- 6 Ekim 2013
- 2.429
- 3.668
- 333
- Konu Sahibi Lovedreams
-
Daha sizin aileyi tanimadan babasi nasil yuzuk takmak istemis? Cok meraklilar sanirim kizlarini vermeye. Ben olsam annesini babasini gormedigim tanimadigim adama kizimi vermem.Öncelikle hayırlı cumalar KK hatunlari..
Konum abimle ilgili..
Abim şu an 26 yaşında. 11 yaşından beri yurtlarda kaldı hem kuran eğitimi hem lise üniversite eğitimini gördü ve hoca olmayı tercih etti. Abim aracı sayesin de kendi gibi hoca bir kız ile tanıştı görücü usulü yani ve birbirlerini beğendiler nasipse evlenmek istiyorlar. Kandil gecesinin ertesi günü tanışmak için aracı olan adamla kızın evine gittiler ve iki tarafında olumlu olması sebebiyle bir sonra ki cumartesi günü evlerine davet edildik buraya kadar hiç bir problem yok.
Asıl sorun şu ki biz bu aile ile hiç tanışmadık abim gördü sadece kızın babası abimi çok sevmiş ve gelirken yüzük getirin tanışma isteme söz aynı gün olsun demişler tabi bize uyarsa babamda olur demiş. Önümüzde ki hafta perşembe günü kiz annesi aracı olan adam ve abim yüzük sececekler annemle konuştum ve onun ilk oğlu olduğu için heves etmiş gelmek istiyordu bana söyledi bende abime söyledim annemde gelse olur mu diye abim biraz bozuldu anlatmaya çalıştım işte hem iyi olur kızın annesi gelmese neyse ama madem geliyor annemde gelsin seninle dedim anladığım kadarıyla tanışma olmadığı için kız tarafı abimin yanında kimseyi istememiş abim bu sebepten annemin gelmesini istemiyor ima etti direkt söylemedi ben biraz bozuldum yani açıkçası bu duruma söyleyin yanlışım varsa bu konu hakkında annemde gitsin diye ısrar etmeyeceğim acaba bozulmak ta haksiz miyim sırf kız tarafı istemiyor diye annemin gidememesi için.
Yani şöyle haber gelmiş daha sabah öğrendim detayı kızın tarafında adet varmış söz günü kıza hediye kıyafet ve ayakkabı alınırmış kız tarafı aracı ile haber göndermiş babalara biz ayakkabı ve elbise istemiyoruz onun yerine yüzük kaliteli olsun pırlanta alsınlar demişAbinizi yalnız bırakmayın, ama güzellikle.. sonra zaten sevilmediğini düşünen bir adama 'baak seni sadece ben seviyorum sadece ben umursuyorum' diyerek kendine bağımlı hale getiriyor bazı kadınlar. Bozuk olan psikolojiyidaha da bozarak. Siz onu sevdiğinizi her fırsatta belli edin derim...
Yani şöyle haber gelmiş daha sabah öğrendim detayı kızın tarafında adet varmış söz günü kıza hediye kıyafet ve ayakkabı alınırmış kız tarafı aracı ile haber göndermiş babalara biz ayakkabı ve elbise istemiyoruz onun yerine yüzük kaliteli olsun pırlanta alsınlar demiş
Abimin yanındayım ama şöyle bir durum var şu an her şeyi yanlış anlayacak kıvamda kendisi
Ben olsam bu kızla nişanlanmasına müsade etmezdim, niyetleri kötü bu ailenin dolandırıcı olmasalar bile ki bence dolandırıcılar. Giysi ne para edecek ki; ama pırlanta tekrar satılırken yöne iyi para ediyor, takı olduğu için de boşanma evresinde kızda kalacak. Ben böyle bir davaya denk gelmiştim, kız 2-3 ay sonra sudan bir sebep bulup boşanmaya çalışıp 100bin istemişler tazminat olarak, Yargıtaya gitmiş dosya, o ara bana bu kadar paraya hükmederler mi sence diye sormuşlardı, ne oldu sonra bilmiyorum; ama bana o olayı hatırlatıyor bu olay, onlar da böyle apar topar vermişler kızı ve kızın da yaşı 19-20 falandı.Yani şöyle haber gelmiş daha sabah öğrendim detayı kızın tarafında adet varmış söz günü kıza hediye kıyafet ve ayakkabı alınırmış kız tarafı aracı ile haber göndermiş babalara biz ayakkabı ve elbise istemiyoruz onun yerine yüzük kaliteli olsun pırlanta alsınlar demiş
Abimin yanındayım ama şöyle bir durum var şu an her şeyi yanlış anlayacak kıvamda kendisi
Ciddi misiniz ya bu çok kötü bir şey Rabbim korusun böyle insanlardan bende eve yeni geldim bu sabah babalara gidemedim sadece telefonda konuştuk babamda rahatsız oldu bu durumdan ben kesinlikle alınmaması gerektiğini söyledim hani tanırsın tanışırsın aileler kaynasır kız ve oğlan zaten birbirini beğenmiş istedikleri pırlanta olsun belki ahım şahım birşey alamayız ama en azından kızın gönlü olurdu bunlar 300 en fazla 400 liralık elbise ayakkabıdan vazgeçip yerine 2 3 bin TL'lik pırlanta istiyorlar cidden midem bulandı bu konudan artık abim desen kapali kutu kalp kırmadan nasıl konuşulur yol yordam gösterilir tıkandım kaldımBen olsam bu kızla nişanlanmasına müsade etmezdim, niyetleri kötü bu ailenin dolandırıcı olmasalar bile ki bence dolandırıcılar. Giysi ne para edecek ki; ama pırlanta tekrar satılırken yöne iyi para ediyor, takı olduğu için de boşanma evresinde kızda kalacak. Ben böyle bir davaya denk gelmiştim, kız 2-3 ay sonra sudan bir sebep bulup boşanmaya çalışıp 100bin istemişler tazminat olarak, Yargıtaya gitmiş dosya, o ara bana bu kadar paraya hükmederler mi sence diye sormuşlardı, ne oldu sonra bilmiyorum; ama bana o olayı hatırlatıyor bu olay, onlar da böyle apar topar vermişler kızı ve kızın da yaşı 19-20 falandı.
