Yuva yıkanın yuvası olmazmış.Bal gibi de oluyor.

Haklısınız. Çok yakın olmayan birine söylemek doğru değil. Ama yakın birine söylenmeli gibi düşünüyorum.

Ama hiç böyle bir şey yaşamadım.Şu an çok yakınımsa söylerim gibi geliyor ama çok ağır bir yük

Çocukları zehirlemek ne demek? O insan mı? Bu ne vicdansızlık. (gerçi vicddan olsa o da ayrı) Geçmiş olsun.

Çocuklarınızla çok mutlu olun inşallah.

Ben sizin bir konudaki yorumlarınızı okudum ve salt o bakış açısı ile o kuvvetli duruşunuz hafızamda.
Çok güçlü bir kadınsınız, söylemeden edemedim. Hakkınızda hayırlısı olsun.
Tesekkur ederim. Dilerim kimse yasamaz bu onur kirici durumu.

Benim çevremde yok
Varsa da ben bilmiyorumdur
Siz maşallah hem 4-5 hemde ilişkileri ne kıvamda iyi biliyosunuz, her medeni halinde evli yazan mutlu mu sanki
Neden çevreye bu kadar merak sardınız
Kendi içinizde mutsuz musunuz

Çevreye merak sarmak ???? Merak sarmaya gerek yok. Dostlarının arkadaşlarının yaşadıklarını insanlar bilir

Siz arkadaşlarınız evlenince haberdar olmuyormusunuz nasıl tanıştılar nasıl evlenme teklifi aldı konuşmuyormusunuz?

Boşanmanın da bundan farkı yok. Sizin pek arkadaşınız çevreniz yok herhalde beraber sevindiğiniz beraber

üzüldüğünüz telaşesi olduğunda yardım ettiğiniz derdi olduğunda teselli ettiğiniz. Yakın arkadaş dost böyle bir

şeydir. Umarım bir gün sizin de böyle arkadaşlarınız olur ? İyidir sevinç paylaştıkça artar sıkıntı azalır?

Paylaşacağınız arkadaşlarınızın dostlarınızın olması büyük hazinedir.

Tesekkur ederim. Dilerim kimse yasamaz bu onur kirici durumu.

Onurunuzu, onursuz insanların yaptıkları kırmamalı.
Bunun haricinde zordur yaşanılanlar, size daha farklı zordur, bir başkasına daha farklı...
Allah da ona göre kolaylığını verir illaki. Ben sizin cümlelerinizdeki gücü hissettim, belki bire bir sizin yanınızda olup şahit olamadım ama o cümlelerde gördüğüm şey; sizin onu değil, onun sizi kaybettiği.

Umarım çok daha güzel günler sizinle olur.

Evet var ama malesef berbat bi ilişkileri var ilk ilişkilerdeki çocuklar özelliklede biraz büyükse sürekli sorun oluyor. Yada ilk eşlerin ahı elbet tutuyo. Bir tane örneği var hayatımda 7 aylık evliler sırf adamın parası pulu için kandırmış aralarında dağlar kadar yaş farkı var ama her gün kavga gürültü huzur yok mal mülk olsa nolur hep bi sorun kadının önüne çıkıp ne o.ospuluğunu bırakıyorlar ne k.şarlıgını. Adam zaten pasif kadın kendi kendine mücadele ediyo. Kendini ateşe atmış işte göz göre göre.

Ne öyle işe girerim nede bu damgayı yerim. Berbat bişey.

Peki evliliklerinin iyi gittiğini nereden biliyorsunuz ?

Bu savunmayı anlayamıyorum. Sizin dediğiniz gibi olsun. Evlilik berbat olsun.Bu aldatanı haklı mı yapar?????

Aynı evde yaşanıyorsa aile yemeklerine arkadaş toplantılarına yaz tatillerine yurtdışı gezilerine beraber gidiliyorsa

her akşam aynı sofrada yemek yeniyorsa bu yürüyen bir evliliktir. E hala mutsuzsan konuşur yollarını ayırırsın

karın kabul etmiyorsa bile çıkarsın ayrı eve evlilik kağıt üstünde kalır.

Tesekkurler. O su an icin pek beni kaybetmis havasinda degil. Ikisi de cok mutlu. Biz oglumla yasandi ve bitti deyip yolumuza devam ediyoruz. Duyarliligin icin cok tesekkur ederim. Sozum sana degil ama aldatilmis bu aciyi belki de bir omur icinde yasayacak olanlara burada "zaten evlilik bitmis ki adam aldatmis" diyenler icin sozum: Lutfen boyle genellemelere girmeyin ve lutfen aldatilma yasamadiysaniz bu kadar da kesin hukumlerde bulunmayin. Dort duvar icinde olanlari kimse bilemez. Mutsuz da olsa o yuva, kimse bunu haketmez. Bunun tek cozumu ne halt ediyorsa karsi taraf bunu bosandiktan sonra yapmasidir. Aldatilma varsa zaten o yuvada da sorun vardir ki adam aldatmistir demek aldatmayi normallestirmektir bana gore. Kimse boyle birseyi hak etmez. Sizin deyiminize gore dirdirci da olsa, bakimsiz da olsa...

