya

offffff yaaaaa canimmm benim neler yasamissin öyle! peki simdi nerdesin? esinle birliktemisin?

SLM::OK CANM ESIMLE ARTK BITIRDM BEN ADAM OLMAZ O!KIMSE DEMEDIKI BU UVA IKILMASIN DEMEDI ONLARDAN VE O UGRASMADI HIC CABA SARF ETMEDI GELIRSEN GEL GELMEZSEN GELME HAVASINDA ADAM..

canm ya kücük biryerdeim osmaniye kadar flan..pirmasens..yine ayni yerdeim fakat dil ögrenmem lazim cocuklada cok zor simdilerde cocugu türkieye birakmai düsünüorm 5-6 ayligina mecbur ayakta kalabilmek icin biseler yapmam lazim..cocuklada olmuo eve baglanip kaliorm..kimsede yok dogru düzgün görüsücek bi ara görüsüodm baktm hepsi beni bu halimde kullanmaya calisio bende hepsinin ayagini kestm görüsmüorm cok cikarci dedikoducu ve ikiyüzlüler..hic olmucak bisei ble bakmisin dedikodu ediolar kulp takiolar herseye bende hicbiri ile görüsmüorm suan böle daha rahatm kafam rahat enazindan..evdeim valla hep pek biere ciktigim yok zaten pek gidilcek biyerde yok burda..cocukla evdeim bazen parka felan yada marketlere flan gidioz o kadar..türkieyede gelsem ayri bir sorun ayakta kalmaga calisiorm..yasadiklarimin da ezikligi var tabi üstümde ama türkie gelrsem bir psikologa gitmei istiorm cocukta bende ihtiacimiz var psikologa..tek basima cok zor seler atlattm ..neyse canm saol..allah hepimizin yardimcisi olsn..bende sitei pek sevdm eni sailirim..ama özel msj azamiorm eni oldgm icin hakkin ok diolar...

merhaba,ben de almanya ya geleleli 4 sene oldu...ilk zamanlar hep guclu olmaya calissamda,aglama krizlerine girdigim cok oldu.zaten dil bilmeyince hayat daha da kotu oluyor....ama neyse ki hemen dil kursuna baslayabildim ve inanirmisiniz esim beni sadece birkere okula birakip geri aldi...ondan sonra hep kendim gittim ve benimle ayni yasta olan gorumcem inanamadi...demem o ki ..kendinize cok ama cok guvenmelisiniz....tamam ilk zamanlar hic birsey anlamadigin bilmedigin icin zor ama ogrenilmeyecek sey yok,yeterki isteyin...benim de hic arkadasim yok zaten esimin ailesi de cok anlayisli insanlar degilller,gelmeleri gitmeleri yok.ilk baslarda uzulurdum neden kimse gelip gitmiyor diye simdi sorun bile etmiyorum...insan evde olunca kendine guveni azaliyor....bunun icin yarim gun de olsa bir is bulmak sart...ben isimi kendi basima buldum ve bu is sayesinde almancami az da olsa ilerletme sansim oldu...en onemlisi kendime guveniyorum...ve yarim yamalakta olsa her isimi kendim halledebiliyorum....cunku oyle insanlar var ki benim kadar bile konusamiyorlar ama herseyini de yapiyorlr...kendine guven cok onemli..biz guclu kadinlariz...yeter ki isteyelerim...daha dune kadar esimin ailesinde yakinirken neden bunlari yasiyorum derken.gordum ki boyle sorunlari yasayan cok insan var kendi ulken yada yurtdisi fark etmiyor..onemli olan esinle mutlu ve huzurlu olabilmek,anlasabimek ayni dili konusamasanda saygili her yonden saygili olabilmek,sinirlarini ve yapabileceklerini bilmek...zaten yapabileceklerini kesfedersen yabanci bir ulkede yasamak hic sorun olmazdiye dusunuyorum...tabi dostluk arkadaslik.aile ozlemi ,kardes hasret onlar cok baska seyler onlar kelimelerle anlatilamaz...icinde hasret olan hersey huzun veriyor insana......ozlediklerinize kausmaniz dilegiyle...

