Yüzük mevzusu

Arkadaşlar tek olmadığıma sevindim bu konuda kendi kendimi yedim sabahtan beri abimi aradım güzellikle abi senin tek gitmen gerçekten uygun düşmez annemde gitsin yanında dedim diyor hayırdır yani tek gidince ne oluyor dedi bende dedim benimde kızım var ben kızım için böyle birşey istesem erkek tarafından bir kişi bile olmasa yanında yanlış anlarım acaba kızımı istemiyorlar mi yok sa diye düşünürüm dedim abim de tek gidince yoksa biz bu adamı kafalariz derler diye mi düşünüyorsun dedi ben şok oldum ya dedim abi çok yanlış anladın neyse sen nasıl istersen öyle olsun ben karışmıyorum dedim öyle kapattık telefonu

İnanın ben bu yuzuk olayını duydum dedim abime abi boş gitme belki kız pırlanta seçer mahcup olursun kızla annesini yemeğe davet et kabul etmezlerse çaya davet et demistim yani bu şekilde tepki alınca çok üzüldüm anne me de desem kadın çok kırılır ortada kaldım resmen

yani canım annen olmadan olur mu? neden anneni istemiyorlar? neden ailenizden birini istemiyorlar? ve neden işi bu kadar aceleye getiriyorlar? bence çok saçma annenin her türlü bulunması gerek.

Bence sız karışmayın yoksa kotu olan sız olacaksınız malesef yapacak birşey yok abınızın ayıbı

Bence sız karışmayın yoksa kotu olan sız olacaksınız malesef yapacak birşey yok abınızın ayıbı
Bence de şu an tatildeyim eve geçince babamla konuşacağım en azından yüzük için çok erken olduğunu söyleyeceğim pek dinlemez dik baslidir babam eğer o da ters teperse sessiz sessiz susup izleyeceğim napayim elimden geleni yaptım artik

yani canım annen olmadan olur mu? neden anneni istemiyorlar? neden ailenizden birini istemiyorlar? ve neden işi bu kadar aceleye getiriyorlar? bence çok saçma annenin her türlü bulunması gerek.
Tanışmadık diye Annem siz abimi tek istiyorlar canim

İşi cok aceleye getiriyorlar. Bir ön tanışma olur. Aileler birbirlerini davet eder sonra da söz takilir.
Yani oldu olacak direk nikah günü alsalarmis.
Abinizi de kaybetmissiniz artık ne diyeyim..

basınızA ıs almayın dıkkat edın. Malum görümce meselesı

Bu ne saçma iştir yahu.
Anne neden gitmesin istemeye mantıksızlığa bak.
Oldu olacak aracı kimlikleri alıp gün alsın nikah dairesinde buluşulsun.
Görücü usülünü amma abartmışlar.
İstemeye değil yüzük seçmeye gitmiyor anne , benim anladığım.

Konu sahibi aileler bir tanışsaydı usülen bir sorma soruşturma falan oluyor onlar yapılsa idi hiç değilse. Valla böylesi çok acayip olmuş.

Okudugum nişan-söz konularında sıcak,olumlu bir hava olurdu. Ama Şu an konuyu okuyunca ciddi anlamda içim ürperdi !

Daha tanışılmadı diye anneyle karşılaşmak istemiyolar ama daha tanışmadıkları ailenin oğluyla kızlarını evlendirmek için koştur koştur yüzük almaya gidiyolar, bu nasıl iş ?

Abin bu evliliği yaparsa, abinizin yüzünü bir daha göreceğinizden pek emin değilim. Şimdiden sizi saçma bahanelerle saf dışı bırakıyorlar. Telefon konuşmasından anlaşılacağı üzere Abiniz bile ufaktan size cephe almaya başlamış geçmiş olsun.

Oh oh suyundan da koyun. Tanismadik diye erkek ailesini istemezler sozde dindarlar ama tanimadiklari adami kuyumcu kuyumcu gezdirmeyi bilirler. Ne ala memleket! Araci adamin kuyumcuda isi ne nerde gorulmus aracinin altin almaya gturuldugu?? Araci arayi yapar cekilir. Saf abiniz belki de bir sebekenin eline dustu haberi yok tam bir buldumcuk. Ben senin yerinde olsam kuyumcuyu basarim

Canım abimle aram bozulmasın istiyorum bu güne kadar hiç çatışmamız olmadı aramızda kavga gürültü olmadı şimdi bu yüzden korkuyorum ki aramız bozulacak abim şu an ilkleri yaşıyor o yüzden hevesli mutlu değişik bi ruh halinde normalde durmayacağım lafları duydum şaşkınlığım bu yüzden

Simdiden boyleyse kiz tarafindan cok cekeceginiz var soyleyim

Benim bildiğim görücü usulünde önce anne gider kıza bakar, sonra damat adayı gelin adayı ile tanışır. Muhafazakârlıktan istemiyorlar desem aracı ve abinizi istemezlerdi zaten, ilk anne ve sizi davet ederlerdi. Bence dolandırıcılar abinizi saf görmüşler, oldu bittiye getiriyorlar. 3-4 ay sonra da bir sebep bulup, boşanma davası açıp, maddi açıdan sömürmeye çalışacaklardır sizi, ben böyle bi kaç olaya denk geldim. Anneniz, siz falan olaya dahil olursanız bir şeyleri fark edersiniz diye istemiyorlardır.

Bir tekirdagli olarak soyluyorum simdiye kadar sadece kiz annesinin yuzuk almaya gittigini hic gormedim.abiniz sakin oldugu bi zaman konusun hatta siz ailenizle konusn mesela babaniz konussun onunla yada ailede sozu gecen biri belliki sizi dinlemeyecek.ama bu sekilde olmaz aileler mutlaka tanismali.eger bu isin icinde bir is cikarsa abiniz daha cok uzulecek.basta onlem almakta fayda var ama dedigim gibi sizden daha cok dinleyecegi birileri vardir mutlaka

Bence bu islere 3.kisiler karistirilmamali ben nisan bohcami bile sadece esimle aldim kimse gelmedi. İsin dini tarafina saygim.sonsuz sukur muslumaniz dogru olan da evlenecek ciftlerin yanlarinda birilerinin olmasidir. Fakat dinde kalp kirmada yoktur sizin anneniz in gelmesinde ne gibi bir mahsur olabilir bence abiniz yanlis yapiyor. Bunca yillik annesini kirmamali kiz cok bulunur ana bulunmaz.hakllrinda hayirlisi olsun .

1 kere bile gidilmemiş korkarim sorunda bu ....... gelme gitme tanışmak yok istemiyor kızın ailesi yüzük takarız olur biter havasındalar oglanin anne gelmesede tanisilmasada olurmus yanlis sam duzeltin lütfen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…