19 yasinda ama bi 19 da kafada varmis
20 falandi en son. 21 de olabilir. Tam acun ılıcalı şeyma subaşı hikayesi gibi canım sadece kız daha genç ve evlenmeden çocuk yapmadı ama koynuna girdi. Adamın tek çocuğuna kalmasın tüm mirası diye ortak çıkarmaya çalışıyo çocuk yapma amacı o. Bakalım Allah nasip edecek mi..

canim onuru kirik olan asla sen degilsin
onursuz ,gurursuz hatta dahada yazicamda kac kez eski kocalara laf saydirdim diye mune banladi beni
Aldatan suclu ve onur haysiyet yoksunudur aldatilan degil
Melis cok tesekkurler... ayni seyleri yasadik seninle. Hemen hemen ayni zamanlarda. Konularini biliyorum. Cok mutlu olmani dilerim.

Bu konuda ben gecmiste cok yazdim. O yuzden artik cok da yazmak istemiyordum. Sadece genelleme yaparak konusanlar icin tekrar yaziyim. Kendi durumumdan yazarak anlatiyim.
12 yillik evliydim. 4 yillik flortten sonra evlendik. Kolay da olmamisti evlenmemiz. Benim ailemi bu evlilik icin ikna etmek epey uzun surdu. Onun calistigi sirkette hem gelene gidene cay veren hem de telefonlara bakan biriyle aldatildim ben. O kiz hic kandirilmadi yani. Evli oldugumuzu biliyordu. Oglumla ben bazen giderdik oraya. Oglumu kucagina alir severdi kiz. Biz de hep eleleydik eski esimle. Eski esim ve ben gulerek bakardik birbirimize hep. Ayrilmadan birkac gun once demisti oysa " dunyaya yeniden gelsem seninle evlenirim"diye. Hic anlamadim onunla beraber oldugunu. Birgun bir aksam "mutsuzum dusunecegim"diye gitti. Gidis o gidis. Aylarca bekledik oglumla ve bosanirken durusmaya onunla geldiginde ogrendim ben. O yuzden o kadar da kesin konusmayin lutfen ama lutfen. Insan olanin hersey basina gelebiliyormus. Hayat aci da olsa ogretiyor. Dilerim kimse yasamaz.

Tamam da 1 ve 2 numara aslında bir sebep değil sebep bir tane o da aldatan kişinin -özür diliyorum- sütü bozuk olması. Daha makbul alternatif (!) olduğunu düşünüyorsa insan gibi gitsin boşansın aldatmak nedir. Nasıl bir kul hakkına girmektir.

Son düzenleme:
Sadece eşinizden sorumlusunuz aldattığı kişinin size karşı bir sorumluluğu yoktur deniyor bir de, ben olaya bu kadar mekanik bakamıyorum bakmaya çalışsam da vicdanım kabul etmiyor. Nikah bağınız olsun olmasın iki kişi elbirliği ile sizi kandırıyor bu hakka girmek değil de nedir.

Nikah denen şey toplumsal bir kavramdır sadece ama kandırmak vicdanı rahatsız eden bir eylemdir. Olaya kandırmak olarak bakıyorum ben arada nikah var ya da yok.

Her mesajini dikkatle okuyorum canim ve hepside benim icin degerli
Akilli kadinsin ,fikirlerini cok begeniyorum
Nasil olursa olsun aldatilmak cok aci veriyor
Benimkide bastan sona inkar etti durdu en son dun gece geldi ve yine inkar etti yanlis anladin diye
Benimde canimi aldatilmaktan cok inkar yakti
Burda yazan som agizli kizlara bende cok kiziyorum
Cogu evli degil belki,anca cene yapiyorlar
Bende evliligimin tam yerine oturdu hersey sandigim bir doneminde aldatildim
Madem aldatilan hataliysa niye simdi yeniden denemek icin etrafimda donup duruyor bu adam

Şu konudan anladım ki bazı hanımlara göre aldatmak çok da kötü bir şey değil çünkü ortada zaten sevgi bitmiş (!),yuva kalmamış,belki kadın dırdırcıymış,muhtemelen bakımsızmış falanmış filanmış...Yazık...

Muhtemelen diger taraf gittigi icindir. Diger tarafi garantileseydi etrafinda donmezdi. Ben kendi kendime "NEDEN"diye cok sordum, cevabini da bulamadim. Cevap onda ama ben bu cevabi olene kadar ogrenemeyecegim galiba. Artik sorularima cevap da aramiyorum. Cunku gecmisi dusunmekten "an" i kaciriyorum. Iki yildan fazla zamanim aglamakla, sorulara cevap aramakla gecti. Artik benim icin boylesi hayirliymis demek ki deyip geciyorum. Ara ara en cok da burada bosanan ya da aldatilan kadinlarin hayat hikayelerini okudugumda yaralarim tekrar kaniyor ama en cok beni acitan da "zaten mutlu bir evlilik olsaydi adam aldatmazdi" yorumlari. Ben bile cevabini bulamamisken nasil bu kadar emin insanlar onu anlamaya calisiyorum. O zaman aklima su soru takiliyor: Kisi mutsuzsa aldatmasi mubah mi? Mutsuz olan aldatmali mi?
Neyse bu konuyu artik cok da irdelemek istemiyorum. Herseye ragmen hayat devam ediyor. Onlar mutlu mu olacak mutsuz mu bilmem, bildigim tek sey var ben o gunu bekleyerek gecirmeyecegim omrumu. Ben ve evladim mutlu olacak miyiz ona bakmaliyim. O bir donem hayatimin bir yerinde kesisti, bir evladimiz oldu ve bir yol kavsaginda farkli yol secti kendine. Secimini ondan tarafa kullandi. Yoluna onunla mi devam eder, yalniz mi yoksa baskasiyla mi bilemem. Ama ben yolumda yurumeliyim. Oyle de yapiyorum. Sizler de oyle yapin. Sizinle gelen gelsin gelmeyen varsa da birakin yoluna gitsin. Sevgiyle kalin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…