Yüzük mevzusu

Abinizin yetişme tarzi bana cok ters. Asla oglumu bu sekilde tam da ergenlik caginda yurtlarda buyutmezdim, ne kadar isabetli bir fikirde oldugumu da teyit etmis oldum. Omrunun yarisindan fazlasini sizden uzakta gecirmis biri olarak aile kavramina verdigi onem azalmis bence. Gordugu ilk limana sıkı sıkı sarılma derdinde. Tabii ki ana kuzusu olmasini beklemiyir hic kimse ama bu kadar da buldumcuk olunmaz ki ama! Kizin annesi geliyorsa oglanin annesi de gelmeli elbet. Gayet yerinde bir talep olmus sizinkisi. Anneniz ve sizin adiniza uzuldum.
Ilerinde dunurlerinizden cekeceginiz var gibi.
Abinizin ve sizin hakkinizda hayirlisi..

Teşekkür ederim canım abim bu şekilde olmayı kendi seçti annem babam yada başka birinden her hangi bir baskı vs bende yurtta kaldım başta istedim ama sonra yapamadım ailemden uzak kalmak zor geldi ayrıldım abim ise lise üniversite hayatı oralarda geçti mesleğini değil hocalığı seçtiği için 3 yildir hocalık yapiyor bizden uzak kaldığı doğru aile kavramını yitirdi hiç kız arkadaşı olmadığı için bu ilgi alaka hoşuna gitti inanın kardeşim çok aktif bir kişi ve ikisinin karakteri oldukça zıt bizim aile de zorlama yoktur bu dini konularda işte dediğim gibi abimin karakteri bu şekilde ağır biri oturuşu yürüyüşü konuşması gülmesi bile degisik tir abim.adına üzülsem mi sevinsem mi bilemedim

Niyetim sizi kirmak degil ama...

Anne babasi sahip ciksa, evinde rahat olsa hicbir cocuk 11 yasinda yurtlarda kalmak istemez bence. Ya da aile tarafindan da yillar boyunca bu hayat tarzi ovulmuse ancak oyle kendi rizasi ile kabul eder. Ben uzuluyorum boyle medrese stile yaşayan cocuklara. Dunyadan bihaber, soyutlanmis bir ortamda bir ortamda buyuyup sonra boyle ilk gordukleri sevgi kirintisina kaniyorlar...

Sorunun temeli abinizin buyume tarzi, onceliginde siz yoksunuz ve bence artik cok gec.

Peki, yillardir "hocalik" yapan abinize sorun bakalim: anne hakki gozetmemek dine sigiyor mu?

Soracağım da ters tepiyor işte ben bu mevzuyu eve gelince abimi davet edeceğim telefonda olmuyor çünkü anlaşamıyoruz yanlış anlıyor bizi

Bence sizde nişandan önce bir davet yapın evinize çağırın hanımları.

Cok saçma yangından mal mı kacırılıyor abınde bıraz yaşının adamı olsun

daha aileler tanışmadan birbirini tanımadan yüzüklerin alınmasıda bana ilginç ve sacma geldi. kızın annesi geliyorsa sizin annenizde gidebilirdi sonuçta

Abiniz yillarca evden uzakta yetistigi icin anne baba yani aileyle cok icli disli olamamis canik. Uzakta buyuyen tum tanidiklarim abin gibi. Iliski kopuklugu oluyor. Suan abinin gozunde herseyi ben hallettim simdiye kadar kendimden baskasina ihtiyacim yok gozuyle bakiyor. Dogal olarak kizla ailenin tanismasi yada annenin sizin oyle biseye katilmak istemeniz onemli degil. Abinin yaptigi yanlis ama yetisme tarzida hakli oldugunu gosteriyor olabilir. Bu yuzden hic alinmayin ellemeyin evlensin istedigiyle. Siz gormek tanismak zorunda da degilsiniz. Belki hic anlasamayacaginiz bir aile. Abin isterse olur samimiyet. Gorunus ilerde abin sizi hic onemsemeyecegini gosteriyor. Siz ne yaparsaniz yapim abinin gozunde vazifesiydi etiketi yapsmis olcak. Bosverin uzulmeyin boyle bisey icin

Arkadaşlar çok haklısınız inanın dünden beri sakın kafayla sizin söylediklerinizi düşününce çok çok hak verdim işin içinde olunca net düşünemiyor dışardan başka bir gözün gördükleri yorumu bana iyi geldi bu saatten sonra asla abimi tek bırakmayacağım isterlerse adım kötü görümce olsun abim bizi istesede istemese de bu iş usulüne uygun olacak ilerde üzüleceğine şimdi üzülsün

İnanın kendi uzak kalıyor abimle benim evimin arası yürümekle 5 dk gelmiyor yoğunum diye ben bizde kusur görmüyorum inanın

kesinlikle katılıyorum.

valla oyle dusundum boyle dusundum yok olmadi yani. konu bastan sona benim mantigima uymuyor.
amankizin annesi gidiyorsa sizin anneniz de gitmeli.
soylemeden edeneyecegim yillarca yurtlarda kalan aile hayati bilmeyen bi adamin annesini hemen ikinvi plana atmasi pek sasirtici bir durum degil yanim umarim ilerde kendi cocuklarini da anan baba sevgisinden uzakta yurt koselerinde buyutmezler.

hadi gozumuz aydin o zaman bi kac yil so ra da sizin gelin gelir burda konu acar gorumcem kocamla arama girdi diye.

Evlenmeden önce ortalığı karıştıran ben miyim canım kimseyle ara bozmak istemem ama daha tanımadan etmeden abimle annesi dahil yüzük seçmeye giden ve aynı zamanda annemi vs istemeyen onlar iyi ben mi kötü oldum yani

Benmde evliliğim tam anlattğn şekilde oldu. Yani her iki tarafıda anlayabiliyrm. Ama annenin böyle bir talebi varsa abin karşı tarafla konuşsun. Söz günü gitsinler yüzük almaya.( tabi şehirler farklıysa)
Benm kv gelmedi yüzüğe. Erkek kardeşimede annem gitmemişti. Kız anneleri vardı genelde:) zaten kv olsaydı ben herlde hiç rahat edemezdim. Şimdide anneme hep anne bak beni düşün ben olsam rahat edemezdm sende ona göre davran geline derim.

Bana kalırsa ya onlarsız ya da onlarla olmalı. Herkes anlayamayabilir. Herkesin hevesi var ayrıca. Sadece kız evlenmiyor ki diğer tarafın da oğlu evleniyor. Ben kimsenin olmamasını tercih ederim, ya da birileri gelecek ve ben rahat edemeyeceksem gider önceden yüzüğü beğenir, sonra onlarla almaya giderim. Herkes hevesini almış olur..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…