Zayıf dediğim kedim...

CiRiLLA

Pro Üye
10 Ekim 2014
32.991
148.713
798
Bir ara kedimin kilosuna takmıştım ama kilo aldı şuan 5 kilo koca bir kız oldu. Daha fazlasını almamasını söyledi hekim dikkat ediyoruz. Son kontrolde tüylerinin mat olduğunu söyledi. N&D tahılsız mama yediriyorum, tavuklu mama almıyorum. Gimcat in yaş mamalarını yediriyorum. Ara ara hep multıvıtamın macunda kullandım. Ama tüyleri neden böyle oldu anlamadım.

Hekim balık yağı önerdi ama pek oralı olmadım niyeyse ve gimcat beauty paste aldım tüyleri için cumartesıden berı kullanıyorum ama işe yarayacak gibi gelmiyor yada ben hızlı sonuç bekliyorum. Okuduğum kadarıyla balık yağı hızlı sonuç verıyormuş ve çoook faydalıymış adamı dinleseydım keske dedım ama kiloda aldırıyormuş. Bu düşündürüyor. Hekimede tekrar soracağım . Balık yağı kullanan varsa bılgı verebılır mı ve hangi markadan memnun kaldınız? Şurup olarak içirmek mi kolay olur kapsül olarak mı?

Marka aklımda değil ama şurubu boş şırıngayla içirmek kolay olur diye düşünüyorum. Kuru mama,yaş mamanın da balıklısı tüylerini güzelleştirir,sağlamlaştırır ve dökülmesi nispeten azalır :)

Bir önceki mama balıklıydı, kuzuluyu alalı 2 hafta fılan olmuştur. Yaş mamalarıda genelde balıklısından alıyorum. Aşırı bir dökülme yok, keçe gıbıde degıl tüyleri ama parlak değil. Şurubu deneyeyim hekimide sallamamış gibi oldum sımdı ona marka sorcam utandım ama bilmişlikten degıl zaten benımde kafama takılmıştı tuylerı ve paste düşünmüştüm onu belırtmek istemiştim aslında

Benim kız da Acana yiyordu yaklaşık 2 senedir, tüyleri vs çok iyiydi ama kısırlaştırdıktan sonra N&D ye geçtik tahılsız kullanıyoruz, çok yiyor hemen kilo aldı ama tüy dökmeye başladı ve afedersiniz dışkısı iğrenç kokuyor artık Keşke Acana'nın kısırlaştırılmış maması olsaydı. Ve bizim mama tavuklu çünkü hiçbir iyi markanın hem balıklı hem kısırlaştırılmışını bulamadım.

Dişi kediler için illa kısır mama gerekmediği söyleniyor. Kaliteli, tahılsız mama önerılıyor. Bende İlk kısırlaştırıldığında N&D nın tahılsız kısırlaştırılmış tavuklu mamasını almıştım ve inanılmaz çok yıyordu, tavuğada hassasıyetı var bacak arkalarında tuylerı döküldü, günde 3-4 defa dışkılıyordu. Aldığım paketi bitirtmedim bile, kullanmaya devam etmedim. Normal N&D tahılsız balıklı aldım o bitti, şuan N&D tahılsız kuzulu yıyor. Dışkılaması, idrarı, yeme mıktarı normale döndü. Sadece tüyler mat.

Aynen ya benimki de zayıf bir kediydi şimdi bayağı kilo almaya başladı ve sürekli mama istiyor vermeden susmuyor. Dediğin gibi normalde günde bir defa dışkılardı şimdi 2 defa yapar oldu. Ben de bir dahakine balıklı tahılsız bir mama almayı düşünüyorum, benimkinin de tavuk hassasiyeti var hava ısınınca baş gösteriyor.

acana ve orijen tum yasam evreleri icindir. Iki disi kisir kedime uzun zamandır acana yediriyorum. Yurtdisindan bir cok yabanci kaynaktan araştırdım. Turkiyede satilan dunyada en iyi mamalardan sadece acana ya gozum kapali guveniyorum. Endiselenmeyin acana kilo yapmaz.

Acana Pacificaya başlayacağım N&D bitince, aynen ben de güvenmiyorum diğer markalara..

Acana Pacificaya başlayacağım N&D bitince, aynen ben de güvenmiyorum diğer markalara..
Ben kısırlaştırdıktan sonra Proplan somonlu mamaya geçtim. Hatta kediyi aldığımız yere de sordum. O markayı önerdiler. En iyisi bu dediler..
Memnun kaldık,tüyleri canlı kilosu için veteriner gayet iyi diyor.
Ama son zamanlarda inanılmaz tüy döküyor. Mart'tan beri. Bunun için bir şurup ve macun önerdi Petpaticik. Sipariş verdim geldi kullanıyorum. Ama mamaya döküp veriyorum şurubu,nazlanıyor yerken :))

Proplan kullanmıştım kısırlaştırmadan önce ama pek memnun kalmamıştım. Aklım hep Acana'da benim.. Belki Proplana bir şans daha verebilirim. Tüy dökme sanırım şu an tüm kedilerde var mevsim geçişinden dolayı.. Mia'nın da uçuşuyor havada

Proplan bende kullandım ama en iyi mama o değil. Memnunsanız kullanıcam diyorsanız o ayrı ama gercekten çook ıyı bır mama kullanmak istıyorsanız kendınız içeriklerını arastırarak görseniz daha ıyı olur. Bütçe varsa arkadaşların söyledikleri mamalar acana, orijen hakıkaten en ıyılerıdır ve proplan bu mamaların yanından gecemez, çok mu kötü değil ama en ıyı degıl.

Ben orıjen mama kullanıyordum çok çok memnundum aslında ama işte kısırlaştırınca hem veterinerimiz hemde sahiplendigimiz yer proplan diyince ona geçtik.
Orıjen mamalarda kısırlaştırılmış mama yoktu . Erkek kediler içinde bu mama en iyisi dediler ondan yazdım bende.
Araştırmadım açıkcası,hepsi o marka diyince geçtik. Kedimiz de nazlanmadı,çok iştahlı yiyor..
Bütçe sorun değil tabiki,o benim canım ❤ Ne iyise,hangisi onun sağlığı içim iyiyse onu kullanırım muhakkak.

Yabancı forumlarda okuduğuma göre kısırlaştırma sonrası dişi kedilerin mama olayı erkek kediler kadar önemli değilmiş sanırım. Erkek kedilerin daha dikkat etmesi gerekiyormuş. Senin tosuncuk da çok tatlı ya, kilosu ne şu an ve yaşı kaç?

Ay sorma,birde taranmaktan pek hoşlanmıyor. Kıssa tutmak istiyor. Geçen birlikte duşakabine girdik orda taradım :))) yattı yere bende cam kabinde tüyler uçuşa uçuşa taradım bir güzel Ama koltuklar,yataklar,üstümüz başımız tüy içinde kalıyor
Olsundu,biz onu çok seviyoruz

02-11-2015 Doğum tarihi . Bir buçuk yaşında işte.
Beşbuçuk kilo :))

Erkek kedilerde o sıkıntı var evet kısır mama öneriyorlar. Ben hekimi marka konularında pek dinlemem sadece, kendim bakıyorum, sağlık problemi için özel bir mama önermediği sürece.
Bu seferki hekimden memnunum ama genel gördugum hekimler ne satıyorsa insana onu aldırmaya calışıyorlar bu en ıyı, bu en ıyı diyerek, ona çok sınırlenıyorum. Öyle zannettim.

Yok canım,veterinerimiz o markayı bile satmıyor :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…