:teytey:selam kizlar bu site yeni girdim ve bu ilk yazim bu alan beni ilgilendirdigi icin buraya yazdim
.bende almanya ya gelin geldin 1,5 sene oldu.geldikten 3 ya da 4 ay sonra calismaya basladim.hala da calisiyorum
her yeri ogrendim tek basima her yere gidebilirim kaybolmam.alismak icin burda cekinmek utanmak olmuyor bunu anladim
ilkin evin etrafini gezdim marketlere gittim alis veris yerlerine gittim.biri bana bisey sorarda cevap veremem korkunuz olmasin sakin.gezin bakin okuyun gozunuz alisir kulaginiz alisir bu sekilde basladim
ilk zamanlar markete gittigim zaman kasada aldiklarimi oderken butun para verir oderdim ama simdi kurusuna kadar tek tek veriyorum
sonra buslari s bahnlari ogrendim su an cok rahatim kursa da gidiyorum ah birde dilim olsa var ya ustune meslekde yaparim cocukda
cocuk yapmadim esime alisim evlilige alisim etrafa alisim diye ama simdi zamani geldi galiba
yani dedigim gibi kimseyi beklemeyin kendi kendinizi egitin ve surekli de cikin gezin
bunun faydasi var
hem iyi bir es olmaya calisiyorum hem bir isim var hem kursa gidiyorum hem de her yeri biliyorum ama az almancam var ama bu bana yetmiyorbirde o da olsa ne iyi olur o da artik zamanla oyle degil mi kizlar
...............

EVET ZATEN BENDE HERSEi HEMEN HEMEN KENDIM ÖGRENDIM NE ESim Birsey Ögrettti nede cevremdekiler..zaten daha da celme takmaya calistilar..kücük bi bebegimle hic birse bilmememe ragmen kendim etrafi felan ögrendm taksi cagirmai bilemezdm alivers apinca felan..alisverisi,azda olsa derdimi anlatmai fakat bunlar yetmior is lazim dil ögrenmek icin ..devamli gelen isleme koulmasi apilmasi gereken mektuplar..zorlaniorm onlarda..ama kücük bir bebekle gercekten cok zor suan 15 alik oglum ve evn bütün yükü benm üstümde kimsenn yardmci oldugu yok..tirnagin varsa basini kasi yani..

ahh kime anlatiyorsun...genelleme yapmayayimda..ama insanlarda bir bencillki var.bir sure sonra celme takmaya calisiorlar.bende herseyimi kendim yaparim esim bile yardim etmemeistir bana...o yanimdayken bile konusur sorar arastiririm...zaten ne yaparsan kend yaparsin...allah guc versin..bunlarda asilir....sevgiler....

Nebicim bir baba o oyleee:1no2:...sizi hadi bosverdimde hic cocugunudami merak etmez insan....

Peki cocuk parasi filan aliyomusunuz?babasi bunu odemek zorunda..!America'da boyle isvicre'dede boyle bir kanun varmi???cocuk parasini soke,soke alin sizin cocugunuz oldugu kadar o adaminda cocugu....anne,baba bosandigi an baba her ay belli bir miktar para oduyor cocugun eksikleri ihtiyaclari icin.!ahhh arkadasim cok zor bir durum,yalniz basiniza dil yok kimse yokkkk dusunmesi bile icimi bogdu....::1no2:Allah sabirlar versin,biran once ferahliga kavustursun inshAllah..!

merhäbälär ..häir kuzucugum bu ädäm kendini borclu gösterior..ve äz gelirle cälisior oläräk gösterior tähminimce ..cok kurnäz hersevin ältindän kälkior älmänvä gibi verde..kendi älmän vätändäsi ämä TÜRK ve älmäncävlä birlikte ingilizce ve fränsizcädä bilior..hersein volunu vöntemini bilior..suän eski esinden olän 9 väsindä kizi ilebirlikte väsior..täbi benmle evlendkten sorä geldi kizi ännesi temelli gönderdi vänimizä ÄJÄN OLÄRÄK::..cocuk päräsi 164 euro äliorm devletten..esimin verine 117 euro,devlet ödüor näfäkä oläräk..väni näfäkänindä ältindän kälkiorklava: benneyaptımki ämä kizi orädä ännesinde iken 3vil öncesini diorm 200 euro näfäkä ödüodu..benm ältinlärimi dä $evtänliklä äldilärcänm elimden benneyaptımki...dimdizläk käldm änlicän ortädä..:roflol::roflol::roflol: ZÄTEN KIZINÄ VERDIGI DEGERI VEMIN OLSN BIZE VERMIOR COOK FÄRKINDÄIM::BENM COCUGU GÖRMESIDE SEVDIGINDEN DEGILDE ONÄ KENDINI TÄNITIP;ONU BÄNÄ DÜSMÄN ETMEK ICIN INÄN:: BU ÄRÄDÄ Dilim vok,kimsem vokdogru düzgün ilgilenecek väbänci bir ävukätädä bindebir olän tercümänlä nekädär änlätsändä senn gibi änlätip bildiremior..bu vüzden ärkämdä kimsem olmädigi icin tek kendm nekädär säväs verebilirimki..nekädär häkkimi äräsämdä bo$.... kurtlä$mi$,Cänävärlä$mi$ bir ädämä gücüm vetmio..UZMÄN kurt OLMUS Ärtik.. tä$ bile onun kälbinden vumusäk ve merhämetlidir..

