Yüzük mevzusu

Bana pek tekin gelmediler daha tanışma olmadan söz nişan yapmak nasıl mantıktır hangi devirde yaşıyoruz. Aracı neden gidiyor tanıştırdı diye illa he şeyde oda mı olacak?

Nereliler acaba merak ettim
hadi babanızı istemeseler anlarımda annenin neyini görmüş de istemiyorlar daha tanışmıyorlar bile
erkek çocuklar da hep böyle olur birini buldun mu kendi ailelerini unuturlar.

Ben de kızın yerinde olsam müstakbel kayınvalidemle alışveriş esnasında değil daha doğru dürüst bir ortamda tanışmak isterdim.
Anneniz ve sizin için de geçerli bence.

Garip olan kızın ailesi abinizi tek kabul ediyor ama annenizi kabul etmiyor ve tanışma olmamasını bahane ediyor çok saçma o zaman tanışma olmadıysa abiniz de gitmesin. Geçmiş olsun abiniz gözü kapalı gidiyor. Üzüldüm size. Gelin şimdiden böyleyse evlenince izin alıp konuşursunuz abinizle.

Görücü usulü böyle olmaz ki ya tanıştırılmışlar tamam da çocuğun ailesi gider kızın ailesi gelir bi aileler birbirini görürler,sonra yola çıkılır. Aile tanışmadan görücü usülü de olsa kız verilmez en azından bizim burda öyle diyeceğim de neyse burası da İstanbul ya neyse. Ama görücü usulü böyle kızın tarafı hemen kız vermez benim bildiğim.Görücü usulünde bizimkiler aileyi didik didik ediyorlar.

Aracı olan kişiyi benim ailem ve kızın ailesi tanıyor diye ortada geziyor ben de ilk duyunca çok şaşırdım dur bismillah tanımadan tanışmadan gelip gitmeden bu ne acele yüzük istiyorlar tepkisi verdim demek ki sadece bana garip gelmemiş kızın annesi Kütahyali babası tekirdagliymis

Benim asıl şaşkınlığım biz samsunlu eşimin ailesi Trabzonlu sevgiliydik aileler birbirini tanisin diye ilk kadınlar geldi sonra erkeklerle beraber gelindi 3. De isteyelim yüzük takalım denildi ERKEK tarafından babam kesinlikle kabul etmedi 2 defa daha geldiler mecburen oysa usulü ne ise yapmışlardı ben babama çok şaşırdım nasıl tanımadan yüzük almayi takmayı kabul etti diye

sevgili olunca güvenemeyip, görücü oluna güvenen aileler topluluğu kursunlar.. valla ya ne diyim..
bizimkilerde de o bakış açısı vardı o yüzden diyorum.

öyle saçmalık olmaz..
anneniz bi derleyip toplasın.
tanışılmadan söz olmaz demek zorundasınız..
yoksa kendi düşen ağlamaz diyeceksiniz...

Abinde iyiki bir kiz bulmus ailesini aninda ayakalti etmis. Bi basina tanismaya gidip, bir başina karar almis onlarla birlik olup. Abin ailesini saymazsa elalemde saymaz. Ailesi yokmus gibi davranmis resmen.
Bana gore bu yuzuk islerini filan ciftler yapar birsuru insan gitmeye gerek yok ama sizin duzeninize gore yorumum bu.

Yüzük almak 3 saatlik, parmaga takmak 3 saniyelik iş. Aceleye getirmeye gerek yok. Kizin ailesi nasil abinizi gorduyse, sizin de kizla tanışmak hakkiniz. Yüzük secilmeden önce ailece bir araya gelmelisiniz. Ya siz onlara gidin ya onlar size gelsin. Aileler birbirine uygun mu, iki taraf birbirini bi görsün. Yüzük her zaman takılır. Takildiktan sonra bi sorun çıkacağına, takilmadan önceki ihtimaller bi gozle gorulsun

Kizlarini kakalamaya calisiyolar bence. Bu kizin babası oglan aksam yemegine gelince hic dememis mi bunun anasi babasi yok mu diye? Kizin annesi gidiyor ise sizinkide gitmeli.

Haklısın
Abin yanlış yapıyor
Kız tarafida rengini belli etmis

Ne olursa olsun her iki ailede birlikte görüşür .
Ben gitmeden nasıl yüzüğe karar verilir ki , çok yanlış geldi bana .Yani annenin de mutlaka gitmesi gerekli .

Abinde buldumcuk olmuş ayrıca biraz tanısalardı hemen yüzükmü olur annneniz yada babanız birebir konuşsun abinizle
Dine bu kadar gömülü tipler genelde bu şekilde görür direk evlenir onlar hayata biraz farklı bakıyolar ama halbuki evlilik bu şekilde olmamalı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…