Yüzük mevzusu

Abinizi yalnız bırakmayın, ama güzellikle.. sonra zaten sevilmediğini düşünen bir adama 'baak seni sadece ben seviyorum sadece ben umursuyorum' diyerek kendine bağımlı hale getiriyor bazı kadınlar. Bozuk olan psikolojiyidaha da bozarak. Siz onu sevdiğinizi her fırsatta belli edin derim...

Daha sizin aileyi tanimadan babasi nasil yuzuk takmak istemis? Cok meraklilar sanirim kizlarini vermeye. Ben olsam annesini babasini gormedigim tanimadigim adama kizimi vermem.

Yani şöyle haber gelmiş daha sabah öğrendim detayı kızın tarafında adet varmış söz günü kıza hediye kıyafet ve ayakkabı alınırmış kız tarafı aracı ile haber göndermiş babalara biz ayakkabı ve elbise istemiyoruz onun yerine yüzük kaliteli olsun pırlanta alsınlar demiş

Abimin yanındayım ama şöyle bir durum var şu an her şeyi yanlış anlayacak kıvamda kendisi

Ya Allah Allah bu nasıl bi istek anlamadım gitti.
Benim başıma gelse galiba şöyle bişey yapardım. Daha tanışmadan ilk defa gördüğüm bi kıza yüzük takmazdım. Anneniz kız tarafını arasın ve müsait oldukları bi gün gidip kadınlar gündüz otursunlar. Anneniz siz oğlumuzu gördünüz ama biz kızımızla da bi tanışalım desin. Alın pasta gidin evlerine. Gündüz bi oturun evlerin çay kahve için bi iki saat oturun. Hemde isteklerini ne istiyorlarsa direkt size söylesinler. Belki çok seveceksiniz aileyi belki hiç sevmeyeceksiniz. Pırlanta mı alınır kaşıkçı elması mı alınır ona göre karar verirsiniz. Bunun için abinizin araya girmesine gerek yok. Dünürler tanışacak deyin.

Karşınızda çok dişli bir aile var. Bismillah ya bu nedir .. arada bir geçmiş olur hatır olur istek yüzük yaparsın da yuh diyorum şuan...

Ben olsam bu kızla nişanlanmasına müsade etmezdim, niyetleri kötü bu ailenin dolandırıcı olmasalar bile ki bence dolandırıcılar. Giysi ne para edecek ki; ama pırlanta tekrar satılırken yöne iyi para ediyor, takı olduğu için de boşanma evresinde kızda kalacak. Ben böyle bir davaya denk gelmiştim, kız 2-3 ay sonra sudan bir sebep bulup boşanmaya çalışıp 100bin istemişler tazminat olarak, Yargıtaya gitmiş dosya, o ara bana bu kadar paraya hükmederler mi sence diye sormuşlardı, ne oldu sonra bilmiyorum; ama bana o olayı hatırlatıyor bu olay, onlar da böyle apar topar vermişler kızı ve kızın da yaşı 19-20 falandı.

Ciddi misiniz ya bu çok kötü bir şey Rabbim korusun böyle insanlardan bende eve yeni geldim bu sabah babalara gidemedim sadece telefonda konuştuk babamda rahatsız oldu bu durumdan ben kesinlikle alınmaması gerektiğini söyledim hani tanırsın tanışırsın aileler kaynasır kız ve oğlan zaten birbirini beğenmiş istedikleri pırlanta olsun belki ahım şahım birşey alamayız ama en azından kızın gönlü olurdu bunlar 300 en fazla 400 liralık elbise ayakkabıdan vazgeçip yerine 2 3 bin TL'lik pırlanta istiyorlar cidden midem bulandı bu konudan artık abim desen kapali kutu kalp kırmadan nasıl konuşulur yol yordam gösterilir tıkandım kaldım

Son düzenleme:
Valla çok ciddiyim. Onlar da aracı olan oğlan tarafında bir komşuydu, kadın bunlara iyi demiş bunlar da çok araştırmamış, ne dedilerse de yapmışlar. Bu boşanma olayı çıkınca araştırmışlar, kızın teyze mi neyi bilmiyorum tam; ama o da böyle evlenip-boşanıp tazminat alıyormuş sürekli. Aracıya çok da güvenmeden iyice araştırın, sonra olacaksa olsun iş; ama siz de ağırlığınızı koyun, bizim de böyle adetlerimiz var diye, bu aile sizi sömürecek bence.

Çok haklısınız bu gibi insanlar çok maalesef elimizden geldiğince ağır hareket edeceğiz usulüne uygun şekilde iyice tanımadan asla alelacele hareket etmeyeceğiz babamda benimle aynı fikirde olduğu için içim de rahat

Aynen bizde nabza göre şerbet oldu sadece:) bide farklı şehirler olunca kv sürekli git gel zor yani.

tanımadıkları aile diye yüzük almaya beraber gidemiyorlar ama kızlarını o tanımadıkları aileye dahil etme peşindeler
bu ne perhiz bu ne lahana turşusu
ayrıca bu muhafazakar aile abinizi ve aracı erkeği nasıl zırt pırt eve alıyor onlara ters olması lazım hatta bu işlerin kadınlar arasında halledilmesi lazım
Benim abim yok erkek kardeşim var asla izin vermem bu tarz evliliğe isterse adım ara bozana çıksın

Aynen çok doğru benim eşimin bile ilk annesi ablaları teyzeleri geldi tanismaya sonra 3 defa daha erkekler ve kadınlar geldi 3. De yüzük takıldı biz sevgiliydik ama görücü usulü gibi oldu usulü neyse onu uygulamak lazımken kız tarafının bu değişik istekleri beni çok şaşırttı ben de cumartesi günü bakalım nasıl insanlarmış göreceğiz gerekirse o gün yüzük takılmayacak

Böyle bi evlilik yapıyosa böyle abuk subuk adetleri de göze alacak bozulacak bişi yok
Öyle damdan düşer gibi kız istemeye gidilecek madem bu şekilde hareket ediyorlar bizde onlar gibi yapacağız ben annem için üzüldüm sadece gerisi pekte mühim değil di

Yüzük almaya cümbür cemaat mi gidilir,bunun nesine heveslenilir ben anlayamadım,onun annesinin,sizin annenizin ve aracının gitmesine gerek yok,bırakın şu adetleri yahu..

Yüzük almaya cümbür cemaat mi gidilir,bunun nesine heveslenilir ben anlayamadım,onun annesinin,sizin annenizin ve aracının gitmesine gerek yok,bırakın şu adetleri yahu..
İki taraf birbirini tanımıyor diye kızın annesi daha "1" kez gördüğü adamla yüzük seçmeye gidiyor abim tek ve o ne alakaysa aracıyla gidiyor annem kızın annesi gitmese asla gideyim demez heves etmesi ilk oğlum diye birde kızı ve annesini merak etti ön tanışma olur dedi bizde o yüzden istedik canım mantıksız konu keşke bi tanışmış olsaydık sonra kiz abim gitsinler yüzük mu seçerler naparlarsa yapsınlar ben de tek gitmiştim çünkü en temizi bu kız erkek yalniz gitmesi

Onun annesinin gelme sebebi kızını yanlız bırakmamaktır. Ama sizin annenizin gelmesi bence saçma alt tarafı bir yüzük seçilecek nesine heves ediliyor anlamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…