Son düzenleme:

evet rovemcigim sänä kätiliorum..insällh bunlärdä gececek..birgün..pek gecmicek gibi dursädä onä inänip väsiorm..gecmesi icin :Saruboceq: :Saruboceq:..evt älläh hepimizin kurtäricisi olsn birän önce insällh..hepinize sävgi ve sevgiler...a.s. bu ärädä klävvemi benm oglän bozdu buvüzden pek änläsilmiordur väzilärim..kusurä bäkmäin..

Son düzenleme:
:ecrin_bebek:
:ecrin_bebek: :roflol:a.s.

selam arkadaslar ben henuz bugun uye oldum bende 6 yil once evlenerek yurtdisina gelmis bir bayanim bir kizim var 4,5 yasinda ama cok mutsuzum hala alisamadim konusabilecegim konussam bile beni anlayabilecek kimse yok esimin ailesiyle de butun irtibatimi kestim cunku ne yaparsam yapayim beni hep hor goruyorlar kendileri cok matah birseymis gibi psikolojim o kadar kotu ki ne yapacagimi bilmiyorum sikintimi anlatip akil isteyecegim tek bir arkadasim yok tanidigim herkes esimin akraba cevresi yoruldum esimden ve ailesinden artik nefret ediyorum katlanamiyorum hic kimseye esimle bosanmayi dusunuyorum ama tek basima ne yapacagim onu da bilmiyorum dil yok birsey yok o kadar caresiz hissediyorum ki kendimi aklima olmadik seyler geliyor oldu artik ne yapicam ya birileri akil versin deliricemmmmmm

canim bosver bu problemler hemen hemen her ailede oluyor...ama iste gurbete gelince,insan iyi niyetli olunca karsindakinden de kotu muamele gorunce daha bir icerliyor...ben de 4 sene oldu burdayim...bunalima girmemek elde degil ailevi problemler, kulturel problemler illaki oluyor...arkadas meselesinde isezaten burda azinlikta oldugumuz icin her gordugun insana da hemen guvenip arkadaslik kuramiyorsun...cok insanlar tanidim ama inan ki arkadaslik ededecek insanlar bulmak zor...dert etme bence bu konuya cok takilirsan daha bunalirsin...bak ne guzel cocugun da var ondan iyi arkadasmi olur insana...cocugunla cik,gez dolas..parka git...cocuk olunca evden cikip hava almak daha kolay oluyor diye dusunuyorum,hem senin icin de iyi olur,zaman gecmis olur,yapabiliyorsan yarim gunluk bir is bul,bak o zaman nasil farkli olacak hersey,bu seferde yetisemedigini dusuneceksin...aklima gelen en iyi cozum is bulman,is bulunca zamanin nasil gectigini anlamayacaksin bile....bir de kimsenin seni uzmesine izin verme ,onceden bende cok uzulur ,dert yanardim ...ama simdi bosverrrr onune hayatina,yasantina bak canim..senin huzurun yerinde olsunda varsin kimse seni arayip sormasin...sevgiler...

birde dil bilmedigini soylemssin....yani hic mi konusamyiorsun...eger oyleyse neden okula gitmedin...okula gitmek sart ve dil ogrenmek istiyorsan disari cikip insanlarla diyalog halinde olmalisin...ben de cok iyi almanca konusmam ama her isimide yanliz hallederim....bir yerden baslamak istiyorsan ise dil ogrenmekle baslamalisin...umarim hersey gonlunce olur..