Valla çok ciddiyim. Onlar da aracı olan oğlan tarafında bir komşuydu, kadın bunlara iyi demiş bunlar da çok araştırmamış, ne dedilerse de yapmışlar. Bu boşanma olayı çıkınca araştırmışlar, kızın teyze mi neyi bilmiyorum tam; ama o da böyle evlenip-boşanıp tazminat alıyormuş sürekli. Aracıya çok da güvenmeden iyice araştırın, sonra olacaksa olsun iş; ama siz de ağırlığınızı koyun, bizim de böyle adetlerimiz var diye, bu aile sizi sömürecek bence.Ciddi misiniz ya bu çok kötü bir şey Rabbim korusun böyle insanlardan bende eve yeni geldim bu sabah babalara gidemedim sadece telefonda konuştuk babamda rahatsız oldu bu durumdan ben kesinlikle alınmaması gerektiğini söyledim hani tanırsın tanışırsın aileler kaynasır kız ve oğlan zaten birbirini beğenmiş istedikleri pırlanta olsun belki ahım şahım birşey alamayız ama en azından kızın gönlü olurdu bunlar 300 en fazla 400 liralık elbise ayakkabıdan vazgeçip yerine 2 3 bin TL'lik pırlanta istiyorlar cidden midem bulandı bu konudan artık abim desen kapali kutu kalp kırmadan nasıl konuşulur yol yordam gösterilir tıkandım kaldım
Çok haklısınız bu gibi insanlar çok maalesef elimizden geldiğince ağır hareket edeceğiz usulüne uygun şekilde iyice tanımadan asla alelacele hareket etmeyeceğiz babamda benimle aynı fikirde olduğu için içim de rahatValla çok ciddiyim. Onlar da aracı olan oğlan tarafında bir komşuydu, kadın bunlara iyi demiş bunlar da çok araştırmamış, ne dedilerse de yapmışlar. Bu boşanma olayı çıkınca araştırmışlar kızın teyze mi neyi bilmiyorum tam; ama o da böyle evlenip-boşanıp tazminat alıyormuş sürekli. Aracıya çok da güvenmeden iyice araştırın, sonra olacaksa olsun iş; ama siz de ağırlığınızı koyun, bizim de böyle adetlerimiz var diye, bu aile sizi sömürecek bence.
Aynen bizde nabza göre şerbet oldu sadece:) bide farklı şehirler olunca kv sürekli git gel zor yani.Bana kalırsa ya onlarsız ya da onlarla olmalı. Herkes anlayamayabilir. Herkesin hevesi var ayrıca. Sadece kız evlenmiyor ki diğer tarafın da oğlu evleniyor. Ben kimsenin olmamasını tercih ederim, ya da birileri gelecek ve ben rahat edemeyeceksem gider önceden yüzüğü beğenir, sonra onlarla almaya giderim. Herkes hevesini almış olur..
Aynen çok doğru benim eşimin bile ilk annesi ablaları teyzeleri geldi tanismaya sonra 3 defa daha erkekler ve kadınlar geldi 3. De yüzük takıldı biz sevgiliydik ama görücü usulü gibi oldu usulü neyse onu uygulamak lazımken kız tarafının bu değişik istekleri beni çok şaşırttı ben de cumartesi günü bakalım nasıl insanlarmış göreceğiz gerekirse o gün yüzük takılmayacaktanımadıkları aile diye yüzük almaya beraber gidemiyorlar ama kızlarını o tanımadıkları aileye dahil etme peşindeler
bu ne perhiz bu ne lahana turşusu
ayrıca bu muhafazakar aile abinizi ve aracı erkeği nasıl zırt pırt eve alıyor onlara ters olması lazım hatta bu işlerin kadınlar arasında halledilmesi lazım
Benim abim yok erkek kardeşim var asla izin vermem bu tarz evliliğe isterse adım ara bozana çıksın
Öyle damdan düşer gibi kız istemeye gidilecek madem bu şekilde hareket ediyorlar bizde onlar gibi yapacağız ben annem için üzüldüm sadece gerisi pekte mühim değil diBöyle bi evlilik yapıyosa böyle abuk subuk adetleri de göze alacak bozulacak bişi yok
İki taraf birbirini tanımıyor diye kızın annesi daha "1" kez gördüğü adamla yüzük seçmeye gidiyor abim tek ve o ne alakaysa aracıyla gidiyor annem kızın annesi gitmese asla gideyim demez heves etmesi ilk oğlum diye birde kızı ve annesini merak etti ön tanışma olur dedi bizde o yüzden istedik canım mantıksız konu keşke bi tanışmış olsaydık sonra kiz abim gitsinler yüzük mu seçerler naparlarsa yapsınlar ben de tek gitmiştim çünkü en temizi bu kız erkek yalniz gitmesiYüzük almaya cümbür cemaat mi gidilir,bunun nesine heveslenilir ben anlayamadım,onun annesinin,sizin annenizin ve aracının gitmesine gerek yok,bırakın şu adetleri yahu..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?