2006 yilinda evlenip amerkaya gelin geldim. ilk 1 bucuk senem kabus gibiydi. ne kendim mutlu oldum ne de esimi mutlu ettim. bu bir bucuk senenin icinde 4 5 defa turkiyeye gidip gelmeme ragmen. evleneli 3 bucuk sene oldu ve artik bircok sey degisti.2 bucuk yasinda biz kizim var o dogduktan sonra daha aktif oldum. yazin turkiyedeydim. ailemi yedi ay gormemis cok ozlemistim ama biran once evime amerikaya donmek istedim. insanin huzuru olduktan osnra evi nerde olursa olsun hic onemli degil. Allah kimsenin mutlulugunu bozmasin ins.

Ben de Kanadaya geldim evlenip.Benimki biraz farklı ama eşim de beraber benimle geldi yani kurulmuş bir düzene gelmedim.Halen uğraşıyoruz.Dil sorunum yok ama gene de insan neyin nasıl işlediğini bilmediği için kendini aptal gibi hissediyor ilk zamanlar.Tam olarak alıştım diyemem halen zamana ihtiyacım var.mafoldumben

dilamm bazi konularda ortagiz benimde kizim 4 yasinda 1 yil once ingiltereye geldim dil bilmiyorum burayla ilgili hicbisey bilmiyorum bazen delirecek gibi oluyorum gidecek tek bir yerim yapacak tek biseyim yok hicbi eglencem yok aksama kadr evde oturmaktan siyiricam artik ((burda alisan arkadaslarimin yazilarini okudum genelinin cocugu yok cocukla buraya gelmek cok daha zor kizim surekli ananesini ve babaannesini ozluyor o okula gunde sadece 2 saat gittigi icin kendime o saatlere uygun kolej bulamiyorum ustelik buranin vatandasi olmadigim icin en ucuz 500 paunda okul buldum.yani hersey kendine guvenle olmuyo sartlarda elvermeli yoksa elin kolun bagli boyle oturuyosun(

Son düzenleme:

Mutlaka dilini bilmen gerek cnm, bilince de oturmayacaksın kızın okula gidince sen de ilk başta çevreyi gezmekle başla.Bir iki esnafla bile muhabbet kursan o da iyidir.
Hiç olmadı çevrendeki Türkleri araştır sana yol yordam gösterirler ama eve kapanıp kalma sakın insan bunalıma girer.Bir gün değik 2 gün değil.Sonra bu durumu eşine ve çocuğuna da yansıtırsın.Kendine uygun kolej yoksa da özel bir hoca ile bile anlaşabilirsin müsait olduğun saatlerde, yeterki araştır. Eşin biliyordur çevreyi ve işlerin nasıl işlediğini.

etrafi ezberledim bos bos gezmekten canim ama otudugum yerde bana en yakin merkez nerden baksan 40 dakika artik icimden disari cikmak bile gelmiyo gelmisim 30 yasina bu yastan sonra alisabilecegimi hic sanmam cocuk buraya geldiginden beri soguga aliskin olmadigindan surekli hasta 2 okula gidiyo 3 gitmiyo bu kista sansima soguk oldu onu birakip nerede neyi arastirayim ve esim 7 gun calisiyo pazarda dahil aksam 7 de geliyo ve burada aksam 6 dedimmi acik tekbiryer bulamzsin pazarlari heryer publar disinda 4 de kapaniyo marketler bile

evet Avrupa'nın da öyle bir durumu var, ben de pazar günü açık restoran bulamadığımı bilirim.İngiltere de özellikle Londrada şehrin içide oturmak zenginlere özgü bir şey ztn, herkes trenlerle işe gidip geliyor.Ne diyeyim cnm, zamanla alışırsın diye umut ediyorumbilmiyorumkismile

tatlim dil okullarini iyice arastir. ingiltere'yi bilmiyorum ama ben kanada'dayim ve burada gocmenler icin devlet tarafindan cok ucak bir paraya dil kursu var(gecen sene aylik 20 kanada dolariydi, ama oturma iznin henuz cikmamissa daha fazla oduyosun) yani demek istedigim iyice bir arastir belki buna benzer bir kurs vardir gocmenler icin. bence Turklerle irtibata gec iyice ogren hangi kurs ucuz falan diye belki kesene gore bulursun. bu arada benim gittigim kolejin cocuk kresi vardi ve cok para almiyorlardi, belki boyle bir kolej bulabilirsin. cok zor canim ben de seni cok iyi anliyorum. kursa gitmesen bile gramer kitabi al evde azar azar calis mesela kutuphane varsa evin yakinlarinda git oraya kizin okuldayken 2 saat gramer calis. faydasini gorursun canim. bir de cok televizyon ve film izle yabanci dilde. onun da cok faydasi oluyor boshayallersmile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…